cu siguranta multi s'ar domoli, fara insa a ingreuna circulatia, zic eu.
deja exista 2 experiente legate de acest aspect si ambele avut drept rezultat aproape oprirea traficului.
la nemti de exemplu nu ai motiv sa mergi mai tare acolo unde e 50.
situatia nu e la fel in alte tari, dar in mai toate exista o fluenta in trafic suficient de buna cat sa nu fie nevoie sa depasesti viteza. practic ce la noi te chinui mult sa reusesti, o medie de 100km/h, cum treci la unguri e ceva normal, chiar mai mare. in cazul meu a fost spre 110. fara sa depasesc aproape pe nimeni.
la nemti, ora 6, masini cat soseaua de lunga mergeau constant cu 50-60 si asa am si traversat munchen-ul. la noi poti. am incercat eu in multe randuri sa merg legal, ma lovesc de toti, foarte multi merg mai incet, altii mai repede si te chinui sa stai in legalitate printre astia. singura solutie adoptabila moral vorbind (ca in cazurile de mai sus), e sa te tarai cu restul coloanelor. v-am povestit ca asa am venit o data de la sibiu si cred ca traversam romania de 2 ori cu un plin.
e mai delicat sa imparti vina si sa stabilesti vinovati. de ce daca trag d volan din cauza unei gropi, nu plateste statul automat masinile avariate? sau poate-mi sare masina, ricoseaza.
parerea mea e ca 90km/h pe multe drumuri din romania nu poate fi considerata adaptata la conditiile de trafic si carosabil.