Aha...bine de stiut.
....
Ce ti-am zis eu mah aseara ????
Scris 15 ianuarie 2013 - 10:56
Aha...bine de stiut.
....
Ce ti-am zis eu mah aseara ????
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:11
Ce sa-mi zici? Numa prostii. Eu am facut reteta dupa carte.
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:19
Asteapta sa-ti mai zic ceva atunci ...
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:24
ce vrajeala are asta micu cu masina lui de paine in el
ghici ghicitoarea mea > unde a mers relu dupa intalnirea de duminica ?!?!? va dau un hint : cand am facut misto de el ca trece strada cu masina a explicat ca trebe sa se duca sa cumpere paine si e grea si departe
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:31
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:33
Bai gugustiucilor, am si scris pe forum ca figurantele astea mici ale mele nu halesc paine facuta in casa. De vreo 2 saptamani a inceput cea mica sa mai ciugule din coaja, dar nesemnificativ.
Aceasta postare a fost editata de Relu: 15 ianuarie 2013 - 11:33
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:36
Adevarul e ca la un moment dat m-as plictisi groaznic sa mananc fix acelasi tip de paine
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:40
Adevarul e ca la un moment dat m-as plictisi groaznic sa mananc fix acelasi tip de paine
Am in cartier o brutarie relativ noua unde fac aia o ciabatta de intepenesti ! Si cumpar cand am drum + paine normala pentru astea mici.
Aceasta postare a fost editata de Relu: 15 ianuarie 2013 - 11:47
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:53
cum masina Panasonic de paine nu face ciabata?!??!
Scris 15 ianuarie 2013 - 11:55
masina Panasonic de paine nu face ciabata?!??!
Pai e "masina de piine" ... nu "masina de ciabata"
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 15 ianuarie 2013 - 12:02
Face si ciabatta dar dureaza o groaza !
Scris 15 ianuarie 2013 - 12:28
Asteapta sa-ti mai zic ceva atunci ...
Nu mi-ai zis, de ex., ca faina trebuie sa fie la temperatura camerei, de preferat cernuta inainte, iar apa usor calduta.
Noroc ca eu mai fac si cozonaci din cand in cand si stiu de regulile astea. Ahhh...si tu mi-ai spus sa pun ulei. Eu am pus unt. :-*
Scris 15 ianuarie 2013 - 12:35
Nu faina trebuie sa fie la temperatura camerei, ci APA, si TI-AM ZIS !
O sa ma abtin de acum incolo ...
Scris 15 ianuarie 2013 - 12:54
O sa ma abtin de acum incolo ...
Breaking news !
Ati auzit-o prima data aici oameni buni. Senzational in direct si in reluare numai la Garajul TV
Scris 15 ianuarie 2013 - 01:21
zici ca esti dede.
Scris 15 ianuarie 2013 - 01:57
Nu mi-ai zis, de ex., ca faina trebuie sa fie la temperatura camerei, de preferat cernuta inainte, iar apa usor calduta.
Noroc ca eu mai fac si cozonaci din cand in cand si stiu de regulile astea. Ahhh...si tu mi-ai spus sa pun ulei. Eu am pus unt. :-*
Huh??? Faina cernuta? Apa calduta? Aveti prea mut timp liber!
Ca sa nu mai spun ca eu ma chinui sa pun la loc taratzele pe care le scoateti voi, si pun si faina integrala sau de secara sau whatever!
Ma rog, nu ma chinui, se pune foart usor...
Scris 15 ianuarie 2013 - 02:39
Faina cernuta are dublu scop:
1. nu am chef sa mananc cine stie ce sfoara, par de pe piept, cuie sau ce-o mai putea cade la moara;
2. cernuta e mai pufoasa, creste mai usor si mai bine.
Relu, ai intrat pe un domeniu in care, intr-adevar, ar trebui sa TACI.
Tu de fapt, in afara de cartofi prajiti si omleta, nu cred ca mai stii sa faci ceva....daca stii sa le faci si pe alea sa fie gustoase.
TOATE ingredientele pentru aluaturi E RECOMANDAT sa fie la temperatura camerei cel putin. Lichidele e recomandat sa fie usor caldute. Dar, nah...daor unul de la tzara ca mine poate sti astea.
Astia cu McDonald-ul si KFC-u langa bloc nu prea au tangenta cu lucrurile facute in casa.
LE: NU TE ABTINE CA NU E RECOMANDAT SANATATII....
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 15 ianuarie 2013 - 02:49
Scris 15 ianuarie 2013 - 02:51
Intr-o zi (poate la o intalnire!) ar trebui sa venim toti cu pitele de casa sa facem concurs!
Scris 15 ianuarie 2013 - 02:57
Doar drojdia am luat de la magazin ca eu aveam numai din cealalta, cruda.
Astia cu McDonald-ul si KFC-u langa bloc nu prea au tangenta cu lucrurile facute in casa.
Si tu tot de la bloc esti
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 15 ianuarie 2013 - 03:04
Neah...Magazin Universal a existat si exista inca si la tara peste tot.
Numa ca in in targ ii zice acum mall, market, supermarket...etc.
Scris 15 ianuarie 2013 - 03:25
Neah...Magazin Universal a existat si exista inca si la tara peste tot.
La mine la sat nu exista "Magazin Universal" ... "alimentara" era alimentara ... "feroasele" cu treaba lor ... la fel si "textilelel" sau "pantofii" ... Da' nu-mi aduc aminte sa se fi gasit la alimentara altfel de dojdie decit drojdia proaspata - in fiecre dimineata venea cu trenu' ambalata in ladite de lemn ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 15 ianuarie 2013 - 03:44
Pai d-aia...d-aia ziceam si eu...dar nu stiam cum sa-i zic. Acu ca m-am modernizat, am trecut pe uscaturi moderne. Dar trebuie totusi sa recunosc ca merge bine si asta.
La cozonaci cand ii fac, numai drojdie proaspata folosesc (eu i-am zis cruda ca nu mi-a venit pe limba altfel). D-aia impachetata in hartie maro, de ziceai ca-i luata de la buda.
Mancam ca prostii goala si apoi stateam 3 zile pe wc.
Bey...la tine era un sat mai evoluat, dat fiind apropierea de WE. La mine inca erau toate la gramada. Ca si acum, dealtfel, dar acum asa e modern...sa intri intr-un loc si sa le gasesti acolo pe toate.
Scris 15 ianuarie 2013 - 03:52
Bey...la tine era un sat mai evoluat, dat fiind apropierea de WE.
Acolo a fost "WE" cum ii zici tu ... din pacate s-a aplicat treaba cu "Ceausescu banatenii / pleaca nemtii vin oltenii*" ... uite aici ce structura demografica avea satu' intr-o vreme.
* "oltenii" e doar pentru rima ... ca au venit din toate partile tarii ... si nu sint demni inlocuitori ai șvabilor bănățeni
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 15 ianuarie 2013 - 03:56
La cozonaci cand ii fac, numai drojdie proaspata folosesc
Eu numai uscata, Dr.O.
Am facut niste cozonaci pe 24, au iesit fenomenali. Din 500g de faina au iesit 2 cozonaci de expozitie. Mai am o bucata acasa, in seara asta il termin. Framantati de 2x la masina de paine, dup'aia lasti la crescut, rulat amestecul de nuca si lasati din nou la crescut, in tavi, dup' care bagati la cuptor.
Bine, am folosit faina Barilla...
Relu, nu ma uia cu faina de Manitoba.
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi