Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Statii Emisie-Receptie CB

• Please log in to reply
379 replies to this topic

#101 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 31 martie 2010 - 05:27

bai da chior sunt :rolleyes:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#102 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 31 martie 2010 - 05:45

In rest, ceva nou? :rolleyes:
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#103 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 31 martie 2010 - 06:29

Da, am vorbit cu tir-istii de pe centura ! :rolleyes:
  • 0

#104 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 31 martie 2010 - 07:25

si ti-au adus ceva "marfa" de acolo? :rolleyes:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#105 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 31 martie 2010 - 07:39

Acum ca a dat microbul asta in popor mi-am tras si eu un "sistem". Azi mi-au sosit asa: una bucata statie President Harry III plus una bucata antena Sirio Megawatt 4000 cu montura magnetica de 180 mm. Astea me-au fost recomandatea ca sa zic asa pentru usurinta in utilizare plus performante de top. Dupa Paste trec la montaj si calibrat. Am un sofer expert(este si radio amator) care o sa scoata maximum din scule.
  • 0

#106 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 07:58

Da ce faci nene cu antena de 2 metri ???? :rolleyes:
  • 0

#107 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 08:01

Am preferat sa iau o antena adevarata care sa imi ofere o receptie cat mai buna. Desi pare foarte incomoda aceasta se poate indoi si intra cu usurinta chiar si in portbagajul unei masini de clasa mini spre exemplu. Din ce am inteles aceasta este una dintre cele mai bune antene de pe piata. Cu o astfel de antena, o statie President Jackson II, amplificator si alte dracii omul meu vorbeste in functie de zona si vreme cu alti "colegi" asemeni lui si la sute de km distanta.

Aceasta postare a fost editata de rares_dan: 31 martie 2010 - 08:04

• 0

#108 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 08:15

Cel mai bun nu e intotdeauna si cel mai potrivit. Orice antena auto pentru frecventa asta reprezinta un compromis, iar cea de 2 metri e chiar cea mai incomoda dintre toate.
O sa vezi tu cind vei incepe sa circuli cu masina.

... Cu o astfel de antena, o statie President Jackson II, amplificator si alte dracii omul meu vorbeste in functie de zona si vreme cu alti "colegi" asemeni lui si la sute de km distanta.

Asta e cea mai tare vrajeala care am auzit-o in domeniul radio de cind ma stiu :rolleyes:
In CB poti vorbi la citiva zeci de km ( maxim, si numai cu SUTE de watti !! ), dupa care e o "zona de liniste" de vreo mie +/- km, dupa care vorbesti linistit si cu 4w si antena mica cind e propagare.

l.e.
Uite pun cu copy/paste un post de-al meu pe alt forum:

Foarte multi camionari au amplificatoare de peste sau cel putin 100W.
Ce nu inteleg multi e ca avind "sute" de watti, in loc sa avem niste asa-zise "celule" de max 30 km diametru, in care se pot folosi un rind de canale, vor fi mult mai putine dar de dimensiuni mult mai mari. Adica eu nu pot comunica civilizat la 15 km, ca vine "jiji juice" cu semnal ca bomba de la 40 km !! Culmea e ca se mai si lauda ca a vorbit el la 50 km distanta si se auzea "beton" !!
Unul din avantajele CB-ului e tocmai faptul ca unda directa se pierde dupa 15-25 km chiar in cimp deschis ( evident daca folosesti cei 4W permisi prin lege ), lasind banda libera pentru cei din afara acelei zone.
Personal, nu sunt total impotriva amplificatoarelor. Consider ca uneori 20-30w chiar pot ajuta in conditii de trafic ceva mai dificile, fiind cuplat numai la nevoie. Dar ce e peste, deja deranjeaza enorm pe ceilalti CB-isti.

Think about ! ;)

Aceasta postare a fost editata de Relu: 31 martie 2010 - 08:20

• 0

#109 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 08:37

Am specificat, "zona si vreme", plus faptul ca are amplificator si alte dracii care tin de radio-amatorism. Tipul vorbeste des de pe Meses pe Feleac sau de pe Feleac pe Gutin.
Vara cand e propagare ii "prinzi" si pe nemti sau italieni la mii de km.
  • 0

#110 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 31 martie 2010 - 08:40

Dupa ce va constata lumea cat de departe "bate" si pe receptie cu amplificatoare si antene mari, o sa dea squelch-ul mai sus, ca sa nu-i mai auda pe aia care sunt prea departe pentru ca e mult mai interesant si util ce se intampla in urmaroarele 2-3 localitati prin care urmeaza sa treaca si nu pe cei care au trecut pe acolo cu o ora inainte sau merg pe drumul paralel.

Pentru cei care folsesc statiile in apartament e alta poveste, poate vor sa vorbeasca cu rudele de la tara, dar probabil ca o vor face pe alt canal, nu pe 22.
Pentru 22, e inutil sa bati mai mult de 10-15km din 2 motive:
- pentru ca devine deranjant sa-i auzi in jurul nodurilor rutiere si pe cei care vin/pleaca spre alte directii
- te intreseaza ca informatiile sa fie cat mai proaspete, deci comunicate de cei care au trecut pe acolo de curand. Oricum avertizarile se actualizeaza aproape in permanenta.

Am ajuns la concluzia ca indiferent de complexitatea statiei, cand esti la volan folosesti 3 butoane:
- volum
- squelch
- PTT (emisie)
Atat.

Aceasta postare a fost editata de Extremero: 31 martie 2010 - 08:42

• 0

#111 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 09:09

.......
Am ajuns la concluzia ca indiferent de complexitatea statiei, cand esti la volan folosesti 3 butoane:
- volum
- squelch
- PTT (emisie)
Atat.

:rolleyes:
  • 0

#112 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 09:27

Inca un citat de pe alt forum:

Nu stiu de ce, dar avem tendinta sa cautam intotdeauna "cel mai". Pe linga faptul ca in radio sunt anumite "calitati" care trebuiesc urmarite, majoritatea pierd din vedere conditiile de exploatare.
Dupa parerea mea, in mobil, cele mai bune statii sunt cele simple si usor de "butonat".
In afara de citeva functii cum ar fi : ASC, last memory, si eventual "dual watch", toate celelalte sunt cvasi inutile cind esti la volan.
Foarte important sa NU ai volumul pe "touch" ci clasic, display-ul sa fie simplu si usor de vazut, butonul de squelch sa fie total separat, statia sa fie cit se poate de mica, + -eventual- un difuzor extern.
Cind se alege o statie, nu trebuie sa va bucurati la functii nenumarate, ci mai degraba sa va interesati de aparate cu modulatie si deviatie corecta, sensibilitate si selectivitate bune, microfon de calitate.
Asta se poate face numai ascultind cum emit diferite statii. In niciun caz studiind "specificatii" ....
O "combinatie" statie + antena alese cu grija, fac mai mult decit orice amplificator. Degeaba umpli scala de semnal daca te auzi neclar. Mai degraba un semnal ceva mai mic si o modulatie lacrima.

Si legat de antene:

Dupa parerea mea, functie de lungimea lor, antenele CB auto se impart cam asa :
- mult sub 1 metru= oarecum inutile, comunicare max 5 km in drum deschis
- 1 metru= compromis bun, excelente pentru info traffic. Avantaje majore datorita dimensiunii. Eficienta notabil inferioara celor mai lungi, gen 1,5 metri.
- 1,5 metri= antena ideala, raport excelent eficienta/dimensiune. Totusi poate fi uneori incomoda.
- 2 metri= eficienta deosebit de buna ( tot ce poate fi mai bun in mobil ), insa ridicol de lunga.

In concluzie, nu exista "cea mai buna", ci in mod evident "cea mai potrivita" nevoilor fiecaruia.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 31 martie 2010 - 09:30

• 0

#113 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 31 martie 2010 - 09:49

Am oprit azi la un semafor in drept cu un Mondeo, modelul nou. Cand ma uit pe portbagaj, antena. Am stat si m'am uitat un pic, eram curios sa o vad mai bine. Lungime: sigur peste 1.5m, deci probabil 2. Aia chiar nusht unde o pune, ca in portbagaj nu cred ca are loc decat daca are sac schi
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#114 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 09:57

Duminica trecuta am facut un test cu un amic care are antena de 1,5 metri, statie ca a lui Levi + amplificator de 22W. Eu cu "efteneala" mea de 4w + antena de 1 metru.
Ei bine, combinatia mea s-a comportat cu mult mai bine decit a lui.
  • 0

#115 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 31 martie 2010 - 10:07

am testat pana la craiova si inapoi statia (foarte mica ca e si portabila) + antena foarte mica de doar 1m .
pe autostrada "bat" bine 10km.
nu stiu unde e stadionul in pitesti dar l-am prins de pe la km 88 slab. si tot slab am si emis pana acolo.

cel mai problematic a fost cand cineva cu o statie foarte FOARTE puternica batea pe la km30-40 el fiind undeva pe centura in bucuresti. ala vorbea pe 22 cu cine o sti el ... si vorbea , si vorbea ... si linistea s-a asternut peste toti. eu il receptionam pe la 5 semnal.
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#116 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 martie 2010 - 10:17

O sa ajungem cit de curind ( doamne ajuta sa vina mai repede momentul ala !! ) cind vor opri masinile la control si vor GAURI statiile si amplificatoarele. Cum dealtfel se intimpla afara :rolleyes:

Evident ale celor care folosesc amplificatoare.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 31 martie 2010 - 10:18

• 0

#117 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 01 aprilie 2010 - 12:27

E un dobitoc in Ploiesti care emite cu ceva amplificator de il auzi de la Posada.
Il apuca in general noaptea, are o voce de castrat si vorbeste (se posteste) singur.
Isi ia mii de injuraturi vii sau moarte, dar pe el il distreaza. 22-ul devine aproape inutilizabil.
Zicea lumea pe unde, ca cica ar fi un paznic de noapte sarit putin de pe fix...

Referitor la testul lui Relu.... cum ti-am zis si la telefon eu n-am avut "reclamatii" referitoare la emisie, nu mi-a cerut nimeni sa repet ce am spus iar un amic cu care am testat statiile prin Bucuresti, a spus ca se aude foarte clar ce spun.
El era in Damaroaia, eu aproape de Chibrit/Expozitiei, distanta dintre noi era de cca 2.4km conform Google Earth, ambii eram in masini.
A spus ca se aude mai clar cand vorbesc de pe microfonul extern decat de pe statie.

Kit-ul meu e compus din Intek H520 + Wilson 1000 + microfon si casca Midland MA-31L
Imagine amplasata

I-am promis si lui Relu ca vom face un test, dar sunt destul de prins saptamanile astea.
In afara, cea mai mare distanta de deceptie pe care am reusit sa o identific a fost de vreo 14-15km in zona semi-deluroasa.
Eu iesisem din BV spre Sighisoara si erau unii care povesteau pe 22 de ceva vreme dar la un moment dat a zis unul ca e pe pod la Hoghiz. Din momentul ala am numarat pe ceas 13.4km pana la podul respectiv.
  • 0

#118 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 07:57

Amicul meu crede ( cum banui si eu dealtfel ) ca are o problema la statie.
Eu am vrut sa scot in evidenta altceva, si anume ca o modulatie slaba nu poate fi compensata de niciun amplificator. Imi aduc aminte cu foarte multi ani in urma cind ma ocupam de radioamatorism, faceam legaturi la mii de km distanta, unele extrem de bune dpdv "radio" avind semnal inexistent sau aproape insesizabil pe vu-metru. Iar altii ( destul de multi ), imi umpleau scala de semnal dar nu se ingelegea nimic ...
Si asta pentru ca ultimii aveau statii proaste sau reglate prost, chiar daca pompau cu sute de watti in antena.
  • 0

#119 YoYo_man

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 149 Mesaje:
Inregistrat: 10-ianuarie 04
  • Marca:Mercedes
  • Model:C-Klasse w204
  • Motorizare:220cdi 170cp

Scris 01 aprilie 2010 - 10:20

are cienva idee daca sunt bune de ceva Midland 1001Z 40 Channel CB Radio 4 WATTS 1001 Z?
  • 0
Cine stie...cunoaste si cine are... nu duce lipsa!!!

#120 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 10:26

Midland sunt aparate bune. Pune un link sa vedem modelul.
  • 0

#121 YoYo_man

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 149 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 10:31

http://www.midlandra...Radio.WYQ/1001z
eu sunt total paralel deci HELP!
vad ca au un pret ok..am gasit pe eba-y pe si la 1.8 mil. cu transport cu tot.
  • 0

#122 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 10:34

In primul rind, ia mai bine din tara sa ai garantie. Cauta un model simplu cu ASC.
  • 0

#123 YoYo_man

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 149 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 10:50

ceva sugestii in jurul sumei de 2-2.5 mil?
  • 0

#124 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 11:07

Dupa parerea mea, in jurul a 250 RON poti sa alegi Maxon CM-10 sau Storm Discovery.
  • 0

#125 YoYo_man

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 149 Mesaje:

Scris 01 aprilie 2010 - 11:23

http://www.statii-ra...-portabila.html asta e buna de ceva?
am gasit la un pret bun, nu noua, dar impecabila cica?

Aceasta postare a fost editata de YoYo_man: 01 aprilie 2010 - 11:30

• 0

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi