Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Protest impotriva taxei auto & Pretul combustibilului !

• Please log in to reply
366 replies to this topic

#101 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 10 ianuarie 2011 - 11:24

Fratilor, pe mine ma enerveaza ca in Romania trebuie sa dau 1,07 si in Italia unde castigam putin peste dublu costa 1,4!!! Asta este de fapt problema de fond! Mai ales ca vorbim de carburant ROMANESC.
Cum pot avea nesimtirea sa raporteze cost de productie identic cu cel din occident cand la noi salariile sunt la jumatate???

Asta pentru ca OMV poate oricand sa ia benzina produsa in Romania si sa o vanda in Italia cu 50% mai scump. Tu nu ai face la fel?

Nu =, dar nu uita ca in costurile de productie intra toate cheltuielile ( inclusiv salariile, care e drept ca au o pundere foarte mica ) si oricat ai da-o, sunt cheltuieli romanesti, la nivelul din tara noastra ! Care se adauga la pretul petrolului NE importat, fiind din productie/extractie interna.
Astea sunt motivele pentru care e absurd sa aliniezi pretul petrolului obtinut la noi, cu cel din alte tari.

Da Relu, ai dreptate, dar nu am auzit de chinezi care sa protesteze cu privire la pretul electronicelor produse la ei pe cativa dolari si vandute pe sute de dolari si lor si in strainatate. Asta e capitalismul.

Teoretic, cand unii exagereaza cu preturile (cum sunt sigur ca e cazul cel putin la nivelul Europei) ar trebui sa vina alta firma care sa zica: Gata, noi vom vinde produsul asta la 60% din pret pentru ca pretul actual este o minciuna si noi ne multumim si cu 20% profit, nu cu 50%. Acum, este evident ca preturile sunt stabilite in tandem, iar firme noi este greu de crezut ca o sa apara din senin, iar aici ar trebui sa intervina niste organisme de control. Nu in Romania, ci la nivelul UE pentru ca vorbim de tot spatiul UE.

trebuie sa platesc ceva MAI MULT DECAT FACE!!

Bleu, cred ca la o mare parte din produsele pe care le cumperi (excludem pe cele alimentare) platesti profituri uriase pentru companii si mai putin cat face produsul + un mic profit.

De ce doar la benzina te aprinzi? (unde costul e greu de determinat).
  • 0

#102 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 10 ianuarie 2011 - 11:34

.....
Da Relu, ai dreptate, dar nu am auzit de chinezi care sa protesteze cu privire la pretul electronicelor produse la ei pe cativa dolari si vandute pe sute de dolari si lor si in strainatate. Asta e capitalismul.
...

Atunci unde e problema ? Ne resemnam si platim. Nu ?
  • 0

#103 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 10 ianuarie 2011 - 11:36

@ELF: Domnule, unde ai vazut tu in China electronice vandute lor pe sute de dolari? Cum poti sa spui asa ceva, cand sunt 'oameni' care aduc scule din China identice cu ce se vinde la noi la preturi net inferioare?
Capitalismul nu are nicio legatura cu ce vorbim noi acuma. Petrolul este practic un monopol mascat pt ca exista acel tandem mentionat de tine.

Produsele alea de le platesc eu scump, in mare parte sunt scumpe din cauza carburantilor. Nu intelegi ca e un cerc vicios?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 10 ianuarie 2011 - 11:36

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#104 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 10 ianuarie 2011 - 12:11

Ce cerc vicios, ce alea, alea...
Voi ati uitat ca in .ro TOTUL e mai scump? Ce va mira? :D

Un alt exemplu:
Abonaţi-va la o publicaţie financiară.
Oferte :
Ziarul Financiar Exclusiv – intre 980 si 1800 euro /an
Financial Times : intre 260 si 830 euro/ an
The Economist: 132 euro / an
Wall Street Journal – intre 104 si 156 dolari / an
Singura mea curiozitate ar fi : caţi fraieri s-au găsit.
  • 0

#105 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 10 ianuarie 2011 - 12:15

Atunci unde e problema ? Ne resemnam si platim. Nu ?

In niciun caz, dar trebuie sa identificam corect vinovatii pentru ca un protest sa aiba succes, nu? De aceea zic, de vina nu e Ion Popescu, sefulet Petrom de aici ci OMV-ul impreuna cu tot 'clanul petrolului' care face preturile dupa cum au ei chef stiind ca omul de rand nu are alternative.

@ELF: Domnule, unde ai vazut tu in China electronice vandute lor pe sute de dolari? Cum poti sa spui asa ceva, cand sunt 'oameni' care aduc scule din China identice cu ce se vinde la noi la preturi net inferioare?
Capitalismul nu are nicio legatura cu ce vorbim noi acuma. Petrolul este practic un monopol mascat pt ca exista acel tandem mentionat de tine.

Produsele alea de le platesc eu scump, in mare parte sunt scumpe din cauza carburantilor. Nu intelegi ca e un cerc vicios?

Nu e adevarat. Intrebare: de ce ar vinde Apple (de exemplu) iPhone mai ieftin in China sau Taiwan decat in SUA?

Tu vorbesti de niste copii ieftine, ce legatura au ele cu subiectul discutiei? Noi vorbim aici de benzina contrafacuta?

Produsele alea de le platesti tu scump, sigur nu le platesti din cauza carburantilor. Daca era asa, aveai fabrica de electronice, textile in fiecare tara sau macar pe fiecare continent. La cartofi, varza si ceapa o fi adevarat, dar am spus de la inceput ca nu ma refer la ele.

Ce cerc vicios, ce alea, alea...
Voi ati uitat ca in .ro TOTUL e mai scump? Ce va mira? :D

Un alt exemplu:
Abonaţi-va la o publicaţie financiară.
Oferte :
Ziarul Financiar Exclusiv – intre 980 si 1800 euro /an
Financial Times : intre 260 si 830 euro/ an
The Economist: 132 euro / an
Wall Street Journal – intre 104 si 156 dolari / an
Singura mea curiozitate ar fi : caţi fraieri s-au găsit.

Sper ca ai pus la misto. Astea sunt preturile abonamentelor ZF: http://www.zf.ro/abonare/
  • 0

#106 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 10 ianuarie 2011 - 12:19

...
Sper ca ai pus la misto. Astea sunt preturile abonamentelor ZF: http://www.zf.ro/abonare/

Link-ul pus de mine e de pe site-ul lor... :D
  • 0

#107 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 10 ianuarie 2011 - 12:22

Stiu, dar sunt niste servicii mai deosebite pentru companii. Din ce inteleg eu de acolo, poti sa dai X comunicate de presa care sa apara in ziar, se monitorizeaza presa dupa anumite cuvinte etc. Nu e chiar abonamentul uzual pentru un simplu cetatean :D.
  • 0

#108 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 10 ianuarie 2011 - 02:22

Deputatul PD-L Daniel Oajdea este de părere că reprezentanţii Consiliului Concurenţei poartă o parte din vină.

"Avem de-a face cu un monopol privat care nu e bine gestionat de stat, de Consiliul Concurenţei. Românii sunt consumatori captivi. Nu putem cere oamenilor să meargă pe bicicletă ca să nu mai crească preţurile. Cei din Consiliul Conc ar trebui traşi la răspundere, poate chiar ar trebui să fie trimis la plimbare şi să fie puşi alţii în loc. Categoric nu îşi fac treaba", a declarat Daniel Oajdea, deputat PDL.

:) :D
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#109 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 10 ianuarie 2011 - 02:43

a declarat Daniel Oajdea, deputat PDL.

... pai ce sa faca si el pe criza asta ... face si el ce-l duce capu' ... declara :D
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#110 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 10 ianuarie 2011 - 02:56

adriane tata, reaminteste-mi te rog ce partid e la conducere in momentul asta.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#111 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 10 ianuarie 2011 - 03:35

Hai ma ... ca esti mai tinar ca mine ... cum mama draqu' sa uiti ???
  • 0

#112 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 10 ianuarie 2011 - 03:44

Mi se pare irelevant ca e la putere. Toate firmele astea sunt private si nu se poate face nimic, decat daca acest CC gaseste vreo intelegere. Care insa presupun ca e destul de greu de dovedit. Poate nici nu exista vreo intelegere, ci doar Petrom a stabilit preturile iar restul au mers pe Petrom + 20-30 de bani ca sa nu o suga prea urat. Si atunci, ce intelegere tip cartel sa dovedesti?
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#113 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 10 ianuarie 2011 - 11:42

in cazul acesta, d-l deputat nu ar trebui tras la raspundere ?
:lol:
  • 0

#114 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 12:25

Pai de ce ... mincarea de k k t constituie contraventie / infractiune ???

... pina si uica Boc a declarat :lol: :D :D

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 11 ianuarie 2011 - 12:26

• 0

#115 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 01:30

Nu e adevarat. Intrebare: de ce ar vinde Apple (de exemplu) iPhone mai ieftin in China sau Taiwan decat in SUA?

Tu vorbesti de niste copii ieftine, ce legatura au ele cu subiectul discutiei? Noi vorbim aici de benzina contrafacuta?

Produsele alea de le platesti tu scump, sigur nu le platesti din cauza carburantilor. Daca era asa, aveai fabrica de electronice, textile in fiecare tara sau macar pe fiecare continent. La cartofi, varza si ceapa o fi adevarat, dar am spus de la inceput ca nu ma refer la ele

Ar vinde mai ieftin in China pt ca il produce in China si nu mai plateste transportul pana in USA/Europa. Iti este greu de inteles pentru ca nu ai habar ce inseamna costuri de logistica si transport intr-o companie mare...
Platesc scump o groaza de produse pentru ca materia prima pt scaunul pe care stai tu acuma este TRANSPORTATA de colo dincolo si la randul lui scaunul se plimba de colo dincolo...
Si n-am fabrica de scaune in fiecare oras pt ca anumite produse presupun un proces de productie complicat si solutiile tehnologice scumpe sunt fezabile doar la productia in serie mare.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 11 ianuarie 2011 - 01:35

• 0

#116 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 01:48

Mai omule, daca pe MINE, care aduc o singura bucata, ma costa 10$ transportul din China pana in Romania, deci 5% din pretul unui telefon, cat crezi ca va costa firma Apple sa aduca zeci de mii de bucati?
  • 0

#117 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 01:51

vreau sa o vad si pe asta cu 10$ din china pana in romania. serios.
  • 0

#118 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 02:06

Uite am calculat rapid pentru un transport cu cantitati mari. Am luat deja celebrul iPhone.

Transportul unui container de 40' din China in SUA costa ~5000$. In el intra >50.000 telefoane. Cred ca observi deja ordinul de marime, nu?

Links:
dimensiune container: http://www.srinterna..._containers.htm
cost transport: http://www.cypressin...aq_freight.html
dimensiune cutie iphone: http://forums.macrum...ad.php?t=431897

PS: Atat platesc eu cand cumpar de pe eBay. Evident ca respectivii vanzatori au reduceri la transport fiind clienti fideli, dar chiar si asa pretul transportului se regaseste f putin in costul produsului (in acest caz).

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 11 ianuarie 2011 - 02:08

• 0

#119 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 11 ianuarie 2011 - 02:43

Alexx_elf, desi intr-o anumita masura ai dreptate in ceea ce priveste costul transportului in pretul final al produsului, eu te-as intreba daca ai fost vreodata macar in situatia de a discuta (nu spun de a contracta) livrarea unui container din China in RO, transport maritim. Tine cont ca una e sa discuti despre haine, conserve, etc. si alta (oarecum diferit) in cazul telefoanelor (ca tot ai dat tu ex. asta).
Inca ceva, nu uita ca transportul nu se rezuma pana in portul Constanta.
In ceea ce priveste marile companii, marii operatori, e o alta chestiune.

Revenind la subiect,
Cele 2 tabere, cei care protesteaza asa cum pot/cum s-au gandit/cum i-a dus capul si cei care carcotesc de la tastatura, au in anumite privinte dreptate.
Sa incep cu ultima categorie, au dreptate cand sustin ca plata cu monezi pt 10L carburant, de catre 20 de pers, nu va rezolva situatia pretului nesimtit al carburantilor, pt asta fiind necesara si o actiune bine gandita si pusa in aplicare, la care ar trebui sa participe constructiv toti consumatorii (mari si mici). Si cam atat; restul sunt comentarii care nu fac altceva decat sa arate de ce suntem unde si cum suntem si dupa atatia ani.
Prima categorie, desi compusa din mai multe tipuri de indivizi, are macar meritul de a fi spus public nemultumirea (chiar daca nu intr-o maniera eficienta), facand si un gest legal in acest sens; macar pt asta si nu ar trebui blamati, nu spun mai mult de atat ca nu-i cazul. Dar cand oile sunt oi si cand capra si ograda vecinului e mai importanta decat propria batatura .................... e greu.

Mai exista si o treia categorie, din care recunosc ca fac si eu parte, care nici nu blameaza pe cei care au facut ce au stiut/putut/etc., dar nici nu fac ceva concret, mai bun/constructiv/eficient. Care categorie are o parte din raspunderea inghitirii tuturor rahaturilor din ultimii 20-21 de ani.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#120 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 03:40

Evident, dar m-am gandit ca vorbim totusi de multe ordine de marime diferenta si, chiar si adaugandu-le pe acelea, nu stiu cum ar ajunge sa conteze costul transportului in costul respectivelor produse.

Oricum, asta era o discutie deviata si fara mare legatura cu ideea initiala. Propun sa o lasam asa.

Personal, sustin orice initiativa care consider ca ar avea macar 1% sanse sa schimbe ceva. Ideea cu a alimenta de la o singura firma mi se pare in continuare excelenta si usor de aplicat.
  • 0

#121 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 03:46

@Alexx_elf: "These costs are to be used as estimates only and can vary depending on the season and oil prices" - iti dau in scris ca aceste variatiuni sunt de 100-300%, sunt ca biletele de 1 euro de la wizzair.
Da-mi omule scan la o factura sau la o oferta concreta, lasa-ma cu FAQ-uri gasite pe net.
Ca sa nu mai vorbim ca una e sa trimiti un telefon pe coletarie si alta e sa faci IMPORT de marfa cu toata documentatia de rigoare.

ON-TOPIC: de ce as alimenta eu doar de la MOL sau Lukoil sau ce vrei tu? Reselleri chiar nu au nicio treaba cu root-problem-ul nostru.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 11 ianuarie 2011 - 03:49

• 0

#122 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 04:07

@Alexx_elf: "These costs are to be used as estimates only and can vary depending on the season and oil prices" - iti dau in scris ca aceste variatiuni sunt de 100-300%, sunt ca biletele de 1 euro de la wizzair.
Da-mi omule scan la o factura sau la o oferta concreta, lasa-ma cu FAQ-uri gasite pe net.
Ca sa nu mai vorbim ca una e sa trimiti un telefon pe coletarie si alta e sa faci IMPORT de marfa cu toata documentatia de rigoare.

Foarte bine, variaze-le si cu 10.000% si o sa vezi ca nu se simte costul transportului in produs. Nu inteleg la ce iti trebuie hartii oficiale, e evident ca nu e fix 5000$, dar nici 500.000$ nu e. Suma la care tot la 5% din pret ne oprim. Si aici cred ca esti de acord cu mine ca indiferent cate taxe mai adaugi, e IMPOSIBIL sa te coste transportul unui container din China pana in orice locatie de pe pamantul asta atat de mult. Ar insemna ca cei care aduc haine fac acte de binefacere.

Exact, dar daca ar fi mai ieftin pe coletarie, asa s-ar trimite.

Nu trebuie sa avem date mega-secrete ca sa judecam LOGIC niste date, nu?

ON-TOPIC: de ce as alimenta eu doar de la MOL sau Lukoil sau ce vrei tu? Reselleri chiar nu au nicio treaba cu root-problem-ul nostru.

De ce ai alimenta? Vorbesti serios? :lol: Pentru ca daca vanzarile OMV scad cu 30% si vanzarile Rompetrol cresc cu si mai mult (cote de piata diferite) ai impresia ca OMV-ul o sa stea sa se uite la stele?

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 11 ianuarie 2011 - 04:08

• 0

#123 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 11 ianuarie 2011 - 08:04

si uite asa noi facem telenovele pe forumuri in timp ce altii isi bat joc de noi :lol:
cred ca o sa ma duc la o actiune din asta numai asa de al dracu .Nu avem sanse ,de ce sa facem noi proteste,daca nu sunt si transportatorii nu are rost... de ce ne-am nascut noi oare?cat timp imi merge bine de ce sa ma intereseze si de binele altuia?
PS:azi dimineata pe Europa FM era comparatie preturile la benzina:
-tari "civilizate" cam 6-6,5 lei litrul mai ieftin doar Austria cu 5,5 parca
-Romania 4,9 lei litrul
salarii Romania 350 euro tari civilizate 1350 euro.

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 11 ianuarie 2011 - 08:06

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#124 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 ianuarie 2011 - 08:30

Poi atunci sa cumpere rumanii exact de banii lor, deci de 4 ori mai putin combustibil decat in EU.
  • 0

#125 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 11 ianuarie 2011 - 09:12

PS:azi dimineata pe Europa FM era comparatie preturile la benzina:
-tari "civilizate" cam 6-6,5 lei litrul mai ieftin doar Austria cu 5,5 parca
-Romania 4,9 lei litrul
salarii Romania 350 euro tari civilizate 1350 euro.

Asa, si? Daca protestam pentru pretul carburantilor, cresc salariile?!
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi