Salt la continut


sebulbus

Inregistrat la: 18 feb 2007
Offline Ultimul click: oct 28 2009 02:57
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:CAR PC - multe necunoscute

24 martie 2007 - 06:39

in masina probabil singura configuratie care poate fi montata fara mari sacrificii (spatiu, consum curent, racire, galagie) e ceva pe arhitectura mini itx cu probabil vreun celeron sau de-ala mic (imi scapa acum numele sau), dar din fericire poate fi ajutat cu ram din belsug.
in loc de hdd, cel putin pt partea de rulare OS as merge pe un CF card, mult mai fiabil si rezistent la socuri mecanice.

pentru procesor neaparat racire pasiva cu heatpipe si radiator, nu se pune problema de ventilatoare, e mult praf si probabil s-ar colmata frecvent. eventual poate infipt radiatorul in admisia de aer proaspat a masinii sau trasa o conducta de acolo ca sa beneficieze de aer proaspat si eventual rece.

pentru power users cred ca o idee mai buna ar fi modarea unui mac mini (un procesor f eficient energetic si termic), ce mai nou poate duce si win xp (google: bootcamp) sau lasat chiar pe mac os, care e deosebit de capabil si mai nou poate duce si unele jocuri serioase (ex: quake 3/4, altele nu imi vin in minte acum).
din nou, aplicatia front row ar fi o modalitate f comoda de media playback, browserul safari stie kiosk mode, deci poate rula full screen, ai un client de mail valabil, e ok. conectarea cu zapp si wi-fi/bt e asigurata, in plus ai si firewire pe langa usb 2.0 si alea de mai inainte.
ce nu se rezolva usor pe mac os e navigatia gps, si aici ai ori solutia sa rebootezi pe windows, ori sa folosesti i-go prin sistemul limousine. iar nu stiu cat de bine sta mac os la compat. cu touch screenuri.

ca utilizator de mac (de vreo 3 ani) si fost infocat utilizator de windows iti spun ca e posibil sa faci treaba buna cu mac os.

un mini parca mananca sub 80w, deci l-ai putea mai usor infige pe undeva, in special cum zici ca ai deja o sursa de 220Vca pe masina.

raman de rezolvat: o solutie pt navi, hardware de i/o (in speta touch screen).