FREEZONE 10
#826
Scris 14 aprilie 2012 - 02:30
Acum am facut din 2,5kg si recunosc ca nu mai sunt la prima tinerete...incepe sa se simta oboseala. Desi, tinand cont ca alta miscare nu prea mai fac...doar cu astea "casnice" sa ma mai intretin si eu.
#827
Scris 14 aprilie 2012 - 02:40
Problema mea cu facutul cozonacilor e una singura: CALDURA !!!
#828
Scris 14 aprilie 2012 - 04:01
Dar, la aia cu malaxorul, ma indoiesc ca merita cumparat pentru 3 cozonaci/an.
http://www.fimaxtrad...aluat-brat-fix/
Pe okazii s-a vandut cu 400 oiro !!
http://www.okazii.ro...-5-kg-a56658540
Aceasta postare a fost editata de Relu: 14 aprilie 2012 - 03:55
#829
Scris 14 aprilie 2012 - 04:01
Facand un calcul sumar, mie mi-a iesit pe la 30ron investiti, pentru 5 cozonaci.
Se merita sau nu sa investesc in productie de serie?
Faptul ca nu fac decat de 2 ori pe an, se datoreaza si, recunosc, greutatii framantatului. Bine, nu e nevoie sa fac de fiecare data cate 5 buc., dar...stiti cat de repede se termina?
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 14 aprilie 2012 - 04:03
#830
Scris 14 aprilie 2012 - 04:03
Si uite asa vei face suficienti bani sa-ti iei din nou Subaru !........
Se merita sau nu sa investesc in productie de serie?
#831
Scris 14 aprilie 2012 - 04:04
Desi, am vazut noul Avensis si-mi cam place.
#832
Scris 14 aprilie 2012 - 04:05
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#833
Scris 14 aprilie 2012 - 04:09
#834
Scris 14 aprilie 2012 - 04:15
Totusi, cica am inceput sa capat nitzica intelpciune. Ca idee, inchipuiti-va ca m-am lasat ieri convins de Relu ca sistemul meu Bose de pe salvare suna bine si nu se recomanda interventii la el...cica ar fi bani aruncati fara un castig substantial in calitate.
Asa o fi? Nu stiu...cert e ca deocamdata, voi directiona veniturile in alte scopuri.
Aline, nu se poate framanta aluatul la masina de facut paine, asa cum framanti tu aluatul pentru lipii ?
Probabil ca da, dar nu in cantitati mari. Pt 1kg merge framantat si intr-un mixer obisnuit, nitel mai dichisit (de la 600W in sus).
Eu aveam inainte un mixer Bosch care avea si functie de framantare. Tot ce era sub 1kg, faceam cu ala.
Dar iti spun ca nu se compara cu framantatul manual. Trebuie sa simti la mana aluatul, sa stii cat de vartos il faci, cand nu se mai lipeste si poate fi intins cu usurinta, etc...etc...
Anul asta, de ex., am avut aceeasi marca de faina pe care o folosesc de vreo 3 ani incoace. Nu a fost la fel...a trebuit sa consum cantitate dubla de lapte la framantat deoarece era aspra si nu se lega.
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 14 aprilie 2012 - 04:18
#835
Scris 14 aprilie 2012 - 04:26
#836
Scris 14 aprilie 2012 - 05:29
Acum sunt la cuptor, si desi am uitat sa-i lasam sa se "odihneasca" inainte sa-i bagam la copt, au crescut mari si frumosi.
Aceasta postare a fost editata de Forester: 14 aprilie 2012 - 05:29
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#837
Scris 14 aprilie 2012 - 05:38
#838
Scris 14 aprilie 2012 - 06:15
Noi am incercat de Craciun si'am facut doi cozonaci, insa desi aratau bine, n'au iesit prea pufosi si acum nu ne'am mai incumetat sa facem
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#839
Scris 14 aprilie 2012 - 06:18
Am intrebat-o care e problema daca pun untul topit la inceput, de exemplu odata cu maiaua, dar nevasta a mers pe principiu "nu schimba ce merge bine".
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#840
Scris 14 aprilie 2012 - 07:09
Serios, nu degeaba se zice ca e una din cele mai grele dulciuri de facut. Practic, nu exista o solutie exacta, precisa.
La mine e cam asa:
- 8-10 oua (depinde de marimea lor);
- 1kg faina
- 1 pachet margarina
- 250gr zahar
- 200-300ml lapte
- coaja de portocala si lamaie
- sare dupa gust
- 50g drojdie proaspata (eu folosesc din aia ungureasca, BUDAFOK, la pachetele, dar cele cu ambalaj galben, nu argintiu)
- 30-40ml ulei
Asta pt aluat.
Pui drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare intr-o cana, amesteci pana se topeste, efectiv, pui o lingura de faina si nitel lapte cald sa fie ca o smantana, si lasi la cald, aprox. 15-20 min. Asta e maiaua.
Foarte important, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, deci, scoase afara din frigider cu o seara inainte. Faina o cerni sa fie pufoasa, intr-un lighean (nu ala in care te speli pe picioare, bah...).
Intre timp, separi ouale albusul de galbenus (se folosesc DOAR galbenusurile). Galbenusurile, le bagi la mixer si le freci crema impreuna cu zaharul si putina sare pana se fac aproape maioneza.
Booon...acum, iei maiaua, o torni in mijlocul gramezii de faina in care ai facut un crater, tot acolo incepi sa torni usor si din galbenus. Dupa ce ai incorporat totul, treci la cosmarul lui Forester: margarina (sau untul). O topesti usor, nu o fierbi, intr-o tigaie (trebuie sa fie doar calduta). Cum spunea si doamna Forester, inmoi mana in unsoare si incet, incet, inglobezi totul. Mai pui si cate putin lapte caldut si, uite asa, incet incet, faci ceva muschi framantand. La final, pui si 2-3 linguri de albus batut spuma, dar nu e obligatoriu, si aprox. 2-3 linguri de ulei (ajuta sa se desprinda de pe degete si lighean aluatul).
In final, aluatul trebuie sa fie moale, pufos si sa faca bule cand il framanti (de la drojdie). Trebuie sa-l simti pufos, sa nu fie aspru, de parca ar avea nisip in el, deasemenea, daca tragi de el nu trebuie sa se rupa usor. Eh, daca toate astea sunt indeplinite, il dai deoparte, il acoperi cu-n prosop si-l lasi la caldura la dospit. Daca nu ai un cuptor destept cu functie de dospit, poti lasa ligheanul in ghiuveta, cu dopul pus si cu apa fierbinte.
In timpul asta, cureti nucile, aprox. 300gr, le macini, le amesteci cu o lingura jumate de cacao, esenta de rom, zahar si cateva linguri de albus batut spuma, ca la bezele. Trebuie sa fie ca o smantana groasa ca si consistenta. Acum, de dulce face fiecare cat vrea de mult. Mai poti pune stafide, esenta de vanilie...ce vrea muschiul tau.
Dupa aprox. 40 min - o ora, te uiti la aluat daca a crescut. Trebuie sa-si dubleze, cel putin, marimea.
Daca e asa, il imparti in 4 si treci la intins. Iei o parte, o pui pe un pat fin de faina pe masa ca sa nu se lipeasca, si faci o foaie cam de 1/2cm grosime. Nu mai subtire ca se rupe apoi. De intins, intingi astfel incat sa incapa in tava. O ungi apoi cu nuca, uniform peste tot, dar lasi cam 2cm la margini ca sa-l lipesti. daca ungi pana in capat, n-o sa poti lipi la final. Incepi sa rulezi foaia si obtii o prima parte. La fel cu partea a doua, dupa care, o impletesti cu prima.
Asta daca vrei sa-ti iasa impletiti. Poti sa-i faci si drepti (eu asa-i fac pe aia cu rahat), dar in cazul asta foaia va fi mai groasa. Ungi tava cu ulei, pe care apoi il scurgi bine, bine, o tapetezi cu faina, si pe laturi, pui cozonacul in tava si-l dai deoparte. Faci la fel si cu restul si obtii 2 cozonaci mari. Mai lasi la crescut la caldurica aprox. 20-30 min, apoi, ii pui in cuptorul incins in prealabil.
La mine e automat si pe programul de cozonaci fixeaza el la 190grd si 105min.
Eu fac din doua portii, pt ca am tavile mai mici si din 2kg faina imi ies la fix 5 cozonaci. Doar dintr-unul nu s-ar potrivi prea bine.
S-aveti pofta!
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 14 aprilie 2012 - 07:12
#841
Scris 14 aprilie 2012 - 07:38
Mie din 2kg de faina imi ies cam 6 cozonaci in niste tavi de dimensiune medie spre mica
Aceasta postare a fost editata de pejte: 14 aprilie 2012 - 07:40
#842
Scris 14 aprilie 2012 - 07:53
DSC_0610.JPG 252,22KB 12 downloads
Va e fomica?
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 14 aprilie 2012 - 07:53
#843
Scris 14 aprilie 2012 - 07:59
#844
Scris 14 aprilie 2012 - 07:59
...
Va e fomica?
Da. Dar am scos păștile de la cuptor (cu branza si ciocolata) si am bagat friptura de curca (de tara) cu putin usturoi, rozmarin, piper si ulei de masline. Umblam ca niste zombi prin casa din cauza mirosului.
Aceasta postare a fost editata de Forester: 14 aprilie 2012 - 07:59
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#845
Scris 14 aprilie 2012 - 08:02
Nu mai mi-e foame, ca am halit deja. Cand oi avea dispozitie fac si io cateva pose ...
Tu pentru ce sa faci? Ca oricum esti doar consumator...
Cand o sa faci si tu ceva folositor, atunci sa vorbesti.
Aline, te cred...AMR 3 ore...
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 14 aprilie 2012 - 08:03
#846
Scris 14 aprilie 2012 - 08:03
IMG_1662 - Copy.JPG 501,48KB 14 downloads IMG_1663 - Copy.JPG 462,28KB 13 downloads IMG_1664 - Copy.JPG 390,24KB 7 downloads
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#847
Scris 14 aprilie 2012 - 08:12
Raspandite nu inseamna neaparat si bun.
De vreo 14 ani folosesc exclusiv Lavazza Espresso Point. Aparatul e moka, dar trebuie sa consumi/cumperi minim 100 capsule/luna.
Am incercat in toti anii astia TOT ce a aparut pe piata, si am ajuns la concluzia ca e bine sa raman la varianta "espresso point", din toate punctele de vedere.
Sa cheltui 1000 lei pe un aparat de facut cafea, mi se pare cel putin aberant pentru uz privat/birou.
Cafeaua de care vorbesc costa putin sub 1,4 lei/doza. Insa, calitatea cafelei este exceptionala, si a ramas aceeasi de cand beau Lavazza !
Varianta cu aparat si cafea la punga e foarte ok, cu conditia sa folosesti cafea de foarte buna calitate, si sa nu te deranjeze spalatul cupei dupa fiecare cafea. DAR ! in cazul asta, garantez ca o ceasca de cafea nu va iesi mai ieftina decat varianta "capsula".
Acum fiecare alege ce i se "potriveste" mai bine ...
Solutia ta este excelenta (ca si cafeaua de altfel!) cand ai un consum important de cafele in casa.
Eu de exemplu pt o cafea dimineata si cateva cand am musafiri, nu pot cheltuii 120-150lei pe luna pe doze....
Drept pt care nu mai beau deloc . Folosesc un espressor bunicel cu cafea macinata cand am chef si pofta (cu cafea Lavazza sau Segafredo) dar de regula imi beau cafeaua la birou, la filtru cu Jacobs.
#848
Scris 14 aprilie 2012 - 08:40
Da mah, io beau minim 3 capsule/zi, si clar ies bine din toate punctele de vedere. Daca as lua cafea la kil si as face espresso clasic, m-ar costa chiar mai mult. Solutia cu capsule e si fantastic de comoda ! Eu am cronometrat si de cand ma scol de pe canapea pana ma intorc inapoi cu cafeaua facuta, dureaza maxim 90 sec. !
#849
Scris 15 aprilie 2012 - 10:16
Eu va invit (sa-i priviti doar...evident )la niste cozonaci si pasca facuti manual ieri. Nu cred ca la masina pot iesi asa:
Sa ma laud si eu, btw:
IMG_1662 - Copy.JPG 501,48KB 14 downloads IMG_1663 - Copy.JPG 462,28KB 13 downloads IMG_1664 - Copy.JPG 390,24KB 7 downloads
Cozonacii vostrii arata demential. Cum i-am vazut m-am si dus sa halesc dintr-al meu (care nu arata in nici un caz asa de frumos ca al vostru).
@Adytzu
Masina aia de facut aluat e destul de mare. Are sora-mea la pizzerie si o foloseste odata la doua zile sa faca aluatul pentru pizza.
Life must be taken one disaster at a time
#850
Scris 15 aprilie 2012 - 10:46
Aceasta postare a fost editata de pejte: 15 aprilie 2012 - 10:47
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi