Salt la continut


Coxx

Inregistrat la: 06 oct 2008
Offline Ultimul click: oct 06 2008 07:39
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:2 roti Vs quad-uri sau atv-uri

06 octombrie 2008 - 11:18

M-am intors aseara de la Buzau de la un raid enduro. Am fost muuulte motoare si un singur atv. Cel cu atv-ul imi e bun prieten si se pricepe bine cu el. Totusi, i-au iesit ochii din cap ca sa se tina de noi.
Siguranta: pe off road treaba e clara: cazu cu motorul, dinamica te arunca in alta parte decat pe fier / cazi cu atv-ul si in cele mai multe cazuri vine peste tine.

Comoditate: pe off road atv-ul inseamna zgaltaiala continua; daca alegi sa stai in picioare pozitia e incomoda si-ti rupe spatele; la motor te poti ridica in scarite si stai mult mai natural in pozitia aia.

Rapiditate: nu se compara, atv-ul este mai lent clar; eu am avut sub fund acum un DT de 200cc in doi timpi. Teoretic o lesinata, practic a mers perfect! Si totusi atv-ul de 400cc nu se putea tine decat greu de mine, la atv daca iei cu rotile de pe o parte un damb ai sanse foarte mari sa te rastorni... In curbe iar avem o diferenta mare: in timp ce cu atv-ul trebuie sa te ridici din sa si sa te apleci mult pe interior (altfel te rastorni cu mare spor), cu motorul (cu gume bune) daca stii sa-l tii si sa pui piciorul jos glisezi mult mai eficient. Totusi, daca punem doi incepatori pe acelasi traseu, incepatorul cu atv-ul va lua curbele mai tare, sentimentul de securitate ii da curaj.

Capacitate de trecere: la urcare sunt sanse sa urci mai usor cu atv-ul; totusi, daca te pricepi cu motorul si stii sa-l tii fara sa-ti vina in frunte ai sanse mai mari sa urci o panta extrema. Si daca ceva nu merge bine si se ridica fata, cu motorul n-ai probleme (ii dai drumul si cazi in fund) in timp ce cu atv-ul e cam nasol (se ridica si cade exact peste tine). In plus, la padure, prin albii de rauri/parauri cu motorul gasesti intodeauna o cale sa te strecori (ai nevoie de o suprafata de 15cm latime maxim) in timp ce cu atv-ul ramai printre craci si copaci, trebuie sa stii sa incaleci sleaurile, etc.

Ce sa zic, si eu sunt atv-ist convins, ma dau de cate ori am ocazia. Insa daca pot sa aleg mai repede iau motorul decat atv-ul.



Nu stiu cu atv-ul dar cu Quad-ul sincer va ieseau voua ochii din cap tinandu-va dupa el,daca tu esti indragostit de 2 roti nu minimaliza avantajele unui quad,uite,daca vrei alege tu un traseu ,care vrei si eu vin cu quad-ul ,asa o sa te convingi si tu si eu de cum stau lucrurile,(quad yamaha yzf 450)iar cu problema trecerii pe un parau padure etc ,crede-ma nu am intalnit vad sau pomi asa de apropiati incat sa fie doar 15 cm,panta abrubta de urcus nu cred ca il urci asa cum o faci cu un quad,uite un link in care ai exemplu http://www.youtube.c...feature=related