Salt la continut

Fotografie
- - - - -

FREEZONE

• Topic inchis Acest topic e inchis
3664 replies to this topic

#2026 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 09 iulie 2011 - 09:15

Tu ce cauti acasa ?
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#2027 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 09 iulie 2011 - 09:32

Ce povesteste koz, e bussines nu amabilitate sau socializare. Du-te intr-un loc public si incearca sa socializezi cu un nemtalau (treaz nu baut) :lol: Oricum e un mare + pt ei aceasta "raceala"
  • 0

#2028 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 09 iulie 2011 - 09:35

Cei care nu au locuit in Germania, chiar pot crede in amabilitatea nemtilor.
A nu se confunda civilizatia cu amabilitatea ....

ma rog, eu sunt privilegiat, dar a nu se confunda viata de la oras cu cea de la "tara".
macar in Romania nu ai nici civilizatie nici amabilitate.
:lol:

du-te oriunde in lume si incearca sa socializezi fara sa cunosti limba.
e evident ca nemtii sunt mai reci, dar nu trebuie exagerat.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2029 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 09 iulie 2011 - 09:37

Nu ma refer doar la socializarea de business. Pur si simplu lumea de aici, cei impreuna cu care sunt cazat mi s-au parut extrem de comunicativi si de deschisi. Lasand la o parte angajatii care isi iau salariile de la noi, vorbesc de "colegii de cazare". Ce-i drept, media de varsta sare de 50 de ani :-)
  • 0

#2030 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 09 iulie 2011 - 09:53

Tu ce cauti acasa ?

E CAAAALD ! :lol:

....
du-te oriunde in lume si incearca sa socializezi fara sa cunosti limba.
e evident ca nemtii sunt mai reci, dar nu trebuie exagerat.

Ma indoiesc ca ai stat mai mult de cateva zile in alte tari decat Germania, altfel n-ai avea parerea asta total gresita.
Eu am vazut si am "trait" chiar in alte tari, si crede-ma ca stiu ce spun.
Raceala ca in Germania, ma indoiesc ca mai poti intalni in Europa.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 iulie 2011 - 09:54

• 0

#2031 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 09:53

Am fost "la tara" la nemti si am vazut 2-3 gospodarii de am ramas ca la teatru. Nu de lux ci de...cum erau toate randuite. Din punctul meu de vedere, e tara unde mi-ar placea sa locuiesc pana as crapa. Nu stiu daca m-as adapta/ridica la nivelul ala de civilizatie insa se zice ca te obisnuiesti repede cu binele. O
  • 0

#2032 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 09 iulie 2011 - 10:07

masina inchiriata la Sixt ( UN GUNOI ORDINAR NOUL FOCUS APROPO ) ...

De ce? Ce motor era? benzen 105cp sau diesel 90? :lol: Presupun ca nu Ecoboost.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#2033 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 10:13

Ma indoiesc ca ai stat mai mult de cateva zile in alte tari decat Germania, altfel n-ai avea parerea asta total gresita.
Eu am vazut si am "trait" chiar in alte tari, si crede-ma ca stiu ce spun.
Raceala ca in Germania, ma indoiesc ca mai poti intalni in Europa.

Parerea mea nu are cum sa fie total gresita.
Eu am intalnit nemti amabili. E drept, am un mare avantaj fata de majoritatea : le vorbesc limba.
Ca altii sunt mai calzi, nu contest.
Insa nici tu nu poti contesta faptul ca EU m-am simtit mai mult decat bine, de fiecare data cand am fost la nemti.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2034 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 10:25

Nu discutam situatia ta, in care ai RUDE acolo. Ar fi chiar ciudat sa nu fie amabili cu tine ! :lol:
Corect, exista si exceptii/mutanti de nemti amabili ! ;)
  • 0

#2035 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 09 iulie 2011 - 10:44

INCREDIBIL !!!
  • 0

#2036 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 09 iulie 2011 - 10:48

Legat de nemti, mie mi-a ramas intiparita impresia pe care o aveau niste belgieni (flamanzi, deci fara obstacole majore de limba) care s-au stabilit in Austria si au deschis o pensiune. Ei cu limba lor au zis ca in general nemtii sunt ciudati, necomunicativi, ei ii si impartisera pe niste regiuni dar nu mai tin minte despre care ziceau ca-s cei mai naspa.
Nevasta-mea a ramas tare incantata de Austria, si normal ca are si de ce, insa eu o mai tot temperez legat de oameni, si ii tot amintesc ca noi am stat la niste belgieni, nu la niste austrieci in pensiune! :lol:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#2037 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 09 iulie 2011 - 11:13

Cei care nu au locuit in Germania, chiar pot crede in amabilitatea nemtilor.
A nu se confunda civilizatia cu amabilitatea ....

Amabilitatea vine pe fondul unei civilizații.

Poate n-ai mai stat tu pe acolo de mulți ani. Hai să-ți spun eu o treabă care nu ține de afaceri sau educație, ci de ospitalitate, AIA pe care românii și-o arogă din oficiu, dar nu o mai au de zeci de ani.

Am ajuns la o doamnă care avea niște flori. Mi-au plăcut și am întrebat-o dacă se supără dacă le fac vreo 2 poze. Nu prea știa engleza. Și-a căutat unul dintre băieți dacă țin bine minte, i-am explicat ce vreau și a spus că nu e nici o problemă. La final ne-a dat și o plantă pe care o mai am. Ce-i drept, nu se afla într-un loc public, ci pe proprietatea ei :lol:

În rest am tot povestit experiențele mele halucinante în Germania. Chiar și acum de multe ori mi se pare ireal când am astfel de contacte. Oameni care nu se deranjează dacă îi deranjezi. Înțelegi ce vreau să spun? La noi și când te duci la un restaurant, la un hotel de mulți bani, nu ești tratat la fel de bine și nu este atât de curat ca acolo, la hoteluri absolut normale.

Aia cu mâncarea când nu mai era nimic deschis am întâlnit-o și în Elveția, altă țară "rece". S-a oferit să-mi aducă de acasă ceva.

Comparativ, în Franța serviciile impecabile (și am acoperit o suprafață destul de mare), oamenii din servicii impecabili, dar restul, MIZERABILI prin comportament!!! Când am trecut la nemți, era o altă lume.

În Italia nu prea am intrat, dar contactul redus a fost mai puțin plăcut. Când au aflat ăia că suntem români, au început să vorbească destul de urât.

În Spania iar mi-a plăcut ca țară. Oamenii nu sunt chiar pe gustul meu, au un stil ciudat, dar țara este superbă și prin vest pe marginea oceanului, nu pot spune că nu mi-ar plăcea să stau.

Aici în România mi-e că tare rupți de lume suntem și trăim niște iluzii. Așa în general am ajuns o nație de frustrați care nu mai știm să trăim. Nu ieșim cel mai trist popor degeaba.

Nu, nu m-am întors.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#2038 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 11:21

Nu compara nimic cu Romania, ca n-ai cu ce.
Cand esti in trecere vezi intr-un fel, cand stai acolo si convietuiesti cu ei, e cu totul altceva.
Si inca ceva, eu NU as putea trai intr-o tara in care viata "inceteaza" la ora 20:00.
  • 0

#2039 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 11:26

Legat de nemti, mie mi-a ramas intiparita impresia pe care o aveau niste belgieni (flamanzi, deci fara obstacole majore de limba) care s-au stabilit in Austria si au deschis o pensiune. Ei cu limba lor au zis ca in general nemtii sunt ciudati, necomunicativi, ei ii si impartisera pe niste regiuni dar nu mai tin minte despre care ziceau ca-s cei mai naspa.
Nevasta-mea a ramas tare incantata de Austria, si normal ca are si de ce, insa eu o mai tot temperez legat de oameni, si ii tot amintesc ca noi am stat la niste belgieni, nu la niste austrieci in pensiune! :lol:

Austriecii sunt diferiti de nemti. Mi se pare si mai inchisi, mai putin comunicativi.

@relu - eu n-am rude in Germania, decat pe mama mea. Ma rog, in zona unde locuieste ea.
Repet, vorbeste-le "pe limba" lor si o sa fii uimit.
E drept, probabil ca nu o sa te cheme sa tragi o betie din prima.
Faptul ca exista civilizatie incumba si niste parti mai putin placute, nu te prea poti "destrabala".
  • 0

#2040 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 11:46

Mai oaspete, lasa-ma nene cu civilizatia nemtilor cazuta in extrem. Nu-mi spune mie cum e in Germania, cand am stat perioade lungi la RUDE sau prieteni buni.
Viata nemtilor incepe dimineata cu serviciul, si inceteaza dupa cumparaturile in drum spre casa.
Probabil suntem mult diferiti, dar as inebuni sa nu stiu altceva dacat munca, hranit, uitat la teve 2 ore seara, si 1 concediu pe an nu conteaza unde.
Cum pushca mea sa traiesc intr-o tara in care seara nu e nimeni pe strada, ci numai in carciumi ( unde se imbata ca porcii ) sau in sala de spectacol ?
Nemtii au ajuns din cauza asazisei civilizatii ( din pacate impinsa la extrem ) niste masini in adevaratul sens al cuvantului.
Prefer o tara ca Franta unde colcaie seara/noaptea lumea pe strazi. Si DA, vreau sa vad noaptea CURVELE, motociclistii, TURISTII pe strazi, sa simt ca TRAIESC !
Vreau sa am prieteni, sa-i pot suna cand vrea cucu meu, sa-i scot la un suc/terasa in ORICE moment, NU cu programare din timp, ca la "civilizatii" de care povestesti.
Daca tu te-ai putea integra in societatea germana, si te-ai putea simti bine ( avand totusi rude acolo ), eu n-as putea sub nicio forma.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 iulie 2011 - 11:47

• 0

#2041 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 09 iulie 2011 - 11:48

Nici eu nu as putea locui (nu sta in concediu cateva zile) in D, NL, B, samd. Dar as putea locui pana la adanci batranete in TW (aka Taiwan). Si credeti-ma, acolo unde am lucrat alea 3 saptamani, pe strada nu stiau o boaba engleza! La firma da, stiau, era si normal, in zona industriala la fel (unde erau toate firmele mari producatoare de componente). In oras insa, cucu. Ei bine, ma jur ca la finalul celor 3 saptamani i-am intrebat pe colegii de acolo ce trebuie sa fac sa ma mut la ei! Acolo te simti bine pur si simplu mergand pe strada. Toti, fara sa exagerez, iti zambesc. Nu exista incruntare, toti sunt nu neaparat veseli, dar sunt deschisi. Chiar daca pentru ei eu eram o aratare (inchipuiti-va o chestie cu mult par pe fata si nu numai, mergand printr-o mare de galbejiti...).

Referitor la amabilitatile descrise de colegi mai sus... Apai intr-o tara care stie sa pretuiasca banul, vor fi amablili cu oricine plateste, fara sa faca diferentieri de sex, varsta sau origini. Daca e sa fac o comparatie, va spun sincer ca in Polonia oamenii sunt mult mai deschisi si amabili, FARA sa fie implicati banii in asta. Si am stat si acolo destul ca sa imi fac o idee. Am muncit cot la cot cu ei, am mancat si baut cot la cot cu ei, samd.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#2042 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 11:54

... Daca e sa fac o comparatie, va spun sincer ca in Polonia oamenii sunt mult mai deschisi si amabili, FARA sa fie implicati banii in asta. Si am stat si acolo destul ca sa imi fac o idee. Am muncit cot la cot cu ei, am mancat si baut cot la cot cu ei, samd.

Tataeeee, inseamna ca erai zilnic sub masa ! :lol: ;) ;)
  • 0

#2043 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 09 iulie 2011 - 11:55

Taci, nu da din casa :lol: Apropos de ce ziceau, da nene, aveai unde sa iesi noaptea! oho, si inca ce aveai! Si taaare era buna vodca aia cu suc de mere ;)
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#2044 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 11:59

Aia au 2 "sporturi nationale": beutul si fu...ul ! :lol:

Nu glumesc ;)
  • 0

#2045 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 12:01

Eu unul am vazut altceva. Asta e. Si repet, unde merg eu singura mea ruda e mama.
Fiecare "tip" de civilizatie are plusurisi minusuri. Depinde acuma in ce directie esti dispus sa mai inchizi ochii.
Si nu uita, eu n-am spus nicaieri ca nemtii ori fi un exemplu de amabilitate si de amicitie.

"Vreau sa am prieteni, sa-i pot suna cand vrea cucu meu, sa-i scot la un suc/terasa in ORICE moment, NU cu programare din timp, ca la "civilizatii" de care povestesti."
Ce te face sa crezi ca nu exista asa ceva si acolo ?
  • 0

#2046 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 12:33

...
Ce te face sa crezi ca nu exista asa ceva si acolo ?

Nu cred, STIU ! E o foarte mare diferenta .. ;)
  • 0

#2047 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 09 iulie 2011 - 02:26

Apropo de ospitalitate .. am ajuns la un hotel in Venus pe la orele 23:00 rupti de foame. Intram in restaurantul hotelului, hotel de 4 stele daca nu ma insel, ne asezam la masa iar chelnerul ne anunta cu zambetul pe buze ca s-a inchis bucataria si daca vrem totusi sa mancam ceva putem alege dintre sortimentele de pizza din meniu. Dupa ce a observat ca una dintre persoanele care erau cu noi e insarcinata s-a dus pana la bucatarie si s-a intors anuntandu-ne ca putem comanda ce vrem :)

Cat despre Germania .. cunosc mai degraba Austria, sora-mea fiind cetatean austriac si avand o pizzerie in Linz. In mare e cam cum zice Relu, politicosi si reci. Cu toate astea daca stii sa vorbesti cu ei sunt cat se poate de saritor.
Mi-am adus aminte de doua faze: Mama, care nu e vorbitoare de limba germana de nici un fel, nu are nici o problema sa se descurce in magazine. Toata lumea o ajuta cand are nevoie si are rabdare cu ea pana intelege ce incearca ea sa le spuna. Insa la un moment dat, cand a fost ajutata de cineva cu cumparatul biletelor de tramvai, i-a pus, ca sa-i arate multumirea, mana pe umarul persoanei respective, o femeie in varsta si ea, iar tipa a sarit in sus ca arsa.

Alta faza e a fost cand mergeam cu tramvaiul insotit de sora-mea si la un moment dat urca in el un tip cu un casetofon in care se auzea muzica rock iar volumul era destul de tare. Nu mai zic de faptul ca tipul respectiv avea tepi, piercing-uri si toate cele. Toata lumea se uita intrigata la el pana cand la un moment dat un tip la vreo 40 de ani i se adreseaza pe un ton de repros. Urmeaza un scurt schimb de replici pe care sora-mea mi l-a tradus si care in mare tipul mai in varsta il intreba pe rocker daca are probleme cu urechile iar celalalt se facea ca nu aude. Discutia s-a terminat, fara ca cei doi sa se ridice de pe locurile lor (oricum sora-mea mi-a zis ca nu ar fi facut asa ceva niciodata lor fiindu-le teama de contactul fizic si asta de obicei duce la apelul catre politie) iar dupa un scurt timp rocker-ul a dat muzica mai incet.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#2048 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 03:24

Cum pushca mea sa traiesc intr-o tara in care seara nu e nimeni pe strada, ci numai in carciumi ( unde se imbata ca porcii ) sau in sala de spectacol ?

Pai ce sa cauti seara pe strada? N-ai somn, stai in casa pe mec, mergi in carciuma sau sala de spectacol, e simplu. :)
E misto sa ai liniste tot timpul si sa cauti tu agitatia,betia samd ,decat cum traim noi acum, adica fix invers.
O, ce nebunii discutam, cand ne-au intrecut si bulgarii aproape la toate....
  • 0

#2049 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 iulie 2011 - 05:14

...
E misto sa ai liniste tot timpul si sa cauti tu agitatia,betia samd ,decat cum traim noi acum, adica fix invers.
...

Si s-o gasesti unde ?? :)

Cel putin pentru mine, aia nu-i viata ....
  • 0

#2050 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 09 iulie 2011 - 05:31

Zici asta pentru că așa te-ai învățat. Dar orice învăț are și dezvăț, pentru unii. Ai o vârstă, 2 fete minunate și un pește (mai trăiește?). Îți spun eu că ai prefera să ai o economie solidă în spate, mai puțin grija zilei de mâine, mai multă corectitudine și liniște. Clar că pentru tine acum e prea târziu să asimilezi ce e acolo, dar dacă erai acolo de mic și ajungeai aici, acum :)

Tot anul n-am dormit așa de bine aici, cum am dormit acolo. O plăcere. Noțiunea de liniște redefinită. Și acolo nu mă ia boala, nu mi-e rău. Nu știu de ce.

Dacă vrei să fugi la agitație, din centrul țării cred că în câteva ore ai ocupat Cehia, Italia, Franța, Olanda. La alegere. Și nu știu cum și de ce, nemții sunt singurii care merg tare în țările astea. Probabil nu știu toți că au pierdut cel de-al doilea război mondial.

În schimb la nemți e nasol cu taxele și impozitele relativ mari și care se plătesc. Anumite lucruri costă. Dacă ai cu ce și chef de petreceri, te poți muta vecin cu Răduleasca, în principat.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi