azi am mers pana la Piatra Craiului ( spre Cluj )
cum e weekend cu trafic cat de cat si a mai fost si renumitul targ de la Negreni ( imediat dupa Piatra Craiului, in Jud Cluj ) a fost ceva mai aglomerat decat deobicei.
planuisem sa merg lejer, ca era o sambata insorita de octombrie cu 25 grade afara
coloane la greu, am inceput sa-i mai dau in depasiri sa trec de "gatuire" si sa-mi vad dupaia linistit de drum...
eu ma tot bagam mai spre limita in depasiri ( limita adica sa incap eu nu si inca unu dupa mine... ) dar dupa mine se tot baga unul cu un opel vectra ( nu stiu ce motorizare, dar mai slaba ca a mea cu siguranta ) in care era un el pe la vreo 40 de ani, nevasta ( presupun ) si 2 copii in spate...
adica repet, eu mergeam tare si depaseam cam spre limita bunului simt sa ma pot replia linistit si sa nu se simta stresati cei de pe contrasens, si asta dupa mine...
l-am vazut ca se tot tine, am prins o portiune de drum mai drept si fara trafic si i-am dat 180-200kmh in ideea in care poate se potoleste... el, da-i dupa mine...
localitate... o las mai moale adica 80-100kmh... vine tare din spate si intr-o curba fara vizibilitate spre dreapta intra pe linie dubla continua si ma depaseste... cand l-am vazut in retrovizoare, de bun simt am franat ca am vazut ca se baga ca prostu...
nu ca eu as fi mai breaz, dar totusi cu familia dupa tine, din care 2 kinderi... ma rog, alte prioritati...
n-a fortat mai tare de 100-110 in localitate nici el. la iesire din localitate, linie dreapta. drum gol. ii da si el, ii dau si eu, am venit oarecum din spate mai tare, l-am depasit fara pb si i-am dat in continuare 160-180... pana am dat de trafic. el dupa mine...
inainte de ultimul sat pana spre Alesd, sunt niste portiuni cu suisuri si coborasuri in care nu depasesti asa usor ca nu vezi ce vine din "valea" urmatoare...
ne apropiam de ultima urcarea dintre "dealuri", avand ceva trafic in fata, stiam ca daca o tin in acceleratie ajung in spatele taficului exact in botul dealului, numai bine sa vad ce urmeaza, si daca-i liber sa am suficient "avant" sa pot depasi...
deci repet, eu eram in ACCELERATIE.
am calculat un pic gresit viteza si am ajuns la trafic un pic inainte de botul dealului asa ca a trebuit sa pisc un pic frana...
intre timp asta cu vectra se baga in depasire, din nou pe linie dubla continua, IN BOT DE DEAL, cu vizibilitate zero.
isi da seama ce a facut, si f*te o frana si da sa se replieze pe banda lui/mea, fix cand era in dreptul meu...
am presimtit ca urmeaza ceva de genul cand l-am vazut cum se baga, asa ca am fost pregatit si piciorul meu era in frana deja...
ce a urmat, e demn de filmuletele cu sicanari in trafic din rusia...
semne obscene, franat brusc in fata mea, pana aproape sa oprim, am incercat sa-l depasesc ( imediat dupa botul dealului ) dar imi taia calea... ca-n filme ( mai eram cu cineva in masina, deci cu martori, ca de eram singur poate zicea lumea ca-s nebun )
intr-un final m-am bagat cu tupeu pe langa el cu mana in claxon... omu era cu spume la gura urland prin geamul dat jos ( atunci am observat copii in spate si nevasta in dreapta ) si nu-mi venea sa cred...
l-am depasit si m-am dus in ale mele... n-a mai venit. cred ca l-o fi calmat nevasta-sa inainte sa faca vreo tragedie pe sosele...