Eu zic ca piata stabileste cat face. Piata e formata din concurenta si tine.Cine stabileste "cat face"? Nu cumva tocmai concurenta?
telefoane mobile
Scris 10 noiembrie 2011 - 01:56
Scris 10 noiembrie 2011 - 01:56
Scris 10 noiembrie 2011 - 01:59
Life must be taken one disaster at a time
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:02
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:03
Daca ar fi altfel, atunci si Samsung ar vinde la aceiasi bani ca Apple si profitul generat pe aceasta piata s-ar imparti egal.
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 10 noiembrie 2011 - 02:04
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:06
Life must be taken one disaster at a time
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:06
2 telefoane mobile, unul facut de x si unul facut de y, nu au cum sa fie la fel. x considera ca ofera mult mai mult decat y, asa ca marja lui va fi mult mai mare. Si tot x considera ca produsul lui va fi mai bine primit pe piata (ca nu poti disocia produsul de piata in discutia noastra) asa ca poate sa ceara mai mult. - pt bleu, ca grinch s-a grabit.
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 10 noiembrie 2011 - 02:07
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:13
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:20
A mai spus-o si Relu : cel mai important intr-o afacere e sa ai piata de desfacere. Daca ai piata si mai mult, iti inghite si adaosuri colosale, CU ATAT MAI BINE. Daca piata ar considera ca produsul este supraevaluat si asta se reflecta in pret, nu l-ar mai cumpara.
Problema se pune cand eu as vinde acelasi produs la 2 preturi SEMNIFICATIV diferite. AIA este supraevaluare.SI chiar si atunci depinde foarte mult de context.
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 10 noiembrie 2011 - 02:25
Scris 10 noiembrie 2011 - 02:27
Te-ai gandit ca poate plasticele alea de la concurenta sunt SUBevaluate? Dooooohhhhhh!!!!
Pana una alta plasticele alea s-au dovedit mult mai practice si mai rezisnte decat fita de sticla pe care o tin in mana sa ma dau mare la tovarasi.
Galaxy S2 e un fel de GTR tace si face, daca vreau figuri imi iau Nokia Vertu.
Nu poti sa imi spui mie 1q-ele ca toata lumea a cumparat Iphone din nevoia pentru un smartphone, cand tu introduci la 10 ani diferenta fata de concurenta functia de video-telefon si te mai si lauzi cu "we bring video calling to the world" (penibil e putin spus). Iar functia de FaceTime video call merge numai prin WI-Fi (genial nu am ce zice).
De functia copy paste nu mai spun ca asta facea Nokia inca de la 6210.
http://www.youtube.com/watch?v=ErXqnQKs-tA
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 10 noiembrie 2011 - 02:35
Scris 10 noiembrie 2011 - 07:13
"...fita de sticla pe care o tin in mana sa ma dau mare la tovarasi"... No comment. Pentru ca si tu, ca si altii, crezi ca TOTI care au un iPhone l-au luat sa se dea mare la "tovarasi".
Am mai zis, apropos de partea de video telefonie, ca pana nu testezi FaceTime nu o sa intelegi diferenta.
In rest, cu tine chiar nu vreau sa ma cert, ca vine acusi ziua ta
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 10 noiembrie 2011 - 07:29
Motto-ul Apple."Este imoral sa nu iei bani de la prosti".
Nu sariti pe mine, dar cand vinzi 4.2% din totalul terminalelor vandute, dar ai 52% din totalul profiturilor.
As mai elabora, dar deabea m-am trezit si nu-mi gasesc prea bine cuvintele
Daca tu ti-ai luat iPhone si chiar il folosesti, nu inseamna ca nu mai sunt inca 999 de lemurieni care si l-au luat ca sa dea bine, pentru ca e la moda, ca ii place versiunea alba, ca deabea a aparut, pentru ca e un ipod cu functie de telefon, etc."...fita de sticla pe care o tin in mana sa ma dau mare la tovarasi"... No comment. Pentru ca si tu, ca si altii, crezi ca TOTI care au un iPhone l-au luat sa se dea mare la "tovarasi".
Cand iti iei un smartphone doar ca sa ai ceva frumos de scos din buzunar, atunci e cam clar din care categorie faci parte
Scris 10 noiembrie 2011 - 07:34
Cat despre ce zice Pejte, oare cati din cei ce si-au luat S1 sau S2 nu intra in aceeasi categorie? Doar ca nu le zice nimeni nimic. Intreb iar, de unde atata ura impotriva celor ce au iPhone? Cu ce va deranjeaza pe voi? V-au luat bani din buzunar sau mancare de la gura? Pe bune, alt cantecel decat anti-Apple nu mai este? Geez...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 10 noiembrie 2011 - 07:49
M-a sunat curierul ca a ajuns pachetul la destinatie dar nu e nimeni si sa-i dau un nr de telefon de la destinatar.
Ei, acel numar il aveam in history-ul de apeluri primite, nu-l trecusem in lista de contacte. Ca sa pot sa-l dau omului, a trebuit sa inchid, sa vad lista de apeluri primite, sa-l scriu pe o hartie si sa-l sun din nou sa i-l dictez.
Cam aiurea....
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:03
Deci e si mai scumpMa uitam la preturile i4S si S2 in USA. La naiba, ambele pleaca de la $199 la AT&T. Pretul fara contract al lui S2 este de $549. i4S cu 16 e $649. E intr-adevar cu mult mai scump... NOT.
Am 'boala' pe ala care vinde insignifiant, dar are peste jumatate din profiturile totale. Daca era Samsugi, eLGigolo sau HashTeCe, ma indoiesc ca as fi avut alta parere. Asta pentru ca gandesc din punctul de vedere al cumparatorului. Din punctul de vedere al comerciantului insa, it's heaven on earthCat despre ce zice Pejte, oare cati din cei ce si-au luat S1 sau S2 nu intra in aceeasi categorie? Doar ca nu le zice nimeni nimic. Intreb iar, de unde atata ura impotriva celor ce au iPhone? Cu ce va deranjeaza pe voi? V-au luat bani din buzunar sau mancare de la gura? Pe bune, alt cantecel decat anti-Apple nu mai este? Geez...
Cand am zis de smartphone-uri, m-am referit la toate, ca sunt cu mar, ferestre, sau cu ala mic, verde si simpatic
Aceasta postare a fost editata de pejte: 10 noiembrie 2011 - 08:05
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:14
"Am 'boala' pe ala care vinde insignifiant, dar are peste jumatate din profiturile totale" - astea merg mana in mana cu vin taranistii si ne pun botnita, liberalii tipareau dolari falsi, mogulii ne fura poast asi sarea.
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:26
Corect, uite un minus deranjant.Ca sa dau apa la moara carcotasilor si celor anti-mar, ieri m-am lovit de o problema care m-a enervat maxim.
M-a sunat curierul ca a ajuns pachetul la destinatie dar nu e nimeni si sa-i dau un nr de telefon de la destinatar.
Ei, acel numar il aveam in history-ul de apeluri primite, nu-l trecusem in lista de contacte. Ca sa pot sa-l dau omului, a trebuit sa inchid, sa vad lista de apeluri primite, sa-l scriu pe o hartie si sa-l sun din nou sa i-l dictez.
Cam aiurea....
Da' ce ce ai boala pe el, iti baga tie mana in buzunar? Sau ai boala pe el ca ai vrea si tu un din ala si nu poti? Nu e rusine sa nu poti, si eu am putut multe dupa 30 de aniDeci e si mai scump
Am 'boala' pe ala care vinde insignifiant, dar are peste jumatate din profiturile totale. Daca era Samsugi, eLGigolo sau HashTeCe, ma indoiesc ca as fi avut alta parere. Asta pentru ca gandesc din punctul de vedere al cumparatorului. Din punctul de vedere al comerciantului insa, it's heaven on earth
Cand am zis de smartphone-uri, m-am referit la toate, ca sunt cu mar, ferestre, sau cu ala mic, verde si simpatic
Flickr - pozele mele
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:35
Desi am boala pe ei, in acelasi timp ii admir.
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:39
Si totusi, de ce ai boala pe ei? Ce ti-au facut tie, personal?
Aceasta postare a fost editata de VIPER: 10 noiembrie 2011 - 08:41
Flickr - pozele mele
Scris 10 noiembrie 2011 - 08:58
Trebuie tot timpul sa ezixte o explicatie?
Scris 10 noiembrie 2011 - 09:18
Flickr - pozele mele
Scris 10 noiembrie 2011 - 09:24
Cati din cumparatorii de orice produse Apple au CU ADEVARAT nevoie de produse? Nu contest, sunt misto, arata bine, au marketing de nota 11. Dar repet, cati dintre cumparatori au nevoie de ele? Va zic eu, un maxim 10%. Restul isi iau cu spirit de turma/trendy/macrosexuali/funky girls.
Multi dintre noi (inclusiv interlocutorii de pe garajul) ne permitem sa luam produsele lor. De ce nu o facem? In cazul meu, fiindca n-am ce face cu el. Am destule telefoane, laptopuri, wi-fi, etc... Doar pentru vorbit si 20-30 mesaje? LOL. Trebuie sa mai munceasa Apple pentru a ma convinge
Ideea e ca, aici mai mult decat oriunde, se aplica politica imi iau daca AM nevoie.
M-am uitat si eu sa iau un Iphone 4. Am ajuns la concluzia ca dau aprox. 1.600 lei degeaba Poate o sa-mi iau unul in viitor, poate nu.
Similar, aplicand aceeasi politica, n-am nevoie de tableta.
DAR, ce am zis mai sus se aplica strict la mine.
Sunt sigur ca exista oameni care au nevoie de Iphone/Samsung G II, Ipad/Galaxy/Xoom... etc. Eu zic ca ei reprezinta 10% din cumparatori. Beat that.
Scris 10 noiembrie 2011 - 09:31
Scris 10 noiembrie 2011 - 09:39
Eu nu pricep care-i faza cu 'nu-ti permiti' cand vorbim totusi de un telefon de 500euro?!?! Cand e vorba de vreo scumpaciune de masina, chiar se poate spune ca nu-ti permiti, dar un 2000 lei ORICINE ii poate da pe un telefon. Si credeti-ma ca sunt foarte multi care dau mai mult de un salariu lunar pe un telefon....
Scris 10 noiembrie 2011 - 09:45
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi