Salt la continut


gaurika

Inregistrat la: 13 nov 2003
Offline Ultimul click: iun 28 2010 03:35
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:Statii Emisie-Receptie CB

11 martie 2010 - 04:08

Dragi colegi!

Acu' juma' de ora am picat dupa vreo 1000 km prin tara cu statia "de gat". Revin cu impresii dupa aia, ce pot spune asa repede e ca cea mai mare parte dintre colegii tiristi sunt mult mai civilizati decat multi dintre colegii conservari!

Am gasit microfon la Mondo (MA26-L NU se potriveste la Intek - cred ca mufa de la microfon e mai scurta la Intek, si face doar PTT, fara insa a se auzi ceva din ce vorbesti tu in microfon). Banuiesc ca se poate adapta, insa diferenta de calitate intre MA26-L si NoName-ul de la Mondo este destul de mica (avantaj MA26-L - volum pe microfon - da' daca nu merge, asta este), iar pretul este in favoarea NoName (sub 45 lei, fata de 64 celalalt).

Prima concluzie la microfon: este mult mai comod decat manilularea continua a statiei in sine, insa difuzorul incorporat in el este clar inferior celui al statiei. Partea buna: are mufa pentru difuzor extern, deci se va rezolva si asta. :rolleyes:

Statia s-a comportat foarte bine, m-a tinut in priza mare parte din drumuri si a fost extrem de utila in cateva randuri. ;)

Antena a rezistat la 155 km/h masurati de GPS pe A2. Deci la un mers normal nu trebuie sa fie probleme de "aviatie" si geamuri sparte.

Distanta maxima acoperita in calitate 10/10 undeva la 6-7 km in zona deschisa, cu dealuri. Squelch-ul automat este dubios, l-am folosit foarte putin.

Revin cu mai multe maine, ca nu mai pot la ora asta.

O zi frumoasa sa aveti.

In subiectul:Statii Emisie-Receptie CB

07 martie 2010 - 06:26

Iti dai seama ca facea ala misto de voi :D
La limita, o fi fost prin militari cu antena mare pe un bloc foarte inalt ! :P


De-aia am amintit, ca mi se parea spooky rau! :P

Microfoane din astea exista si la alte branduri. Eu folosesc la PMR-urile mele un Yaesu mai vechi. Insa pretul unui microfon cu difuzor ( cum e cel din link ), costa o gramada de bani daca e "brand". In plus, trebuie verificat daca distanta dintre jack-uri corespunde cu a statiei tale. Neaparat nu-l iei decit pe proba.

l.e.
Cred ca am gasit microfon



Mondo spune ca asta este compatibil, dar nu se stie cand vine pe la noi (deocamdata stocul nu este, dupa ultimile informatii disponibile):

http://www.mondoplas...S-59-pg_ft-3111


Lumea zice ca ar merge Midlandurile alea fara probleme. Uite aici preturi mai decente:

http://www.radiocb.r...e-receptie.html

http://www.statii-ra...-cu-2-pini.html

http://www.masina-me...a26-l-cu-2-pini


Mai multe device-uri compatibile cu Intek H-520 Plus:

http://www.4x4cb.com...ts&Category=428

PS: sper sa nu se considere reclama, n-am nici un interes cu niciunul dintre comerciantii linkuiti mai sus!

Trec maine inainte de a pleca pe la Bit, poate il gasesc la ei sa-l probez.

In subiectul:Statii Emisie-Receptie CB

06 martie 2010 - 06:23

se pare ca am gasit solutia potrivita de microfon:

Alinco - EMS-59

http://www.mondoplas...S-59-pg_ft-3111

Insa nu prea este pe stoc. Cel putin nu la mondoplast. Daca vedeti / auziti pe undeva, dati va rog de stire. Sau daca aveti alte idei.

Multam!

In subiectul:Statii Emisie-Receptie CB

06 martie 2010 - 06:07

Nenea Relu, saru'mana de urari! :P

Am dat si eu niste ture astazi in zona A2. Toata lumea zicea liber. Insa era un MCV de-asta nou undeva pe industriilor, la japca.

Cea mai buna distanta de astazi: receptie 8-9/10 la iesirea pe A2 de la Centura. Transmisia se facea la Carrefour. Pe A1. :P Probabil avea vreun tun pus pe masina. Sau era pe langa adevar. I-au mai cerut vreo doi colegi din zona sa confirme locatia, ca parea neverosimil.

Caut in continuare microfon separat pentru statie. Idei? :D

In subiectul:Statii Emisie-Receptie CB

06 martie 2010 - 12:53

Tot un drak :)


Nenea Relu, cum, dom'le, tot un drak?! :D Poi ce, Fiesta se compara cu Fusionu'?! :D

Revenind la topic, cum daca mi se pune pata, greu o dau jos, am mers pe mana lui Relu (saru'mana, coane!) si am luat Intek H-520 (plus?!), tot de la baietii de la GP (Centura, Domnesti). Am luat si o antena de 1m de la ei (era crima sa mai incerc sa ajung inapoi la Relu la cum s-a circulat azi dupa pranz). Una mai mare nu-si avea locul in masina si - vorba lui Relu - nu-mi place ideea de a alerga cu un catarg pe masina (Fusionu' fuge, nu ca Fiesta, asta pentru gurile rele de pe-aici :) ).

Am ales portabila din doua motive: spatiul din interior nu-mi permite prea multe jocuri de pozitionare fara sa atentez la picioarele pasagerului sau integritatea statiei (la alegere) si - mai mult - mi se pare mai comod totusi sa scot portabila si sa o bag in borseta decat sa ma car cu una fixa dupa mine de fiecare data cand parasesc arealul vizual din jurul autoturismului. Pur si simplu car suficient de multe rahaturi in spate mai tot timpul ca sa mai adaug si cutia fermecata.

Pe de alta parte, nu pot spune ca asta este solutia solutiilor - portabila. Pentru ca apare oricum problema pozitionarii in asa fel incat sa o si conectezi la sursa si antena, sa nu te incurce nici cablurile (le-am pozat, da-le dracului, da' mi-am zdrelit si niste deste Imagine amplasata), sa si auzi ce se vorbeste si - eventual - sa o mai poti si duce la gura astfel incat sa poti indruga ceva acolo in caz de nevoie sau dorinta, si sa mai poti si sa conduci in timpul asta, ca avioane sunt suficiente pe drumurile patriei. In fine, nici o solutie nu este perfecta.

Mi-a placut mult carkit-ul de la Storm-ul despre care vorbea Relu mai sus. Alta viata. Se inlatura compartimentul acumulatorilor complet si se prinde prin culisare car-kit-ul, astfel incat statia se trasforma intr-un microfon CB un pic mai mare. Oricum, la maxim 2/3 din Intek H-520. Insa si pretul cu 100 RON mai mare nu m-a tentat, nu eram dispus sa investesc mai mult decat necesar in jucarie. Insa este o solutie de luat in seama, fara discutie. Mai practica decat Inteku'. La calitate nu stiu a ma pronunta.

Unul dintre primele lucruri auzite a fost (iarasi?!) maneaua la CB. Cu portia de carne de rigoare.

S-au linistit baietii, si semnalul s-a tinut bine pana undeva pe la stadion. Ghencea adica. Dupa care mai auzeam bine doar cativa "colegi" (probabil cei cu amplificatoare). Deci undeva la 5 km.

Dat fiind faptul ca sunt nou in CB, o sa incep cu ce nu-mi place (referitor la Intek H-520 plus, evident!):

- e destul de mare
- squelch sensibil rau la prag;
- auto-squelch mi-a facut doar nervi, asa ca am renuntat. Poate il las la drum asa, insa pe centura este sursa de AVC.
- inca nu m-am invatat cu ea
- fiind multi-standard programabila, nu are voie in Austria (sigur, scrie si in carte), Elvetia (din ce am citit), in inca vreo cateva state ai nevoie de licenta (Italia toate, Belgia, Spania etc pentru AM).
- info putin, fata de alte modele consacrate; de ex. caut microfon cu 2 pini, am gasit MA26 (si arome) ca prezenta in mediul virtual, insa nicaieri informatii daca ar functiona cu Inteku'. Vreau microfon normal, nu-mi place ideea de a sta atarnat cu diverse fire de mine in masina, am stat destul vreo 5 ani cu hands-free-uri de Nokia si alte arome. Ceva idei?
- dimensiunea de lucru in carkit (vezi comentariul de mai sus de la Storm-urile portabile)
- modul de prindere al carkit-ului (acel surub va fi interesant in momentele de graba!)


Ce imi place:

- ideea! :)
- e portabila (adica la purtator, nu ma intereseaza prea mult versinea "de mana")
- calitatea constructiei este buna, pare destul de rezistenta.
- ecranul mare (probabil inutil in 90% din timp)
- fara acumulatori este destul de usoara, nu e deranjanta la manilulat
- in receptie buna se aude excelent, voce clara, fara "artefacte" (nu stiu in transmisie, nu am apucat sa testez cu nimeni)
- multe functii, multe butoane (nici macar nu stiu daca nu cumva trebuia sa pun la BAD things asta :) ).

Deocamdata atat, ca si-asa m-am lungit gramada cu vorba. Nu vreau sa plictisesc pe nimeni, dar am zis ca nu strica un add-on la posturile lui Extremero. Si ale lui Relu, cu permisiunea dumneavoastra.

Drive safe!