Poate sa fie si cetatean ugandez, din punctul meu de vedere, si accentuez meu, nu este normal sa blochezi o artera principala in fiecare weekend ca un potentat sa organizeze "evenimente culturale". Fara paranteza zis, sa joci baschet sau ping-pong numai eveniment cultural nu este. Avem in Bucuresti multe altele de rezolvat.
La Piata Ch. de Gaulle trebuia sa fie un pasaj subteran pentru masini. NU s-a facut, nu's ce de-astia cu "salvati cultura" s-au opus 1 an si jumatate proiectului, motivatia lor si practic cheia blocarii demararii proiectului fiind ca nu sunt de acord sa se mute din intersectie un rahat de monument, practic un disc de vreo 5 m diametru cu ceva gauri in el, "Aspirina" i se zicea. Dupa ce s-a mutat, in sfarsit, pac, au depus nu stiu ce tampenie ca se taie vreo 15 copaci si ei nu sunt de acord. Nu avem pasaj, in schimb in mod uzual cand este aglomeratie cozile incep de la Arcul de Triumf spre CH.d G, de la Pescarus spre Ch d G, de la Institutul de Istorie spre Ch d G, din dreptul strazii Jean Texier spre Ch d G.
La pasajul de la Piata Presei au incercat aceeiasi manevra, in final s-au taiat vreo 5 copaci si cam atat, avem pasaj, in mod obismuit nu mai avem blocaje in intersectie, acestea mutandu-se la Arc - ca de, nu avem un sistem de sincronizare a semafoarelor.
Dar pana la urma nu poate intelege cineva care nu trece constant pe acolo de ce NU ar trebui blocate artere importante, de exemplu pentru mine este greu de inteles cat de greu le poate fi celor din Dr. Taberei datorita constructiei metroului, pe cei din Dr Taberei ii doare-n cot de Keiseleff, pe cei din provincie ii doare-n basca de ce-i in Bucuresti, pe cei din Bucuresti nici macar nu-i intereseaza ce se intampla in alta parte, si asa mai departe.
Dar o dam in altele si nu asta era scopul discutiei.
Ah, si sa nu uitam ca Nicusor Danutz a blocat 2 ani parca finalizarea Bd Uranus, pe motiv ca nu vroia sa se demoleze Hala Matache, ceva istoric zicea el, o imputiciune si un focar de infectii, zic eu din experienta.