Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#26 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:
Inregistrat: 04-iulie 10
  • Marca:Doua
  • Model:Nu le zic
  • Motorizare:Strict Secret

Scris 20 noiembrie 2011 - 10:14

In principiu, nu. Cati MB cache are I3-ul?

Placa de baza - Gigabyte (as alege eu)
  • 0

#27 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 20 noiembrie 2011 - 10:19

3Mb vs 6Mb.
Normal ca Gigabyte dar nu stiu ce model. Momentan imi face cu ochiul Z68P-DS3
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#28 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 10:26

Pentru socket 1155 ce placa de baza ar merita (Gigabyte, MSI, Intel - in aceasta ordine)?

De aia am zis Gigabyte (intrebasesi de 3 producatori...) Model exact nu stiu, fiindca nu am avut mai multe modele pe mana. Insa VIPER sigur stie ce ti s-ar potrivi

La cache - vad ca e dublu deci. ... Merita clar un cache dublu dar 250 lei mi se pare totusi prea mult. Daca era 100 diferenta era altceva. Ai multi-tasking intr-adevar MULTI?
  • 0

#29 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 10:36

Nu prea. Mai e si diferenta de core-uri intre cele doua, 2 vs 4.

La placa de baza totul se rezuma la chipset. Inca nu m-am lamurit care ar merita intre P67, H67 si Z68.
  • 0

#30 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 10:46

Pai daca nu ai multi-tasking la ce-ti trebuie quad? Doar ca sa ai putere mai mare? :lol:
  • 0

#31 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:09

Parerea mea e ca merita 4 core-uri. Mai toate aplicatiile care folosesc puternic CPU-ul au un suport decent de executie pe multi-procesor si oricum tendinta spre asta e acum. Mai conteaza totusi si cat reprezinta procentual cei 250 RON din pretul procesorului.
  • 0

#32 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:15

Diferenta in lucru intre acel i3 si acel i5 e mare. Daca se foloseste la aplicatii gen Office, Internet si ceva filme, e ok i3. Daca se vrea mai mult...

Z68P-DS3 e un bestseller. Pacat ca nu are USB3... Ar fi interesanta ca varianta si Z68A-D3-B3.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#33 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:25

Pai sa ne zica Grinch ce foloseste el.

Ca, de ex, doar pentru un Putty nu se foloseste mare lucru (nici macar 1% din puterea oricarui procesor)
  • 0

#34 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:32

Fata de Pentium D la 3,4G saltul la i3 oricum va fi un plus. Si acum merg ok aplicatiile office la fel si cele de development (oracle, server de aplicatii, eclipse, etc). i3 e la 500 RON, i5 la 750 RON. La toate astea se mai adauga si costul motherboard-ului si a memoriilor (inca vreo 500 RON).

USB 3.0 nu ma intereseaza, oricum n-am decat device-uri 2.0 si nu prevad un upgrade al lor in viitorul apropiat, viteza de transfer fiind multumitoare.

Intre timp am gasit si diferentele intre cele trei chipset-uri:

When Intel’s Sandy Bridge range of LGA1155 Core CPUs launched, you had to choose whether you wanted to overclock the CPU or use its integrated Processor Graphics unit (PG) – either you bought a P67 motherboard and overclocked the CPU, or you bought an H67 motherboard and made a more modest PC. However, for months there has been a mythical third option; one that would let you overclock the CPU while enabling its integrated PG: the Z68 chipset.

• 0

#35 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:36

Eu as zice ca n-are rost sa dai 250 lei pt I5 upgrade + alti 500 lei pentru mobo si rami. 750 dintr-un foc.

Daca te descurci cu ce ai acum, crede-ma ca te vei descurca la fel de bine si cu un I3 :)
  • 0

#36 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 noiembrie 2011 - 11:41

De fapt sunt 1100 RON (500 - i3 + 600 - mb/memorii).
  • 0

#37 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 21 noiembrie 2011 - 12:24

Corect :)
  • 0

#38 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 21 noiembrie 2011 - 10:20

Viitorul azi: http://www.techpower...tton-Candy.html
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#39 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 21 noiembrie 2011 - 11:42

Ce inseamna cloud-computer ala, de fapt?

Ce'am inteles eu: stick'ul ala are si procesor si Ram si wireless. Deci cu un monitor si o tast/mouse wireless, ai calculator oriunde.
Cu ce ajuta insa daca bagi stick'ul intr'un alt calculator (desktop sau laptop)? Ce devine stick'ul asta in acel moment?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#40 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 22 noiembrie 2011 - 08:53

"cloud computer" inseamna ca procesarea se face pe un server central la tine ajungand doar afisarea pe ecran. Device-ul ala iti citeste tastatura si mouse-ul si trimite datele catre acel server central care proceseaza input-ul.
  • 0

#41 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 01:26

Ceva recomandari pentru un sistem (unitate centrala, monitor, tastatura, mouse si boxe) la 1700 RON?

M-au rugat niste rude cu posibilitati financiare mai reduse sa ii ajut sa faca un cadou de Craciun copilului lor.
  • 0

#42 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 27 noiembrie 2011 - 01:31

La banii astia, io as lua ceva second, chiar daca e de facut cadou.
Arunca un ochi AICI :)
  • 0

#43 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 01:55

Copilul ce varsta are? Vezi ca cica la emag.ro si pcgarage.ro mai sunt reduceri de Black Friday. Recomand ceva echilibrat, nu pentru GAMING!

Presupun ca sunt ceva mai nepriceputi, ca sa nu zic complet nepriceputi, caz in care cauta ceva cu 24 luni garantie ca nu stii cand fac vreo boacana :)
  • 0

#44 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:08

Am luat pana la urma Z68P-DS3 ca motherboard si 4Gb memorie. Ma gandeam sa iau totusi un i5, chiar daca dau ceva mai mult pe el mai ales ca vreau un computer pe termen lung (2-4 ani). Nu stiu ce sa aleg dintre astea:

Procesor Intel® CoreTM i5-2400 SandyBridge, 3100MHz, 6MB, socket 1155, Box - 795 RON
Procesor Intel® CoreTM i5-2500 SandyBridge, 3300MHz, 6MB, socket 1155, Box - 870 RON
sau
Procesor Intel® CoreTM i5-2500K SandyBridge, 3300MHz, 6MB, socket 1155, Box - 920 RON

bugetul e undeva la 750 RON dar din ce vad in review-uri ar merita 2500k pentru aprox 200 RON in plus.
  • 0

#45 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:15

La banii astia, io as lua ceva second, chiar daca e de facut cadou.
Arunca un ochi AICI :)

Copilul ce varsta are? Vezi ca cica la emag.ro si pcgarage.ro mai sunt reduceri de Black Friday. Recomand ceva echilibrat, nu pentru GAMING!

Presupun ca sunt ceva mai nepriceputi, ca sa nu zic complet nepriceputi, caz in care cauta ceva cu 24 luni garantie ca nu stii cand fac vreo boacana :)

Exact pt ce zice edgf mai sus nu as lua un SH. Ei stau la tara si mi-e incomod sa ajung acolo si sa il depanez in caz de ceva. Acum 2 ani le-am dus un calculator SH de sarbatori. Ma rog, era facut de mine dintr-un sistem cumparat de la o firma si ce mai aveam prin casa. A tinut pana de curand, dar era uzat si moral, si fizic.

Bugetul e cam 1700 RON, in care trebuie sa intre totul. Am facut acum un wishlist rapid la PC Garage si m-a surprins pretul HDD-ului. Stiu ca a fost problema cu fabrica WD (parca), dar chiar 300 ron pentru un 160 GB mi se pare cam mult, raportat la ce a fost pana acum.
  • 0

#46 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:21

De belit se poate beli orice, oricand. Insa, un "second" are in plus testul de functionare la vechiul proprietar, iar cel nou nu ...
Ma rog, puncte de vedere diferite, si pertinente amandoua. :)
  • 0

#47 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:45

Nu stiu ce sa aleg

Daca nu te deranjeaza sa dai banii aia in plus, 2500K :)

Ei stau la tara si mi-e incomod sa ajung acolo si sa il depanez in caz de ceva. Acum 2 ani le-am dus un calculator SH de sarbatori. Ma rog, era facut de mine dintr-un sistem cumparat de la o firma si ce mai aveam prin casa. A tinut pana de curand, dar era uzat si moral, si fizic.

1. Pff... deci si conexiunea la net ar fi o problema. Nu insurmontabila, dar clar mai scumpa decat la oras.

2. Cu sistemul ala SH ii dai practic dreptate lui Relu. :) :) :)

Oricum si Relu are dreptate, si eu am dreptate, si tu ai dreptate :) Fiecare punct de vedere e valid, fiindca se evidentiaza mai multe aspecte

De belit se poate beli orice, oricand. Insa, un "second" are in plus testul de functionare la vechiul proprietar, iar cel nou nu ...
Ma rog, puncte de vedere diferite, si pertinente amandoua. :)

Observ ca ai recomandat sistemul de la mine. :)

Parerea mea e ca sistemul e prea puternic pentru copilul rudelor lui alexx_elf, degeaba da banii pe el. Cumulat cu dorinta lui de a nu merge sa remedieze cat de cat des (ca oricum va merge de 1-2 ori cel putin :) ), asta e numai bun, si are si 24 luni garantie.

Eu cunosc destul de bine viata la tara, probabil copilasul nu va prinde pc-ul decat in weekend. Nu ca nu i-ar da voie parintii, ci pentru ca sunt multe de facut iar copilul e deja un om de baza acolo - copilaria e usor pierduta, dar ...

PS: ce zici tu cu verde zic si eu. Gand la gand :)

Aceasta postare a fost editata de egdf.power: 27 noiembrie 2011 - 02:46

• 0

#48 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:51

Piata HDD-urilor a sarit in aer dupa ceva calamitati (inundatii?!?) in Thailanda parca. Eu am ffff mari probleme cu partea de stocare intrucat cumpar numai de la 1TB in sus si multe si des si pe bugete socotite acum cateva luni de zile care logic acuma nu mai sunt de actualitate :)
Totul se cumuleaza si cu criza mondiala care a determinat reducerea drastica a stocurilor la distribuitorii mari deci stocurile tampon practic nu mai exista. S-a compromis si piata anumitor producatori de electronice de top care n-au umblat la preturi ci la termene de livrare (displayurile JVC au termen de livrare may 2012!!!).

Revenind la problema lui Elf as recomanda in principiu ceva brand, cum ar fi ASTA cu un monitor LCD vezi ce gasesti decent la pret. Sau chiar si ASTA chiar daca nu e neaparat o marca. Ambele au garantie 24 luni.

Daca oamenii sunt dispusi sa cheltuie mai putin pe ceva SH atunci e alta discutie. Daca vor ceva NOU (si e absolut normal sa vrea asa!!!) atuni sa fie cat mai 'brand'.

Aspectele enumerate de EGDF nu le luasem in calcul. Daca asa este situatia atunci clar merita luat un sistem la 800-1000 lei si un monitor.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 27 noiembrie 2011 - 02:54

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#49 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 02:55

A doua pare ok, ca e in sistem complet la un pret acceptabil
  • 0

#50 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 27 noiembrie 2011 - 03:20

Am luat pana la urma Z68P-DS3 ca motherboard si 4Gb memorie. Ma gandeam sa iau totusi un i5, chiar daca dau ceva mai mult pe el mai ales ca vreau un computer pe termen lung (2-4 ani). Nu stiu ce sa aleg dintre astea:

Procesor Intel® CoreTM i5-2400 SandyBridge, 3100MHz, 6MB, socket 1155, Box - 795 RON
Procesor Intel® CoreTM i5-2500 SandyBridge, 3300MHz, 6MB, socket 1155, Box - 870 RON
sau
Procesor Intel® CoreTM i5-2500K SandyBridge, 3300MHz, 6MB, socket 1155, Box - 920 RON

bugetul e undeva la 750 RON dar din ce vad in review-uri ar merita 2500k pentru aprox 200 RON in plus.

Faci overclocking sau ai in plan? Daca nu, nu vad motivul sa iei un procesor K. Eu unul as lua 2400 pentru ca il duc oricand fara eforturi din partea lui la 3.3, gratis (el tine oricum mult mai sus) si diferenta de bani o pot duce in alta parte :)
  • 0

Flickr - pozele mele

4 useri citesc subiectul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi