Salt la continut


andu

Inregistrat la: 13 feb 2007
Offline Ultimul click: mar 21 2007 03:26
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:CAR PC - multe necunoscute

19 februarie 2007 - 09:59

Si eu ma gandeam intr-un timp sa ma ocup de asa ceva. Sursa mea de inspiratie a fost aici:
http://www.mini-box....site/index.html

Preturile sunt mari, dar macar vad ca exista solutii. Daca vreti sa puneti un desktop in masina, parerea mea este ca ar trebui sa luati sursa de aici care e facuta special pentru "medii ostile", adaugati un convertor de la IDE la CF pentru ca un HDD normal nu va rezista prea mult in masina, luati un CF de o dimensiune oarecare,si faceti rost de o distributie linux care ruleaza de pe asa ceva. Ideea e ca sistemul de operare nu trebuie sa-si faca fisierel temporare pe flash pentru ca si astea au numar limitat de cicluri read/write. Dupa ce o asmenea jucarie functioneaza.... sky's the limit.
Ochisem si un convertor USB-CAN ca acest pc sa poata vedea ce se intampla prin masina.

In subiectul:Rezistenta Pentru Led

17 februarie 2007 - 01:09

Eu am folosit intotdeauna rezistente de 1k si 0.25W in masina si n-am avut nici o problema. E drept ca limiteaza nivelul de iluminare al ledului. Daca vrei sa-l folosesti pe post de lumina atunci poti sa cobori pana la 650ohm dar cu rezistenta de 0.5 W

In subiectul:Usb Car Charger

17 februarie 2007 - 12:59

www.st.com/stonline/books/pdf/docs/2143.pdf


Aici gasiti un pdf cu o multime de klucruri care se pot face cu regulatoarele astea de tensiune sun o serie intreaga 78xx unde xx indica tensiunea pe care o scoate.

Daca v-a speriat pdf-ul ala, atunci aici gasiti versiunea dezarmant de simpla.

http://www.tapr.org/...wrsup.html#7805

In subiectul:bec ABS

16 februarie 2007 - 12:34

Ce voiam sa spun cu ultima fraza (da, stiu, am probleme de exprimare) e ca ai putea sa folosesti un motaj pe pedala care sesizeaza trepidatiile ei si iti indica pe bord. Cred ca asta ar fi cel mai simplu lucru.

In subiectul:Usb Car Charger

16 februarie 2007 - 12:32

Chestiile astea pot fi construite cu minim de efort. Folosesc un singur integrat fantastic de ieftin (7805) sau putin mai scumpul 317. Pe langa astea mai e nevoie de o rezistenta si un condensator. Pentru versiunile care sa poata 1A sau mai mult mai e nevoie de inca un tranzistor si foarte probabil radiator. Schemele se gasesc pe net asa ca, daca vreti sa va distrati putin puteti incerca sa faceti singuri chestia asta.
BTW, 317 e reglabil, asa ca daca va cumparati si un voltmetru micut cu lcd, va puteti face un alimentator de masina cu tensiune variabila. Cine stie ce mai alimentati cu el....