Sistemul sanitar romanesc/agonie si extaz
#26
Scris 19 iunie 2010 - 06:32
#27
Scris 19 iunie 2010 - 06:54
#28
Scris 23 iunie 2010 - 08:29
Minusul enorm, inca, ar fi ca-ti arata mecla farmacistului...
http://www.cancan.ro...mat-110574.html
Aceasta postare a fost editata de LKS: 23 iunie 2010 - 08:31
#29
Scris 12 august 2011 - 10:35
http://azi.ro/index....itate&citeste=3
În ultimii trei ani, în aceste farmacii, „Nebido“ – un medicament compensat de stat cu 90 la sută –, s-a vândut de nouă miliarde de lei vechi. Bani pe care Corina Negrilă, managerul instituţiei şi şefa organizaţiei de femei a filialei Sectorului 4 a PDL, i-a solicitat de la CAS a Municipiului Bucureşti. Aceasta este o procedură normală în cadrul sistemului sanitar, dar medicamentul, destinat bărbaţilor care au probleme erectile, a fost trecut pe reţete ale femeilor.
Dupa ce ca esti si prost, mai esti si hot. Uite unde se duc banutii mei...
#30
Scris 12 august 2011 - 10:52
#31
Scris 30 septembrie 2011 - 04:07
În urmă cu câţiva ani, patronatul unei importante reţele de farmacii a decis să pună un nou director executiv în persoana unui manager adus de la restaurantele McDonald's. (Bag mâna în foc pentru această poveste!) Obiectivul managerului era să „maximizeze" vânzările. Una dintre primele decizii ale fostului vânzător de hamburgeri a fost ca toate farmacistele să poarte pe cap o scufie de Crăciuniţă. Era în preajma Crăciunului. Farmacistele au refuzat să-şi tragă pe cap scufiile. Nu erau vânzătoare de chiftele, ci farmaciste. Iar profesia de farmacist trebuie să inspire prestanţă şi sobrietate. Cum ar fi să te duci să-ţi tratezi hemoroizii şi, intrând în cabinet, îl descoperi pe medicul proctolog deghizat în Moş Crăciun. Niciun tuşeu rectal, oricât de blând ar fi, nu poate să ţină locul unui cadou de la Moşul. Managerul şi-a mai vânturat prin reţea alte idei „inovatoare", apoi şi-a găsit alt post, la altă firmă. Funcţia e trecătoare, meseria e nemuritoare.
În 21 de ani de capitalism turbat, profesia de farmacist în România s-a degradat alarmant. Specialiştii cu studii superioare, care şi-au tocit coatele într-o facultate foarte grea, tobă de farmacologie şi toxicologie, s-au transformat în nişte banali vânzători de buline. Consultanţii în administrarea medicamentelor s-au metamorfozat în nişte mutanţi care-ţi bagă pe gât cele mai scumpe medicamente. (E bine să intri cât mai prost îmbăcat într-o farmacie.) Mulţi s-au deprofesionalizat. Asta pentru că farmaciştii de azi sunt obligaţi de patroni să-şi facă meseria pe targetul de vânzări, la fel ca dealerii de automobile, ca agenţii de asigurări, ca vânzătorii de mezeluri şi de laptopuri. Patronii şi managerii reţelelor de farmacii nu dau doi bani pe etica şi deontologia profesională sau pe Jurământul lui Hipocrate. Farmaciştii trebuie să vândă cu orice preţ, obligaţi să-şi calce în picioare profesia, altfel nu-şi fac targetul, nu-şi iau lefurile şi „taraba" se închide. La dracu' cu Hipocrate!
E din ce în ce mai greu să întâlneşti acel farmacist care îţi inspiră încredere şi siguranţă când îţi recomandă concentraţia zilnică la un antibiotic. În locul specialistului, avem de-a face cu un şnapan care te face la buzunare (medicamente scumpe!), care te trimite din nou la medic după altă reţetă pentru că cea din mâna ta este completată greşit (birocraţia Casei de Asigurări de Sănătate) şi care e mereu capsat şi-ţi răspunde în doi peri (ascunzându-şi incompetenţa). În goana după vânzări, farmacistul a fost desfigurat de lăcomia patronilor (care n-au nicio legătură cu meseria), de birocraţia impusă de Casa de Sănătate şi de presiunile producătorilor de medicamente (care îşi promovează produsele). La toate acestea se adaugă, dureros, disperarea pacienţilor (mai ales a pensionarilor) care n-au bani de medicamente.
N-ar fi exclus ca, într-o zi, în locul farmacistului să descoperim nişte aparate care să semene cu automatele de cafea. Băgăm banii pe fantă şi primim siropul de tuse la păhărel şi fiola de algocalmin. Dacă avem noroc, s-ar putea să ne pice şi un rudotel la promoţie.
Lasand unele inadvertente la o parte, clasice in ceea ce priveste ziaristii mioritici si nu numai, omul asta are mare dreptate.
Asadar, va urez multa sanatate achizitionand de la sensiblu, catena si alte lantisoare.
#32
Scris 30 septembrie 2011 - 04:11
#33
Scris 30 septembrie 2011 - 04:22
#34
Scris 28 octombrie 2011 - 12:12
Medicamentele produse în România şi comercializate în țară, pe cale de dispariţie
În perioada 2006-2010, volumul de medicamente produse în România şi comercializate pe piaţa internă a scăzut de la 62% la 41%. Firmele preferă mai degrabă să trimită la export decât să vândă în ţară
Principalele motive sunt “politica de preţuri practicată, întârzierile la plata medicamentelor decontate şi, mai recent, prin iniţierea aplicării unei versiuni de claw-back ce reprezintă o barieră compercială pentru agenţii economici români", explică, într-un comunicat de presă, Dragoş Damian, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România.
Medicamentele fabricate în România sunt solicitate din ce în ce mai insistent la export, iar agenţii economici români se orientează către pieţele străine. Valoarea exporturilor medicamentelor fabricate în România, în acest an, se ridică la peste 130 de milioane de euro. Principalele pieţe de desfacere sunt Rusia, Ucraina, SUA, UE, dar şi pieţe îndepărtate cum ar fi Australia şi Japonia.
coroborat cu
Producatorii romani de medicamente ar putea opta doar pentru export
Avand in vedere situatia actuala si presiunea la care sunt supusi din cauza clawback-ului, producatorii romani de medicamente iau in calcul posibilitatea de a opta doar pentru export. Cel putin asta preconizeaza reprezentantii Asociatiei Producatorilor Romani de Medicamente Generice (APMGR).
"Politica irationala a 'pretului cel mai mic' practicata de Ministerul Sanatatii si cea de suprafiscalizare initiata de Ministerul de Finante reduc dramatic competitivitatea producatorilor romani de medicamente si franeaza dezvoltarea sustenabila a unei industrii inalt tehnologizate, care creeaza locuri de munca in Romania si aduce un aport de peste 1,5% la formarea PIB", afirma Dragos Damian, presedintele APMGR.
Practic, prin suprareglementarea domeniului industrial, si mai mult prin favorizarea importurilor, Romania arata ca este "incapabila sa fructifice oportunitatea dezvoltarii celor mai mult de 30 de fabrici de medicamente din tara care produc anual peste 300 de milioane de unitati de medicamente generice, suprareglementand acest domeniu industrial si favorizand importurile".
Lipsa preocuparii autoritatilor pentru realizarea unei strategii eficace de atragere a unor investitii pe piata farmaceutica se vede si in cifre. Astfel, daca in 2006 valoarea importurilor era de 76%, in 2010 aceasta era de 86%.
Autor: Oana Ciornia
#35
Scris 28 octombrie 2011 - 03:38
Institutul ala care producea vaccinuri vor sa-l declare INUTIL ca sa faca un mol sau ansamblu rezidential
#36
Scris 28 octombrie 2011 - 03:56
Ei bine, coroborat cu taxa asta idioata de clawback, o sa avem din ce in ce mai putin pe piata.
#37
Scris 28 octombrie 2011 - 04:08
#38
Scris 28 octombrie 2011 - 04:14
Da daca te-ai suparat ca farmacistii rumani(vorba vine) castiga prea mult, ce parere ai de aia de peste hotare??
#39
Scris 28 octombrie 2011 - 04:46
N-am zis ca toti farmacistii romani castiga prea mult. Am zis ca UNII sunt CROOKS fiindca nu-i intereseaza decat sa tepuiasca. Vezi exemplul meu cu Rhinathiol 15 vs 33 lei.
PS: Zilele astea am gasit si mai ieftin - Rhinathiol, adica - parca 11 lei - am cumparat des fiindca cica dupa ce deschizi capacul, siropul isi pierde din proprietati in mod drastic, si nu trebuie tinut foarte mult/utilizat dupa 2-3 saptamani.
#40
Scris 28 noiembrie 2011 - 12:35
Romania are una dintre cele mai mari rate de utilizare a genericelor din Europa
In privinta medicamentelor originale si generice, unul dintre miturile care circula in Romania este acela ca se utilizeaza medicamentele originale in exces, chiar daca au un corespondent generic mai ieftin, si ca rata de utilizare a medicamentelor care au iesit de sub patent este prea mica. Potrivit lui Sorin Popescu, presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, Romania are una dintre cele mai mari rate de utilizare a genericelor din Europa, atat in valoare, cat si in volum. Acest lucru reiese si din cercetarea prezentata de Sabine Vogler, din cadrul Institutului de Sanatate din Austria, potrivit careia in 2009, Romania a fost pe primul loc in ceea ce priveste utilizarea genericelor din 18 state ale Uniunii Europene, in ceea ce priveste volumul, cu 70% din totalul medicamentelor utilizate, si pe locul trei in ceea ce priveste valoarea, cu 40%.
De asemenea, potrivit raportului EFPIA 2010, ca valoare, medicamentele generice reprezentau 28,5% din totalul produselor farmaceutice, Romania fiind pe locul cinci din 21 de tari UE.
#41
Scris 29 noiembrie 2011 - 06:33
In Romania sunt 5.500 de farmacii, dintre care 20% in mediul rural. Daca se inchid, cei care le-au administrat spun ca vinovati sunt oficialii care au decis sa ieftineasca medicamentele prin reducerea adaosurilor practicate de farmacisti de la 16 la 8% .
In afara de faza cu adaosul, care sincer nu stiu la ce se refera, faza e nasoala. Pacat de oamenii care traiesc la sat si vor pierde accesul facil la medicamente si de farmacistii care si-au luat inima in dinti si si-au deschis potici la tara, nedandu-si seama ca nu au cum sa reziste.
Eu as obliga lanturile de farmacii sa deschida o farmacie la tara pentru fiecare farmacie deschisa la oras.
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
#42
Scris 29 noiembrie 2011 - 06:44
Dupa ce stau la coada vreo 15 minute, VITA de la ghiseu imi zice: stiti, aici mai trebuie o stampila ! Intreb : de ce ? Zice : pai s-a modificat cantitatea. Ok zic, dar exista stampila suplimentara ! Zice: pai mai trebuie una aici ! Sa mor daca am inteles unde ..
Platiti integral daca vreti medicamentul !
O F-T in gura, si intru ALATURI ( 50 metri ) la alta farmacie, tot privata. Evident ca iau medicamentele fara probleme, si plec acasa !
Bai nene, dupa ce ca farmacistii astia NU aduc nicio PLUSVALOARE si ( vorba lu' raposatul MOL ) buticaresc marfa care se numeste "medicament", mai fac si fitze ca le bagi bani in buzunar !
#43
Scris 29 noiembrie 2011 - 06:59
Farmacistii ADUC plusvaloare, doar ca nu sunt bagati in seama. Ma rog, unii dintre ei. IN TOATA LUMEA manilularea medicamentelor, indiferent ca e vorba de farmacie, spital, depozit de medicamente, fabrica de medicamente, controlul medicamentelor e facut de farmacisti.
Revenind. Cand un doctor modifica o prescriptie, trebuie sa semneze si sa puna parafa DIN NOU. E lege, cine nu respecta asta risca refuzul retetei la casa de asigurari. Iar faza cu bagatul banului in buzunar e discutabila
1.poate ai vorbit cu o angajata.
2.casa nu a platit inca medicamentele comp/gratuite din decembrie 2010. Ce bani indesati in buzunar ??
Cat despre buticaritul marfii, nu vrei sa stii cate trebuie sa ai (frigider, vitrina frigorifica, cutie de expirate, cutie de retrase, cutie de expirate si returnate de la pacienti, dulapior de stupefiante, termometru si higrometru in fiecare incapaere etc)/
Ideea e ca aducand in aceeasi oala buticarii si farmacistii, ma jignesti.
#44
Scris 29 noiembrie 2011 - 07:03
Citeste te rog ce scriu, inainte sa raspunzi..... Zice : pai s-a modificat cantitatea. Ok zic, dar exista stampila suplimentara ! ..
...
Care e ma rog plusvaloarea aia de care vorbesti ?
Nu amestec nimic. Toata lumea se duce in farmacie si CUMPARA medicamente !
#45
Scris 29 noiembrie 2011 - 07:59
#46
Scris 29 noiembrie 2011 - 08:20
Daca medicul a pus stampila in plus, nu aveai de ce sa fii refuzat.Citeste te rog ce scriu, inainte sa raspunzi.
Care e ma rog plusvaloarea aia de care vorbesti ?
Nu amestec nimic. Toata lumea se duce in farmacie si CUMPARA medicamente !
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa improsti pe toti farmacistii.
Plusvaloarea adusa sunt sfaturile pe care ar trebui sa le primesti intr-o farmacie, legate de medicament, de administrare, de eventualele efecte adverse si multe alte chestii. De multe ori, din cauza nerabdarii de a primi medicamentul si de pleca, lumea nu prea mai sta sa intrebe una alta.
Iar un lucru e cert, lanturile de farmacii au denaturat aceasta meserie, transformand specialistii in vanzatori care alearga dupa target.
#47
Scris 29 noiembrie 2011 - 08:38
Si DA, in MULTE farmacii, angajatii se comporta ca niste vanzatori la tejghea, pentru ca nu fac altceva decat sa VANDA marfa !
Li se rupe de clienti, pentru ca oricum e coada, si vanzarile merg oricum !!!
Aceasta postare a fost editata de Relu: 29 noiembrie 2011 - 08:39
#48
Scris 29 noiembrie 2011 - 08:48
Bai nene, dupa ce ca farmacistii astia NU aduc nicio PLUSVALOARE si ( vorba lu' raposatul MOL ) buticaresc marfa care se numeste "medicament", mai fac si fitze ca le bagi bani in buzunar !
#49
Scris 29 noiembrie 2011 - 09:02
#50
Scris 29 noiembrie 2011 - 09:06
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi