Eu nu-l vad pe Jobs ca fiind 'taticul lor', ci doar ca fiind imaginea Apple. Cand mie imi zici de iphone si mac eu ma gandesc la Jobs constient ca in spatele lui a mai fost o armata de oameni, dar acuma doar n-oi vrea sa aduc omagii si la ultimul portar ca daca nu deschidea el usa lu Ritchie ala se lovea la cap..... Sau doar n-oi vrea sa cumpar numai Intel pt ca lucreaza acolo un tip simpatic ce danseaza bine si are un WRX
Indiferent din ce unghi privesti tot acolo ajungi: Jobs a avut in spate o echipa mare. Multi au mai parasit corabia, el a fost pana la sfarsit si a dirijat totul spre un rezultat pe care el l-a avut in minte. Este perfect natural ca liderii sa fie huliti, dar merita si aplaudati cand e cazul.
Ia cand treceti pe la terminalul nou de la Aeroportul Baneasa sa vi se umple ochii si curul de lacrimi ca la acel proiect a lucrat Bleu ca daca nu era Bleu sa aduca materialili si aparaturilii antreprenorul si beneficiarul stateau cu banii si proiectul in strada si nu stiau ce sa faca cu ei. Ati priceput analogia?
Mai Bleu, este intocmai ca si la Phaeton sau Veyron. Una este sa zici: vreau o masina de 1100CP, o cutie de viteze care sa reziste mai mult de cateva sute de km, o masina cu performante de F1, dar cu comfort de limuzina si e cu totul alta treaba sa si pui astea in practica. Sa ceri nu e greu deloc.
Bleu, tie nu iti merge gugalu' sau nu stii engleza? Ce are ce a facut Ritchie cu tot ce ai indrugat tu acolo? El, cu inca un SINGUR tip, au creat limbajul C. Ei au fost si arhitecti, si executanti, si ce vrei tu. Nu ziceam de baiatul de la McDonald's care le servea cafeaua dimineata inainte sa mearga la lucru. Cam asta esti tu, eu si oricine lucreaza la diferite proiecte.
Corect !
Discutia asta-mi aduce aminte de muncitorii de pe vremea impuscatului care traiau cu impresia ca EI au meritul realizarilor din fabricile unde lucrau.
La fel cum sudorii ar avea meritul realizarii turnului Eiffel, betonistii pentru Burj, bleu pentru Baneasa , etc ...
Da-i in ma-sa de arhitecti/proiectanti, niste lipitori care isi culeg laurii de pe urma clasei muncitoare !
Relu, Jobs nu a proiectat nimic la terminalele alea, sa fim seriosi. Daca iti imaginezi ca un om poate stii totul despre: arhitectura unui sistem de operare, acumulatori - optimizarea incarcarii, tensiuni si temperaturi de lucru, curent debitat si modul cum afecteaza capacitatea bateriei, procesoare, memorii, interactivitatea cu utilizatorul, logistica etc, etc. Ca sa iti dai seama, a spune ca Jobs este arhitectul si ceilalti sunt executantii este INTOCMAI acelasi lucru cu a spune ca o masina este proiectata CAP-COADA de CEO, iar restul sunt doar niste lipitori. Sper ca iti dai seama ca asta e o enormitate.
Cat despre Dennis Ritchie, e normal sa nu-l stiti. Omul a lucrat in spatele cortinei, nu l-a interesat sa primeasca laude. Ganditi-va doar ca ceea ce el a creat acum ~40 de ani nu a putut fi inlocuit pana acum, de nimeni. E inca nucleul oricarui sistem de operare si a oricarui driver scris pana in prezent. Asta ca sa nu mai zic de ECU-urile din masini, avioane, trenuri, metrouri si in general cam tot ce e informatizat si nu e PC - cu unele execptii, evident.