Protest impotriva taxei auto & Pretul combustibilului !
Scris 08 ianuarie 2011 - 10:37
Scris 08 ianuarie 2011 - 10:46
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:03
Inteleg ca "protestul" e doar pentru cei cu benzinare? Deci io pot sa bag motorina? Multumesc
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:14
Eu nu voi alimenta zilele alea.
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:23
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:33
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:39
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:52
Inteleg ca "protestul" e doar pentru cei cu benzinare? Deci io pot sa bag motorina? Multumesc
Cum adica? Acolo vad ca scrie BENZINARIE, nu benzinare. Ce vroia sa spuna? Peco, statie de alimentare?
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:27
17-18-19 mi se pare intr-adevar o metoda care ar putea da de gandit ( cel putin ), si chiar sunt foarte de acord cu ea !
Eu nu voi alimenta zilele alea.
ca sunt 3 zile sau de ce e buna solutia?
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:32
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:42
ca sunt 3 zile sau de ce e buna solutia?
iti dai seama toti resellerii sa aiba incasari ZERO trei zile la rand? si implicit distribuitorii tot ZERO? deci si producatorii la fel...
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:45
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:51
Pai pretul e determinat si de costurile de productie. Costuri care banui ca nu sunt cu mult (daca sunt) mai mici decat in alte tari. Nu prea vad motive sa fie mai ieftin.
In Austria la data de 20 decembrie 2010 pretul pentru 1000 litri benzina fara taxe era de 549 E in timp ce in Romania pretul pentru 1000 litri de benzina fara taxe era de 575 E. Nici o persoana abilitata nu poate explica in nici o emisiune de unde aceste preturi in conditiile in care:
-o treime din consumul intern este asigurat de productia interna in Romania in timp ce Austria acopera doar 10% din consum cu productia interna
-cheltuielile de productie in Romania sunt mult mai mici,cel mai banal exemplu fiind salariul unui angajat(angajatii din rafinarii,casieri,paza,etc.)care in Austria castiga 1000-1500 E in timp ce in Romania se castiga 200-400 E
Aceasta postare a fost editata de alexriz: 09 ianuarie 2011 - 01:53
Scris 09 ianuarie 2011 - 01:58
Pretul mediu calculat mai sus este IRELEVANT: nu s-au luat in calcul pret/cantitate deci s-a facut o medie aritmetica. Mai precis daca Danemarca vinde 10 barili la pretul cel mai mare nu face decat sa 'strice' media. Grosul, in opinia mea, este obtinut la mai putin de 580
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 09 ianuarie 2011 - 02:04
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:13
Bai eu nu-s deacord cu voi, sa iasa in strada ce pana mea au de pierdut? Cati dintre voi(noi) am facut ceva in afara de a discuta pe forum sau la pileala cat de naspa e si una si alta. Ca mare parte vor fi cocalari care o fac din plictiseala e clar, insa sigur vor fi si oameni bine intentionati. Mie imi plac astia, asa in spatele tastaturii sau in gasca e usor sa dai din gura. Eu nu merg ca pe mine nu ma afecteaza prea tare si ca nu am chef, dar ei sa iasa linistiti
Multumesc pentru sustinere,intr-adevar la proteste se prezinta si persoane care nu stiu de ce se afla acolo,insa majoritatea sunt persoane informate,iar referitor la comentariul unui alt coleg "sa ma duc eu cu monezile mele sa platesc" da o sa ma duc sa alimentez de 10 lei si sa platesc in metal,atunci am o satisfactie pentru ca nu o sa le dau ceea ce ei vor cu ardoare de la mine,de la tine,de la noi toti,si anume banii.
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:15
Si daca faci plinul cu o saptamana inainte, nu-i tot aia? La sfarsitul lunii tot la fel ajung benzinariileEu nu voi alimenta zilele alea.
@alexriz: tu nu realizezi ca tot le dai bani? Intr-un fel sau altul. In cel mai bun caz reusesti sa enervezi un pic casiera, care n-are nici o vina.
Daca s-ar face un protest adevarat, sa nu mai alimenteze marii consumatori macar o saptamana (sa nu zicem mai mult) atunci situatia se va schimba...
Aceasta postare a fost editata de pejte: 09 ianuarie 2011 - 02:19
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:18
...iar referitor la comentariul unui alt coleg "sa ma duc eu cu monezile mele sa platesc" da o sa ma duc sa alimentez de 10 lei si sa platesc in metal,atunci am o satisfactie pentru ca nu o sa le dau ceea ce ei vor cu ardoare de la mine,de la tine,de la noi toti,si anume banii.
Hai ca pe asta n-o mai auzisem pana acuma.....
Daca monezile nu sunt tot bani???? Ce satisfactie ai ca l-ai pus pe amaratul ala sa numere pana i-au sarit capacele?!?
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 09 ianuarie 2011 - 02:18
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:20
Bai tu sa taci cand vorbesti cu protestatarii, da? Ca ei are orgasme ca da la benzinari bani da metal.Ce satisfactie ai ca l-ai pus pe amaratul ala sa numere pana i-au sarit capacele?!?
---
Eu zilele alea as face o faza de genul sa ma duc cu o punga de monezi, sa o pun pe masa, sa ma uit zambind la casier si sa ii zic: "Glumeam, platesc cu cardul"
Aceasta postare a fost editata de pejte: 09 ianuarie 2011 - 02:21
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:33
@pejte ai castigat titlul de cetatean ideal pentru hotii din tara asta,azi iti baga mana in buzunar iti ia 10 lei,tu taci din gura iti mai baga si maine mana in buzunar iti mai ia 10 lei si tie iti convine pana nu o sa mai ai bani....aaa am uitat esti smecher si o sa le dai de pe card
Scris 09 ianuarie 2011 - 02:45
mai e loc de crestere...e situatia de anul trecut, deci acum suntem mai sus si cu accizele, implicit si cu pretul.Accizele sunt mult mai mari dacat costul de productie al combustibililor.
http://www.riscogram...pune-niciodata/
pe la 6 lei se va stabiliza, daca nu mai creste pretul titeiului.
cu sau fara proteste.
Scris 09 ianuarie 2011 - 03:19
Bai tu sa taci cand vorbesti cu protestatarii, da? Ca ei are orgasme ca da la benzinari bani da metal.
Fiecare protesteaza cum poate/stie/vrea. Macar isi arata indignarea.
@Bleu : "Ce satisfactie ai ca l-ai pus pe amaratul ala sa numere pana i-au sarit capacele?!?"
De ce e amarat? e platit la cat vinde sau salariu fix? Are de lucru ca sa castige un salariu? A fost fortat prin lege sa angajeze casier? Exista destui amarati.
Voi spuneti: " Daca s-ar face un protest adevarat, sa nu mai alimenteze marii consumatori macar o saptamana (sa nu zicem mai mult) atunci situatia se va schimba.."
Ok si daca nu-l fac astia mari? In tara asta de resemnati (inclusiv eu) apare unul + altul la care se adauga cantitatea necesara de cocalari si spun : bai nene, facem ceva ca nu mai tine! Cum poate, il duce capul sau considera necesar. Face ceva in (cuvant urat,) nu se gandeste ca e inutil/prostesc/penibil sau mai stiu eu ce. Bv Alex macar pt faptul ca ti-ai sustinut parerea si o sa incerci ceva
+ in articolul postat de Oaspete : " 10. Nu vrei bon? Mulţumim, tocmai ne-ai scutit de taxe cât jumătate din preţ." O mare parte din bonurile necerute de client, constituie combinatii intre casieri cu soferi de firme ( aviz Bleu cu amaratii de casieri ca uitasem de practica pe care am folosit-o si eu acum ani buni). Oricum ar fi, daca e batut pe casa se incaseaza taxe
Aceasta postare a fost editata de tibitu: 09 ianuarie 2011 - 03:21
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:20
Normal ca trebuie facut ceva, dar NU asa ! Actiunile de genul asta n-au niciun efect !
Astept propuneri cu alte metode de protest LEGALE,asta ne-a fost la indemana noua,cu blocatul benzinariilor in mod pasnic,nu avem voie cu claxoane,avarii,afise in geam.
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:43
cat timp platim noi 10 lei si lustruiesc masina nu mai alimenteaza 10 masini cu ~150 ron....asta era ideea.
masini care alimenteaza in alta parte. iar cand voi faceti protestul 'in alta parte' masinile o sa alimenteze unde ati protestat inainte. voi n-ati facut logica la scoala sau erati la proteste? singurul moment cand ce faceti voi ar avea sens ar fi atunci cand benzinariile sunt ocupate 24/24 7/7, dar asa, daca nu pot sa alimentez acum, ma intorc peste 2h sau ma duc la 100m distanta, la alta benzinarie. tot banii aia ii castiga.
acum, referitor la pretul benzinei eu sunt de acord cu oaspetele, iar graficul pus e elocvent.
1) avem unul dintre cele mai mici preturi din UE
2) procentual, aveam cele mai mici accize si taxe din UE.
Deci, imi explica si mie cineva de ce ar trebui sa scada pretul?
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:47
Si daca faci plinul cu o saptamana inainte, nu-i tot aia? La sfarsitul lunii tot la fel ajung benzinariile
@alexriz: tu nu realizezi ca tot le dai bani? Intr-un fel sau altul. In cel mai bun caz reusesti sa enervezi un pic casiera, care n-are nici o vina.
Daca s-ar face un protest adevarat, sa nu mai alimenteze marii consumatori macar o saptamana (sa nu zicem mai mult) atunci situatia se va schimba...
Fara protestul cu monezi nu ar fi existat evenimentul 17-18-19 ianuarie in care toata lumea este rugata sa nu alimenteze si care este mediatizat,petromul a avut profit in 2010 de 4 ori mai mult decat in 2009 desi a vandut mai putin.http://www.realitate...deo_789599.html
Scris 09 ianuarie 2011 - 12:53
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi