Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#476 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 06 ianuarie 2012 - 01:19

deh, cand aveai un hard-disk de 170 MB erai sigur invidiat.

Hehe, io am inceput cu unu de 20MB... Si ii puneam Double Space, remember? :) A, si era MFM. Nu se inventase inca standardul IDE...

Eu am inceput cu niste casete Electrecord ... Alexandru Andries - Country & Western ... asta pt. TimS. La PC am inceput cu 120 MB la 286 ...
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#477 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 06 ianuarie 2012 - 01:42

Eu am inceput cu niste casete Electrecord ... Alexandru Andries - Country & Western ... asta pt. TimS. La PC am inceput cu 120 MB la 286 ...

sa inteleg ca de fapt ai sters inregistrarile cu Andries, (foarte grav), doar pentru a folosi banda magnetica (care daca aveai noroc era de calitate) pentru programele TimS. Sa zicem ca esti iertat :))
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#478 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 06 ianuarie 2012 - 02:03

36 de luni are Dell'ul de care zice Grinch, dar ala nu are display de 17.3 si e si mai scump decat suma maxima.

O sa'i zic sa aleaga intre Acer si Dell'ul din link'urile puse de mine ... Eu as alege Acer'ul are i5 si hdd de 750 si banuiesc totusi ca 6650 cu 2Gb de ram misca mai bine decat un 525 cu 1Gb (poate ca am eu ceva cu marca in sine :))

Vezi sa fie si HDD-ul la 7200 rpm. la 5500 o sa fie cam lent si e pacat de toata puterea aia de procesare sa astepte dupa HDD.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#479 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 06 ianuarie 2012 - 08:20

La asta mă gândeam și eu că se activează după nevoi, iar la Intel memoria este în mod dinamic și ea. Treaba e alta, la Acer mai sunt unele probleme cu trecerea pe placa dedicată chiar dacă este solicitat. Ar trebui să testezi asta cu un benchmark.

Nu sunt probleme, am dat eu in ele destul. Se comporta ca toate celelalte.

Daca o luam de la Adam si Eva, prin 1982 aveam Sinclair ZX Spectrum 48k :) Vorbeam insa mai sus de primul PC, un IBM XT-286-AT la 6MHz (fix asa il chema).
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#480 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 08:52

Cam iute avanseaza tehnica asta:

http://www.techpower...0-Core-CPU.html

http://www.techpowerup.com/158163/ByteWerks-Announces-Model-One-HTPC-+-HD-Projector-for-Under-$2500-Single-Device.html
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#481 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 06 ianuarie 2012 - 09:21

sa inteleg ca de fapt ai sters inregistrarile cu Andries, (foarte grav), doar pentru a folosi banda magnetica (care daca aveai noroc era de calitate) pentru programele TimS. Sa zicem ca esti iertat :P)

Da, asa am facut ... o caseta din asta costa la pravalie 100 lei ("un Balcescu") ... criteriu' dupa care am ales caseta cu Andries a fost acela ca avea multe piese inregistrate pe ea deci implicit mai multa banda. N-am nici o tangenta cu muzica lu' Andries ... asa ca n-am avut nici o remuscare cind am sters caseta. Am ales casetele astea Electrecord pt. ca erau cele mai ieftine de pe piata (de fapt singurele care se gaseau in magazin) ... spre comparatie in "talcioc" o caseta "normala" de 60' (BASF sau AGFA) costa 250 lei ...

Daca o luam de la Adam si Eva, prin 1982 aveam Sinclair ZX Spectrum 48k ;)

Ce tare esti ... daca in anu' lansarii pe piata tu deja aveai unu' !!!
... citi ani aveai atunci ???

Vorbeam insa mai sus de primul PC, un IBM XT-286-AT la 6MHz (fix asa il chema).

Ce nume ciudat :lol:
Al meu 286 era la 20 MHz ... si avea 2 MB de RAM ... (iar eu aveam vreo 26 de ani ...)
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#482 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 06 ianuarie 2012 - 10:19

Nu sunt probleme, am dat eu in ele destul. Se comporta ca toate celelalte.

Probleme sunt, poți căuta pe net. Mai ales la Acer.

Unii producători au ales să pună un buton dedicat pentru a face trecerea, alții au dezactivat opțiunea definitiv și mergi numai pe placa dedicată.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#483 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 01:03

Ce tare esti ... daca in anu' lansarii pe piata tu deja aveai unu' !!!
... citi ani aveai atunci ???

11 ani. L-au luat ai mei de la mica publicitate din ziar (nu ma intreba ce ziar ca habar nu am). Il mai am si acum, doar ca e prajit. Am invatat multe pe el, am fost si la olimpiada de fizica in generala cu el cu ceva soft scris in BetaBasic (ceva legat de lentile, optica samd)

Probleme sunt, poți căuta pe net. Mai ales la Acer.

Unii producători au ales să pună un buton dedicat pentru a face trecerea, alții au dezactivat opțiunea definitiv și mergi numai pe placa dedicată.

Nu stiu zau unde le gasesti... Buton pana acum in tara romaneasca nu am vazut la absolut nici unul. Optiunea sa fie doar placa dedicata au avut niste HP-uri obscure prin vara, acum toate, dar absolut toate cu Sandy Bridge le au pe ambele, setabile strict din soft. Iar plangeri asa cum zici pe Acer nu am avut. Am avut cacalau pe Asus. Si, ca inside info, anul trecut cred ca s-au vandut in medie 30 de laptoape pe zi lucratoare... Ar fi trebuit sa am ceva de lucru.

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 06 ianuarie 2012 - 01:04

• 0

Flickr - pozele mele

#484 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 02:52

Spanac, stau acum să caut eu când tu le ai în față.

Caută pagini din România cu probleme activare 540 (majoritatea sunt pe Acer, poate pentru că s-au vândut așa de multe).

Buton caută la Lenovo, e prima firmă ce-mi vine în cap acum. Am văzut la mai multe. Clevo care face laptopuri pentru o mulțime de alte companii, care doar își pun sigla, a optat pentru soluția asta, fiind cea mai bună.

Dezactivate au atât de multe că nici nu știu pe care să le menționez. Mai toate din seriile superioare, chiar alea cu plăci care sunt puternice și mari consumatoare, unde s-ar potrivi destul de bine și o autonomie mai mare. Uite, Asus de exemplu are așa.

Faptul că MULȚI nu observă niciodată și nu se plâng, e altă problemă. Eu le-am căutat și studiat în amănunt când am vrut să cumpăr alt laptop și mi-am dat seama că al meu de acum 15 ani e mai bun ca multe rahaturi lansate acum. A mers impecabil, cu acces rapid la orice, simplu gândit.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#485 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 04:30

Nepoate, mi-au trecut prin mana pentru instalari zeci de modele diferite. Cu buton nu am vazut nici unul, o sa vad si eu care Lenovo are asa ceva. Modele superioare am tot dat de la Dell, Asus sau Acer, nu am intalnit sa nu aibe ambele placi in Device Manager. Cum ziceam, doar niste modele amarate de la HP cu ATi 6490 aveau doar placa dedicata, si asta prin vara-toamna. Acum toate le au pe ambele, Catalyst-ul a evoluat in sfarsit pe tema asta dual-videocard.
  • 0

Flickr - pozele mele

#486 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 05:15

AAAAAAAAAA, și chiar n-am chef.

Primul gogu pe Lenovo

The front of the computer contains only the SD card jack, as well as two toggle switches: the first for switching between discrete and onboard graphics, and the second for turning on and off the wireless modem.

Și pentru Asus

On the other side: the noise in idle mode, hardware throttling under extreme load and the missing Nvidia Optimus support are disadvantages.

Eu am citit despre o multitudine de modele, cred că știu destul de bine și ce au prin ele. Până la urmă am decis să aștept noua generație și să văd atunci dacă scapă ceva mai bine făcut pe piață.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#487 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 05:30

E, acu am aflat si eu ce e cu botonu ala de la Lenovo din stanga, chiar nu stiam, sarumana :lol:

La Asus inca nu m-am lovit sa nu le aibe pe ambele. Or fi, eu nu m-am lovit de ele. Au atatea modele ca nici ei nu le mai stiu.

Ai o BRRC, suc, apa plata, minerala, ce vrei tu pentru faza cu botonelu :lol:
  • 0

Flickr - pozele mele

#488 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 06 ianuarie 2012 - 05:33

Pfuai....aveai un boton pe carcasa si inca nu l-ai apasat? Ce fel de aitist esti? :lol:
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#489 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

:lol:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#490 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Asta e un fel de Turbo de pe pc-urile vechi? :lol:
  • 0

#491 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 ianuarie 2012 - 05:36

L-am butonat de dracii l-au luat, dar cum nu se intampla nimic vizibil, am zis ca o fi bug, nu feature :lol:
  • 0

Flickr - pozele mele

#492 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 01:29

Test 1 pentru openSUSE 12.1 KDE.

Cu mici excepții cred că este destul de ușor de utilizat pentru toată lumea. Se prezintă similar cu Windows. Are o serie de programe instalate plus altele opționale. La fel pentru chestiile uzuale este mai mult decât OK. Trebuie puțin configurat. Pentru cine nu știe, s-ar putea să dureze.

Ceva probleme cu hardware-ul. Inițial a recunoscut rețeaua, m-am conectat, apoi a dispărut irecuperabil. Probabil un bug din Live. O treabă care nu s-a întâmplat niciodată pe Ubuntu/Mint. Oricum mai puțin plăcută experiența la conectare decât în Pinguy de exemplu.

Una peste asta, îți poți face treaba, dar nu pot spune că-l prefer.

Partea bună e că în general programele sunt cam aceleași. Deși în Ubuntu sunt mai bine prezentate la descărcare și cu ceva opțiuni foarte utile.

Amarok îți caută automat versurile.

Imagine amplasata

Ochii care te urmăresc peste tot :lol:

Imagine amplasata

Voi arunca un ochi :) și peste Gnome.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#493 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 01:36

Vreo varianta super ligth care sa mearga relativ decent pe un celeron de 1.5Ghz cu 256MB ram nu stii? :lol:

Eu am intampinat o problemuta in Ubuntu si anume cu sunetul 5.1. De fapt la serialele care chiar au 5.1 io aud doar background noise, voce deloc (care e pe difuzorul din centru). O sa mai investighez problema :)

Aceasta postare a fost editata de pejte: 08 ianuarie 2012 - 01:37

• 0

#494 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 02:42

Nu am cum să testez 5.1 și să-ți spun exact din păcate. Eu trimit dacă este să fac asta, din pc prin HDMI în tv și din tv optic spre HC.

Ideea ar fi ca aici să ai "default-sample-channels = 6" nu "2".

Imagine amplasata

Iar aici să ai Pulse activat.

Imagine amplasata

Poți face modificarea chiar tu. Asta fi prima chestie la care mă gândesc.

Citește asta http://www.techdrive...ne-netbook.html Ar trebui să te ajute.

Și Gnome. Am uitat la KDE să vă arăt meniul, dar este oarecum similar cu Windows, deci nu-s surprize.

Gnome vine cu o treabă care îi enervează pe mulți, dar mie mi se pare OK. E altceva. Există alternative, de ce să nu am și această opțiune. E drept că pentru unii poate fi dificilă utilizarea. Eu m-am obișnuit imediat.

Imagine amplasata

Și partea cu ferestrele

Imagine amplasata

Aici playerul implicit este Totem.

Dar nu-i bai dacă nu vă place, Amarok sare în ajutor (sunt și altele evident).

Imagine amplasata

Sincer să fiu între cele 2, eu prefer Gnome.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 08 ianuarie 2012 - 04:23

• 0

Posted Image
despre fotografie

#495 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 04:06

Am esuat si eu cu MAC-ul. :lol:

A mers totul frumos pana la reboot. Nu am primit decat un frumos ecran bleu.
Am intrat in verbose mode si: GFX not compatible...

Placa in cauza e Intel GM945.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#496 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 04:26

Din păcate nu te pot ajuta, nu m-a pasionat OSX niciodată.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#497 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 08:46

Multumesc Cata, voi testa.

---------

Caut si eu un rack pentru un hdd ide de 3.5'. De preferat folosit si aruncat prin debara. Negociem pretul :rolleyes:
  • 0

#498 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 08:57

"deamon.conf" scrie sus în bară unde se află. Nu știu cum e configurat la tine, dacă nu se vede, apasă CTRL+H în folder.

YaST nu știu pe unde e exact, dă-i cu search. Opțiunea e la Other. Vezi că are prostul obicei de a pune volumul pe minim. Să verifici și asta.

În general asta rezolvă problema.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 08 ianuarie 2012 - 08:59

• 0

Posted Image
despre fotografie

#499 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 08 ianuarie 2012 - 10:16

Multumesc Cata, voi testa.

---------

Caut si eu un rack pentru un hdd ide de 3.5'. De preferat folosit si aruncat prin debara. Negociem pretul :rolleyes:

Iti dau eu unul, dar e intern, daca te coafeaza. Adica, sertarul il pui intr-un bay in calculator si poti schimba hdd-ul.
Nu te costa nimic. Ti-l las la Relu cand ajung pe acolo.
  • 0

#500 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 08 ianuarie 2012 - 10:42

Am esuat si eu cu MAC-ul. :(

A mers totul frumos pana la reboot. Nu am primit decat un frumos ecran bleu.
Am intrat in verbose mode si: GFX not compatible...

Placa in cauza e Intel GM945.

nu va merge pe 945, cauta ceva cu envidiaaaa :rolleyes:)
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi