Apropo de Tizen și ideea lor de a muta OS-ul pe mai multe dispozitive. Nu-i așa SF, dar sunt cu un pas în urmă.
Canonical tocmai ce a prezentat la CES o versiune Ubuntu destinată televizoarelor.
http://www.youtube.c...h?v=jq_WaOLjdyQ
Se lucrează intens la primul mobil tot cu Ubuntu.
Oricum aveam o bănuială că prin interfața asta nouă Unity (Gnome 3), cei din lumea Linux să țintească și spre tablete și fac asta deja.
Tastatura de pe ecran mi s-a părut chiar reușită, n-am cum să o testez și real. Pictogramele așa după rezoluția mea erau perfect dimensionate pentru a fi accesate cu un deget.
Un mare (cuvant urat)... Puteau sa scoata un GNOME dedicat tabletelor a.i. sa nu duca la 1% productivitatea celor care lucreaza cu un Ubuntu. Cred ca nici o persoana care lucreaza pe PC nu tine Gnome 3. Banuiala mea e ca nici developerii gnome nu fac asta
Poți face pasul acum!!! Poți lua chiar versiunea de top.
Raspberry Pi Foundation a anunțat că un computer de numai 35$ bazat pe Linux a început să fie produs. Sistemul are numai o placă de bază cu un procesor de 700MHz ARM11, 256MB RAM, , VideoCore IV GPU, RCA, HDMI, 3.5 mm jack, USBx2, LAN. Se pare ca va rula de pe un card SD.
Există și o versiune lowcost de 25$.
Da, fix pe asta ma uitam cu un coleg ieri. El vrea sa isi faca laptop din el
. Nu o sa fie foarte performant, dar pentru scopul declarat de producatori va fi mai mult decat suficient.
Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 13 ianuarie 2012 - 09:21