luni dupa o zi crunta la lucru, am ajuns acasa pe la 6jumate, am facut un dus, un mic bagaj in caz de nevoie si pe la 7 si ceva am intins-o spre Munchen.
la dus, a "biciuit-o" cristi pe tempomat cu 130kmh... doamne fereste, parca nu se mai termina drumul...
ideea e ca dupa vreo 980km, viteza medie de vreo 105kmh, consumul mediu a fost de 6,5% pe CB. real, nu stiu ca n-am calculat pe alimentari... dar am alimentat la ultimul mol inainte de granita ungaria/austria. in munchen am mai alimentat de 20euro ( vreo 12L, ca era 1,56 aproape motorina la un shell )
plinul ala a ajuns deacolo pana la munchen, vreo 100km plimbare in munchen si retur, si un mic ocol de vreo 15km prin viena.
dar la retur am pus eu piciorul in pedala si din cauza aglomeratiei in germania n-am putut sa ma "desfasor"
desi s-au mai trezit cativa sa-si etaleze caii in portiunile fara limita.
germania si austria am facut-o cam cu 140-145kmh pe tempomat, si ungaria direct blana 160-170kmh 
consumul a urcat pana la 7% pe CB, si vreo 2050km in total.
masina, de la foarte bine in sus.
pozitie ok, vizibilitate buna, faruri super ok, spatiu mai mult decat decent ( am fost 3 persoane )
foarte bine insonorizata ptr un diesel.
scaunele de tot rahatul. sincer. cred ca alea standard sunt printre cele mai proaste scaune in care am stat intr-o masina.
fara niciun suport/sustinere. ma durea curul, spatele si gatul ( ceafa lata
) cand am ajuns acasa dupa traseul asta de-mi venea sa innebunesc.
cum m-am mai invartit si prin Munchen, in D cutia e efectiv praf/dezastru. daca apesi pedala nu retrogradea. tre sa apesi 50-60% ca sa retrgoradeze o treapa, daca nu gasesti echilibrul la acceleratie si apesi mai tare, retrgoradeaza 2 si te zguduie. ( asta daca mergi 60-70 de ex si e in tr5/6 sau in care o si stand )
oricum, nu mi-a placut.
in schimb in SD, e exact ce vrei de la o cutie automata... n-o tine nici foarte sus in ture la cat m-am plimbat urban, o tine si pe la 2000rpm si mai si retrogradeaza pe franare. nici n-ar trebui alt mod la cutie sincer 
motorul merge ok si se simte si foarte ok pentru masina.
consumul mi s-a parut mai mult decat foarte bun 
ce sa zic, daca ar avea jante pe 18 macar, pentru o stabilitate mai bun, scaunele sport care imho sunt OBLIGATORII pentru un confort ok in masina, avand in vedere ca in scaun stai tot timpul si mai sunt si doar 600eur ca optional, si modul SD la cutie, nu ai nevoie de mai mult de la un SUV.
oricum sunt praf.
am plecat pe la 19:45 din oradea luni seara, marti dimineata pe la 6 si ceva ora noastra eram in Munchen, toata ziua ne-am plimbat, in stanga si in dreapta, mancare, pe la 14 am avut o intalnire care s-a mai lungit, am ajuns si la un santier si tot pe 19 seara marti am si plecat mai departe spre oradea.
am oprit vreo ora jumate in viena sa mancam si da-i spre casa mai departe.
am ajuns miercuri dimineata la 5:30
am dormit doua ore si la lucru iara 
leguma.