Pentru mine e foarte importanta estetica, iar RS-ul imi place. Interiorul nu e grozav, dar e clar un pas inainte fata de Seat.
Dupa o discutie cu taica-meu si impulsuri de la voi, am zis ca pana la urma sa merg pe varianta auto nou, cu garantie, sa mai plusez ceva, dar sa-mi aleg o masina care imi place.
E clar ca va consuma mai mult, in functie de stil si de cat apesi pedala, ca suspensia va fi tare, ca jantele se pot indoi usor, ca centura e greu de pus sau ca locurile din spate sunt mici.
La kilometri pe care ii fac anual, am facut o medie si am zis ca merita efortul. Nu ma deranjeaza deloc ca scrie Renault pe ea. Nu as fi ales Bmw pentru sigla, mi-as fi luat-o pentru ca imi place design-ul si respect traditia si calitatea. Nu mi-as fi luat prius ca sa ma dau mare ca sunt eco si cumpar mancare bio. Prius-ul imi placea estetic, imi placea consumul si imi placea ideea de viitor mai curat. Pana la urma poate cumperi si branding-ul sau ideea in sine.
Asadar topicul "ce masina sa aleg" a fost un topic ciudat si mi-a placut ca a fost atipic.
Inconvenientul major la RS e ca la iarna e mai ieftin sa cumpar un matiz rablagit sa trec iarna decat sa-i cumpar cauciucuri.
Asadar asta e masina mea: Renault Megane RS 2,0 16V 250 CP.
Fata de dotariile standard, are urmatoarele:
-Tapiterie piele spate (nu unul nu m-as incumeta sa stau in spate in nici o situatie oricum)
-pack gri design (bandouri, retrovizoare, difuzor spate)
-sasiu cup
- diferential de alunecare limitata
-etriere rosii brembo
-jante aliaj 19
-faruri cu xenon (nu stiu daca si faza lunga)
-oglinda electrocromatica
-faruri led (dpmdv o porcarie)
-scaune fata recaro
-vopsea metalizata
-extensie garantie 24 luni (5 ani total)
Azi am pregatit dosarul, urmand ca maine dimineata sa-l trimit broker-ului. Probabil pana la sfarsitul saptamii viitoare voi avea masina.
Pret ddp. 26,000. Am negociat la banca niste conditii de finantare foarte bune.
Asigurare casco la allianz fara fransiza, iese cam 1150 eur pe an. (f rezonabil)
I-am facut o poza ieri, o pun imediat.
De mentionat ca n-am facut drive test cu ea, dar dupa opinii cred ca e ok. Am uitat sa deschid portbagajul, dar are vro 350 de litri, asa ca si ala ar trebui sa fie ok.
Daca vine un copil, sa stea in spate 3 ani. Dupa 3 ani mai vedem. Poate atunci o fi de Bmw.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 28 martie 2012 - 07:35