Iar incepeti cu conceptul de 'a-ti permite' o masina sau nu. Cam toti ne permitem sa dam 800-900lei pe luna pe combustibil, deci pana si eu as putea merge cu un XT/WRX... Ideea e ca nu toti suntem dispusi la o asemenea cheltuiala!!!
Nu intelegi exact termenul. A-ti "permite" inseamna sa poti face o cheltuiala FARA SA TAI de altundeva. Cine isi permite, poate face cheltuiala daca e dispus sau nu.
Ca sa intelegi exact, a-ti permite sa dai 900 lei pe benzina, lunar, inseamna sa ai venituri nete de cel putin 3.000* *deci net, in mana adica.
Pe de alta parte, mi se pare o prostie sa dai o gramada de bani pe benzina/motorina AIUREA!
Nu esti dispus pentru ca nu-ti permiti. Daca-ti place si iti permiti, esti dispus, e simplu. Tie iti place ceva gen wrx? Ziceai ca da. Esti dispus? NU. Inseamna ca nu-ti permiti
Le-ai invartit nitel, dar ai punctat bine.
Pana mea, la ce-ti ofera XT-ul, te cam kaci pe el de impozit. La XT e inca suportabil !
Undeva la 1.000 e suportabil. La 2.7 am dublu, si sincer, nu vad nici o logica de impozitare intre motoare 1.2 si 6 litri.
Cat despre partea cu kakatul, n-as zice. De ex. ti-ai putea lua ceva turbo pana in 2 litri, 170 lei impozit, iar cu diferenta (900 - 170 = 730 lei) faci cateva plinuri care-ti ajung minim 1.5 - 2 luni. Ceea ce nu e rau.
de acord cu alias, dincolo de o evaluare corecta, piata este depressed si cumparatorii vor numai chilipiruri, asa ca oricine chiar vrea sa dea o masina, trebuie sa taie destul de mult din pretul pe care l-ar astepta dupa un search pe mobile.de.
alias, ai stat destul de mult cu Impreza pina ai dat-o, poti sa ne zici cu cit ai reusit s-o dai?
Eu eram setat pe un Outback, chiar gasisem unul foarte misto (mersi Relu
), dar cand am vazut ce preturi de rahat mi se ofereau pentru A6 (super intretinunta masina, de altfel), am renuntat sa mai vand Audi-ul, desi, in viitor, o sa trec si eu la un Outback (imi place foarte mult masina, generatia 2005-2009).
@Tibitu - ne jucam cu cuvintele aiurea fara a le studia sensul si uzanta. A-si permite un ceva poate fi tradus prin a-și da voie în mod conștient; a-și asuma dreptul; a-și îngădui. Asa spune dictionarul limbii romane - pe care oricum nu-l mai citeste nimeni.
Da, imi poti spune ca era vorba de un sens figurat.... Putem insa sa ne uitam la englezescul "to afford" care este definit ca have the financial means to do something or buy something. Deci din ambele definitii ajungem la concluzia ca a-ti permite = a avea bani pt a cumpara. Si la dracu, inca ne mai permitem sa platim un leasing de 2-3 sute de euro si inca atat pe carburant.....
Pai asta zic si eu si tibitu, dar tu nu intelegi
Cumparatul in sine nu e problema, intretinerea ulterioara poate fi pentru foarte multi. Intretinerea nu inseamna doar combustibil!
Chiar, sincer, tu vrei sa zici ca-ti permiti 300 euro lunar leasing + inca pe atata carburant? Hai sa rotunjim la 500 euro. Ai da 2200 lei lunar pentru o tabla??? Ar insemna sa iei minim 1.000 euro net/cash.
Oricum, cine face cheltuieli mari acum, ori e boier adevarat, ori e cel mai mare fraier. Detin © BTW