Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Laguna vs. Mondeo vs. Santa FE vs. altceva

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#1 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 06 septembrie 2009 - 10:00

Salut,

Sunt in situatia fericita in care trebuie sa imi iau masina pe banii firmei :). Nu am o suma fixa, mai degraba un buget exact de cheltuiala lunara cu leasingul operational. Diferenta vine acolo unde pot alege o masina mai scumpa cu motor mic sau taxa inmatriculare zero, decat una cu motor mare. Uitandu-ma la masinile din flota existenta (cumparate inainte de criza) cred ca valoarea masinii poate ajunge la 21-22.000 EUR DDP la un motor 2.0 diesel. Masina o iau pentru exact 3 ani, dup-aia se schimba.

Eu vreau clar o masina de familie, cu spatiu cat mai generos si dotari maxime. Sunt un "gadget freak" cu ureche pentru confort si plecand de la Megane Dynamique cu toate dotarile nu vreau ceva in minus, ba dimpotriva. Consumul ma intereseaza pentru ca masina o sa o folosesc si in weekend si atunci nu vreau sa dau milioane la benzinarie.

La o prima vedere pe net am gasit asa:
- Laguna Estate 2.0dci 150CP GT Line - 20.100 EUR - reducere 3.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia/Titanium - 20.200 EUR - reducere 4.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia/Titanium Wagon - 21.400 EUR - reducere 4.600
- Ford Mondeo 2.0tdci 143CP Ghia X / Titanium X - 22.000 EUR - reducere 4.600
- Citroen C4 Grand Picasso - 22.000 DDP
- Santa Fe 5 SEATS GLS 4WD Comfort Extra - 22.000 EUR - reducere Xxxx (nu stiu cat, dar cred ca ~3-5.000)

Am fost ieri la Renault si m-am blocat in sens pozitiv. Mi-au zis ca au pe stoc cateva masini din Dec 2008, la un pret halucinant;
- Laguna Break Dynamique 2.0dci 150CP CVA - 18.000 EUR DDP (reducere 7.500 eur)
- Laguna Sedan Privilege 2.0dci 150CP CVA - 18.600 DDP

Nu am apucat sa merg si la restul sa vad daca situatia din teren e diferita de ce e pe site, insa momentan nu stiu ce sa aleg dintre astea 2:
- breakul imi place mai mult ca design si spatiu in spate (utilitate), plus ca au pe stoc gri metalizat
- breakul este cu tapiterie neagra + partial piele neagra
- sedanul este doar alb, insa la interior se schimba treaba... :) :)
- Sedan are in plus tapiterie piele crem, scaune reglabile electric, scaune incalzite, audio Cabasse, oglinda retrovizoare electrocrom, perdelute pentru locurile spate, card deschidere "Maini Libere", covorase adaptate perfect cu ambianta.

Nu am ajuns la Hyndai ieri sa vad Santa Fe in detaliu, insa astept si oferta de acolo, de pe site pare ca au pe stoc modele 2.2 diesel 4x4 echipare medie (Comfort Extra). Nu sunt asa multe dotari ca la Laguna, insa parca ma incanta ideea de masina mai inalta si de spatiu mai mare. Nu vrea "gipan" ca sa moara toti vecinii, ci ma gandesc la o posibila situatie nefericita in care centrul de greutate ridicat la un impact frontal poate fi un avantaj pentru pasagerii din Santa Fe...

La Ford ieri plecasera vanzatorii acasa cu 40 minute mai devreme, nu am apucat sa vad exact ce masini mai au, insa numai niste reduceri mari la Ghia X / Titanium X m-ar face sa ma gandesc la el, la interior este mult mai eleganta Laguna (exteriorul stiu ca este "Love it / Hate it" si in plus are cutie automata.

Am mai luat in calcul alte masini discutate si pe aici (Outlander la 19.500, Subaru Legacy la 24.000), am mai fost si pe la alte case (Passat nu imi place si e scumpa, Superb nu au pe stoc, preturi mari si nu dau reduceri, C5 are preturi mari si nu au reduceri, etc). Astept inca raspuns de la Mazda 6 sport wagon si Honda Accord, poate au vreo super-oferta.

Sumarizand, ce ma sfatuiti sa aleg sau ce alte aspecte sa iau in calcul? Sa fie Laguna break pentru spatiu si eleganta exterioara, Laguna Sedan pentru eleganta interioara si dotari, spatiul si dinamica diferita dintr-un Santa Fe, altceva...?
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#2 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 06 septembrie 2009 - 10:16

E greu de ales dintre ele.
Hyundai Santa Fe 4x4 s-ar putea sa nu aiba un consum care sa te multumeasca, tinand cont de masa si tractiune.

Mondeo Wagon e imens, poate un pic prea. Eu as alege intre Laguna kombi si Mondeo sedan. Ma rog, daca Mazda vine cu o oferta buna e altceva. Desi si acolo vorbim de 2,2 dizal, deci alte costuri si probabil consum.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#3 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 06 septembrie 2009 - 10:43

Zici ca la interior e mult mai eleganta Laguna... E o treaba foarte subiectiva si aici. Interiorul de Titanium X cu piele Alcantara si alte dude mi se pare foarte elegant. Vezi si ce dotari extra au cele de care zici, ca de obicei cele de showroom nu le iau "standard". Poate are vreun IVDC, sau cruise control adaptiv, sau mai stiu eu ce :)
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#4 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 06 septembrie 2009 - 11:00

Ce pot eu sa spun este ca Laguna Estate in echiparea GT arata demential. Am avut de curand contact cu asa ceva si totul este la superlativ de la prima impresie pe care o ai cand ii vezi look-ul, la ambianta interioara si comportamentul pe sosea(in cazul de care vorbesc era vorba de un 2.0T si 200 de caluti). Iar diferenta de 2k euro cred ca e acoperita in mare parte de dotarile suplimentare.
Daca alegi CVA si te astepti la cine stie ce minuni o sa fii dezamagit si aici stiu foarte bine ce spun. Cutia se preteaza insa excelent la o conducere normala fara valente sportive si e grozav faptul ca in aceasta combinatie obtii consumuri foarte bune, similare cu cele obtinute in cazul unei masini identice cu CVM, cel putin in cazul Koleos-ului. In plus confortul la drum(extraurban dar mai ales in oras) este regesc.

Daca Sedan-ul acela alb are si trapa panoramica(si cred ca are) arata mult mai bine decat iti faci impresia, mai mai ca nu mai bagi in seama parte posterioara care lasa loc de interpretari.
  • 0

#5 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 06 septembrie 2009 - 11:01

din cate inteleg vrei masina din stoc.
sa fie cat mai dotata.

eu as alege intre laguna si mondeo ( nu sedan. ori break ori 5usi )

intr-adevar interiorul la laguna este mai ... rafinat decat la ford. bine, asta depinde si de gusturi :)
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#6 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 12:22

Mersi de raspunsuri.

Tipul de la Serus zicea ca modelele sunt Break Dynamique (nu GT Line) cu senzori parcare, iar Sedanul este Privilege si atat. O sa mai cer o a doua parere la un alt dealer, o trapa pe Sedan mi-ar schimba si mie parerea destul de mult :) Astept si de la Ford o lista de modele din stoc, e posibil sa fe unele si cu optionale comandate, insa acolo va fi important pentru mine sa aiba reducere mare ca sa se incadreze in buget...

Cu CVA de la Laguna am mers acum cateva luni intr-un drive-test si mi-a placut mult. Nu o fi ea super-sportiva, insa are si posibilitate de schimbare manuala a treptelor, ceea ce e mai mult decat suficient pentru mine. Stiu ca nu e comparabila cu DSG de la VAG, insa fiind mai degraba un fan al confortului sunt sigur ca va fi destul.

Despre interior stiu ca lucrurile sunt subiective: imi place si Laguna si Mondeo, insa la Mondeo parca au bagat prea mult "crom" si chestii stralucitoare pe bord, chiar si la versiunea Ghia. Pana nu am in fata preturile si de la Mondeo nu il exclud din calcule, ins apleaca cu un dezavantaj in fata mea, si anume cutia automata la preturi bune si frana de parcare automata (lipsa manetei aleia incomode face toti banii).

Ska, ma uit in special la cele din stoc pentru ca ele tind sa aiba reducerile cele mai mari, si cum nu m aintereseaza decat strict 3 ani de zile nu vad nici un impediment). la cele configurate acum si comandate astept 1-2-3 luni si le-as lua si cu preturi mai mari.

Intre timp am mai citit si vazut ca Santa Fe are 1911kg fata de 1650kg Laguna, o diferenta notabila. Este diferenta de comportament rutier asa diferita ca sa justifice o schimbare de atentie?

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 06 septembrie 2009 - 12:24

• 0

#7 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 12:45

Hyundai Santa Fe 4x4 s-ar putea sa nu aiba un consum care sa te multumeasca, tinand cont de masa si tractiune.

cum spuneam. :)
estimez un 9=10% mediu.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#8 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 06 septembrie 2009 - 12:54

Depinde si (pe) unde vei rula masina; daca 95% vor fi drumuri acceptabile si 5% drumuri proaste, nu cred ca are rost sa te orientezi spre vreun SUV; daca drumurile proaste sunt mai multe si mai sunt si escapade in natura, atunci incepe sa se justifice un SUV.
Sa inteleg ca din partea firmei nu ai vreo restrictie in acest sens (poate fi orice marca/model, atat timp cat se incadreaza intr-un anumit buget) ?
Din pacate la Skoda, Honda, etc. nu cred ca vei obtine cine stie ce discount. In schimb la Weltauto am vazut unele oferte interesante (de ex. Skoda Superb II Elegance 2.0 TDI-CR/170 CP 4x4, 02.2009,Km 9500, 24900 Euro TVA inclus GARANTIE, TVA deductibil, Posibilitate Leasing). Eu m-as uita si la astfel de oferte.
Privind strict masinile noi, pe stoc, avand in vedere ca nu toate ofertele sunt prezente si pe site-urilor respectivilor, este destul de greu de facut o selectie.
Hyundai SantaFe are preturi interesante (nu prea mult, dar oricum mai bine decat pana acum), masina nu am vazut sa exceleze la ceva anume, dar pe total nici nu dezamageste.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#9 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 06 septembrie 2009 - 01:06

Ia Laguna sedan alb. Merita mai mult, sincer.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#10 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 06 septembrie 2009 - 01:15

Santa Fe mi se pare cam batranel acuma. Si nu cred ca exceleaza decat la capitolul pret. M-as simti mai bine sa ma urc intr-un Mondeo sau fie si Laguna.
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#11 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 02:40

Eu nu as da banii pe o Laguna, Mondeo, Insignia noi. Chestiune de gusturi, preferinte personale, plus devalorizarea f mare.
Se anunta f interesant noul Kia Sorento, insa in primul rand nu se va incadra in buget si apoi va trebui sa astepti macar pana la inceputul lui Octombrie.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#12 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 09
  • Model:Mondeo MK3
  • Motorizare:2.0 TDCi

Scris 06 septembrie 2009 - 03:15

Un topic interesant (si cu asta inaugurez si primul meu post aici), si de o relativa actalitate si pentru mine (la mine versusul va fi ceva de genul A6 sedan/break/avant -versus- Legacy sedan/break/Outback -versus- altceva similar).

Strict intre Mondeo, Laguna si Santa Fe aleg Mondeo fara discutie, mai ales in variantele Ghia sau Titanium, as plusa chiar la un 2.2 TDCi cu 170 bhp. Sunt posesor actual de 2.0 TDCi, fost posesor de Laguna, fost conducator (aproximativ 2 luni) de Santa Fe.

Votul meu merge la Mondeo hatchback (5 usi).
  • 0

#13 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 06 septembrie 2009 - 03:17

cred ca pe schema de leasing operational agreata in car policy-ul de la firma lui Alex, trebuie sa ia masina noua.

ceea ce nu ne-ai zis este daca pastrezi si Megane-ul actual sau nu. Ca mie mi se pare ca si asta intra in ecuatie.

Altminteri, intre cele descrise de tine, eu as lua Laguna berlina. Nu inteleg ce avantaj ai daca nu te intinzi la maximul bugetului oferit si iei o masina mai ieftina (cum inteleg ca e cazul daca iei Lagunele alea de pe stoc din 2008 cu reducerea mare).

Avantajul unui SUV eu l-am vazut sincer si ieri noapte in Bucuresti, avind in vedere baltile imense care se formasera in unele cartiere si pe la unele pasaje. As fi dorit de exemplu sa am X3 cu capabilitati de trecere vad 40-50 cm, in loc de joasa Serie 3. E adevarat insa ca Santa Fe nu e prea dinamic, e mai batrinesc asa, in plus vezi ca am impresia ca ai costuri mari cu taxa de prima inmatriculare...
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#14 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 05:27

Trebuie masina noua si sa nu fie exotica, in rest pot alege orice intra in buget. Citind ce ati scris voi si prin stanga dreapta cred ca o sa ma axez momentan pe masini din clasa medie, lasand SUVurile pentru altii. Nu exclud nici o masina, important e sa se incadreze in buget si in dotari. Daca iau ceva mai ieftin nu castig nimic, decat poate vreun accesoriu in plus acolo. La Renault insa daca incerc sa configurez ceva nou cu reducerea curenta oferita (3600 EUR) si adaug peste dotarile masinilor de pe stoc, ajung la mult peste 22k care pana la info mai multe este plafonul urmarit.

@the1, poti sa niste detalii, te rog? Ce criterii ai luat tu in calcul?

@norium Mersi de info, si eu o sa astept ofertele de la Ford si apoi sa vad. Nu cred ca in buget intra motorul de 2.2 diesel, insa 2.0 140CP nu cred ca nu e destul.

@frank Megane-ul ramane in familie, oricum de ~9 luni e condus de sotie. Nu se pune problema sa il vindem, decat daca primeste si ea masina de la servici. Merge prea frumos si consuma prea putin ca sa facem schimburi :) :P
  • 0

#15 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 06 septembrie 2009 - 05:42

suv urile nu sunt masini pentru mers in oras . X3 , Q5 sau forester sunt cam maxim ce poti conduce in oras fara probleme . ma uitam azi la o blonda tinerica cu un X5 nou care nu stia ce dracu vrea si blocase toata strada .

vrei spatiu pentru familie poti lua un monovolum .

la 20 000 si suv eu m-as uita la forester. dar asta sunt eu :) e un suv nu prea mare dar nici mic .
sau daca vrei musai renault un scenic.
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#16 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 05:43

Poti cere o oferta pentru 2.2 TDCi, eventual oferi tu un 300-500 euro in plus sa zicem (daca esti dispus, desigur). 140 bhp sunt mai mult decat suficienti, insa 170 bhp sunt o reala placere, si daca grosul banilor vin de la firma de ce sa nu ii folosesti intr-un mod cat mai placut.
  • 0

#17 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 06 septembrie 2009 - 06:48

Ma refeream strict intre break si sedan. :) Sedan-ul e mai bine dotat, plus ca are interiorul bej care e de vis. Combinat cu exteriorul alb si trapa panoramica... :P

Totusi, personal, as alege clar Mondeo... 5usi. Discutam pe mess si despre oferte interesante de la Ford, daca vrei. Un Kuga nu te-ar interesa deloc? E mai agil, mai bun pt. oras si mai aratos si mai economic decat un SantaFe.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#18 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 07:35

....................................................
...... Un Kuga nu te-ar interesa deloc? E mai agil, mai bun pt. oras si mai aratos si mai economic decat un SantaFe.

Este si mai mic decat SantaFe.
  • 0

#19 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 09:29

Caut, caut si citesc. Intre timp am aflat ca la Cobalcescu mai este un Sedan cu pret incredibil:
Laguna 3 Dynamique 2.0 Turbo 170 CP CVA, cu dotari suplimentare Vopsea Metalizata culoare B66 Gri Eclipse + Xenon + Card maini libere + Kit maini libere telefon + Pack City, an de fabricatie 2008 , pret de lista CIP 21.327 euro / DDP 25.379 euro , pret special CIP 14.062 euro / DDP 16.734 euro.

Mai caut, poate "the car" e inca acolo...
  • 0

#20 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 09:42

Este si mai mic decat SantaFe.

da, insa dupa cum spunea si levi, e aproape la fel de mic in spate si portbagaj ca si un Focus....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#21 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 09:43

Interesanta, pacat ca nu e versiunea de 205cp.

@Frank: asta spuneam si eu, ca e mic kuga. :)
  • 0

#22 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 10:08

se urca fara probleme la 205 CP prin resoftare... am eu pe a mea Laguna 2 motor resoftat de la 170 CP la 205 CP...

oferta e foarte atragatoare, mai ales la pretul asta tind sa uit ca e asa urita :) ... din punctul meu de vedere, nu as lua automata, dar 2.0T de 170 CP la Laguna 3 nu vine decit cu automata...
  • 0
www.boldfrank.ro

#23 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 10:39

Pot fi oferte imbatabile si la 10.000 euro, eu nu inteleg de ce incerci sa scazi costurile din moment ce sunt banii pe care ti-i pune la dispozitie firma, si tu practic ai un nivel maxim pe care nu-l poti depasi. A, sa fi fost banii tai lucrurile stateau altfel, si costul ar fi fost un criteriu determinant.

Dar la tine costul nu e primordial, adica daca iei o masina de 20.000 nu inseamna automat ca iti reduce salariul fata de varianta in care ai fi luat una de 14.000 si cand ti-ar fi marit salariul.
  • 0

#24 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 10:47

Perfect de acord, cand am zis "the car" ma refer la acea masina care poate inca nu s-a fabricat care sa aiba toate dotarile din lume si sa fie cu 1 EUR sub bugetul meu. Daca insa masina cea mai aproape de ce vreau eu costa numai 19.000, atunci aia va fi sa sa fim cu totii sanatosi. Apreciez foarte mult punctul tau de vedere si caut sa gasesc varianta optima.

Am mai sunat azi la alti dealeri si aflat ca mai sunt astfel de masini din stoc 2008, cea mai tentanta fiind un Sedan GT Line 2.0dci cutie manuala cu Navigatie, trapa si alte chestii la 20700 EUR.

De la Ford am primit doar un Trend 2.0tdci 140CP AT la 20100, insa ii lipsesc multe din dotarile Lagunei.
  • 0

#25 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 11:08

vezi o Hyundai Sonata model vechi 2,0 crdi.
spatiu tata, cat vezi cu ochii, la fel si portbagajul.
poate o prinzi si full options (ma rog)
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi