FREEZONE 9
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:05
Eu doar te-am rugat sa faci o simpla comparatie.
N-am zis nicaieri ca e musai asta sau aialalta.
Poate nu direct ortodoxia e de vina, poate suntem ortodocsi din acelasi motive din care suntem asa cum suntem.
Adica ne-au influentat rusi borati.
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:14
Nu stiu cum sa-ti zic, sa nu te superi pe mine. Dar ceva istorie despre Romania cunosti ?...
Adica ne-au influentat rusi borati.
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:17
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:19
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:20
Ceva mai stiu. La ce te referi ?
La autostrazile din Romania ...
Aceasta postare a fost editata de Relu: 07 noiembrie 2011 - 10:21
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:20
... la ortodocsi nu-i face popi daca nu sint insurati ... la catolici n-au voie sa se insoareOrtodocsii sunt hoti, catolicii pedofili, etc ...
care comunisti ?ortodoxia a fost singura religie acceptata de comunisti.
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 07 noiembrie 2011 - 10:23
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:23
relu are ceva cu nemtii, nu direct cu mine.io zic ca e delicat subiectul,mai ales ca tu cu RELU nu prea va iubiti:rolleyes:
si astia rumani, de exemplu.care comunisti ?
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:26
Io n-am nimic cu nemtii, din contra !relu are ceva cu nemtii, nu direct cu mine.
In schimb tu ai ceva cu Romanii, si nu pierzi nicio ocazie sa-i improsti cu noroi.
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:28
Si cu exceptia rusiei, care a mai fost imperiu sau a avut colonie sau alte teritori decat cele naturale
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:31
dar daca nu vom fi in stare sa ne recunoastem lipsurile, cum oare le vom remedia ?
fratele bunicului meu a fost preot greco-catolic.Nu vreau sa incurajez subiectul, dar in care tara comunista din poza aia religia nu a fost oropsita?
Si cu exceptia rusiei, care a mai fost imperiu sau a avut colonie sau alte teritori decat cele naturale
a trait o vreme prin munti, haituit.
apoi s-a convertit la ortodoxism si totul a fost ok.
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:44
Si ce legatura are asta cu ortodoxismul ???...
fratele bunicului meu a fost preot greco-catolic.
a trait o vreme prin munti, haituit.
apoi s-a convertit la ortodoxism si totul a fost ok.
Scris 07 noiembrie 2011 - 10:50
ortodoxia a fost singura religie acceptata de comunisti.
Draqu te mai intelege ... atita vreme cit au existat tari comuniste in care religia era catolica. Si la noi existau catolici ... de ex. in satu' in care am copilarit exista biserica si preot catolic.si astia rumani, de exemplu.
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:05
Dar in majoritatea cazurilor, la vedere erau doar ortodocsii.
Adica fratele bunicului meu a fost haituit, dar dupa convertirea la ortodoxie s-a facut dintr-o data bun ??
Foarte mult a tinut de influenta rusilor.
Ah, ca il ultimii ani de nebunie a lui ceasca a inceput sa rada biserici, nu contest.
Da de curiozitate, oare cati preoti au decartat la secu ??
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:08
Io propun sa va ganditi la lucruri frumoase, sa nu va mai ciondaniti, ca joi e luna plina si dupa reactiile de pe aici si nu numai, imi confirmati studiul inceput acum 9 ani care arata ca, cu 2-3 zile inainte de luna plina lumea o ia razna
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:22
1. Oaspetele are nitica dreptate. Dar doar nitica. Ma abtin si nu intru in istorie, ca am fost doar olimpic national - Nu zic nimic nu din lipsta cunostintelor, ci din lipsa timpului.
2. La geografie iar ma abtin
3. Strict vorbind, controlul maselor de prosti s-a facut (si se face) mai simplu in ortodoxie decat in alte religii/ramuri/secte
Filantropica, anyone?
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:35
Oameni hartuiti, nu numai preoti au fost multi, iar cei mai multi nestiuti. Si multi din ei au si murit, indiferent de credinta lor. Faptul ca comunistii s-au folosit de "religia de stat" si de slujbasii ei este una, dar aia nu (mai) erau preoti.
Aceasta postare a fost editata de alias: 07 noiembrie 2011 - 11:36
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:41
Inseamna ca am inteles eu gresitMa, io n-am spus ca nu existau catolici.
fratele bunicului meu a fost preot greco-catolic.
Nu prea cunosc partea asta de istorie asa ca intreb - cum s-au inteles in decursu' timpului greco-catolicii cu ortodocsii ??? ... si nu ma refer doar la credinciosii de rind ci si la virfurile celor 2 biserici.Adica fratele bunicului meu a fost haituit, dar dupa convertirea la ortodoxie s-a facut dintr-o data bun ??
Scris 08 noiembrie 2011 - 06:03
@adrian, cum s-au inteles astia 2 ? Poi n-ai vazut la TV cum se ciondanesc de zeci de ani pe niste biserci ? Furate de ortodocsi pe vremea lui ceasca ?
"Biserica Română Unită cu Roma s-a format în urma unirii unei părți a clerului Mitropoliei Ortodoxe din Ardeal (Transilvania) cu Biserica Romei. O parte din credincioși nu a acceptat actul de unire, dar cea mai mare parte a lor a rămas fidelă episcopilor uniți. Din datele recensământului din anul 1930 reiese că 31,1% din polulația din Transilvania era greco-catolică, iar 27,8% era ortodoxă. În Crișana-Maramureș 36,8% din polulație s-a declarat ortodoxă și 25,2% greco-catolică, iar în Banat 56,1% din polulație era ortodoxă și 3,6% greco-catolică.[1]
Realizată după modelul unirii Bisericii Rutene din Polonia și a Episcopiei de la Muncaci (în Transcarpatia), unirea bisericii ardelene (transilvane) s-a produs în preajma anului 1700, însă anul și data exactă sunt disputate, diversele opinii fiind prezentate în articolul Istoria Bisericii Române Unite. Organizarea oficială a Bisericii Române Unite ca parte a Bisericii Catolice s-a făcut în 6 iulie 1716, în vremea papei Clement al XI-lea, prin decretul „Indulgendum esse”.
Ca și toate celelalte biserici greco-catolice din zona de influență sovietică, la ordinul lui Stalin[2], BRU a fost interzisă în timpul regimului comunist, începând cu anul 1948 (Decretul 358 din 1 decembrie 1948) și până în 1989, iar patrimoniul acesteia a fost trecut fie în folosința statului comunist, fie în folosința Bisericii Ortodoxe Române. În această perioadă, și mai ales în anii stalinismului, ierarhii (un cardinal și 12 episcopi), preoții, călugării și credincioșii greco-catolici au fost aspru persecutați. Prin aceste măsuri, se urmărea micșorarea influenței Bisericii Catolice și facilitarea sovietizării României."
Acuma nu o fi wikipedia sursa ce mai de incredere, dar cred ca aici are dreptate.
Scris 08 noiembrie 2011 - 10:02
Iti zic eu: oamenii cu adevarata credinta (in orice), nu se bat/agita pentru bani/ciolan, ci, scarbiti de micimea celorlalti, se retrag. Unii in pustiuri, altii in lumea lor.
Combate-ma.
Scris 08 noiembrie 2011 - 11:59
probabil ca ia dreptate in ceea ce spui, desi oamenii simpli nu sunt vinovati. doar manilulati.
dar e evident ca biserica catolica a fost deposedata de multe asezaminte, de catre ortodocsi, cu ajutorul statului roman comunist.
Scris 08 noiembrie 2011 - 12:11
Oamenii simpli sunt vinovati ca NU GANDESC
Scris 08 noiembrie 2011 - 01:51
N-am specificat in intrebare ... voiam sa stiu cum s-au inteles ortodocsii cu greco-catolicii inainte de ciuma rosie.@adrian, cum s-au inteles astia 2 ? Poi n-ai vazut la TV cum se ciondanesc de zeci de ani pe niste biserci ? Furate de ortodocsi pe vremea lui ceasca ?
Scris 08 noiembrie 2011 - 03:16
Deci, n-ar trebui impuscati?
Scris 08 noiembrie 2011 - 03:22
sa mai radem un pic
apropo de ce se mai discuta cu metrosexualtii,gayii si EZ...
http://www.dailymail...ebook-dailymail
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 08 noiembrie 2011 - 07:32
517743_460s.jpg 68,69KB 14 downloads
Aceasta postare a fost editata de ska: 08 noiembrie 2011 - 07:33
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi