Schumi este acelasi pilot care l-a acrosat pe Villeneuve in incercarea de a-l impiedica sa castige in '97. Succesul lui sta in mare parte intr-o competitivitate dusa cateodata dincolo de regulamente, cred ca aceasta dorinta de victorie il impinge si acum sa revina. Nici eu nu cred ca se arunca cu capul inainte, dar sunt sigur ca a privit aceasta noua echipa ca una cu un mare potential de reusita, vazand ce s-a intamplat cu button anul trecut.
Cred ca fiecare are dreptul sa aiba o opinie, chiar si Frank Williams . Serios vorbind, ma uitam acum peste rezultatele din sezonul trecut. In foarte multe curse pilotii Brawn veneau pe locuri consecutive, iar asta arata ca diferenta dintre ei nu era colosala. Acum, nu zic ca Barrichello nu e talentat, dar nici nu este un pilot de senzatie. Rezultatele arata ca diferentele dintre el si Button erau minore.
Evident ca nimeni nu concureaza sa arate cat este de prost si crede ca are o sansa la titlu. Dar nici nu crede ca el calareste un iepure iar ceilalti calaresc niste melci. Despre Schumi se zice ca daca ar fi avut 3/4 curse mai putin ar fi avut un campionat mondial lipsa dar ar fi fost considerat fara rezerve cel mai mare: a incercat sa-i scoata de pe circuit pe Hill, Villeneuve si a parcat masina pe circuit in calificari la Monte Carlo. Plus schimbarea de pozitie in ultimul tur cu Barrichello ( acolo Barrichello n-a fost parolist, ca au fost de fapt si altele ) si cred ca e ceva normal. Daca te uiti la titlurile pierdute de McLaren cred ca esti de acord.
Nu sunt fan-ul nimanui, dar urmaresc formula 1 de peste 10 ani( cursa de cursa). Eu consider ca ii judeci gresit pe piloti, mai mult dupa imagine. Dar asta e parerea mea( am dreptul, nu
). Toti sunt foarte talentati, diferentele intre ei sunt la sutimi de secunda, adica raportat la turul de circuit diferenta dintre ei e de mai putin de 1 / 1000, iar asemenea diferenta nu se observa la televizor.
Pana sezonul acesta, button nu castigase nici o cursa. Brusc, reuseste sa domine autoritar aproape fiecare intrecere alaturi de coechipierul sau. Masura talentului se arata cand reusesti sa castigi campionatul cu mai multe echipe (uitati-va la Rossi la motociclism), iar aici ultima borna in acest moment este Schumacher. Sa vedem ce o sa fie anul asta, si Alonso si Button au sansa de a demonstra ceva.
Fals, a mai castigat o cursa, parca in 2004 la Hungaroring, pe ploaie.
Daca Button a reusit sa demonstreze ceva anul acesta, a fost faptul ca si un pilot cu rating slab poate castiga un campionat mondial daca are echipamentul potrivit. Am mai spus-o, toti sunt ultra-talentati.
Rossi si motociclismul sunt total altceva. Acolo aportul pilotului - desi a scazut ceva in ultima vreme datorita controlului tractiunii - e mult mai mare si nu are rost sa-l aducem in discutie. In plus, Rossi e 2 clase peste toti cei care nu fac parte dintre cei 4 muschetari
(Rossi, Stoner, Lorenzo, Pedrosa) si clar peste toti. Un FENOMEN.
Inapoi la formula 1, daca luam in calcul abilitatile la depasire ale pilotilor, topul meu ar fi Hamilton/Heidfeld/Button peste ceilalti. Aici cred ca diferentele sunt mai mari decat la turul de circuit.
Cursa de Formula 1 la televizor e show. Imediat dupa cursa, in afara de un clasament provizoriu, nu stii nimic. Ca sa afli ce s-a intamplat intr-o cursa trebuie sa astepti validarea clasamentului de catre stewarzi, urmaresti declaratiile pilotilor, echipelor etc. In concluzie, trebuie sa te informezi.
F adevarat, dar cand un pilot scoate pe ud acelasi timp cu ce a scos altul pe uscat cred ca poti sa iti dai seama ca exista o oarecare diferenta intre cei doi.
Eu zic ca o asemenea diferenta ar trebui sa-ti dea de gandit.Nu poate fi asta diferenta intre piloti. Si, dupa umila mea parere, Hamilton a taiat cam agresiv niste curbe la TG, dar fiind show, nici macar nu poti sti daca asta a fost facuta in turul cel mai rapid, pentru ca emisiunea se face la montaj.