Salt la continut

Fotografie
- - - - -

FREEZONE

• Topic inchis Acest topic e inchis
3664 replies to this topic

#1551 Forester

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 06 iunie 2011 - 05:35

Eterna si fascinanata Romanie a carburantilor
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1552 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 06 iunie 2011 - 11:06

Deci e clar. Lada e la acelasi nivel calitativ ca si Golf 6 GTi.
  • 0

#1553 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 07 iunie 2011 - 02:14

Dap, cand ceri sa iti lege mai multe conturi la UCR, se specifica ordinea in care sistemul va cauta dupa suma tranzactiei...

Ex. Ai cont1 RON, cont2 EUR, in cazul unei tranzactii din TR (ca de acolo am plecat) mai intai se va uita in contul de RON si daca nu ai suma necesara, se va uita apoi in contul de EUR.
Suma pe care o va cauta va fi echivalentul in EUR a tranzactiei cerute de la ATMul din TR (unde tu ai selectat o suma in TRY - Turkish New Lira), iar conversia din TRY in EUR are loc in sistemele VISA/MC/AMEX/ETC.(sub sigla cui e emis cardul) la cursul VISA/MC/AMEX/ETC (care a propiat de cursul BNR) si la care se adauga comisionul bancii emitente al cardului.

Cam asa functioneaza... :lol:

Unde se specifica ordinea?
Eu am cont in RON si in EUR la Unicredit si am si online banking. Cand am fost in Italia si am scos de la ATM mi-a scos din contul de RON si mi-a facut schimb valutar desi aveam in contul de EUR valuta necesara. Mi s-a parut cam ciudata operatia dar inca n-am trecut pe la banca sa ma lamuresc de ce au facut asa si care ar mai fi scopul contului in EUR daca ei tot din RON imi dau banii cand am nevoie de EUR.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#1554 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 07 iunie 2011 - 06:51

@Grinch - Daca imi aduc bine aminte (sunt vreo 3 ani de cand nu mai prestez acolo) pe formularul de deschidere de card sunt casute sa poti asigna la un plastic mai multe conturi si acolo treci ordinea conturilor.

Dar atentie, ordinea de interogare dupa suma tranzactiei va fi mereu cea stabilita de tine in acel formular...
Sa dezvolt...
Ai in contul de RON 400 RON (~100 EUR) si in contul de EUR 300, iar ordinea stabilita de tine e 1 cont RON si 2 conr EUR.
Te duci in IT si vrei sa iti iei un DVD (editie limitat, etc) 20 EUR. Tranzactia se va autoriza pe contul de RON ca ai suma echivalenta.
Vrei sa iti iei un aparat foto mai tare, nu sapuniera, 250 EUR atunci sitemul cauta echivalentul in contul de RON si nu o gaseste, se duce si cauta in contul de EUR si gaseste suma, deci autorizeaza tranzactia pe contul de EUR.
Vrei sa iti iei un laptop 1000 EUR, atunci sistemul se duce in contul de RON si nu gaseste suma, apoi in cel de EUR si nu gaseste suma deci vei primi 'Tranzaction Declined' cu reason code 'Insuficient Funds'.

Ordinea de interogare poate fi schimbata la cerere intr-o sucursala sau prin Internet Banking (foloseste zona de mesaje) pentru ca esti logat si autentificat in sistem.

Asa am gandid si pus in practica sistemul acu' 3-4 ani si nu cred ca l-au schimbat.
Sunt chestii pe care nu le stiu toti functionarii de la sucursale, desi ar trebui.
  • 0

#1555 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 10:06

Pe Internet Banking n-am gasit optiunea. O sa intreb direct la banca cand mai ajung acolo. Dar logic ar fi fost sa ma lase sa scot din contul de EUR daca scot EUR si din RON daca scot RON. Altfel nu vad de ce as avea doua conturi in EUR si RON asociate cardului.

Ai lucrat la implementarea software a solutiei de la Unicredit? Intreb pentru ca imi place foarte tare cum e gandita si facuta cea de la Unicredit si am un proiect asemanator la alta banca :P
  • 0

#1556 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 07 iunie 2011 - 10:30

Eu ma gandeam ca daca vrei sa scoti sau sa platesti in Euro, iti ia automat din contul de euro. Altfel nu ma ajuta mai deloc. In sensul ca eu am salariul in Euro, deci m'ar avantaja in Europa sa'mi retraga direct din contul in Euro. Sotia insa are si ea card atasat contului respectiv, dar face platile acasa, deci in Ron. Si la noi ar fi fost bine sa se ia din contul in Ron.
In toamna oricum o sa ma interesez sa schimb banca si poate o sa analizez mai bine detaliile astea.

In legatura cu lirele turcesti, vazusem ieri in Real2 un curs de 1.8 la cumparare si 2.0 la vanzare, la o casa de schimb, nu banca
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1557 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 11:25

Eu v-am spus cum merge...
De la Visa/MC/AMEX/etc vine o singura cerere de autorizare pe tranzactie pentru suma convertita un EUR (asta e valuta folosita la clearing-ul intre banca emitenta din.ro si VISA/MC/AMEX.etc).
E treaba sistemului de la banca emitenta sa vada in ce cont se uita, ce logica foloseste si in ce cont blocheaza suma pana la clearing-ul international, cand iti apare tranzactia pe extrasul de cont.

Asa era acu 3-4 ani la UCR, poate au mai imbunatatit ceva, dar nu cred.
Eu, ca sa imi fie usor, sa nu uit sa schimb schema, etc. am de la ei 2 carduri de debit (unul indentat si celalalt embosat - ca sa nu am nici problema asta prin tarile calde unde se uita dupa carduri embosate pe post de credit card) primul are contul de RON pe pozitia 1 si contul de EUR pe pozitia 2 si cel de-al doilea card cu contul EUR pe pozitia 1 si contul de RON pe pozitia 2.
Solutia asta rezolva si problema lui @andrei041 !
Din cate stiu doar UCR ofera asta acum, dar solutia e veche si ma mir ca nu a mai fost promovata...dar poate ma insel!
Oricum cand te duci la sucursala/agentie sa iti setezi serviciile, trebuie sa stii de ele ca cei de acolo nu prea stiu, dar pe formularul de card ai optiunea!

@Grinch - La ce sistem te referi? Cel de management carduri, cel de back-office sau front-end-ul de Internet Banking?
La ultimul (IBul) am fost PM! :blush:
Nu ca ma laud, dar parerea mea ca e cel mai bun IB din ro. Si nu ma refer doar la functionalitatea pentru clienti PF, ci si la cele pentru IMM, corporate si multi-nationale pe care nu cred ca le stii...
  • 0

#1558 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 12:01

La cel de IB ma refer. Pe langa ca am studiat cateva, vorbesc si in calitate de utilizator al sistemului chiar mi se pare foarte bine facut. Am si firma pe IB dar nu ma ocup eu de partea contabila .. dar stiu ca era ok pe corporate de cativa ani in urma (asta fiind unul dintre criteriile alegerii Unicredit ca banca pentru firma). Din ce am dedus eu daca nu ma insel se foloseste GWT-ul pe partea de frontend si WebServices pe IBM pe partea de backend.

Daca ai fost PM lasa-mi un numar de telefon pe PM sa te intreb una alta :blush:
  • 0

#1559 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 12:24

... dar stiu ca era ok pe corporate de cativa ani in urma (asta fiind unul dintre criteriile alegerii Unicredit ca banca pentru firma). ...

Daca ai fost PM lasa-mi un numar de telefon pe PM sa te intreb una alta :blush:

Cam in 2007 toamna s-a pus in productie...
Daca nu primesti PM (iti mai dadusem si nu stiu daca ai primit) ia telefonul de la kroko!
  • 0

#1560 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 08:26

Gaseste cineva logica in afirmatia din cartea de utilizare a unui fier de calcat Tefal:
"Tipurile de apa enumerate mai jos contin resturi organice sau elemente minerale care pot provoca scurgeri, culori maronii ale lichidului sau o uzare prematura a aparatului dvs: apa demineralizatapura din comert, apa din uscatoarele de rufe, apa parfumata, apa dedurizata, apa pentru frigidere, apa pentru baterii, apa pentru aparatele de aer conditionat, apa distilata, apa de ploaie"?

In afara de faptul ca traducerea e imbecila si ca de fapt apa pentru aparatele de aer conditionat, apa pentru baterii si apa pentru aparatele de aer conditionat in engleza este formulat "water from refrigerators, batteries or air conditioners", de ce apa distilata ar fi contraindicata unui fier de calcat? Din cate stiu, moartea fiarelor de calcat e calcarul ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#1561 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 08:33

Sa-mi ziceti si mie de unde iau apa distilata. Ce gasesc eu este doar demineralizata. Whatever that means, tinand cont ca mi s-a STRICAT un bidon d-asta cu apa demineralizata. Stricat, adica au aparut niste muci? alge albe prin ea.
  • 0
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1562 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 iunie 2011 - 08:59

apaa distilata ar trebui sa gasesti la magazine de piese auto.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1563 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 09:31

Eu am luat apa distilata din Carrefour, daca retin bine. 3l la vreo 6 ron. De la raionul auto, sau oricum, p'acolo

Imagine amplasata
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#1564 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 07 iunie 2011 - 09:44

Eu v-am spus cum merge...
De la Visa/MC/AMEX/etc vine o singura cerere de autorizare pe tranzactie pentru suma convertita un EUR (asta e valuta folosita la clearing-ul intre banca emitenta din.ro si VISA/MC/AMEX.etc).
E treaba sistemului de la banca emitenta sa vada in ce cont se uita, ce logica foloseste si in ce cont blocheaza suma pana la clearing-ul international, cand iti apare tranzactia pe extrasul de cont.

Asa era acu 3-4 ani la UCR, poate au mai imbunatatit ceva, dar nu cred.

s-au mai schimbat lucrurile intre timp. Tranzactiile venite la decontare se opereaza de pe contul principal atasat cardului si daca se epuizeaza disponibilul se trece si la debitare partiala pe contul 2. Fain sistemul, singurul dezavantaj e ca daca ai cardul atasat la 2 conturi vezi pe ATM toata suma ( EUR + RON convertit in moneda nationala ). Setarea prioritatii conturilor la debitare se face prin mesaj securizat in cadrul aplicatiei.
Despre online bankingul lor ... toata stima. este de departe cel mai bun din tara. Este bestial cum primesc SMS la fiecare debitare sau creditare a contului. In plus de asta, au direct debit setabil din IB si o groaza de alte facilitati.
  • 0

#1565 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 07 iunie 2011 - 09:47

si IB-ul de la ING cum vi se pare?
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1566 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 09:53

Putin cam scump, dar mult timp n-a avut rival. Eu sunt foarte multumit, si il folosesc de ceva ani deja.
Am inteles ca se asteapta noi feature-uri, de genul vizualizare directa a contului de pensii private (daca ai la ei).
  • 0

#1567 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 07 iunie 2011 - 10:09

si IB-ul de la ING cum vi se pare?

un gunoi ... cel mai slab comparat cu Raiffeisen, Unicredit, Bancpost
  • 0

#1568 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 10:18

Minimal pt.PF, platforme diferite PF si IMM / corporate, serviciul SMS e pe bani, un mesaj trimis prin IB catre banca nu reprezinta instructiune desi esti utilizator autentificat, lipsesc produsele de economisire(depozite), lipsesc produsele de carduri, lipseste facilitate de repayment card (trebuie sa faci o mica jmecherie - adica transfer spre contul tau de repayment ca sa poti face aceasta operatie), nu exista informatii despre credite utilizatorului, nu iti poti customiza interfata (ex. la UCR erte o customizare cu operatii favorite), poate si altele.
NB. Toate astea dupa ce m-am uitat pe demo-ul lor, nu am folosit nici o data serviciul lor. Daca au ceva din facilitatile lipsa mentionate de mine, inseamna ca demo-ul de pe sait nu e la zi, dar nu cred asta.
  • 0

#1569 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 07 iunie 2011 - 10:24

Mai ca as trece si eu la Unicredit. O intrebare: pentru depunere de bani trebuie sa stati la coada sau e bancomat special ca la ing?
  • 0

#1570 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 07 iunie 2011 - 10:26

Io unu n-am probleme d'astea. Tin banii la saltea :)
Interogare sold? Retragere numerar? Nici nu trebuie sa ies din casa pentru astea.

Aceasta postare a fost editata de pejte: 07 iunie 2011 - 10:26

• 0

#1571 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 10:38

... pentru depunere de bani trebuie sa stati la coada sau e bancomat special ca la ing?

La care banca ai vazut tu coada in ultimii 1-2 ani, ca mie imi scapa? :)
Cei drept am mai trecut pe la banci doar sa-mi iau plasticele reinoite, in rest nici nu mai stiu cum arata ... :)
IBurile sa traiasca! :D

Aceasta postare a fost editata de Monitor_R: 07 iunie 2011 - 10:41

• 0

#1572 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 07 iunie 2011 - 10:45

Pai asta e ideea, ca nu prea am mai intrat in alta banca decat ING :), iar acolo e intotdeauna pustiu. Ideea e ca la ING banii poti sa ii depui si la 12 noaptea daca ai nevoie urgent si ii ai instant pe card, iar pentru un student asta poate fi important.
  • 0

#1573 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 10:59

Chestia asta cu office-ul self-bank, zic eu ca e singurul avantaj al INGului. :)
Dar daca ce ai trecut in mediul electronic si ai card, nu mai e o problema sa faci rost de cash la orice ora. :D
Nu cred ca sunt multe cazuri sa ai cash sa vrei sa depui la 1 noaptea si sa ii cheltuiesti de pe card la 2 noaptea. :)
Da', fiecare cu nevoile lui. ;)
  • 0

#1574 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 07 iunie 2011 - 11:00

Minimal pt.PF, platforme diferite PF si IMM / corporate, serviciul SMS e pe bani, un mesaj trimis prin IB catre banca nu reprezinta instructiune desi esti utilizator autentificat, lipsesc produsele de economisire(depozite), lipsesc produsele de carduri, lipseste facilitate de repayment card (trebuie sa faci o mica jmecherie - adica transfer spre contul tau de repayment ca sa poti face aceasta operatie), nu exista informatii despre credite utilizatorului, nu iti poti customiza interfata (ex. la UCR erte o customizare cu operatii favorite), poate si altele.
NB. Toate astea dupa ce m-am uitat pe demo-ul lor, nu am folosit nici o data serviciul lor. Daca au ceva din facilitatile lipsa mentionate de mine, inseamna ca demo-ul de pe sait nu e la zi, dar nu cred asta.

cred ca demo-ul ala e varza :)
ai acces la instrumentele de economisire, eu am operat cu ceva depozite si am reusit sa le manage destul de bine (lichidari, reinnoiri automate, capitalizari dobanda etc) si am control deplin si pe liniile de credit.
intr-adevar nu poti customiza nimic (dar nici nu-mi pasa) si repaymentul nu stiu ce este :)
si nici alte operatii inafara de tranzactii nu poti face (modificari/deschideri de conturi sau chestii similare)

partea proasta la ING, in opinia mea, este ca nu operezi cu numerar decat la ATM. din fericire nu am avut niciodata mari depuneri/incasari decat cand am platit masina (am scos cash de la CEC si am incarcat contul prin ATM ING).
si serviciul nu mi se pare nici scump cum zice Forester...
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1575 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 07 iunie 2011 - 11:02

Ce inseamna NB? Toate chestiile alea sunt despre ING? Si le-ai concluzionat folosind un demo de pe site-ul lor? Ce inseamna produse de carduri? Depozite se pot face. Operatii favorite exista (My payments). Exista direct debit, exista plati planificate, exista multitransfer.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi