@ Rares :
Pai nu este si normal sa fim selectivi ?
Ca doar noi dam banii si tot noi ne vom stresa cu eventuale nedorite probleme aparute. Principala grija a importatorilor si dealerilor din Ro este sa ia banii, mai rar sa mai faca si treaba buna si-n rest, asa cum trebuie.
Si da, m-am saturat de marcile europene. Cel putin pt urmatoarele 2 masini. Dar asta este doar opinia si hotararea mea.
Rares cum m-a prins pe mine microbul Vwag, cand am spus ca nu vreau Vw tocmai datorita pretului mare cerut si dotarilor saracacioase oferite ?
Nici cu povestile nemuritoare despre japoneze nu sunt de acord, statistic si real ofera premise mai bune de functionare cat mai mult in parametri dati de constructor, fara probleme si batai de cap suplimentare si constante precum fac majoritatea marcilor europene. Ca statisticile astea sunt unele mai mult sau mai putin blamate (vezi JD Power, etc.) este adevarat. Ca nu trebuie sa ne bazam exclusiv pe statistici iarasi adevarat. Ca marcile japoneze stau destul de slab la capitolul service si retea teritoriala (fata de cum ar fi de dorit) iarasi adevarat. ca unele au preturi prea mari fata de normal (vezi Honda, Mazda) iarasi adevarat, numai ca sunt reale perspective de a fi schimbate ultimile 2.
Asa de gasit minusuri japonezelor gasim, si reale nu la nivelul de impresii. dar per total daca facem exact la fel analiza marcilor europene vom vedea ca situatia va avantaja japonezele. Si acestea se strica, chestiunea cu nu se strica niciodata e pur marketing si demagogie la cine tine. Nu am sustinut asa ceva vreodata ci doar faptul ca premisele de a se intampla asa ceva in cazul marcilor japoneze sunt mai reduse.
Dintre marcile japoneze, la noi in tara, Toyota pare a sta cel mai bine, are cea mai buna retea teritoriala proprie, preturi ceva mai mici deca tcelelalte (poate si pt ca sunt facute in Eu, la celelalte nu consideram taxa non-eu si tot ar iesi putin mai sus), preturi revizii ceva mai bune.
Hyundai a fost (si oarecum este) considerat, insa :
Elantra a schimbat generatia, ca la noi inca se vinde modelul vechi e altceva.
Getz este cam mic fata de dorinta exprimata.
Generic, au termene de livrare mari (bine in special la Accent), preturi mari chiar mult prea mari de dupa vanzare.
Nu mi-ai spus care tip de motorizare crezi tu ca ar fi cel de dorit in cazul de fata, desi intuiesc ce va spune benzinarul din tine.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte