Pai nu pt tine am facut precizarile alea, ca stiu ca stii despre ce e vorba.
La mine ideea e urmatoarea: momentan, informatia o am raspnadita pe vreo 7-8 hdd-uri, diverse (vreo 3 externe, vreo 2 intr-un desktop pe care nu l-am mai deschis de vreo 5 luni, altele pe laptopuri...deja e prea mult).
Prin urmare, de fiecare data cand am de cautat ceva, ma enervez. De aceea, am hotarat sa investesc ceva intr-un media server central in care sa pun totul...si sa fie si SAFE.
Am acum o incercare cu NAS Seagate BlackArmor dar s-a dovedit a fi o gluma proasta. Desi are placa de retea gigabyte, cu chiu cu vai scot o rata de transfer de 10-15MB/s. Si asta, dupa ce-am citit pe spe mii de pagini de net diverse variante de rezolvare a problemei pt ca, initia, mergea cu 500-800KB/s. Solutia a fost sa iau un miniswitch gigabyte si sa-l conectez in ala in loc sa-l bag direct in router.
Are cica s imufa usb pt alt hdd extern...cum e posibil ca, pe acea mufa, deci, conectare directa pe USB, rata de transfer sa nu depaseasca 2-3Mb/s?
Asta aviz celor care sunt tentati de NAS-uri ieftine!!! Eu il am in teste deci nu se pune...