Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Cand si cum se circula in Bucuresti

• Please log in to reply
2023 replies to this topic

#1526 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2011 - 02:15

.....
Per ansamblu, mult mai aproape de transportul in comun in alte orase europene, deci se poate circula si cu transportul in comun, cu sau fara autostrazile pt pietoni :lol:

Asa nenea ! Cand le ziceam eu ( forumistilor ), sareau de kur in sus !!
  • 0

#1527 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 25 august 2011 - 02:19

N-a zis nimeni ca nu se poate. Ci doar ca e NASPAAAAAAAA!

Cateodata se intampla sa ai un traseu anume pe care daca-l faci cu mijloacele iesi mai repede decat cu masina. Dar nu intotdeauna se intampla asa...
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1528 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 25 august 2011 - 03:17

Relu, daca-ti aduci bine aminte, era vorba de zona dinspre Drumul Taberei, care nu are subteran. De asemenea la mine aici inca un autobuz care ar fi bun, vine ziua cam la 30 de minute in cazurile fericite.

cine NU poate fluidiza traficul in toate sensurile atunci poate sa-si dai DEMISIA. Ca nu l-a pus nimeni cu forta la "fluidizarea traficului". Ai incercat cumva stanga pe sub pasajul Basarab? Este un "giratoriu"semaforizat. O tampenie absoluta, Ai rosu la fiecare trecere. Traficul nebalansat prin semaforizare inteligenta sau prin afluenta naturala creeaza automat blocarea intersectiei. La noi iditii pun un semafor si gata. As vrea sa-i vad sistematizand traficul la Arcul de Triumf din Paris.

Cred ca stiu despre ce vorbesti. Am trecut mereu cand am avut loc, fara sa tin cont de semafor, pentru ca altfel era practic o prostie. Probabil ca acum o fi mai bine. Si au mai existat diverse intersectii unde treceam numai pe rosu zilnic, pentru ca pe verde nu era niciodata loc.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1529 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 25 august 2011 - 06:08

Oameni buni, eu acum sunt in China dupa cum unii forumisti stiu, mai exact in Beijing, care are o polulatie mai mare decat a Romaniei cu tot cu diaspora si vreo 5 milioane de masini.
In primul rand, are orasul asta niste strazi, pardon, bulevarde...nu, autostrazi peste tot prin oras de-ti pica plombele. Ca ei n-au in asfalt asa ceva. Absolut toate strazile pe care am mers parca au fost turnate cu o saptamana inainte sa ajung eu. Iar marcajele facute cu o zi inainte. Iar pe margini au strazi(!) separate de bulevardul principal printr-un mic spatiu verde, care strazi sunt pentru biciclete/mopede etc.
Traficul este un haos, semnalizeaza cca 1% dintre soferi, pietonii sunt niste tinte mobile foarte hazlii cand se feresc de masini, autobuzul e suveran iar prioritatea e pe principiul botul masinii mele e cu 4 cm mai in fata ta + claxon + flashuri daca e noapte. Am uitat sa spun ca bulevardele cele mai penibile sunt cam ca Magheru al nostru (ma refer la latime si numar de benzi), altele zburda cu 6-7 benzi pe sens + banda de urgenta + banda (sosea... ca are cam intre 5 si 7 metri in puii mei) de biciclete.
Eh, in toate aceste conditii, n-am vazut o buseala, masinile sunt jerpelite unele pentru ca asa ies gata jerpelite din fabrica (chinezisme) dar nu au julituri pe spoilere,table indoite etc.
La felul in care se claxoneaza si se baga astia unii in fata altora, in Bucuresti ar fi fost razboi civil, guerilla, interventie NATO...ceva de genul!

Si in toate astea, de fapt vrusesem sa va spun ca au de asemenea niste poduri si noduri de sosele si autostrazi de ramai prost. Deja am toata stima pentru cei 3 taximetristi cu care am mers pana acum. Ma rog, in ceea ce priveste cunostintele despre oras, ca in rest, cu condusul, am intrat in a 5-a dimensiune a condusului subturat!
Deci nene, am ramas prost cand la doi dintre ei am stat cu ochii pe turometre si acul NU A TRECUT de 1800 de ture!! Vorbim despre motor aspirat pe benzina (Hyundai Elantra si Vw Jetta aia de la Golf 3). Mintea mea nu poate sa priceapa cum puii mei mai mergeau motoarele alea, care culmea chiar mergeau. Sa mai amintesc ca ambii aveau Check Engine aprins? E inutil probabil.
Al treilea, tot cu o Elantra (toate sunt model 2001-2005) i-a dat in gura binisor (ma rog, exagerez, mai exact nu a mers subturat, a ajuns si pe la 3000-3500 :lol: ) nu avea engine check aprins, dar il avea p-ala de airbag...

In fine, din multe puncte de vedere e fascinanta tara asta. Am dat-o in OT rau dar n-am timp si chef sa caut un topic adecvat. :unsure:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1530 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 06:37

Cata, bucurestiul nu e dr taberei. Si chiar daca discutam despre taberei, e extrem de probabl sa ajungi mai repede cu ratb in centru decat cu masina personala. Si nu lua in calcul perioada vacantelor...

Aline, impresionant !

N-a zis nimeni ca nu se poate. Ci doar ca e NASPAAAAAAAA!

Cateodata se intampla sa ai un traseu anume pe care daca-l faci cu mijloacele iesi mai repede decat cu masina. Dar nu intotdeauna se intampla asa...

Bai, parca ai fi unu care n-a iesit din tara decat pana la Ruse ! Du-te nene la Paris, sau mai stiu eu unde, si in afara de centru si strazile importante NU vei vedea transport in comun.
Aia cum pot sa nu-si plimbe kuru numa in masina personala ???
  • 0

#1531 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 25 august 2011 - 06:41

Bai, parca ai fi unu care n-a iesit din tara decat pana la Ruse ! Du-te nene la Paris, sau mai stiu eu unde, si in afara de centru si strazile importante NU vei vedea transport in comun.
Aia cum pot sa nu-si plimbe kuru numa in masina personala ???

N-am inteles partea asta...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1532 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 07:29

Adicatelea transportul in comun, chiar daca ajunge prin toate cartierele, nu intra pe toate stradutele. Mergi acolo pe jos minute intregi pana la o statie de aftobuz, daca nu esti pozitionat fix langa traseu.
Bleu si kinderu de ex., daca n-au statie ratb la coltz de bloc, se plang ca n-au transport in comun cilivizat ! :unsure:
  • 0

#1533 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 08:51

Acu am inteles. Asa e, si la Londra, si la Paris, ba chiar si la Taipei (nu zic ca sa ma dau mare :unsure: ). Normal ca iesi pe jos pana la traseele transportului in comun. Buni merge din zona Spitalului Sf Pantelimon pana la Morarilor la 253 ca sa vina la noi sa stea cu Junior. Si are totusi o varsta. Eu cand merg cu RATB-ul la munca (si o sa o fac din nou curand), fac 5-7' pana la statie. Pe Junior il duc la scoala exclusiv pe jos (15' de mers sanatos). Normal ca se poate :lol:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#1534 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 08:53

Ma gandesc foarte serios sa o "iau" si eu la picior. Voi avea 1 statie pe jos pana la metrou + traversat Cismigiul. Poate miscarea imi va face chiar bine ! :unsure:
  • 0

#1535 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 08:56

Pai e super bine! Sigur iti va face bine, o sa vezi. Eu ma simt foarte vioi cand are fi-miu scoala si il duc dimineata.
  • 0

Flickr - pozele mele

#1536 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 25 august 2011 - 09:18

Sau schimbi metroul la unirii si merhi pana la romana
  • 0

#1537 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 09:21

Sau asa ...

Daca ma las si de fumat, pot sa-mi iau beheeeemve in lizing ! :unsure: :lol: :lol:
  • 0

#1538 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 25 august 2011 - 09:39

daca te lasi de fumat, iti iei ce vrei tu, dar doar fumigena !!
:unsure:
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1539 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 09:41

Fumigena imi iau poate daca ma apuc de tras pe nas ! :unsure: :lol: :lol:
  • 0

#1540 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 09:43

Ma gandesc foarte serios sa o "iau" si eu la picior. Voi avea 1 statie pe jos pana la metrou + traversat Cismigiul. Poate miscarea imi va face chiar bine ! :unsure:

Ti-am sugerat de mult asta.

N-am apucat sa studiez transportul in tot Parisul, dar in Budapesta, Viena, Munchen, Barcelona si pe unde am mai apucat eu sa merg, transportul in comun este bine distribuit. Daca la Paris nu e asa, eu vreau sa fie ca in orasele astea unde este.

De fapt pentru mine principala problema a fost incertitudinea orarului. Vine cand vine. In putinele situatii in care oamenii nu au luat masinile si au apelat numai la transportul in comun, tot nu a fost suficient. Zona asta cu Drumul taberei, Ghencea, Militari pana mea, nu o fi tot orasul, dar cred ca este total descoperita si are ceva popor. Da, faci la fel de mult si cu masina, dar macar nu stai ca sardinele in picioare. Trebuia sa existe de mult metrou aici. Ce se mai aude?

Despre siguranta si faptul ca inca se fura, ca sunt multe animale si alte neajunsuri, este discutabil. Eu stau in sectorul 5, poate la relu o fi mai liniste. Aici nu e.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#1541 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 09:50

Cata,
In toate orasele de care vorbesti exista cartiere, si inca destul de mari ! Daca nu stai "la strada", tot ai de mers minute bune pana la primul mijloc de transport.
  • 0

#1542 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 10:01

Hai ca un 20 de minute nu e mult. De exemplu in Viena asa era la margine. In Barcelona tot asa mergeai cateva minute. Dar nu mergeai prin praf de exemplu. Pai mie nu-mi venea sa cred ce curati erau pantofii dupa o zi. Se aduna multe, nu stiu ce am putea face sa se schimbe lucrurile si pe aici. Nu pentru noi, ca eu ma descurc, pentru astia mici. Vreau sa-ti spun ca in centru, intr-o zona care poate fi considerata 0, nu exista cosuri de gunoi. Nu ca au fost furate, nu au existat niciodata. Cu ce apa se spala pe jos la noi? Pai in Franta seara spalau aia de nu stiai ca a fost acolo mizerie vreodata. Dar ai sa spui ca ma vait iar. Doar semnalez si eu niste chestii. Eu imi car gunoiul in masina sau in buzunare, prin pungi, indiferent ce e. ce pot sa fac mai mult? Daca ma iau de cineva care arunca gunoiul aiurea, nu ma sprijina nici o autoritate.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1543 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2011 - 10:08

Ai dreptate cu praful si cosurile de gunoi. Dar ce sa-i faci daca ne-am nascut aici ? Si oricum n-are legatura cu ratb-ul.
Eu sustin in continuare, ca minim jumatate din masinile care circula prin Bucuresti ar putea sta f bine in parcare.
  • 0

#1544 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 25 august 2011 - 10:54

Mandra mea a ramas cu serviciul in Semanatoarea, usa in usa cu Forester. Cu masina ea face 45-50 minute, deci pleaca la 8. Altfel merge 10min pana la Muncii la metrou si apoi taie tot orasul si iese la Semanatoarea. Door-to-door 35-45min. Drept pt care ia masina doar cand are alte drumuri prin oras. Adica de maxim 2 ori pe saptamana.

Eu insa lucrez la Vulcan, in IMGB. Ar insemna sa merg 10-15min pana in Mihai Bravu colt cu Baba Novac sa iau autobuzul pana la Big Berceni, de acolo sa urc in alt autobuz pana pe la Cultural si de acolo alt autobuz care ma lasa la poarta fabrici. Timp total: 45 minute daca prind autobuzele. 60 daca ratez vreo 2. Seara invariabil 60-90min. Cu masina fac 15 minute la dus si vreo 20-25 la intors. De ce as merge cu altceva decat masina?!?!

Vroiam de fapt sa zic altceva: se intampla foarte des sa ai un traseu relativ scurt dar care sa fie foarte anevoios cu mijloacele pt ca nu ai legaturi.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 25 august 2011 - 10:57

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1545 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 25 august 2011 - 11:26

Vino in dr taberei, unde ratb-ul se taraie prin aglomeratie. E imposibil sa faca mai putin decat o masina mica. App eu stau la capat de masina, mai exact 2 trolee si un autobuz. Uneori trebuie sa ajung la 4-5 statii distanta. Sa spun ca astept minim 10-15 minute? + tot pe atat deplasarea in sine? Cu masina in 5-7 min am ajuns. Cand autobuzul va avea banda exclusiva, iar tramvaiele - ceva gen 41, atunci vei putea spune ca e ok.
  • 0

#1546 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 26 august 2011 - 12:06

Nu sunt fan RATB. Merg cu el cam o data la doi ani :D In rest ori metrou, ori pe jos. Asta daca nu merg cu cazanu, evident

Cei care au posibilitatea de merge cu metroul si nu fac asta inseamna ca se respecta si ca isi permit :D
  • 0

#1547 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 august 2011 - 03:27

@Relu stii ca te :D dar iar exagerezi aiurea, fara suparare. Eu merg zilnic intre 15 si 22 min (in fct de unde plec) pana la metrou pe jos. Si acum revenind la comparatie, cine lauda transportul in comun merge rar si la ore "libere". Puteti sa spuneti orice, mie mi s-a acrit maxim de metrou, iar RATB-ul aproape ca nu exista pentru mine. Sa spui ca ajungi mai repede cu RATB decat cu masina personala, nu te supara, dar e o ineptie; dupa cum bine zicea Tibi, daca am avea benzi dedicate si respectate si mai mult "metrou usor" atunci da, dar cum dracu sa spui ca ditai magaoaia care opreste in statii se strecoara prin trafic mai repede ca tine? :D

Ca sa continui, si sa repet, experienta personala: merg 18-22 min pana la metrou + vreo 30-35 cu el (asta daca il prind deja in statie, altfel se mai adauga vreo 5-8 min) + 5-7 de la metrou la birou. Deci minim 53 min, maxim 72 min. Cu masina am facut minim 30 min si maxim in jur de 60 min. Asadar, ca timp n-are niciun sens metroul, din pdv al confortului nici nu se pune problema, nu mai zic ca ma seaca psihologic. Daca mi-as permite sa merg cu masina, as uita ce e aia metrou.

Daca nu mai raspund la alte posturi este pentru ca nu vreau sa continui polemica, in nici un caz nu-mi voi schimba parerea si nimic nu va schimba datele cu care ma confrunt. Nu vroiam sa scriu deloc, dar nu m-am putut abtine :D

Aceasta postare a fost editata de masterblaster: 26 august 2011 - 03:30

• 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#1548 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 26 august 2011 - 03:36

Mananci castane !

Nu te obliga nimeni sa mergi pe jos, cand poti lua un autobuz pana la metrou !

De ce nu dormi la ora asta ??? http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
  • 0

#1549 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 august 2011 - 03:49

Nu mananc nici o castana ;) Te invit sa faci drumul cu mine :D

Da, nu ma obliga nimeni sa merg pe jos, DAR 1) nu merita abo ratb pt o linie, 2) la mine merge greu tramvaiul, 3) urasc ratb. Presupunand ca as mere cu ratb si ar veni la mega fix tot as face 5 min (mai mult de fapt ca atat fac cu masina mergand in stilul meu), deci castig 17 min => minim 36 min si maxim 55 min. Adica minima cu 6 min mai mult decat cu masina si maxima cu 5-10 min mai putin. Deci n-are sens, mai ales ca de cele mai multe ori am facut 30 nu 60 cu masina datorita orelor de plecare. 60 fac atunci cand am tura de noapte in cursul saptamanii (plecat la ora 18), adica exact motivul pt care sunt treaz acum :D :D

Si chiar daca ar fi invers situatia ca timp, tot as prefera masina.

Aceasta postare a fost editata de masterblaster: 26 august 2011 - 03:52

• 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#1550 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 26 august 2011 - 06:56

Bah, ca sa-l citez pe Relu: ma KAK pe RATB si tot transportul in comun din RO.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi