FREEZONE
Scris 19 iulie 2011 - 09:34
Scris 19 iulie 2011 - 09:39
Si daca asta poate DA, nu ti se pare absurd sa mai aibe si pretentii la salarii mari ????Relu, inseamna ca asta poate da poporul roman.
Scris 19 iulie 2011 - 09:43
Dar eu tot tin la ipoteza cu indepartarea valorilor prin discriminari salariale.
Ce concluzii putem trage de aici ?
1.invatamantul e terminat, evident ca nu are cum sa scoata valori de acuma inainte.
2.nu au cum sa iasa profesori mai buni
...
totusi, printre ciurucuri se strecoara si niste valori. deci potential ar fi. cum am putea stimula pe aia valorosi ??
Scris 19 iulie 2011 - 09:51
Mi se pare foarte simplu: dati afara aia prosti, si pastrati fix 30% dintre ei, rezultati in urma testelor !Ba mi se pare absurd.
....
totusi, printre ciurucuri se strecoara si niste valori. deci potential ar fi. cum am putea stimula pe aia valorosi ??
Ulterior tinut concursuri dure, si completat pana la un anume procent, dar nu ca cel de acum. Vor avea ore mai multe, dar vor putea castiga mai mult !
Pana trece criza ( daca va mai trece ), sa faca si ei eforturi cum fac majoritatea covarsitoare a romanilor.
Eu nu vad alta solutie.
Scris 19 iulie 2011 - 10:06
Ar mai fi o varianta : examinarea CORECTA a elevilor. Si notarea lor corespunzatoare, cu tot ce decurge din asta, inclusiv repetentie.
De ce ??
Fiindca asa-zisii profesori ce au venit in locul celor adevarati, dar care au preferat alte zone DIN CAUZA RETRIBUTIEI MIZERE, trag cu dintii de posturi. 10 milioane pentru aproape nimic e un venit bun. Unde mai pui ca esti si asigurat la CAS (ma rog, si aici e o alta poveste, dar cam pe acelasi note) si poate vei primi si o pensioara la un moment dat.
basescu spunea : nu exista nu sunt bani. Exista prioritati.
Daca invatamantul nu e prioritate, atunci e clar ca suntem pierduti.
http://m.hotnews.ro/stire/8801038
Cum aratau insa lucrurile in perioada comunista, atunci cand egalitarismul era politica de stat?
Salariile in sectorul public
In anul 1986, salariul mediu net pe economie era de 2.855 lei, iar din datele Biroului International al Muncii (BIM) reiese ca, exceptand persoanele care ocupau functii de rang inalt in aparatul central (membri guvernului, corpul diplomatic etc – pentru acestia nu exista date), cele mai mari venituri salariale nete erau obtinute de profesorii universitari – 5.620 lei lunar, sau dublul salariului mediu.
Un profesor de liceu castiga putin peste 3.000 lei net, un medic generalist putin peste 3.500 lei, un sofer de ambulanta aproximativ 2.000 lei, un programator avea un salariu net de 3.680 lei, iar o stenografa 2.100 lei. Salariile nete in cazul a 15 profesii se pot observa in tabelul alaturat, click pe imagine pentru marire.
Deci nici vorba de salarii de mizerie pentru profesori pe vremea lui Ceasca. E evident ca diminuarea permanenta a veniturilor reale ale profesorilor de dupa Revolutie a dus la contaminarea sistemului cu ciurucuri.
Scris 19 iulie 2011 - 10:09
Persoane care nu au nimic in comun cu pedagogia sau cu managementul sunt tinute pe functii de conducere politic, nepotismul e inca in floare, un cadru valoros nu-si poate gasi un post pe masura ca nu are loc de "altii".
Prietena mea e profesoara de matematica grd. I, acum are si doctoratul si stii ce face?
Face naveta cu masina ei...ca bani de decont nu sunt, din Bucuresti in Ciorogarla si Bolintinu Vale (si-a luat doua norme ca sa poata face fata cheltuielilor). A incercat sa-si gaseasca ceva in Bucuresti pentru ca din toamna fetita incepe scoala si n-o sa mai poata s-o lase acolo ca la gradinita cu program prelungit.
Raspunsul cred ca-l banuiesti: NU SUNT POSTURI!
La liceul Lazar, Nicole, a avut in clasele 5-8 catre 3 profesori suplinitori PE AN, ca nu mai stiau la un moment dat cu cine face matematica. De ce? Pentru ca posturile sunt BLOCATE de persoane care sunt in Inspectorat sau Minister. Nu care cumva sa ramana pe dinafara cand sunt noile alegeri.
Sunt doar cateva exemple din invatamantul romanesc. Nu are rost sa mai comentam cine e de vina pentru asta. Cred ca toti pana la urma...
Scris 19 iulie 2011 - 10:10
Ce facea acel programator?un programator avea un salariu net de 3.680 lei
Scris 19 iulie 2011 - 10:15
programeCe facea acel programator?
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 19 iulie 2011 - 10:18
Un desenator tehnic ( angajat imediat dupa terminarea liceului ) avea 2700 lei salariu. Dupa 1 an, devenea tehnician proiectant si primea 3400 !
Nu mai vorbiti daca nu stiti ...
Scris 19 iulie 2011 - 10:21
Iar esti radicalist...nu mai generaliza. Sunt firme si firme...salarii si salarii...
Scris 19 iulie 2011 - 10:28
Pana atunci, nu ne ramane decat sa ne radem de perlele elevilor si ale profesorilor.
Si sa scoateti banii pe meditatii, din pacate.
P.S. 2700 lei salar pentru un debutant nu era chiar putin.
Scris 19 iulie 2011 - 10:32
Tu vorbesti din realitate ???Vorbiti din "povestiri" ...
Un desenator tehnic ( angajat imediat dupa terminarea liceului ) avea 2700 lei salariu. Dupa 1 an, devenea tehnician proiectant si primea 3400 !
Scris 19 iulie 2011 - 10:51
Ei afla ca DA !Tu vorbesti din realitate ???
Scris 19 iulie 2011 - 11:12
La fosta firma, femeia de servici avea 450euro. Poti generaliza asta???
Scris 19 iulie 2011 - 11:21
Cu alte cuvinte, orice cadru din invatamant stie din capul locului ca nu are cum primi un salariu bun.
Scris 19 iulie 2011 - 11:22
Nu ca ar fi o solutie, e doar curiozitate : stiu ca sunt prost platit, nu sunt respectat, chiar batjocorit uneori si totusi ma fac prof...de ce?
Scris 19 iulie 2011 - 11:25
Banui ca e ( probabil ) o munca relativ usoara, fara responsabilitati deosebite, mai primesc cadouri, mai fac o meditatie ( cei care vor sa munceasca ), cateva luni concediu pe an, de cele mai multe ori program super lejer, etc ....
Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 iulie 2011 - 11:25
Scris 19 iulie 2011 - 11:43
Nu contest cele spuse de tine ... da' 2700 mi se pare cam mult ... din ce tin eu minte un inginer stagiar avea cca 2500 ...Ei afla ca DA !
Scris 19 iulie 2011 - 11:43
Buna intrebare !
Banui ca e ( probabil ) o munca relativ usoara, fara responsabilitati deosebite, mai primesc cadouri, mai fac o meditatie ( cei care vor sa munceasca ), cateva luni concediu pe an, de cele mai multe ori program super lejer, etc ....
lol
Exista oameni care sunt facuti pentru asa ceva, sa fie dascali.
Eu va mai intreb odata, ca tot n-a raspuns nimeni. Ce fel de profesori ati vrea sa se ocupe de copii vostri ??
Scris 19 iulie 2011 - 11:48
Scris 19 iulie 2011 - 11:54
Ai vazut-o pe Oana, prietena mea. Gandeste-te ca preda la liceu in Ciorogarla, plus la clase de seral. Sunt elevi care sunt mai in varsta ca ea si sunt elevi care numai de disciplina nu le arde.
Si cu toate astea, stie ssa se impuna si sa le faca fata. Deci numai munca usoara nu e, crede-ma.
Fara responsabilitati deosebite?!?! Dar EDUCATIA tinerilor ce e? Nu e o responsabilitate?
Da, de acord, nu e ca la medici ca se joaca cu vietile noastre (unii), dar daca faci ce faci cu seriozitate, responsabilitatea e aceeasi ca in orice meserie.
Da, primesc cadouri: un buchet de flori si o inimioara de plus....ma lasi??
Acele cateva luni de concediu pe an sunt o corvoada. Stii de ce? Pentru ca acele luni sunt platit cu aprox. 75% din salariu si li se da si tot odata, pe toata vara. Si uite asa, trebuie sa ai MARE GRIJA ce faci cu banii cas sa nu ramai in pom pana in septembrie cand iei iar salariul.
Meditatii? Da! In weekend, deci, ADIO timp petrecut cu familia.
Ca sa ajunga sa castige cat sa-si permita o viata normala, munceste la fel de mult ca si mine: de la 8 la 6 seara.
Ai incercat vreodata sa vorbesti non-stop 8 ore si sa stai in picioare tot atat? Ca sa nu mai punem la socoteala si nervii si stresul.
Eu zic, cel mai bine, inainte de a judeca pe cineva, sa ne punem in pielea lor, dar cu dovezi concrete, nu asa...ddupa povesti spuse de unii si de altii.
Poate cu asa vor fi atrasi catre stiinta si actualul tineret al tarii:
Scris 19 iulie 2011 - 11:59
Daca trantesc prea multi elevi, raman fara obiectul muncii, asa ca li se rupe daca ies din scoala tembeli sau nu.
Tre sa-i dau dreptate oaspetelui cand spune ca trebuie sa fii nascut pentru a fi profesor ( bun ! ).
Stii ceva, arata-mi 1 persoana care nu ar vrea sa stea acasa 3-4 luni pe an cu 75% salariu !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 iulie 2011 - 12:02
Scris 19 iulie 2011 - 12:03
No, atunci carditi materialu.Ca cei probabil 15-20% din cei de astazi, pregatiti corespunzator, si cu CARACTER sanatos !
Ca li se rupe majoritatii profesorilor e una. Dar nu poti spune ca educatia e o trasatura de caracter.
Si ca nu incumba responsabilitate.
In ceea ce priveste concediul, nu stiu ce ai putea face cu 700-800 de roni pe luna. SI MAI ALES IN CONCEDIU.
Ah, de fapt e simplu, sotia mea scrie la lucrarea de gradu 1 si o sa-i ia in total mai mult de o luna de scris.
Ramane maxim 30 de zile de concediu. SI pentru ce ? pentru 50 de ron in plus la salar ??
Scris 19 iulie 2011 - 12:04
Educatia tinerilor nu e o responsabilitate in adevaratul sens ( li se rupe majoritatii profesorilor de ea ), ci mai degraba o trasatura de caracter pe care ar trebui sa o aibe fiecare profesor. In definitiv de ei depinde in mare masura daca elevului ii va place sa invete, sau nu. Si profesorilor de azi LI SE RUPE !
Daca trantesc prea multi elevi, raman fara obiectul muncii, asa ca li se rupe daca ies din scoala tembeli sau nu.
Tre sa-i dau dreptate oaspetelui cand spune ca trebuie sa fii nascut pentru a fi profesor ( bun ! ).
Stii ceva, arata-mi 1 persoana care nu ar vrea sa stea acasa 3-4 luni pe an cu 75% salariu !
Sincer, nu-ti inteleg aversitatea asta fata de profesori. Tu vorbesti prin prisma faptului ca nu esti angajatul nimanui. Tu te lupti singur pentru existenta ta.
Daca ai fi angajat, si prost platit, oare ce-ai face? Ma intreb doar...
Referitor la 75%...NO COMMENT! Da, probabil ca mie mi-ar conveni. Dar daca nu-ti ajunge nici salariul intreg, iti garantez ca n-o sa fii prea fericit sa stai acasa pe bani mai putini.
DIn ce vad, e mai simplu sa te iei de profesori, medici, farmacisti decat de manelisti, fotbalisti, asa zisi "oameni de afaceri"...AIA E DASTEPTI ca stiu sa fure fara sa fie prinsi.
De faptul ca un fotbalist are trecut pe cartea de munca 500ron si el castiga din prime de meci 100.000euro pe luna ce zici? BANI NEIMPOZABILI.
Sau manelistii carora li se arunca la nunti fara numar...fara numar...
Intreaba orice tanar de 16-18 ani ce vrea sa se faca...sunt curios cati vor sa mai fie medici sau profesori..
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 19 iulie 2011 - 12:09
Scris 19 iulie 2011 - 12:12
Mi-as cauta altceva de lucru, sau m-as uschi din tara, sau as accepta situatia !...
Daca ai fi angajat, si prost platit, oare ce-ai face? Ma intreb doar...
In niciun caz nu m-as jeli. ( Nu ma refer la tine ... )
Ba eu as fi fericit ! Cum naiba sa nu fii fericit cand iei bani ( indiferent cat ) nefacand NIMIC ???Referitor la 75%...NO COMMENT! Da, probabil ca mie mi-ar conveni. Dar daca nu-ti ajunge nici salariul intreg, iti garantez ca n-o sa fii prea fericit sa stai acasa pe bani mai putini.
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi