Stiri si zvonuri din industria auto
Scris 23 iulie 2010 - 10:13
Insa, nu-i mai putin adevarat ca sunt transmisii si transmisii. Unele mai eficiente, altele mai putin. Unele mai inteligent etajate, altele mai putin, etc ....
Cata ( cred ) ca vrea sa spuna altceva, si anume ca nu neaparat puterea dicteaza, ci tot ansamblul motor-transmisie ( cu acea curba de cuplu extrem de importanta ) pune puterea jos asa cum "stie el", adica ansamblul.
Scris 23 iulie 2010 - 10:31
Colegul tau avea dreptate, insa observatia de mai sus se aplica cam la toate masinile de dupa 2000... si aici intervine SB pentru a mai remedia din probleme...Zicea un coleg ca de fapt ar fi nu stiu cum gatuite in ceea ce priveste acceleratia ca sa se incadreze in low CO2 emission!
La Astra H, timpii de 0-100 din 'carte' sunt sub cei reali. Astra J e cu vreo 100kg mai grea ca H-ul, motoarele sunt Euro 5, chestii care conteaza...
Scris 23 iulie 2010 - 11:58
sub sau peste?La Astra H, timpii de 0-100 din 'carte' sunt sub cei reali.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 24 iulie 2010 - 12:00
Scris 06 august 2010 - 10:55
Despite its recent recall woes Toyota is now back in the black.
The Japanese automaker posted a $2.2 billion (€1.67 billion) profit for the first quarter of this year, compared to an $850 million (€645 million) loss last year. Much of it was due to a rebounding auto market in the United States where a fall in loan defaults and rising sales produced boyant numbers at Toyota's financial services arm which accounted for 85 percent of its total North American operating profit.
Given the sunnier outlook, Toyota has revised its forecast upward for total global sales for the current fiscal year ending March 31, 2011. Toyota projects it will sell 7.38 million units around the world in that period.
There is more good news for Toyota, which took a hit on U.S. consumers' view of the brand with the recalls. According to YouGov BrandIndex, a company that tracks consumers' attitudes towards brands, Toyota is back to an overall positive image.
But Toyota is still operating in the red in Europe. The company reported a loss of $79 million (€60 million) for the first quarter for its European operations. Still, an improvement over the previous $158 million (€120 million) loss for the same period last year.
http://www.worldcarf...ion-2nd-quarter
Scris 18 august 2010 - 09:20
Priced at $3,175,000 (€2,582,560), the 1995 model only has 300 miles on the odometer. It features silver paint, a 6.1-liter BMW V12 engine, and an enduring legacy as one of the greatest cars ever built.
As you may recall, the F1 became the world's fastest production car in 1998 when it hit a top speed of 240.14 mph (386.5 km/h). It was later succeeded by the Koenigsegg CCR, Bugatti Veyron, SSC Ultimate Aero, and Bugatti Veyron Super Sport.
The F1 is being put up for sale by Gemballa North America. We can't help but wonder if the disappearance of Uwe Gemballa and the subsequent insolvency of his company instigated the sale of this modern automotive gem.
http://www.worldcarf...-miles-for-sale
Scris 30 august 2010 - 03:25
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 30 august 2010 - 03:31
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 30 august 2010 - 03:34
Bine ca-n perioada urmatoare, de cativa ani de zile, nu am in plan sa-mi cumpar vreo Coyota.
Scris 30 august 2010 - 03:37
http://www.automarke...-sua-32037.html
Scris 30 august 2010 - 03:42
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 30 august 2010 - 04:06
Cu putin noroc peste 1 an de zile poate apar si ceva oferte promotionale.
Scris 30 august 2010 - 04:41
despre fotografie
Scris 30 august 2010 - 04:58
pt 4x4 pretul minim este 21,000 EUR cu 2.0 benzina, si 23,200 EUR pt diesel 2.0
mi se pare cam la fel ca pt Hyundai ix35 (apropo, am vazut masini pe stoc cu oferte f bune la dealerul Hyundai din Constanta)
cica Sportage ar avea alt sistem 4x4 decit ix35, se zice ca ar avea un sistem propriu dezvoltat impreuna cu Magna Steyr - de ce ar face concernul Hyundai-Kia chestia asta?
Aceasta postare a fost editata de Frank SF: 30 august 2010 - 05:01
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 30 august 2010 - 05:25
despre fotografie
Scris 30 august 2010 - 05:28
Oricum politica de vanzari a Hyundai RO nu am inteles-o si nici nu o inteleg, dar nu mai reiau discutia asta.
In ceea ce priveste exclusiv modelul ix35, am un prieten care are unul 4x4 2.0i echipare superioara, mie nu-mi place de nicio culoare; in cel mai bun caz ma lasa indiferent.
Scris 30 august 2010 - 09:53
Cand spuneam (ultima oara cu f putin timp in urma) ca dpmdv incepe sa nu se mai justifice (sau cel putin din ce in ce mai greu) achizitionarea unor masini mai scumputze (adica in jur de 15-20k euro), tocmai din astfel de motive, acum avem aceiasi situatie si-n cazul masinilor de ~30k euro.
Tot dpmdv asa ceva nu este nici pardonabil, nici justificabil, nici nimic; ori sunt in stare sa faca masini ori nu; nu ma intereseaza unele care sa faca micul dejun si "una mica" dimineata in drumul spre birou, ci una fiabila, cu un bun compromis intre confort si stabilitate si dotari rezonabile fara lucruri inutile si/sau extravagante. Stiu, asa ceva nu se mai fabrica de ceva ani de zile si, cel mai probabil, nici nu se va mai fabrica. Asta-i o realitate, insa nici eu (din postura de client) nu sunt obligat sa cumpar toate (cuvant urat)-urile care le marketeaza o firma sau alta, care actualmente traieste din (pe langa o vicleana campanie de mkt) din unele reusite si rezultate inregistrate cu ani de zile in urma; cei care le au si pe alea.
Sunt constient ca si cand am scris opinia precedenta, cat si acum, au fost / sunt destui care stramba din nas la asa ceva si inteleg sau conchid eronat altceva; asta din multe motive, de la unele nevoi de dotari/gadget-uri, motorizari, dar si chestiuni superficiale de genul "am o functie/job (vezi Doamne o pozitie) cum sa circul cu mai putin de ....", sau "daca vecinul are marca x, trebuie sa-mi cumpar si eu", sau ........, pana la ce vreti voi.
Tragand o linie, fie ea si intermediara, am ajuns o societate de consum, fara o scala a valorilor, fara ca macar sa mai fim in stare sa intelegem care ne sunt valorile reale si care sunt cele false/inchipuite, unde se vrea din ce in ce mai mult si mai repede, unde oamenii sunt in stare sa se calce in picioare unii pe altii, pt un circ amarat, golit de orice semnificatie si dezolant, dar frumos ambalat; iar toate acestea sa vad cam peste tot, asta s-a vrut (mai mult sau mai putin voluntar la nivelul fiecarui individ).
Scris 30 august 2010 - 11:08
Problema e alta, au dat naştere unui cerc vicios, dar din ăla rău, care dacă se opreşte din rostogolire, duce la dezastru. Dacă eu reduc consumul unui produs X şi zic că fac o economie şi mă pun la adăpost, această decizie va avea un impact negativ tot asupra mea. Poate nu iniţial, dar în scurt timp cel de la care nu mai consum eu nu va mai consuma de la altcineva şi tot aşa până când eu prin decizia mea mi-am produs indirect propriul faliment, în loc să mă salvez. În linii mari cam asta se întâmplă.
Problema e şi mai profundă, chiar dacă nu iau decizia de a limita consumul, sistemul în sine nu are o bază economică sănătoasă şi într-un final se va prăbuşi sub propria greutate.
De fapt cam tot în jurul nostru e o iluzie. Poate nu ne dăm seama, dar bunăstarea noastră se bazează pe mizeria altora, care trăiesc cu 1$ pe lună.
Ce soluţie viabilă avem?
despre fotografie
Scris 31 august 2010 - 02:01
Atat timp cat inca ne raportam la anumite chestiuni (ca sist de valori nu-i pot spune) impuse de societatea de consum, impusa la randul ei de altceva/altcineva, vom avea o imagine distorsionata; cum spuneam in postul anterior sist de valori care, de cele mai multe ori, a fost profund trunchiat sau umplut cu pseudovalori.
Insa, aparte de aceasta, eu nu sunt deloc convins ca resursele actuale permit, pt o perioada prea mare de timp, sustinerea actualului ritm de consum; astfel la un moment dat, intr-un fel sau altul, cercul vicios mentionat de tine va fi rupt.
Oricum actuala situatie economico-financiara internationala nu numai ca nu e prea roza, dar nu pare a avea remedii sanatoase; cel mult niste carpeli si distorsionari ale realitatii, pt a avea o pastila ceva mai putin amara de inghitit si pt a crea niste perdele de fum / iluzii pt cei multi.
O situatie interesanta, din acest pct de vedere, este cea a Chinei care a ajuns a 2-a putere economica a lumii, dar bazandu-se mai mult pe consumul intern (cu toate necesitatile care decurg de aici) si mult mai putin pe producerea de plusvaloare pt celelalte natii; chiar si asa cresterea lor este, intr-o anumita masura, artificiala, din mai multe considerente. Astfel daca China nu ar avea aceasta imensa cerere interna pt consum, lucrurile nu ar mai fi la fel.
p.s.: discutia asta nu cred ca-si are locul aici, ci mai degraba in aria de offtopic, in topicul crizei financiare sau altul care sa trateze o tema cat mai inrudita.
Scris 31 august 2010 - 11:19
Mai,Apropos de toate rechemarile astea in service, unele care pleaca de la chestiuni minore si banale - vezi un switch-, dar care pot genera probleme f mari si serioase.
......
Tot dpmdv asa ceva nu este nici pardonabil, nici justificabil, nici nimic; ori sunt in stare sa faca masini ori nu; nu ma intereseaza unele care sa faca micul dejun si "una mica" dimineata in drumul spre birou, ci una fiabila, cu un bun compromis intre confort si stabilitate si dotari rezonabile fara lucruri inutile si/sau extravagante. Stiu, asa ceva nu se mai fabrica de ceva ani de zile si, cel mai probabil, nici nu se va mai fabrica....
.....
Nu exista si nu a existat niciodata un produs perfect, cu atit mai mult masini care au in componenta multe mii de repere.
In trecut masinile erau mai simple, implicit posibilitatea defectiunilor mai mica.
Oricum in trecut nu exista nici mediatizarea de azi prin care aflam imediat cind nu stiu ce rahat poate sa se defecteze mai rapid datorita unor scapari in proiectare sau defecte de materiale, etc ...
Eu cred ca avem pretentii prea mari la produsele pe care le cumparam, indiferent de pretul lor.
Repet, nu s-a inventat inca perfectiunea pe pamint, motiv pentru care exista si acea perioada de garantie. Garantie, care cei mai multi nici nu stiu ce reprezinta.
Scris 31 august 2010 - 11:55
Nu e chiar asa, parerea mea e ca uitam cine suntem si de unde venim; in alte cuvinte care ne sunt necesitatile primare si care sunt cele false, induse, etc., care ar trebui sa fie realmente preocuparile si tintele (nu am vrut sa folosesc termenul "teluri", pt ca ar putea capata o usoara nuanta peiorativa) noastre.
Atat timp cat inca ne raportam la anumite chestiuni (ca sist de valori nu-i pot spune) impuse de societatea de consum, impusa la randul ei de altceva/altcineva, vom avea o imagine distorsionata; cum spuneam in postul anterior sist de valori care, de cele mai multe ori, a fost profund trunchiat sau umplut cu pseudovalori.
Insa, aparte de aceasta, eu nu sunt deloc convins ca resursele actuale permit, pt o perioada prea mare de timp, sustinerea actualului ritm de consum; astfel la un moment dat, intr-un fel sau altul, cercul vicios mentionat de tine va fi rupt.
Oricum actuala situatie economico-financiara internationala nu numai ca nu e prea roza, dar nu pare a avea remedii sanatoase; cel mult niste carpeli si distorsionari ale realitatii, pt a avea o pastila ceva mai putin amara de inghitit si pt a crea niste perdele de fum / iluzii pt cei multi.
O situatie interesanta, din acest pct de vedere, este cea a Chinei care a ajuns a 2-a putere economica a lumii, dar bazandu-se mai mult pe consumul intern (cu toate necesitatile care decurg de aici) si mult mai putin pe producerea de plusvaloare pt celelalte natii; chiar si asa cresterea lor este, intr-o anumita masura, artificiala, din mai multe considerente. Astfel daca China nu ar avea aceasta imensa cerere interna pt consum, lucrurile nu ar mai fi la fel.
p.s.: discutia asta nu cred ca-si are locul aici, ci mai degraba in aria de offtopic, in topicul crizei financiare sau altul care sa trateze o tema cat mai inrudita.
Asta am spus eu, soluţia?
despre fotografie
Scris 31 august 2010 - 11:58
Normal ca tineau mai mult, pentru ca si preturile erau altele, basca masinile mult mai simple. Acum toti vor "specificatii" si pret scazut. Asta cere consumatorul, asta trebuie sa i se dea. Nu ?Nu or fi fost perfecte, dar clar ţineau mai mult, în general, pt. că oricum atunci nu se aştepta nimeni să schimbi anual maşina, televizorul, telefonul, aparatul foto şi câte or mai fi. Lăsăm maşinile, pot da exemple cu scule audio, au ajuns să meargă mai bine alea vechi de 20-30 ani (condensatori originali, mama lor, mecanisme, unităţi optice care nu mai cedează la praf etc.) decât astea noi după 2-3 ani.
........
Aceasta postare a fost editata de Relu: 31 august 2010 - 11:59
Scris 31 august 2010 - 12:24
Iar lucrurile care nu se pot strica rapid ca atare, sunt "stricate" din soft. De exemplu bateriile care reţin de câte ori au fost încărcate şi după o vreme nu mai merg, deşi n-au nimic. Ceasuri electronice care după un anumit număr de ore se închid şi adio.
Poate că ar trebui să ne canalizăm eforturile în alte direcţii, decât să producem aiurea nişte lucruri de larg consum. Ok, producătorii susţin că o astfel de abordare asigură şi un progres tehnologic susţinut, care altfel nu ar mai fi posibil. Care e soluţia de mijloc?
despre fotografie
Scris 31 august 2010 - 12:25
Dezbatem unele ipoteze cand ne vedem...................
Asta am spus eu, soluţia?
Pt mine (si cei ca mine, daca si cati or mai fi) ce alternativa exista ?......... Acum toti vor "specificatii" si pret scazut. Asta cere consumatorul, asta trebuie sa i se dea. Nu ?
Nu exista, sau eu nu am gasit-o; probabil ca eu/noi suntem cantitate neglijabila, sau unii dintre cei care "inca nu s-au dat pe brazda".
Scris 31 august 2010 - 12:39
despre fotografie
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi