A fost simplu pe naiba, mi-a mancat weekend-ul. Am avut chiar doi mesteri la lucrare. Doar cand ii vad cum vin, se uita la faianta, dau din cap, stramba din buze, se uita la tine si zic:
-Aiciea e stramba pusa placa bosulica, daca ma chemai pe mine, faceam lucrare buna, nu dastea. Miemi place placa la milimetru.. iaute (racaie peretele) ce e aicia? Pai ce, cine ai chemat asa dat glet? (acuma face moaca de bufnita)
Bai, parca e un text, orice mester care vine dupa altul, pana sa inceapa "lucrarea" trebuie sa-l jigneasca pe ala care a facut inaintea lui. Bineinteles ca de obicei nu face treaba mai buna, poate din contra.
In sfarsit, sa ne intoarcem la offtopic. Ca tot suntem la capitolul cazi: Din cate am inteles doar alea care n-au picioare se monteaza pe pat de nisip. In ultimele saptamani, intreband in stanga si in dreapta, am aflat de persoane care au cada din asta de plexi, simpla, "ca cada" sta bine mersi de ani buni doar pe picioarele cu care vine.
De luat n-am luat-o nici pe cea mai ieftina, nici pe cea mai scumpa. Mai exact am dat 700 de lei pe ea, cunosteam producatorul si am avut incredere ca fac produse bunicele. Cada a venit cu 2 bare care s-au montat sub ea. Pe fiecare bara se monteaza 2 picioare. Suruburile sunt destul de trainice, ajustabile. Avand in vedere ca la modelul asta ii poti pune masca, cred ca inginerii au calculat suruburile astea astfel incat sa poata tine o greutate maxima fara a folosii alti suporti. (volum 300 litri + 150 de kile, sa zicem).
Totusi, ca masura de precautie. am sprijinit-o si de placile de BCA din imagine + pene unde nu s-au inaltat cat au trebuit. Sub ea, in locurile unde m-am gandit ca ar avea nevoie de mai multa rezistenta i-am pus tot niste placi de BCA + pene pentru fixare. Faianta + chitul dintre placi are si ala un rol de fixare si rigidizare. Nu sunt inginer, dar proabil asa e.
Cu scuzele de rigoare pentru offtopic-ul deja abuziv, as avea o intrebare pentru eventualii ingineri & priceputi:
Se da o baie fara aerisire directa. In prezent e montat un ventilator in baie, cu un debit, din cate mi-am dat seama. de 80m3 pe hora. Intre ventilator si exterior avem o teava de aprox 12-13 cm latime si 4 m lungime pana la exterior. (de mentionat ca si teava asta are doua curbe la 90 de grade - stanga & dreapta). Va fi mai eficient un ventilator de putere mai mare pentru baie, avand in vedere lungimea tevii & curbelor? De mentionat ca asta care deja e montat, nu prea e eficient.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 09 martie 2014 - 10:32