La pescuit
Scris 04 august 2011 - 12:50
Scris 04 august 2011 - 01:01
Din pacate, pescuitul sportiv se confunda cu cel de competitie. Cum si mersul pe bicicleta este un sport si n-are legatura cu ciclismul competitional.
In pescuit, "sportiv" vine de la spiritul sportiv/fair-play pe care il adopta cei ce vor sa-l practice. Asta e si motivul pentru care "plantatul" nu are tangente cu disciplina asta.
In pana mea, daca plantezi, tu ce puii mei mai faci ? Doar "colectezi" pestii ???
Pentru cine nu stie, plantatul inseamna ducerea atat a nadei cat si a plumbilor + ace, cu VAPORASUL teleghidat ( sau barca normala ) !!! pana la locul unde se vrea pescui. Pentru pescar nemairamanand altceva de facut decat sa aduca pestele la mal cand a muscat si l-a intepat ! Daca ma gandesc bine, o alternativa interesanta ar putea fi si o banda rulanta ....
Ori, la pescuitul "normal", una din problemele cele mai mari pe care trebuie sa le rezolve pescarul este insasi nadirea la punct cat se poate de fix. Reusesti sa nadesti cu precizie si la distanta dorita, esti in avantaj. Nu reusesti, dai sanse mai mari pestelui sa nu fie prins. Samd ....
Pricepi acum ?
Aceasta postare a fost editata de Relu: 04 august 2011 - 01:02
Scris 04 august 2011 - 01:05
100% de acord cu relu !Bleu,
Din pacate, pescuitul sportiv se confunda cu cel de competitie. Cum si mersul pe bicicleta este un sport si n-are legatura cu ciclismul competitional.
In pescuit, "sportiv" vine de la spiritul sportiv/fair-play pe care il adopta cei ce vor sa-l practice. Asta e si motivul pentru care "plantatul" nu are tangente cu disciplina asta.
In pana mea, daca plantezi, tu ce puii mei mai faci ? Doar "colectezi" pestii ???
Pentru cine nu stie, plantatul inseamna ducerea atat a nadei cat si a plumbilor + ace, cu VAPORASUL teleghidat ( sau barca normala ) !!! pana la locul unde se vrea pescui. Pentru pescar nemairamanand altceva de facut decat sa aduca pestele la mal cand a muscat si l-a intepat ! Daca ma gandesc bine, o alternativa interesanta ar putea fi si o banda rulanta ....
Ori, la pescuitul "normal", una din problemele cele mai mari pe care trebuie sa le rezolve pescarul este insasi nadirea la punct cat se poate de fix. Reusesti sa nadesti cu precizie si la distanta dorita, esti in avantaj. Nu reusesti, dai sanse mai mari pestelui sa nu fie prins. Samd ....
Pricepi acum ?
si la stationarul de crap intervine sa gasesti pestele si sa il nadesti . asta insemana uneori sa dai distante de peste 100m cu lanseta la punct fix si cu nada tot acolo.
Scris 04 august 2011 - 01:29
Da mah, nu conteaza ca dai la feeder, crap, match, varga, nadirea de precizie ( facuta DE PESCAR si NU de vaporas ) e extrem de importanta.100% de acord cu relu !
si la stationarul de crap intervine sa gasesti pestele si sa il nadesti . asta insemana uneori sa dai distante de peste 100m cu lanseta la punct fix si cu nada tot acolo.
Defapt pe balta e un fel de meci: pescar vs peste ( nu pejte ... ), si ala mai bun castiga !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 04 august 2011 - 01:30
Scris 04 august 2011 - 01:39
Scris 04 august 2011 - 01:47
Scris 04 august 2011 - 01:51
Ia cititi putin in DEX poate va luminati: http://dexonline.ro/...onier/paradigma si http://dexonline.ro/...acona/paradigma
Relule, daca vrei sa fi 100% fair play si sa fi mai catolic decat Papa ar trebui sa-ti dai bermudele jos si sa intri in apa sa scoti pestele cu mainile libere nu cu lansete si mulinete shimano, ace din aliaje pricopsite si nade ametitoare.
Cu ce e mai prejos un pescar amator (asa e bine?!?) care foloseste mai multe scule decat voi?
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 04 august 2011 - 01:52
Scris 04 august 2011 - 02:03
Sau gipuri 'impunatoare'e ca si aia care suplinesc marimea falusului cu masini scumpe sau puternice.
@bleu: cand 2 iti zici ca esti beat, da-ti doo palme peste fata si culca-te, branconierule !
Scris 04 august 2011 - 02:03
Scris 04 august 2011 - 02:14
Pai cred ca asa te-ar cataloga si nenea tatal lui bleu cand te-ar vedea doar cu 4 bete subtiri si amarate.sunt "PARTICULAR"
Scris 04 august 2011 - 02:21
Fii atent:......
Relule, daca vrei sa fi 100% fair play si sa fi mai catolic decat Papa ar trebui sa-ti dai bermudele jos si sa intri in apa sa scoti pestele cu mainile libere nu cu lansete si mulinete shimano, ace din aliaje pricopsite si nade ametitoare.
Cu ce e mai prejos un pescar amator (asa e bine?!?) care foloseste mai multe scule decat voi?
Cand un pescar vrea sa dea o sansa pestelui :
- Nu foloseste scule supradimensionate
- Nu imprastie scule pe tot lacul, ci incerca sa aduca pestele langa cele cateva scule pe care le are.
- NU foloseste echipament interzis ( gen bomba, curent electric, etc ...)
- Foloseste monturi care in caz de rupere protejeaza pestele, si nu-i produce moartea !!
Si as putea continua dar ideea de baza rezulta si din ce am scris mai sus.
Imi aduc aminte acum cateva luni, cand am fost pe o balta de tot kakatu, am am gasit loc avand in stanga un nene cu 8 lansete, si in dreapta pe niste metri buni vreo 20 si ceva de lansete, una dupa alta, si cativa pescari pe langa ele, inclusiv o barca imensa cu telecomanda pentru plantat ! Eu am scos 1 feeder, mi-am facut nada, am aruncat la vreo 25 metri ( nu ca ei pe malul opus ), si dupa cateva minute am inceput sa scot pesti ! Nu mari, niste carasi in jur de 300-700 grame, dar frumosi foc si naravasi din cale afara.
Pe la 2 am plecat ca se facuse deja prea cald, reusind pana la ora aia sa scot cateva ZECI de carasi ( spre disperarea celor din jurul meu cu zecile lor de bete ), iar EI, la toate cele aproape 30 !!!! lansete, prinsesera 2 ( DOI !! ) crapi de 1,5 si 3 kile parca.
Intre timp m-am uitat si la "echipamentul" lor si m-am ingrozit: fir gros numa de mers la dunare, foloseau BOMBE, hadeau cu zecile de kile, etc ...
Si la ce le-a folosit ? Cine crezi ca s-a distrat, eu sau ei ?
Scris 04 august 2011 - 03:45
In ce priveste firul gros si folosirea de scule supradimensionate treaba tine mult si de know-how-ul fiecaruia. Numarul mare de lansete nu denota musai un grad de specializare ridicat....
Si nu mai minimizati efortul pescarului de a scoate pestele cu o lanseta plantata pana cand nu incercati sa scoateti o bestie de cateva kile bune de la peste 100-150m, cu o lanseta din mijlocul sirului de 15-20.....Si sa vedeti cum stati o jumate de ora si va plimbati cu "bestia" pe juma de garla si trebuie "deturnat" mereu ca sa nu intre prin celelalte.
Plus ca nici plantatul in sine nu e floare la ureche deloc cu toate vaporasele, gps-urile si sonarele pamantului.
Una peste alta, atata timp cat arunci "la mana" nici nu ai cum sa operezi cu atat de multe lansete ca le impletesti de le ia dracii.
@Berkut: nu ti-am raspuns mai devreme ca nu aveam confirmarea exacta dar Batranul da cu 1(una bucata!!) ac, da? Si fara BOMBA, dar cu naditor.
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 04 august 2011 - 03:46
Scris 04 august 2011 - 04:04
Scris 04 august 2011 - 04:22
sunt avantaje si dezavantaje clare. asta e riscul cand dai cu multe scule... si un avantaj clar cand ai 3 bete.
Pana mea, mie imi ia 5 minute numai sa "culc" 15-20 lansete, altii au drilluri de 3 minute ca arunca la 20m....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 04 august 2011 - 04:23
Scris 04 august 2011 - 04:26
Scris 04 august 2011 - 04:29
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 04 august 2011 - 04:29
Scris 04 august 2011 - 06:35
Nenea, parca ziceai ca te duci la pescuit sa te distrezi, nu ? Ori eu vad ca "nenii" aia arunca jdemii de ace in apa, si intra in fibrilatii daca nu aduc acasa sacul plin de peste. Sac care dealtfel ajunge acasa "uscat", fara urma de crap prin el. Si nu de alta, dar baltile cu adevarat bune ori au disparut, ori regulamentul baltii nu lasa sub nicio forma sa dai cu mai mut de 4 betze, si pe absolut toate baltile NU AI VOIE sa iei mai mult de 5 kg de peste ACASA !Foarte tare faza asta Relule, dar nu mereu si nu toti se distreaza cu o galeata de carasei. Si noi ne mai distram asa cateva ore ca sa bagam la ceaun pt o ciorba si pe plita pt o saramura la locul faptei... Dar cand dai numai dupa crap de la 5-6 kile in sus discursul se schimba radical...
Asadar pestele "over" 5 kile se intoarce obligatoriu in balta. Doar daca ....
Tocmai, dimpotriva !In ce priveste firul gros si folosirea de scule supradimensionate treaba tine mult si de know-how-ul fiecaruia. Numarul mare de lansete nu denota musai un grad de specializare ridicat....
Cu tot respectul, mi se pare cel putin absurd sa folosesti atatea bete. Acum recunosti si tu ca mai multe bete nu fac altceva decat sa te incurce.Si nu mai minimizati efortul pescarului de a scoate pestele cu o lanseta plantata pana cand nu incercati sa scoateti o bestie de cateva kile bune de la peste 100-150m, cu o lanseta din mijlocul sirului de 15-20.....Si sa vedeti cum stati o jumate de ora si va plimbati cu "bestia" pe juma de garla si trebuie "deturnat" mereu ca sa nu intre prin celelalte.
N-o fi, dar nici pescuit nu e !Plus ca nici plantatul in sine nu e floare la ureche deloc cu toate vaporasele, gps-urile si sonarele pamantului.
Sa inteleg ca incepi sa "pricepi" ca "multe nu E bune" ?Una peste alta, atata timp cat arunci "la mana" nici nu ai cum sa operezi cu atat de multe lansete ca le impletesti de le ia dracii.
Scris 05 august 2011 - 08:24
Foarte foarte multi fac excese de zel si planteaza de-a-n pulea fix in malul celalalt cand pot foarte simplu sa se duca sa dea de pe malul acela . Daca nu citesti putin fundul baltii inainte de a planta, si nu cauti gropanele unde sta individul degeaba plantezi. Si inainte de toate cele plantatul nu este pentru cei care prefera un pescuit mai activ (ca tine). Si sunt si multi crapisti care nu suporta ideea de a sta cu forfaturile in apa 8-12 ore fara sa le miste.
Scris 05 august 2011 - 08:31
De ex. maine dimineata merg la pescuit, vii si tu ?
Scris 05 august 2011 - 08:37
In general se arunca/planteaza(in cazul branconierilor) pe malul celalalt din cauza faptului ca nu te lasa nimeni sa dai de pe acel mal. Asa sunt regulile baltii.Foarte foarte multi fac excese de zel si planteaza de-a-n pulea fix in malul celalalt cand pot foarte simplu sa se duca sa dea de pe malul acela
Tu vorbesti de exces de zel cand al batran al tau da cu MINIM 10 lansete? Pe care in general le si planteaza. N-are si sonar sa caute exact unde sunt pestii, sa le bage acu direct in buza?
Scris 05 august 2011 - 10:00
Bai, ideea e ca batranul da la peste de o viata. Si da numai la crap. Si de obicei vrea sa mai si prinda peste, ca una e sa mergi din cand in cand 8 ore la peste si alta e sa stai 2-3 zile pe saptamana pe balta toata vara.....
Fiecare face ce vrea si ce poate si mai ales cat il duce capul. Si pescarii de obicei sunt mincinosi
Scris 05 august 2011 - 10:13
Sonar mi-as dori si eu, sa ma scuteasca de sondarea fundului apei cu lanseta si markerul. Un sonar m-ar ajuta extrem de mult, numai ca ala costa mult prea mult raportat la conditia mea materiala. E drept ca pentru mine un sonar inseamna barcuta + sonar wireless, "set" care nu-i deloc ieftin, mai ales daca e de calitate, conditie esentiala cel putin pentru mine.
Scris 05 august 2011 - 10:33
Iti dai seama ce criza de nervi il apuca daca nu prinde nici un peste cu intregul sau arsenal.Si de obicei vrea sa mai si prinda peste
Scris 05 august 2011 - 10:37
Si partea cea mai belea e ca dupa ce stai 2-3 zile si nu iei nimic dar ai nadit cu zeci de kile de nada, vine alde nea caisa si arunca doua bete si in cateva ore scoate 20kg de peste..... (si evident apoi da (cuvant urat) la cei cu 30 de lansete ca el cu 2 a prins peste)
Scris 05 august 2011 - 10:39
eu fac asta frecvent ... sa dau mucu alora de se cred pescari de'o viataDaca ai stii cate partide am avut fara niciun tzac........
Si partea cea mai belea e ca dupa ce stai 2-3 zile si nu iei nimic dar ai nadit cu zeci de kile de nada, vine alde nea caisa si arunca doua bete si in cateva ore scoate 20kg de peste..... (si evident apoi da (cuvant urat) la cei cu 30 de lansete ca el cu 2 a prins peste)
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi