Salt la continut


Edgji

Inregistrat la: 22 nov 2007
Offline Ultimul click: oct 25 2009 05:48
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:Kia Ceed 1,4 base vs Opel Corsa 1.3 cdti 75 cp

07 decembrie 2007 - 11:35

MMda...am avut ceva rabdare sa "rasfoiesc" argumentele pro si contra KIA si m-a amuzat tare mult chestia cu showroom-ul cu dotari "subtiri".
D-le Bogdann nu vreau sa te conving ca ai facut alegerea perfecta, dar vreau sa-ti dau de gandit (vis-a-vis imaginea unui service) si o sa tragi singur concluziile.
Anul 2001 vand Opelul Vectra 2.0i si cumpar un Hyundai Elantra 1.6GLS (pe atunci noul model) la momentul respectiv, reprezentanta Hyundai era tot in spatele pavilionului expo dar nu era decat o hala pt service iar birourile erau in baraci tip petrom...aveau ei un calculator , o imprimanta si un dozator de cafea care cam dadea peste pahar sau pe langa. Dupa 5 ani am vandut masina unui prieten. NU am avut nici macar o data probleme cu masina , cu service-ul sau cu comportamentul (scuzati cacofonia) angajatilor de la Hyundai Romania, au ramas tot timpul aceeasi oameni serviabili. Probabil erau constienti de dezavantajul "oferit" de originea asiatica a firmei si cautau sa multumeasca toti clientii.Nu exclud faptul sa fi existat si clienti nemultumiti, dar eu, un cusurgiu, nu am avut motive sa fiu nemultumit.
Intre timp am devenit posesorul unui BMW E46, unui Mercedes SLK si al unui Land Rover. Service-ul la SLK il faceam la Mercedes (spun ca il faceam pt ca acum este accidentat) DAR reviziile la BMW si Land Rover prefer sa le fac in Germania cu toate ca arata f.f. bine reprezentanta BMW Romania.......oare DE CE ?...ca service-ul Hyundai nu arata asa de bine si aveau "calculatoare" mai putine fata de Bavaria.
Cei de la Bavaria sunt cu adevarat curtenitori cand te duci sa cumperi de la ei o masina noua....dupa ce ai cumparat-o....devin cam ocupati si nu prea mai au timp de "amabilitati"....ma rog poate este numai o impresie, in fond nici eu nu sunt cel mai "simpatic" client.
Concluziile le tragi singur.
PS Reviziile mele la Hyundai,au costat mai putin decat ale socrului meu care avea Renault si erau la intervale de timp(km) mai mari.

In subiectul:Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania - partea a II-a

30 noiembrie 2007 - 09:01

Multam de urari !!!!!!!!!
Sunt f.f. incantat de masina arata si se comporta ca noua.Cred ca o sa se "plictiseasca" BMW-ul de stat in garaj iarna asta.
PS Astazi m-am trezit ca am uitat caietul de service la Athus... o sa-i rog sa mi-l trimita prin posta (binenteles pe cheltuiala mea)....cu ocazia asta o sa verific si cat de binevoitori sunt vanzatorii dupa ce au luat banii pe masina.

sa stapanesti sanatos masina.
la milioane de km fara probleme.
Chiar ma intrebam ce ai facut ca nu ai mai zis nimic pe forum.


Daca ai timp si chef, cand treci prin Ploiesti da-mi un tel si daca sunt in oras te astept la o cafea , o vorba ...vezi motocicletele (in jur de 30 de bucati) poate cine stie te imbolnavesti si de "doua roti"
tel 0722 356 993 sau 0745 070 267

In subiectul:Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania - partea a II-a

29 noiembrie 2007 - 09:27

Edgji Ai PM. :D
Misto Land Roverul.


Gata l-am luat !.... nu este misto, este chiar SUPERB. Avea 86778km(acum +2400km drumul meu) ,reviziile facute la intervale relativ egale , iunie 2005 ,29800km...septembrie 2006 59300km si iulie 2007 80700km(verificate la reprezentanta...OK)
I-am transmis toate cele bune din partea ta lui Alin, care a multumit si ti-a "intors" urarile.
Masina am luat-o de la Athus. Am plecat direct spre tara (pe la ora 18.00) si am ajuns dupa 30 de ore acasa...am "haladuit" in total 2400km.
Multumesc inca o data pt incurajare, sincer mi-era cam "tarsha" sa trimit 14.000 euro...asa, la plesneala.
"Programul" a fost urmatorul :
Sambata la pranz am bagat banii pt. masina in contul meu si am facut rezervarea pt avion. Luni dimineata la 8.00 eram in avion,aterizare 11.46 Brussels,luat taxi (55 euro) pe la 12.30 ajunsesem deja la biroul lor din Asse. Am dat tel. la banca Transilvania unde am conturile,(cecul era pregatit gata de "start") si la ora 17.00 (in aceeasi zi) banii erau la CarManager in cont. Marti dimineata pe la 11.00 am semnat actele de adjudecare licitatie si am plecat la pranz catre Athus. La ora 15.30 eram in Luxemburg la fostii "proprietari"...semnat, luat acte si o cheie, ...taxi catre parcul auto din Athus (98 euro) unde am semnat de receptie, luat a doua cheie si in 5 minute plecam spre casa.
Consumul 7,89 l / 100km (consum facut dupa primi 1001 km efectuati de mine) ceva cam mare consumul (comparativ cu RAV4), la viteza de 120-140km, cu un singur "stau" de aprox 30 minute. Mersul a fost "sportiv" nu agresiv.Motorul mi se pare un pic cam mic pt caroseria de Land (1680kg), este motorul de 2l dupa BMW E46 ...de aici vine si dif de consum; cu BMW-ul asta-vara am scos un consum de 5,3/100 (binenteles acelasi stil de mers) la o calculatie de 5000km in care a intrat si drumul din Romania si cateva "zbenguieli" pe la nemti cu 200/h.
Ma rog una peste alta sunt incantat de masina , mai ales ca am vazut destule Land-uri mai ieftine, dar nu aratau nici pe departe ca asta....dupa cum arata de bine, daca, (ipotetic vorbind) s-ar da kilometrajul inapoi de la 86000 la aprox 20000km, ai putea sa juri ca numai atat are. Totul este ca nou, iar unica zgarietura ce era semnalata in descriere am depistat-o cu greu si cred ca iese si la un polisat de amator.
Maine incerc sa fac ceva poze la "I.M.S." ...(porecla data de fimiu', cu referire la pozitia postului de conducere intr-un SUV).

In subiectul:Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania - partea a II-a

24 noiembrie 2007 - 09:24

Multam !!!

In subiectul:Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania - partea a II-a

23 noiembrie 2007 - 09:01

Nu tine , era cel mai simplu, mai ales ca am card si pot sa platesc oriunde in moneda tarii respective.
Conditia de baza, plata se face NUMAI prin virament bancar. Nici nu vor sa auda de plata cash , MAI ales cand este vb de romani.