Dupa ~10 luni de la lansarea comenzii am intrat in posesia masinii, acum vreo 3 saptamani.
E vb de un Seat Ateca, 1.4tsi 150CP cu ACT, tractiune fata si cutie manuala. Nivelul de dotare Xcellence ( camera video pentru marsarier, faruri/stopuri LED, geamuri atermice cu geamuri fumurii spate si luneta, jante aliaj 18", Kessy, oglinzi exterioare pliabile electric, scaune fata sport, tapiterie Alcantara de culoare maro) plus cateva optionale:
- Adaptive cruise control (o chestie foarte misto, initial nu optasem pentru ea)
- Blind spot/ Rear assist
- Park assist
- Sistem navigatie + Full Link (pentru Android Auto)
- Incalzire auxiliara (face toti banii, in 20 min ai nu doar habitaclul cald, ci si motorul in parametri de functionare)
- Parbriz incalzit
- Portbagaj actionat electric/ Pedala virtuala
- Seat sound system (nu e nimic revolutionar, insa sistemul stock mi s'a parut slab chiar si mie, eu nefiind posesor de ureche fina) - roata de rezerva mica (standard ar fi fost doar kit pana)
- Top view camera (360gr)
I'am pus un set de roti de 17", cu Conti 850p, luate de la dealer si i'am aplicat folie de protectie pe partea frontala, plafon si parbriz.
Dupa un drum de Bucuresti saptamana trecuta, s'ar parea ca folia mi'a salvat parbrizul de cel putin o ciupitura urata dupa impactul cu o pietricica zburatoare.
Deocamdata abia am 800km. Singura nemultumire e legata de vizibilitatea din masina, insa asta e o problema pe care'am remarcat'o la mai toate masinile noi pe care le'am condus recent, din Forester am impresia ca vad inca 50% mai mult si ca e masina mai luminata (chiar si cu trapa/jaluzeaua inchisa)
Consumuri:
- pe A2, mers 140-170 am avut o medie de 10%, cu medie de deplasare de 123kmph la dus si 110kmph la intoarcere. Prin oras, ieri, dupa vreo 50 km aveam 7.7%, probabil in aglomeratie se duce spre 9% (Stop/Start l'am acceptat, desi initial eram sigur ca o sa'l opresc)