Salt la continut


imircea

Inregistrat la: 22 feb 2004
Offline Ultimul click: oct 12 2008 09:26
****-

Topicele mele

Vreau sa cumpar camion mic - sfaturi?

02 ianuarie 2008 - 02:15

Pe langa afacerea mea de baza, mai am o firma (mica) care importa si vinde materiale de constructie... si am ajuns in punctul in care trebuie sa cumpar un camion/duba pentru transportul materialelor la beneficiari. Intrucat firma este la inceput, nu prea m-as aventura la o masina noua, desi ma gandesc ca o masina SH de marfa nu are cum sa fie prea "putin rulata" sau "la o baba care s-a dus numai la biserica si la piata cu ea" si s-ar putea sa apara multe probleme cu masina.

Ce doresc eu de la masina este sa nu se strice, sa aiba costuri de intretinere rezonabile si sa poata transporta paleti de 1,6 m latime. Lungimea unui palet este de 3 m iar ideal ar fi sa poata transporta cate 2 paleti (in total 6,1 m), ceea ce cred ca nu prea este posibil in limitele de condus cu categoria B. Paletii trebuie sa poata fi incarcati/descarcati cu un stivuitor.

Intru intr-un domeniu cu care nu am mai avut pana acum nici o legatura, asa ca orice sfaturi sau sugestii sunt bine venite.

MMI la Audi - need help

23 noiembrie 2007 - 11:05

Dupa ce am montat interfata MMI si tuner TV la masina din semnatura (Audi A6) am observat ca luminozitatea ecranului MMI a crescut pana la o intensitate de-a dreptul deranjanta. Din meniul MMI aleg sa reglez luminozitatea insa aceasta se modifica abia sesizabil, practic, la luminozitatea minima ecranul este mai stralucitor decat inainte la intensitatea maxima iar diferenta intre minim si maxim este extrem de mica.
Stie cineva cum sa fac sa mai reduc din luminozitate? Nu pot sa merg asa cu masina. Mai ales noaptea ma deranjeaza f tare.
Am nevoie de ajutor!!!

Prea multa incredere in sistemul GPS?

05 septembrie 2007 - 12:19

Autoritatile din Marea Britanie au introdus primele semne de circulatie care atrag atentia soferilor asupra pericolelor la care se expun daca acorda prea multa incredere sistemelor de navigatie prin satelit, conform Reuters


Dupa mai multe incindente cauzate de informatii eronate transmise de sistemele de pozitionare prin satelit, autoritatile britanice au introdus in mod experimental in satul St Hilary, zona South Wales, primele semne de circulatie care atrag atentia asupra acestor pericole.

Cele patru semne au fost montate intr-o anumita zona in care dispozitivele electronice aveau tendinta de a directiona soferii autovehiculelor de mare tonaj catre un drum mult prea ingust pentru aceste vehicule, generand mai multe ambuteiaje in ultimele sase luni.

Reuters mai noteaza ca un sofer de ambulanta cu un sistem de navigatie defect a condus sute de kilometri in directia gresita, cu pacientul in masina. in alte cazuri, sisteme GPS care functionau bine directionau conducatorii auto pe cele mai scurte rute, care insa se dovedeau a fi drumuri inguste sau chiar impracticabile.

Cele patru semne sunt inceputul unui program pilot, care daca isi va dovedi eficienta, va fi extins la nivel national, pentru a rezolva una din cele mai mari probleme a celor patru milioane de utilizatori de sisteme GPS din Marea Britanie (peste 10% dintre soferii din Regatul Unit).

Audi A6 3.0 TDI vs. Mercedes E 280 CDI

04 august 2007 - 11:11

A venit vremea sa-mi schimb si masina.. acum am un VW Passat Highline (modelul nou) 2.0 TDI, DSG si destule optionale.

Nu reusesc insa sa ma decid ce sa aleg intre Audi A6 cu motorul 3.0 TDI cutie tiptronic si Mercedes E klasse 280 CDI cutie automata.

Ajutati-ma sa ma decid... cu cat mai multe argumente pertinente.