Salt la continut


Andreea

Inregistrat la: 24 aug 2006
Offline Ultimul click: oct 26 2009 09:11
*****

Topicele mele

Bilete de avion

06 martie 2007 - 03:07

Am fost nevoita azi sa fac o rezervare pentru 2 bilete de avion dus-intors Bucuresti-Budapesta.
Pana aici nimic deosebit. Primesc un tips despre biletele electronice platite cu cardul prin wizzair.com .
Ok, charter, e mai ieftin .. zic bine, cat poate fi de ieftin, cat sa ajunga la pretul biletului de tren.
Fac rezervarea si cand ajung sa platesc vad suma finala .. 350.00 ron.
Exact! 350.00 ron 2 persoane dus-intors la Budapesta.


Mai fac cercetari.. Bucuresti-Roma si retur, 2 persoane , 648.00 ron.
Merg mai departe.. Bucuresti-Barcelona si retur, 2 persoane, 934.00 ron.


Si incep sa-mi pun intrebarea.. cat de sigure sunt charterele astea de sunt incredibil de ieftine?
Si pentru ca tot vine vremea intalnirilor de primavara/vara.. facem intalnirea anuala la Roma? :party1:

Permisele De Conducere, Eliberate In Doar 24 De Ore

15 septembrie 2006 - 12:01

Permisele de conducere, eliberate in doar 24 de ore

Durata eliberarii permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare a fost redusa la 24 de ore in jumatate din judetele tarii. Acest lucru este posibil dupa ce Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a modificat aplicatiile informatice specifice. O alta masura luata de politistii de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a fost cresterea numarului de ghisee, dotarea corespunzatoare a acestora si organizarea pe principiul 'ghiseu deschis'. De asemenea, la avizierele DRPCIV au fost afisate, pe langa datele care se comunica din oficiu, noile reglementari aparute in domeniu. Ca urmare a masurilor adoptate, durata eliberarii documentelor a fost redusa la 24 de ore pentru cererile adresate in 21 de judete.


In restul judetelor, cererile de eliberare a permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare se solutioneaza intr-un interval cuprins intre 48 si cinci zile, termenul fiind conditionat de aprovizionarea cu placi de inmatriculare, care se face de la cele 15 ateliere judetene specializate.
Potrivit MAI, de la inceputul anului si pana in prezent, la nivelul intregii tari au fost eliberate peste 385.000 de permise de conducere si aproximativ 675.500 de certificate de inmatriculare.

Sursa: Romania Libera

Retinerea Permisului Din Cauza Starii Vehiculului

13 septembrie 2006 - 11:42

Ce-i nou in materie de legislatie rutiera?
Ce aduce nou in peisajul rutier autohton Legea nr. 49 din 8 martie 2006?
Ce a dorit sa sublinieze legiuitorul in cadrul unor texte din aceasta lege rutiera? Care este mesajul transmis de articolul cutare sau cutare? Cum trebuie interpretat articolul referitor la... ? Cand se poate considera ca nu a fost respectat dreptul de prioritate? Ce inseamna prioritate de trecere? De cate feluri sunt intersectiile, cum sunt ele categorisite? Intrebari, nedumeriri, nelamuriri!

Litera b ) a primului alineat are in vedere retinerea permisului sau dovezii inlocuitoare in cazul comiterii unei infractiuni mentionate de: art.85 (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat; conducerea unui vehicul cu numar de inmatriculare sau inregistrare fals; tractarea unei remorci neinmatriculate; conducerea unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau inregistrare au fost retrase; conducerea unui vehicul inmatriculat in alt stat dar care nu are drept de circulatie in Romania).
Asadar, avem de-aface cu un numar de infractiuni ce privesc stare de legalitate a vehiculului condus pe drumul public. In procesul rutier este de mare importanta sa se cunoasca si sa se identifice cu usurinta vehiculele aflate in miscare pe domeniul public al drumului.
Regulile inmatricularii si inregistrarii se cer a fi respectate cu toata seriozitatea si orice abatere se sanctioneaza deosebit de sever. Toate cauzele si imprejurarile posibil a fi intalnite in acest domeniu au fost luate in calcul si orice nerespectare a acestora atrage masura sanctiunii penale.
Cazuistica de gen a demonstrat ca, in majoritatea cazurilor, aceasta varietate infractionala este determinata de pregatirea comiterii unor alte fapte cu caracter ilicit, de la spargeri de locuinte, talharii, jafuri la crime abominabile.
Orice persoana care pregateste o asemenea lovitura se gandeste din timp cum sa faca sa nu fie recunoscut, identificat, pe loc sau ulterior, asa ca folosind masina ca mijloc de deplasare, transport al bunurilor sustrase si de indepartarea de la locul faptei, are grija sa-i modifice datele de identificare. A nu se uita ca autovehiculul este folosit ca mijloc cert de realizare a laturei materiale a infractiunii.
Urmeaza art. 86 alin (2 ) care pedepseste conducerea unui autovehicul de catre o persoana al carei permis este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis a fost retras, anulat ori aflat in stare de suspendare.
De aceasta data s-a avut in vedere asigurarea corespondentei dintre categoria vehiculului si cea a documentului detinut de persoana aflata la postul de conducere, pe de o parte si detinerea efectiva a documentului de catre sofer.
Orice abatere este penalizata si autorul risca sa-si piarda libertatea ori sa fie amendat penal si sa-si deschida astfel o pagina neagra in antecedentele sale de ordin penal, pagina care il va urmari o anumita perioada de timp.


Art. 87 cu cele patru alineate (1,2,4 si 5) pedepseste cu severitate conducerea unui vehicul de catre o persoana care: se afla la volan si conduce efectiv pe drumul public un vehicul in timp ce are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange; ori se afla sub influenta unor substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora; conduce un mijloc de transport public, transporta substante sau produse periculoase, este instructor sau examinator si se afla in situatia de la alin.1 si 2, atunci pedeapsa este de la 2 la 7 ani inchisoare.
Grupa aceasta de infractiuni la care se adaga specificul activitatii derulate de unii conducatori profesionisti de autovehicule (transport public, transport de marfuri periculoase, instructor auto si examniator) determina si sanctiuni penale de o anumita severitate ce au in vedere tocmai necesitatea de a ocroti in mod hotarat aceste relatii sociale de un fel deosebit.
Ultimul alineat (5) are in vedere refuzul, sustragerea sau impotrivirea la recoltarea probelor biologice. Subiect al acestei infractiuni poate fi orice conducator de vehicul dar si instructorul sau examinatorul aflat in procesul examinarii candidatului.
Prelevarea prizei biologice de sange si urina sau numai de sange are in vedere, potrivit procedurii instituite identificarea prezentei in masa sangvina a cantitatii de alcool pur, a substantelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Art. 89 alin (1) sanctioneaza infractiune de parasire a locului accidentului de catre conducatorul vehiculului sau de catre instructorul auto ori examinatorul aflat in procesul examinarii, in urma caruia a rezultat uciderea sau ranirea uneia sau mai multor persoane, fara incuviintarea politiei care va cerceta locul accidentului.
Art. 90 alin (1) incrimineaza fapta de a consuma alcool, substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, dupa producerea unui accident in urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea corporala ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane.
Art. 92 alin (3) face referire la organizarea sau participarea in calitate de conducator de vehicul la intreceri neautorizate pe drumurile publice iar alin. (5), sanctioneaza sever lasarea fara supraveghere, pe partea carosabila a drumurilor publice, a unui vehicul care transporta produse sau substante periculoase si incheie aceasta categorie speciala de fapte cu continut penal care, atentie au drept o prima consecinta retinerea permisului si eliberarea unei dovezi inlocuitoare a acestuia fara drept de a conduce. Acest aspect este confirmat de alin. 3 al articolului 111.