Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Laguna vs. Mondeo vs. Santa FE vs. altceva

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#26 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 09
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo MK3
  • Motorizare:2.0 TDCi

Scris 07 septembrie 2009 - 11:12

Nu stiu preturile, dar poti incerca la alte marci, cine stie ... poate gasesti oferte excelente. Un Legacy, un Volvo, un Citroen C5, un Saab, un Opel. Daca-ti largesti orizonturile, e posibil sa ai surprize placute.

O alta varianta, nu stiu daca e acceptata de cei de la firma ta, ar fi sa cauti masini sub 10000-15000 km (practic ca si noi) recuperate de societatile de leasing in urma default-ului utilizatorilor.

Cat despre Laguna vs Mondeo mai slab dotat, diferenta nu e data de optiuni ci de ansamblu in sine. De exemplu, eu prefer piele + navigatie + trapa in detrimentul senzorilor de ploaie + follow me home + 15 memorii la scaune + alte 10 dotari care nu conteaza la mine.

Algerea e subiectiva, si desi eu recomand clar un Mondeo (chiar mai slab dotat) fata de o Laguna, cea mai buna varianta e sa faci drive-test cu masinile in sine pentru a vedea ce iti place TIE. Una e oferta pe hartie, alta e condusul masinii in sine. Observi cum stai la volan, eficienta franelor, stabilitatea in curbe, feelingul general, etc...
  • 0

#27 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 septembrie 2009 - 11:20

strict intre cele 2 motoare, recomand TDCI. asta conduc si pot sa zic ca e ok, mai ales daca masina e cu 100-200 kg mai usoara decat a mea.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 07 septembrie 2009 - 03:44

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#28 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 07 septembrie 2009 - 03:39

Trebuie masina noua si sa nu fie exotica

ce inseamna exotica?

Tocmai am primit o oferta de la BMW... cu BMW 316d la 23,776 EUR cu tot cu TVA, reducere 5,000 EUR aproape, si cred ca ar mai lasa ceva... :)
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#29 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 07 septembrie 2009 - 05:37

Si-au luat colegi in trecut decapotabile si masini sport, care nu au mai putut fi date la altii (exemplu e Corsa OPC).

Atasez lista de masini gasite astazi. Am ramas mirat cat de receptivi au fost cei cu care am vorbit la Renault si la Ford. Cel mai intarziat raspuns pe email a venit dupa 1,5 ore, ceea ce mi-a depasit asteptarile. Eu am pus pe prima coloana si un ranking personal initial, insa mai poate suferi modificari. O sa il completez zilele astea cu ce aflu de la alti dealeri si de la firma de leasing.
Fisier atasat  Laguna.xls   21KB   22 downloads
Nu exclud alte masini, mai caut...
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#30 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 05:42

N-as zice receptivi, as zice DISPERATI sa faca vanzari!
  • 0

#31 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 10:15

da, dar asta e bine pentru cine e in situatia fericita de a isi lua sau a i se lua o masina noua, cum e Alex.

Alex, oferta de la Ford ai primit-o? Inteleg ca in final va fi Laguna versus Mondeo, situatie in care eu as alege Laguna... dar e pur subiectiv raspunsul meu.
  • 0
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#32 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 08 septembrie 2009 - 10:21

daca vrei dotari, interior mai rafinat si confort, laguna.
daca vrei o masina mai dinamica, adaptata unui usor stil sportiv, mondeo.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#33 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 10:22

si laguna 3 este foarte dinamica pe sosea, nu mai e barca precum laguna 2, si este totusi semnificativ mai mica decit balena de Mondeo, deci as indrazni sa zic ca e poate chiar mai dinamica (bine, totul este relativ)....
  • 0
www.boldfrank.ro

#34 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 10:32

da, dar asta e bine pentru cine e in situatia fericita de a isi lua sau a i se lua o masina noua, cum e Alex.

CLAR! :)

daca vrei dotari, interior mai rafinat si confort, laguna.
daca vrei o masina mai dinamica, adaptata unui usor stil sportiv, mondeo.

N-as zice. Am avut 2 Lagune inainte, au fost masini ok, corecte (m-au cam f---t insa la electronica) dar sunt clar sub MK3-ul meu hatchback. Ador Mondeo-ul asta, e o masina super! Evident, sunt la fel de subiectiv ca tine!

si laguna 3 este foarte dinamica pe sosea, nu mai e barca precum laguna 2, si este totusi semnificativ mai mica decit balena de Mondeo, deci as indrazni sa zic ca e poate chiar mai dinamica (bine, totul este relativ)....

V. mai sus replica anterioara. TOtul e subiectiv. Eu ador Mondeo MK3, in schimb Lagunele mi-au placut si atat.
  • 0

#35 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 08 septembrie 2009 - 11:25

La o Insignia nu te-ai gandit? Si Opel are reduceri nesimtite, merita sa-ti incerci norocul...
  • 0

#36 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 04:02

Si-au luat colegi in trecut decapotabile si masini sport, care nu au mai putut fi date la altii (exemplu e Corsa OPC).

foarte tare, nu credeam sa existe firma in Romania care sa dea decapotabile sau hot hatches ca masini de serviciu....

dar eu ti-am propus o limuzina premium :P
  • 0
www.boldfrank.ro

#37 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 05:20

Am cerut azi oferte la Insignia la 3 dealeri, nici un raspuns pana la ora asta :P Stiu telefonic de la ei ca dau 9% pentru persoane juridice, 1230 reducerea standard plus o reducere suplimentara in functie de model daca e de pe stoc.

Frank, sunt sigur ca BMW e fain, dar m-ar multumi mai mult ceva "polular" dotat faorte bine, decat o masina premium cu mai putine dotari.
  • 0

#38 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 07:00

Am vorbit prea devreme. Am primit oferte pentru Insignia, din care una e chiar interesanta...

- 1.8 140CP 6MT Edition + optionale - 21973 EUR - reducere 6%
- 2.0d 130CP 6MT Edition alba + optionale - 22110 EUR - reducere 13%
- 2.0d 160CP 6MT Edition + optionale - 23471 EUR - reducere 14%
- 2.0d 160CP Cosmo + optionale - 24185 EUR - reducere 14%

La optionale ma refer la faruri bi-xenon, senzori parcare fata-spate, senzori ploaie si lumina, oglinda electrocrom, clima bizonala, janta 18" cu 245/45R18, alarma, proiectoare ceata. Cea cu motor de 1.8 benzina are si Navigatie.

Dificil de decis, astept maine calculul final de la Leasing sa vedem ce poate intra in buget...
  • 0

#39 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 08 septembrie 2009 - 08:31

optionalele alea sunt un pachet oferit gratis la Opel pentru Insignia momentan.
Cosmo e foarte bine dotata din standard.

merita sa vezi ce si cum, dar ar fi foarte bine sa te sui in fiecare masina, si eventual sa bagi un 10-20km cu ele sa-ti faci o idee :rolleyes:
  • 0

#40 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 08 septembrie 2009 - 10:56

Insignia este ceva mai grea decat competitoarele ei. Ar fi de preferat sa iei in considerare un motor cu minim 150 de cai, fie el diesel sau benzina. Cat despre pret, sigur vei obtine reduceri mai mari decat ceea ce ti s-a oferit pe mail. Plus ca sunt 5 dealeri Opel in Bucuresti...
  • 0

#41 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 09 septembrie 2009 - 05:34

Bai ce oameni... Ieri am cerut calcule clare de la leasing pentru doar cateva masini. Sun astazi pe la 15:30 sa aflu ca exact in secunda aia voia domnisoara sa ma sune cu raspunsul, am sunat eu providential inainte (Mai ziceam si eu dume d-astea la facultate). Primesc apoi pe mail o sarja de 10 configuratii (doar 2 de pe lista mea scurta), cu promisiunea ca urmeaza si altele in 30 minute. Sunt trimise separat ca sa nu incarce serverul de mail, desi fiecare atasament avea 17kb... :)

La 17:40 primesc a doua sarja de 10 calcule, toate la niste preturi exorbitante. Mi-a luat cateva minute bune sa inteleg cum de Lagunele mele de 20k costau acum 24 si 26k EUR. Explicatia a fost simpla si extraordinara: au incurcat valorile CIP cu valorile TTC sau DDP :) . Dau sa o sun pe duduie la 17:50 (ramasese ca sun la 17:00 dupa al doilea mesaj) pe fixul direct si pe mobil, iar in timp ce ascultam mesageria vocala la 17:54, ajunge si un mail de la dansa cum ca daca tot nu am sunat pana la 18:00 sa sun maine dimineata ca ea are treaba. Acuma stau eu si ma intreb retoric:
- astia nu au traininguri de customer service?
- la ei (firma de leasing auto) nu a ajuns criza, bat clientii la usa sa cumpere masini si nu mai fac fata?
- merita sa ma infurii si sa fac plangere si scandal scris, sau sa tac si sa ma vad cu caii-n caruta si fundu-n masina?

Revenind la chestii tehnico-financiare, datorita cresterii dobanzii de finantare, a costului asumat cu reviziile si a asigurarilor, se pare ca suma la care trebuie sa ma incadrez este ~20k EUR, nu 22K cum credeam pana acum. In conditiile astea raman la prima optiune din lista, masina pe care am si rezervat-o preventiv la dealer (foaarte receptivi si promti). Maine astept poze cu masina :)

Probabil ca nu voi mai cere alte variante de la Opel sau Ford, pentru ca la 20k nu am gasit nici o alta masina care sa se apropie macar de dotarile asteaia (piele, trapa, cutie automata, xenon, airbaguri laterale spate, etc).

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 09 septembrie 2009 - 05:36

• 0

#42 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 09 septembrie 2009 - 05:50

asa lucreaza romanul nene. eu am cerut oferta de casco cu specifiatii in cele mai mici detalii si tot am vorbit la telefon de 10 ori si tot degeaba.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#43 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 09 septembrie 2009 - 05:54

Li se rupe. Au salariu fix...
  • 0

#44 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 09 septembrie 2009 - 06:48

Laguna 3 Dynamique 2.0 Turbo 170 CP CVA, cu dotari suplimentare Vopsea Metalizata culoare B66 Gri Eclipse + Xenon + Card maini libere + Kit maini libere telefon + Pack City, an de fabricatie 2008 , pret de lista CIP 21.327 euro / DDP 25.379 euro , pret special CIP 14.062 euro / DDP 16.734 euro.

sa intelegem ca ramane asta? :)
  • 0

#45 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 09 septembrie 2009 - 07:47

@AlexC: sa inteleg ca problema este la firma de leasing ? nu in cadrul firmei unde lucrezi tu.
Daca da, nu poti opta pt o alta firma de leasing ?
Era un reportaj care spunea ca in primele 6-7 luni ale lui 2009, activitatea firmelor de leasing a scazut cu vreo ~73%, deci ar trebui sa fie mai mult decat cooperanti si amabili (adica peste ceea ce ar fi normal sa fie).
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#46 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 09 septembrie 2009 - 07:53

spun si ei la tv sa vina clientii, dar le dau in cap apoi. asa se plangeau si de casco. vai mama noastra de tara. si de multe ori nu ai alternative reale. aici e buba. oare de ce nu e nimeni capabil sa sparga plafonarea calitatii serviciilor in romania? pt ca sunt angajati romani? WTF? chiar asa de rau stam ca si popor???
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#47 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 09 septembrie 2009 - 07:57

Nu e vorba ca sunt romani. Problema e salariul care e mic si fix !
  • 0

#48 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 09 septembrie 2009 - 08:05

Sper sa ramana dieselul de 150CP, voi sti la sfarsitul saptamanii.

sa inteleg ca problema este la firma de leasing ? nu in cadrul firmei unde lucrezi tu.
Daca da, nu poti opta pt o alta firma de leasing ?
Era un reportaj care spunea ca in primele 6-7 luni ale lui 2009, activitatea firmelor de leasing a scazut cu vreo ~73%, deci ar trebui sa fie mai mult decat cooperanti si amabili (adica peste ceea ce ar fi normal sa fie).

Firma unde lucrez are contract cu ei, si intern avem car policy care prevede ca se poate lua orice masina, insa numai printr-o anumita firma de leasing, la pretul pe care il fac aia. Nu cred ca avem un parc asa mare ca sa avem reduceri...
Nu pot opta pentru alta firma de leasing, ca atunci mai scoteam ceva de la firma cu care lucreaza importatorul marcii, fie el Renault, Ford sau Opel. Pe mine nu m-a deranjat decat faptul ca fata de promtitudinea vanzatorilor de masini astia de la leasing inca se poarta ca fiind ei deasupra tuturor, si tu ala mic care ai nevoie de ei, nu clientul care le plateste pana la urma bonusul sau salariul... Daca nu as sti ca acum bate vantul pe piata vanzarilor de masini nu comentam, dar asa...
  • 0

#49 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 09 septembrie 2009 - 08:24

Eu cred ca ai dat pur si simplu peste o vaca nesimtita. :D Sincer. Imi pare rau ca ai avut ''bafta'' asta. You've got mail.

- Mondeo Tiatnium X 2.0TDCi – 4 usi – pr�t final cu Tva inclus: 20.965 Eur.

- Mondeo Titanium S 2.5i – 5 usi – pr�t final cu Tva inclus : 22.406 Eur.

- Mondeo Titanium X 2.2TDCi 5 usi – pr�t final cu Tva inclus: 22.815 Eur.

- Mondeo Titanium S 2.2TDCi – 5usi – pr�t final cu Tva inclus: 24.256 Eur.

Aceasta postare a fost editata de the1: 09 septembrie 2009 - 08:36

• 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#50 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 09 septembrie 2009 - 08:45

220cp si foarte multe dotari din ce vad eu. Pacat ca e posibil sa nu te poti intinde...

Imagine amplasata

La 19mii CIP nu e rau.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi