Sunt in situatia fericita in care trebuie sa imi iau masina pe banii firmei

Eu vreau clar o masina de familie, cu spatiu cat mai generos si dotari maxime. Sunt un "gadget freak" cu ureche pentru confort si plecand de la Megane Dynamique cu toate dotarile nu vreau ceva in minus, ba dimpotriva. Consumul ma intereseaza pentru ca masina o sa o folosesc si in weekend si atunci nu vreau sa dau milioane la benzinarie.
La o prima vedere pe net am gasit asa:
- Laguna Estate 2.0dci 150CP GT Line - 20.100 EUR - reducere 3.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia/Titanium - 20.200 EUR - reducere 4.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia/Titanium Wagon - 21.400 EUR - reducere 4.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia X / Titanium X - 22.000 EUR - reducere 4.600
- Citroen C4 Grand Picasso - 22.000 DDP
- Santa Fe 5 SEATS GLS 4WD Comfort Extra - 22.000 EUR - reducere Xxxx (nu stiu cat, dar cred ca ~3-5.000)
Am fost ieri la Renault si m-am blocat in sens pozitiv. Mi-au zis ca au pe stoc cateva masini din Dec 2008, la un pret halucinant;
- Laguna Break Dynamique 2.0dci 150CP CVA - 18.000 EUR DDP (reducere 7.500 eur)
- Laguna Sedan Privilege 2.0dci 150CP CVA - 18.600 DDP
Nu am apucat sa merg si la restul sa vad daca situatia din teren e diferita de ce e pe site, insa momentan nu stiu ce sa aleg dintre astea 2:
- breakul imi place mai mult ca design si spatiu in spate (utilitate), plus ca au pe stoc gri metalizat
- breakul este cu tapiterie neagra + partial piele neagra
- sedanul este doar alb, insa la interior se schimba treaba...

- Sedan are in plus tapiterie piele crem, scaune reglabile electric, scaune incalzite, audio Cabasse, oglinda retrovizoare electrocrom, perdelute pentru locurile spate, card deschidere "Maini Libere", covorase adaptate perfect cu ambianta.
Nu am ajuns la Hyndai ieri sa vad Santa Fe in detaliu, insa astept si oferta de acolo, de pe site pare ca au pe stoc modele 2.2 diesel 4x4 echipare medie (Comfort Extra). Nu sunt asa multe dotari ca la Laguna, insa parca ma incanta ideea de masina mai inalta si de spatiu mai mare. Nu vrea "gipan" ca sa moara toti vecinii, ci ma gandesc la o posibila situatie nefericita in care centrul de greutate ridicat la un impact frontal poate fi un avantaj pentru pasagerii din Santa Fe...
La Ford ieri plecasera vanzatorii acasa cu 40 minute mai devreme, nu am apucat sa vad exact ce masini mai au, insa numai niste reduceri mari la Ghia X / Titanium X m-ar face sa ma gandesc la el, la interior este mult mai eleganta Laguna (exteriorul stiu ca este "Love it / Hate it" si in plus are cutie automata.
Am mai luat in calcul alte masini discutate si pe aici (Outlander la 19.500, Subaru Legacy la 24.000), am mai fost si pe la alte case (Passat nu imi place si e scumpa, Superb nu au pe stoc, preturi mari si nu dau reduceri, C5 are preturi mari si nu au reduceri, etc). Astept inca raspuns de la Mazda 6 sport wagon si Honda Accord, poate au vreo super-oferta.
Sumarizand, ce ma sfatuiti sa aleg sau ce alte aspecte sa iau in calcul? Sa fie Laguna break pentru spatiu si eleganta exterioara, Laguna Sedan pentru eleganta interioara si dotari, spatiul si dinamica diferita dintr-un Santa Fe, altceva...?