Taxa de prima inmatriculare
Scris 18 septembrie 2011 - 10:16
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 19 septembrie 2011 - 07:53
Scris 11 octombrie 2011 - 11:09
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 12 octombrie 2011 - 12:06
1. pentru autovehiculele cărora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, taxa se
calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) şi a taxei pentru emisiile poluante exprimate în euro/1
gram CO2, prevăzute în anexa nr. 1, a normei de poluare şi a taxei pentru emisiile poluante exprimate în
euro/1 cmc, prevăzute în anexa nr. 2, şi a cotei de reducere a taxei, prevăzută în coloana 2 din anexa nr. 4,
după formula:
Suma de plată = [(A x B x 30%) + (C x D x 70%)] x (100 - E)%, unde:
A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km;
B = taxa pentru emisiile poluante, exprimată în euro/1 gram CO2, prevăzută în coloana 3 din anexa nr. 1;
C = cilindree (capacitatea cilindrică);
D = taxa pentru emisiile poluante pe cilindree, prevăzută în coloana 3 din anexa nr. 2;
E = cota de reducere a taxei, prevăzută în coloana 2 din anexa nr. 4;
Intelg din matematica lor asa:
Inmultesti valoarea estimata a unor emisii cu o taxa exprimata in euro si mai pui 30% asa ca de la baieti. Te opresti nitel si zici ca e prea putin. Inmultesti cilindreea cu o alta taxa, pe cilindree, ca sa vezi, si ii mai futi o inmultire cu procente, numai 70%, (ca n-am avut alta idee). Le aduni p-astea doua, poate ies ceva bani. Mai futem si un discount, de ochii lumi (E)
Ce ma mira pe mine ca prostii astia nu si-au dat seama de motoarele turbo. s-ar putea aduga un F = volumul de aer dislocat din resursele patriei in functie de diametrul turbinei, la care adaugam o G=10%, reducere pentru cele cu variabila, conform logicii de mai sus punem o taxa pe debitul de gaze recirculate, exprimat in euro, la care aplicam un 126% (ca n-am avut alta rima) Adaugam si asta la cel de mai sus.
Deci ? Deci (cuvant urat)! adica M.U.I.E.
Aceasta postare a fost editata de alias: 12 octombrie 2011 - 12:07
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 18 octombrie 2011 - 02:47
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 18 octombrie 2011 - 03:22
Bulgarii nu produc (parca) nicio marca auto ci importa masiv 'vechiturile' nemtilor si tuturor europenilor cu stare. Rezultatul? O groaza de masini de 8-10 ani in circulatie pe strazile lor, dar in PERFECTA stare de functionare. Sa nu mai vorbim ca am vazut si foarte foarte multe rable vechi care inca functionau impecabil. Si nu mi s-a parut aerul mai putin respirabil decat la Bucuresti..... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Reversul medaliei exista: au foarte foarte multe masini de marfa intr-o stare deplorabila.
Eu ma intreb asa: de ce ma lasi pe mine sa platesc ca nebunu rate la masini noi si pe inca x oameni cu posibilitati reduse ii lasi pe jos? Pana una alta banii mei si ai amaratului tot in economia tarii se vor duce, dar poate pe altceva. Adica daca un muncitor simplu isi permite sa tina o masina mai veche, de ce sa il infranezi cu taxe aberante? N-ar fi bine pt economie ca amaratul sa cheltuie si el banii pe motorina, RCA, impozit etc? Nu se pot da ITP-uri pe bune? Nu se poate pune o lege decenta care sa taxeze doar masinile cu norma mai jos de Euro 2?
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 18 octombrie 2011 - 03:23
Scris 18 octombrie 2011 - 03:29
Blue, știi de ce? Pentru că nu-i interesează să meargă lucrurile normal, ci să le vină lor bani. De asta. N-ai idee ce oameni jegoși coduc țara în general.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 18 octombrie 2011 - 04:35
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 18 octombrie 2011 - 04:41
despre fotografie
Scris 18 octombrie 2011 - 04:47
Scris 18 octombrie 2011 - 05:07
Scris 18 octombrie 2011 - 05:15
Scris 19 octombrie 2011 - 12:08
Și-a luat un amic TT. A dat vreo 9k€ pe mașină și TPI îl costă vreo 6k.
Blue, știi de ce? Pentru că nu-i interesează să meargă lucrurile normal, ci să le vină lor bani. De asta. N-ai idee ce oameni jegoși coduc țara în general.
Ce an? Intreb pentru ca am vazut TT in tara cu 10k.
Life must be taken one disaster at a time
Scris 19 octombrie 2011 - 06:03
despre fotografie
Scris 16 decembrie 2011 - 04:14
Scris 16 decembrie 2011 - 04:21
Ex-FN2 owner
Scris 16 decembrie 2011 - 04:30
Inteleg deci ca masina neveste-mii si masina alor mei n-o sa le mai vind niciodata...
Eu cred ca aceasta taxa retroactiva este atacabila in justitia europeana, de urmarit.
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 16 decembrie 2011 - 05:46
Sau ceva de genu, zic.
Scris 16 decembrie 2011 - 06:04
Cum?? Eu am auzit ca sunt cei mai buni si cei mai straluciti ca altii ar fi de vina... nu se poate domle asa ceva...
Scris 16 decembrie 2011 - 06:28
Intrebarea mea e: din moment ce la momentul respectiv am fost scutit de catre stat, teoretic ar trebui si la vanzare sa se tina cont de asta. Asa o fi, insa, oare?
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 16 decembrie 2011 - 06:28
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 16 decembrie 2011 - 06:36
Scris 16 decembrie 2011 - 08:05
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 16 decembrie 2011 - 09:28
Scris 16 decembrie 2011 - 09:35
Apropo de chestia asta, eu am o masina pe care am facut doar actul de vanzare cumparare si mi-am inscris-o la Administratie pe numele meu. N-am ajuns la politie sa fac actele. O fi bai?
Scris 16 decembrie 2011 - 11:19
In plus de asta, sigur nu se rezolva doar intr'o dimineata totul, atat timp cat ptr Certificatul Fiscal al vanzatorului tre sa mergi de macar 2 ori la Financiar
Per total distractia sigur costa mult mai mult de cei 60 de lei de care ai adus tu vorba mai sus
Eu oricum intrebam deocamdata asa, de curiozitate. Am Casco valabil pana in iunie sau iulie, platit integral si deja folosit o data, asa ca bani inapoi sigur nu mai vad de'acolo ... deci nu ma grabesc in nici un fel ...
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi