Stiri si zvonuri din industria auto
Scris 01 septembrie 2010 - 07:13
Oare în ce procent posesorii de un aparat foto digital mai scot ceva pe hârtie? Cum putem afla? Limitat numai la lumea din jurul meu cu care am putut avea contact timp de un număr de ani mic, cred că fără excepţie, nimeni nu mai printa pozele. Mai mult, şi eu şi alţii, am scanat poze de pe hârtie.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 01 septembrie 2010 - 07:50
Esti in greseala maxima ! Vorbesti despre printuri ? Ce dimensiuni ? Cind ai printat ultima oara o poza si la ce dimensiuni ?
Pentru o carte postala, si 512 kile sunt arhisuficienti. Daca vrei cropuri, e alta poveste, dar ai nevoie atit de rar incit chiar nu conteaza.
Ia vezi cit costa un obiectiv FARA stabilizare de 2,8 nu 2,0 cit are sapuniera ! Si nu-ti imagina ca n-are zoom ca are
Vorbesti intr-un post anterior despre prelucrare in aparat. Citi folosesc jpeg in setarile aparatului ?? 90% trag RAW, asa ca pica si asta
Prieteneste iti spun ca esti una dintre "victimele" marketingului, si nu te supara pe mine ...
Daca vrei, oricind, la orice ora, facem un test cu aparatele noastre: eu cu cel mai ieftin DSLR al tuturor timpurilor dar cu 1,6 Mp/cm patrat, si tu cu aparatul tau care habar n-am cum il cheama, care in mod evident e peste al meu dar are mult mai multi pixeli/cm patrat. Dar tragem odata RAW si alta data jpeg, in ce conditii vrei tu. Ziua n-are nicio relevanta, ca faci treaba si cu o sapuniera de 2 lei, asa ca tragem noaptea sau in lumina slaba si vei vedea diferentele.
Daca te tin curelele si suporti cheltuiala, facem si 2 printuri cit vrei tu de mari si le comparam
Scris 02 septembrie 2010 - 12:12
am facut curs mai relu, nu trebuie sa printam nimic.
facem niste calcule. 512 kb ziceai ca are imaginea aia? din pacate dimensiunea ei in biti nu are legatura cu rezolutia (depinde de format, de comprimare, etc). deci nu ne spune nimic
hai sa facem invers
best practice-urile zic ca pentru a a face un print de calitate buna ai nevoie de minim 200 dpi, preferabil 340 (dpi= dots per inch)
sa zicem ca vrei sa faci o carte postala. ce dimensiuni are? 90x140 mm aflam de la posta romana. adica 3.54 x 5.51 inches
adica trebuie sa avem intre 708 x 1102 (aprox 0.8 Mp) si 1203 x 1873 (aprox 2.25 Mp). dar daca vrei sa printezi un A4? te las pe tine sa calculezi
eu am printat un A2 (acum o luna, ca m-ai intrebat) si 10 Mp a fost limita minima acceptata pt a fi printata, altfel ma facem de cacao cu ea
apropo, ti-ai lua o camera foto cu care sa stii ca nu poti printa A4?
cine printeaza? pai in principiu fotografii (la nunti, ziare, reviste, pliante, banere, ambalaje, etc, etc, etc) si oamenii obisnuiti (eu rar, dar am prieteni care au acasa imprimante foto).
cine cumpara imprimantele foto? ca se produc milioane pe an...
cine sunt clientii centrelor de developare (sau cum s-or numi)?
cel mai tare bridge de la Canon (G11) are apertura de 2.8, dar imi imaginez ca iti dai seama ca nu e valabila la orice distanta focala. sapuniere de 2.0... nu stiu sa existe, dar nici n-am studiat. oricum nu e extraordinar de relevant avand in vedere optica aparatului, dimensiunea ridicola a senzorului sau modul de formare a imagini (ma refer la sapuniere, nu la G11)
un obiectiv canon de 50mm cu 1.8 (nu de 2.8, nici de 2.0, de 1.8!) costa 500 ron. ti se pare mult?
prelucrarea in aparat de care vorbeam eu era altceva, lasa.
facem ce teste iti doresti, nu-i problema. insa eu nu sustineam decat evolutia naturala si benefica a tehnicii. si faptul ca un aparat vechi de 10 ani nu are cum sa se compare cu unul nou oricum ai da-o. cel mai simplu e cu datasheetul in fata inainte sa ne apucam de fotografiat noaptea si printat.
poti sa te uiti si pe site-uri cu review-uri, au si imagini.
poti sa intrebi si un fotograf
nu sunt victima niciunui marketing, intamplator stiu despre ce e vorba
inca una si ma duc (sa ma culc): daca cineva face poze, probabil ca nu va face crop. probabil ca nici nu stie ce e aia. daca face fotografii, imi e greu sa cred ca vor fi multe fara crop. dar imi e si mai greu sa iti dovedesc.
http://florinpanait.wordpress.com
Scris 02 septembrie 2010 - 05:52
Obiectivele fixe au fost si vor fi ieftine intotdeauna, nu despre alea discutam.
Tine minte mereu ca indiferent de scolile facute, in fotografie cel mai important lucru e "lumina" ! Daca ai lumina suficienta, faci poze bune cu ABSOLUT orice sapuniera. Daca n-ai .... bagi bani in obiective luminoase si senzori cu densitate mica
Restul e cancan ....
l.e.
Scoala e buna ca-ti da unele informatii utile. Dar fotografia se invata din practica, iar sfaturile bune le obtii exclusiv de la fotografii adevarati. Si aia sunt putini ...
l.e.2
Sa-ti arat sapuniera cu obiectiv 35-105 si diafragma 2.0-2.8 ???
Aceasta postare a fost editata de Relu: 02 septembrie 2010 - 05:54
Scris 02 septembrie 2010 - 08:11
pai cu ce gresesc domnule? ca de lumina eu n-am zis nimic. si nici n-am sustinut calitatea suprema a unei sapuniere versus DSLR.
scoala am facut-o cu unul dintre cei mai buni fotografi din Romania (am scris pe blog) si in general am facut practica, nu teorie.
dar de fapt pe ce incontram? io am intervenit la comparatia "vechi vs nou" zicand ca e complexa (discutia, comparatia) si nu de genul "mi s-a stricat butonu la a noua, iar aia veche n-avea bunton deci nu s-a stricat deci e mai tare deci ce lucruri bune se faceau odata si ce proaste sunt astea noi cu tot cu megapixelii lor inutili".
evident ca vom compara sapuniere cu sapuniere si profesionale cu profesionale (la vechi vs nou) daca vrem sa ne pastram rigurozitatea.
putem sa le si amestecam, dar discutia devine si mai complexa si sa nu ajungem ca la aia cu 4x4... e ok, putem s-o facem numai sa ne pastram calmul si obiectivitatea.
apopo, una dintre primele sedinte de curs a fost exact pe tema asta - ce camera ne trebuie? si ne-am uitat la imagini facute cu tot felul de camere (sapuneire si DSLR-uri) in tot felul de conditii si am comentat si fiecare a inteles ce-a vrut. eu am zis si atunci o spun si acum - un singur motiv am avut sa trec la DSLR - bokeh-ul. intre timp am descoperit si altele (evident)
lumina e importanta da, dar daca nu poti sa separi subiectul de restul, atunci n-ai subiect. si ramai cu lumina...
Scris 02 septembrie 2010 - 09:34
Imi dau seama cit de bun e profesorul ala daca te-a convins ca bokeh-ul depinde de aparat si nu de obiectiv ....... eu am zis si atunci o spun si acum - un singur motiv am avut sa trec la DSLR - bokeh-ul..
...
In fine, important e ca tu sa fii multumit de pozele tale. Restul chiar nu conteaza
Scris 02 septembrie 2010 - 10:09
am zis eu ca PROFESORUL m-a facut sa iau DSLR? aveam aparatul cu ani inainte sa fac cursul...
am zis eu ca nu depinde de obiectiv ?! faceam comparatie intre DLSR si point and shot (unde nu poti sa schimbi obiectivele)! ce e asa greu de priceput/acceptat ?!
Scris 02 septembrie 2010 - 10:22
Unul din cele mai importante lucruri in comunicare e ala de a spune cit mai mult in cuvinte cit mai putine.
Scris 02 septembrie 2010 - 10:36
bine
dar sa stii si ca un alt aspect important al comunicarii este verificarea (prin intrebari) corectitudinii mesajului. adica in loc sa presupui, sa intrebi inaine sa decizi.
Scris 02 septembrie 2010 - 10:47
Serios acum, incercati sa va spuneti oful in cuvinte cit mai putine si cit mai clar.
Scris 02 septembrie 2010 - 10:49
Scris 02 septembrie 2010 - 10:51
Scris 02 septembrie 2010 - 11:17
Scris 02 septembrie 2010 - 11:57
bine
dar sa stii si ca un alt aspect important al comunicarii este verificarea (prin intrebari) corectitudinii mesajului. adica in loc sa presupui, sa intrebi inaine sa decizi.
Dacă ai aplica şi asta mai des, aş fi şi eu mai fericit.
Hai cu articole noi să am ce comenta, stau degetele degeaba.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 02 septembrie 2010 - 12:12
dar de fapt pe ce incontram? io am intervenit la comparatia "vechi vs nou" zicand ca e complexa (discutia, comparatia) si nu de genul "mi s-a stricat butonu la a noua, iar aia veche n-avea bunton deci nu s-a stricat deci e mai tare deci ce lucruri bune se faceau odata si ce proaste sunt astea noi cu tot cu megapixelii lor inutili".
Aşa o mai iau discuţiile pe arătură când se citeşte din 2 în 3. Ideea plecase de la un mecanism care nu s-a schimbat în timp, gen shutter (sau alte piese mecanice de la alte aparate din x domenii).
despre fotografie
Scris 02 septembrie 2010 - 02:55
o aplic destul la serviciu, in rest imi mai scapa ...Dacă ai aplica şi asta mai des, aş fi şi eu mai fericit.
Hai cu articole noi să am ce comenta, stau degetele degeaba.
ce articole?
Scris 02 septembrie 2010 - 07:28
Probabil că e greu să aplici treaba asta cu binele şi înţelesul, de obicei ai (general vorbind) lucruri mai bune de făcut.
Totuşi recunoşti că noi nu suntem aşa de importanţi precum serviciul, acu' pe bună dreptate, că nu ţi-am lua niciodată o maşină
... sau cine sţie, relu, ceva?
despre fotografie
Scris 07 septembrie 2010 - 08:35
New details are starting to emerge about the SSC Ultimate Aero II.
According to Top Gear, the sexy supercar features a twin-turbo 6.8-liter V8 engine with 1,350 bhp (1,007 kW / 1369 PS). This will likely enable the 2,600lb (1,179kg) UA2 to accelerate from 0-60 mph in 2.8 seconds, before topping out at 275 mph (443 km/h). If the latter figure holds up, the Ultimate Aero II will become the world's fastest production vehicle.
As we have previously reported, the Bugatti Veyron Super Sport currently holds that title with a top speed of 268 mph (431 km/h). When it accomplished that task, it dethroned the original 256 mph (412 km/h) SSC Ultimate Aero.
http://www.worldcarf...orld-record-top
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 07 septembrie 2010 - 09:02
Scris 27 septembrie 2010 - 04:06
http://economie.hotn...cii-germane.htm
Saab e in discutii avansate cu BMW pentru a folosi pe viitor motoare ale marcii germane
Spyker - compania olandeza care a cumparat Saab - e in discutii avansate pentru a cumpara tehnolgie BMW, astfel incat pe viitoarea generatie 9-3 sa fie utilizate motoare germane, scrie Bloomberg, citand surse apropiate discutiilor. Spyker a confirmat ca e in discutii cu BMW, iar anuntul oficial va fi facut miercuri, inaintea inceperii salonului de la Paris. La salonul francez, Saab aduce primul sau automobil 100% electric, o versiune de 9-3 cu autonomie de 200 km si viteza maxima de 160 km/h.
Bloomberg scrie ca noua generatie 9-3 care va iesi pe piata in 2012 ar putea utiliza un motor nou, de 222 CP produs de BMW. Propulsorul ar putea fi folosit si pe berlina de varf de gama 9-5. In plus, parteneriatul ar putea include si folosirea platformei lui Mini Countryman pentru realizarea modelului 9-2 al Saab ce ar trebui sa iasa pe piata in 2014.
Spyker anuntase ca e in cautarea unui parteneriat care sa o ajute in demersul de a duce productia Saab de la circa 40.000/an, la 120.000 de masini. Pe de alta parte, BMW livreaza motoare puternice unor marci mai mici, precum Wiessmann.
Saab va prezenta la Paris primul sau model 100% electric, o versiune break a lui 9-3 Combi din care vor fi construite 70 de exemplare pentru a fi testate in Suedia, la anul. Masina are motor electric ce dezvolta echivalentul a 184 CP, ajunge in 8,5 secunde de la 0, la 100 km/h, iar autonomia promisa este 200 km. Testele incep la primavara.
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 29 septembrie 2010 - 12:52
It was inevitable! One of the most hotly anticipated debuts for the biggest auto show of 2010 in Paris has been leaked. Not only do we have a name but a mildly distorted low resolution image which concurs with the five previously released teaser images.
Tipped to French site blogautomobile.fr the Sesto Elemento Concept (Sixth Element Concept) is made entirely of carbon fiber. With a weight of 999 kg (2202 lbs) no power output figures have been reported yet. However, it is powered by a V10 engine, as previously indicated in teaser number 2, and hits 0 to 100 km/h (62mph) in 2.5 seconds en route to a top speed of 350 km/h (217.5 mph).
Found in group 14 of the periodic table of chemical elements, carbon has an atomic number of 6.
With the proverbial beans spilled, we wonder if Lamborghini will still release the sixth and final teaser image tomorrow leading up to the vehicle's scheduled media reveal on the eve of its Paris debut on Thursday.
Scris 29 septembrie 2010 - 01:14
despre fotografie
Scris 29 septembrie 2010 - 02:15
V10 de vreo 550-600cp.
nu zice daca e RWD sau AWD.
oricum, RAKETA.
Scris 06 octombrie 2010 - 09:49
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi