Pasajul auto si pietonal Basarabi
Scris 16 noiembrie 2006 - 07:55
Scris 17 noiembrie 2006 - 01:15
la autostrada soarelui a fost aceeasi problema, stie cineva cum s-a rezolvat?
Scris 17 noiembrie 2006 - 10:23
Scris 17 noiembrie 2006 - 10:31
Constituţia zice ceva de genul "statul garantează proprietatea, dar �n cazuri de interes naţional poate proceda la exproprieri, cu condiţia să ofere proprietarilor o compensaţie corectă". Mă rog, textul exact nu-l am la �ndem�nă.pai si pana la urma ce zice legea
�n primul r�nd, nu mi se pare deloc că proiectele bombastice ale lui Videanu ar ţine de interesul naţional. Interes naţional �nseamnă ceva care afectează toată naţiunea, un proiect la nivelul �ntregii ţări, nu al unei primării. Interes naţşional poate fi o autostradă, nu un pasaj de cartier. �n al doilea r�nd, chestia cu o compensaţie corectă este foarte interpretabilă, iar din ceea ce am auzit p�nă acum noţiunea de "corectă" a lui Videanu nu se prea potriveşte cu piaţa.
Problema este că dacă nu vrei să te laşi expropriat, sau dacă nu-ţi convine compensaţia, nu ai altceva de făcut dec�t să-i dai �n judecată. Trebuie bani, avocaţi, etc. Or cartierele pe care a pus ochii Videanu s�nt locuite de sărăntoci vai de mama lor, care nu se pot apăra. Deci Videanu va reuşi probabil să "get away with it" chiar dacă �ncalcă Constituţia.
Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 17 noiembrie 2006 - 10:34
Scris 17 noiembrie 2006 - 10:38
Constitutia zice asa: "Nimeni nu poate fi expropriat dec�t pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire."
Deci cu totul altceva!
Scris 17 noiembrie 2006 - 10:42
Deci ai dreptate, mea culpa.
Asta �nsă nu schimbă cu nimic faptul că dacă noţiunea de "dreaptă" a lui Videanu nu se potriveşte cu piaţa, n-ai altă soluţie dec�t să-l dai �n judecată, iar dacă n-ai bani de judecată ai cam pus-o.
Bun, acum dacă tot am deschis discuţia, ştii cumva şi ce lege reglementează asta? Zice "potrivit legii". Potrivit cărei legi? Ştii cumva care este acea lege şi ce zice? Chiar s�nt curios. Din c�te ştiu, primăria lui Videanu nu are puterea de a emite legi. Ar trebui, deci, ca proiectele lui Videanu să fie aprobate de Parlament printr-o lege. S-a făcut aşa ceva? �ntreb, nu dau cu parul.
Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 17 noiembrie 2006 - 10:50
Scris 17 noiembrie 2006 - 11:22
Scris 17 noiembrie 2006 - 12:08
Piatra de temelie a Pasajului Basarab
17-11-2006
Piatra de temelie a celui mai mare proiect de infrastructura al Capitalei, Pasajul Basarab, va fi pusa vineri, 17 noiembrie 2006, de catre primarul Municipiului Bucuresti, Adriean Videanu.
Printre invitatii se numara presedintlei Romaniei, Traian Basescu, primar general al Capitalei in perioada iunie 2000 � decembrie 2004, precum si primarii Andrei Chiliman si Cristian Poteras, edilii sefi ai sectoarelor 1 si 6, pe teritoriul carora va fi construit Pasajul Basarab.
http://news365.ro/Pi...b_IDN37874.html
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 17 noiembrie 2006 - 01:44
"CAPITOLUL II
Utilitatea publică şi declararea ei
Art. 5. - Unitatea publică se declară pentru lucrări de interes naţional sau de interes local.
Art. 6. - Sunt de utilitate publică lucrările privind: prospecţiunile şi explorările geologice; extracţia şi prelucrarea substanţelor minerale utile; instalaţii pentru producerea energiei electrice; căile de comunicaţii, deschiderea, alinierea şi lărgirea străzilor; sistemele de alimentare cu energie electrică, telecomunicaţii, gaze, termoficare, apă, canalizare; instalaţii pentru protecţia mediului; �ndiguiri şi regularizări de r�uri, lacuri de acumulare pentru surse de apă şi atenuarea viiturilor; derivaţii de debite pentru alimentări cu apă şi pentru devierea viiturilor; staţii hidrometeorologice, seismice şi sisteme de avertizare şi prevenire a fenomenelor naturale periculoase şi de alarmare a polulaţiei, sisteme de irigaţii şi desecări; lucrări de combatere a eroziunii de ad�ncime; clădirile şi terenurile necesare construcţiilor de locuinţe sociale şi altor obiective sociale de �nvăţăm�nt, sănăsani, cultură, sport, protecţie şi asistenţă socială, precum şi de administraţie publică şi pentru autorităţile judecătoreşti; salvarea, protejarea şi punerea �n valoare a monumentelor, ansamblurilor şi siturilor istorice, precum şi a parcurilor naţionale, rezervaţiilor naturale şi a monumentelor naturii; prevenirea şi �nlăturarea urmărilor dezastrelor naturale - cutremure, inundaţii, alunecări de terenuri; apărarea ţării, ordinea publică şi siguranţa naţională.
Art. 7. - Utilitatea publică se declară de către Guvern pentru lucrările de interes naţional şi de către consiliile judeţene şi Consiliul Local al Municipiului Bucureşti pentru lucrările de interes local."
Daca ar sta Parlamentul sa aprobe prin lege toate proiectele de tipul celor de mai sus, din toate cele 2000 si ceva de comune, doua sute si ceva de orase, 41 de judete si municipiul Bucuresti cu ale lui sase sectoare...
Aceasta postare a fost editata de drumaru: 17 noiembrie 2006 - 01:45
Scris 17 noiembrie 2006 - 02:14
Scris 17 noiembrie 2006 - 03:41
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 17 noiembrie 2006 - 03:44
( a ) in lungul Bd. Geniului, pe sub Iuliu Maniu pana in Sos. Grozavesti + sens giratoriu mare acolo in intersectie
( b ) din Dr. Taberei pana dincolo de Academia Militara, subtraveransand intersectiile cu Antiaeriana, Razoare, Panduri !
De modernizarea Bd. Titulescu, largirea strazilor - nu mai zic nimic http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/ph34r_anim.gif
Aceasta postare a fost editata de DanCld: 17 noiembrie 2006 - 03:44
Scris 17 noiembrie 2006 - 08:17
Scris 17 noiembrie 2006 - 09:12
Scris 18 noiembrie 2006 - 10:02
Hai să fim serioşi. Ce şansă are un om cu educaţie medie sau sub medie, fără cunoştinţe de procedură civilă şi de drept civil, singur, contra unui avocat tocmit de primărie? Sigur că te poţi duce singur la proces, dar dacă nu ştii ce faci n-ai nici o şansă. Eu, ca să pot anula o banală amendă de circulaţie (unde aveam clar dreptate), a trebuit să stau zile �ntregi pe internet discut�nd cu unul şi cu altul, ca să �nvăţ cum să fac pl�ngerea şi cum să mă comport �n continuare. Iar dacă aş fi greşit un singur cuvinţel �n pl�ngere, aş fi pierdut. Cu sau fără dreptate, aş fi pierdut. Cine luptă �n justiţia rom�nă contra statului pleacă din start cu un handicap. Crezi tu că un amăr�t se poate duce singur la proces şi �i va spune judecătorul "da, bade Gheorghe, ai dreptate"? Hai să fim serioşi, s�ntem cu toţii adulţi şi nu mai credem �n Moş Crăciun. Eu nu cred aşa ceva nici dacă mă pici cu ceară. Primăria va aduce un avocat h�rşit care-l va convinge pe judecător de tot ce va vrea el. Ce să facă amăr�tul ăla singur �n faţa lui?cui nu-i convine, face contestatie si daca nici asa nu obtine un pret bun, se poate adresa justitiei. Iar cei care sustin ca e vorba de oameni saraci, care nu au bani sa poarte procese, uita un lucru: te poti prezenta in fata judecatorului fara avocat. Spui ca ti se ofera pretul de x euro, in timp ce pe piata imobiliara o proprietate similara valoreaza mai mult (cam y euro) si judecatoarea va dispune efectuarea unie expertize independente. Problema apare daca nu cistigi procesul: vei plati cheltuieli de judecata, inclusiv expertiza!
Ca să ai o şansă contra statului, ai nevoie de un avocat bun şi de un expert bun şi de �ncredere. Fără avocat, cu un expert oarecare numit din oficiu, te face praf avocatul statului cu armata lui de experţi.
Şi chiar dacă ştii ce faci şi ai şanse de c�ştig, totuşi te supui unui mare risc. Poţi să pierzi (indiferent dacă ai dreptate sau nu) şi să fii obligat să plăteşti totul, cum ai spus şi tu. Şi atunci unii poate că preferă să se lase �nşelaţi la c�ntar de primărie şi să accepte preţul sub nivelul pieţei, dec�t să rişte să piardă şi mai mult.
Deci chestia cu "dacă nu-ţi convine eşti liber să faci contestaţie" nu este o consolare prea grozavă pentru ei.
Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 18 noiembrie 2006 - 10:10
Scris 18 noiembrie 2006 - 07:51
Ar fi culmea sa ocoleasca autostrada casa lui badea Ion, care nu vrea nici in rutul capului sa renunta la vila lui din kirpici.
Scris 18 noiembrie 2006 - 09:57
sa iti ia tie statul ceva si atunci o sa te vad tratand asa "lejer"
aici nu era vorba DACA sa treaca podul pe acolo, ci pe ce suma
si mie nu mi se pare normal sa imi dai cat e pretul pietei, ci mai mult, chiar mult mai mult. asta pt ca imi aduci si alte daune (ma obligi sa mut, efort etc).
Scris 19 noiembrie 2006 - 09:12
Ţi-e foarte uşor să zici că e normal, dar aş vrea să văd ce-ai zice dacă m�ine te-ai trezi demolat şi ţi s-ar da o sumă modică, cu care nu ţi-ai mai putea cumpăra ceva echivalent.
Dacă e interes naţional, atunci foarte bine, să mă demoleze, dar să-mi dea nu valoarea pieţei (Videanu se pare că nici măcar pe-aia n-o dă), ci valoarea cu care să-mi cumpăr ceva perfect echivalent din toate punctele de vedere (pentru că nu contează c�t costă casa mea, ci contează c�t costă casele echivalente cu a mea din alte cartiere echivalente cu al meu), plus cheltuielile aferente mutării, plus �ncă o dată pe-at�t pentru daunele psihice pe care mi le provoacă. Atunci da, aş spune că e normal.
Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 19 noiembrie 2006 - 09:20
Scris 19 noiembrie 2006 - 09:35
Scris 19 noiembrie 2006 - 11:39
O metoda foarte simpla de curatire a oraselor e impozitul pe proprietate corelat cu valoarea casei. Nu o sa mai vezi case care stau sa cada in buricul tirgului.
Scris 19 noiembrie 2006 - 12:34
Pretul pietei e FOARTE corect, daca EU vroiam de la inceput sa nu. daca nu vreau sa vand, pretul trebuie sa fie mai mare.
nu sunt generos din banii statului. Costul unui proiect TREBUIE sa includa si exproprierile.
@LaScurt: eu discutam de principiu, nu stiu cine (sau daca e cineva) care e nemultumit de cat primeste.
Scris 19 noiembrie 2006 - 02:19
Cartierul in cauza e o cazatura, adevarul e. So, pana la urma conteaza valoarea terenului, nu a casei ca si constructie.
In acelasi timp, daca oamenii nu vor sa vanda/dea atunci inclin sa le dau dreptate... Frate, e a mea, am muncit/platit pentru ea, lasa-ma'n ale mele!
Ca e proiect important pentru oras, ca e strategic, se poate... Sincer sa fiu insa ma bucura mai mult daca se organizau astia si ingustau trotuarele acolo unde se poate, daca gandeau un sistem de sensuri unice rapide, daca regandeau intersectiile. Cu toate aste imi dau seama ca nu se poate rezolva problema traficului decat cu degajamente si variante de ajungere din punctul A in B evitand centrul...
Asa ca...
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi