Smart Forfour
Scris 30 octombrie 2006 - 10:11
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 31 octombrie 2006 - 05:16
Scris 31 octombrie 2006 - 06:24
Scris 31 octombrie 2006 - 08:55
Scris 31 octombrie 2006 - 10:13
Scris 31 octombrie 2006 - 10:44
Scris 31 octombrie 2006 - 11:35
Scris 12 noiembrie 2006 - 11:53
Scris 13 noiembrie 2006 - 12:26
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 13 noiembrie 2006 - 12:26
Aceasta postare a fost editata de the1: 13 noiembrie 2006 - 12:28
Scris 13 noiembrie 2006 - 05:30
Intr-adevar spatiu la genunchi este destul, insa in detrimentul portbagajului.
Scris 01 decembrie 2006 - 06:34
In sfarsit, am facut si un consum strict urban in Bucuresti, pe mai multi km, vreo 200. E drept, zilele si saptamanile astea traficul a fost infernal si vremea ceva mai rece, iar eu nu m-am codit sa-i mai dau si talpa unde puteam, dar totusi mi-a dat un consum cam mare zic eu...fix 10l/100kmAs fi interesat de consumul urban, te rog.
O sa revin si cu alte calcule http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/256.gif
Scris 04 ianuarie 2007 - 10:53
Ca un mandru posesor de 44, ce sfaturi imi poti da cu privire la masina. Am tot citit review-uri, dar astea nu se compara cu experienta reala a unui posesor.
Acum, ca deja a trecut o buna perioada de timp de cand o ai, iti pare rau ca ai luat-o, ca ai fi putut lua altceva cu banii aia?
Ce puncte tari si slabe are masinuta?
Din ce te-ai mai interesat tu intretinerea unei asemenea ganganii cam la ce nivel e?
Cu speranta ca nu te-am stresat cu intrebarile, astept parerile si sfaturile tale.
Ajuta un frate forumist.
Inca ceva, stii cumva care erau nivelele de echipare si ce contineau fiecare ?
Scris 05 ianuarie 2007 - 01:41
Scris 05 ianuarie 2007 - 12:08
In gama 9-10 mii E final as fi gasit poate un Focus I/Golf IV, dar mult peste 70k km rulati. Cum Golf-ul mi se pare foarte anost iar Focusul nu-mi place la interior, mi-am gasit motive sa pa fixez pe forfour (care am gasit-o ca si noua, inca in garantie, echipare Passion, la 18 mii de km rulati si vechime 14 luni).
Despre intretinere nu prea am ce sa-ti zic, masina are acum aproape 26k km (da, am mers f. mult dupa standardele mele, insa 2k a fost drumul din Germania) si inafara de benzina nu am intervenit cu nimic. Consumul mixt pt. 1.3 benzina e undeva usor sub 7l/100km, iar in Buc. ia cam 8-10l (functie de stil de condus, de vreme, trafic, etc). Daca consideri consumul asta cam mare, ai optiunea diesel cdi care insa e cu 1-2000 E mai scumpa la achizitionare. Intervalul de revizie mi-l afiseaza ca va interveni peste 14k km, pt. ca e setat din 20 in 20k km sau un an. Dupa ce fac prima revizie la Casa Auto, revin cu impresii, dar se va intampla undeva prin mai-iunie (m-am gandit sa o duc oricum cand iese din garantia de producator de 2 ani, adica in iunie). Pretul la revizie am inteles de la reprezentanta ca este rezonabil, adica vreo 5 mil. Oricum mi-am luat din Germania de la Smart-center filtrele (de aer si de ulei, pt. ca cel de combustibil nu se schimba la benzinare), asta pt. orice eventualitate Reviziile sunt de 2 tipuri, de tip A si de tip B, si intervin alternativ. Prima este doar schimb de ulei si filtru de ulei, iar a doua inseamna si schimb de bujii (la benzinare) filtru de aer, si alte cateva interventii fct. de km. la care s-a ajuns cu masina.
Nivelele de echipare la Smart se numesc Pure, Pulse si Passion. Toate echiparile beneficiaza de ABS, EBD, ESP, TCS, 4 airbag-uri (2 frontale+2 laterale-fata) si de frana pe discuri pe toate rotile, volan reglabil, inchidere centralizata, kit reparatie roti, bancheta fractionabila, rabatabila complet si culisanta !
Pulse aduce A/C si radio-CD si Passion mai aduce scaun sofer reglabil pe inaltime, piele pe volan, schimbator, levier de frana, plafon panoramic dublu, jante Al de 15" si proiectoare. Pt. forfour exista doua nivele de echipare mai rare, Sportstyle si Brabus care vin cu garda redusa, suspensii (si) mai tari, ornamente sport la exterior/interior, jante de 16" sau de 17" in cazul Brabus. Asta in mare.
Exista o lista destul de mare de optionale pe care (partial) poti avea sansa sa o gasesti la masini germane sh., gen Smart Sound System care aduce un subwoofer sub scaun pasager, computer de bord care vine impreuna cu volan multifunctional, alarma-smart, roata de rezerva slim (pe care mi-am luat-o din .de), plafon transparent culisabil electric, cotiera rabatabila in spate din piele, kit telefon, radio smart 10 (cu suport mp3), sertar sub scaun pasager, launge-concept = rabatarea orizontala a scauneleor din fata, perdele pt. luneta si ferestre din spate, s.a.
Exista o diferenta observabila la ext. intre modelele 2004 si 2005/2006: pe capota motor nu mai exista cele 2 prize false de aer din plastic negru. Iar la interior, incepand cu 2005 au renuntat la placile acelea de plastic de pe spatele spatarelor scaunelor din fata (in cazul in care nu exista optiunea lounge) si au introdus standard polita portbagaj.
Sper ca te-am ajutat cu cate ceva, si iti urez bafta !
Scris 05 ianuarie 2007 - 08:21
Scris 02 aprilie 2007 - 03:53
Cum mai stai la capitolul consum?
Scris 06 aprilie 2007 - 01:32
Despre consum iti pot spune ca l-am calculat pe ultimii ~400km, cu o pondere de 50% extraurban si 50% urban si mi-a iesit vreo 7.7l/100km.
Toate bune si Sarbatori fericite !
Scris 06 aprilie 2007 - 01:41
Scris 06 aprilie 2007 - 02:08
Am mers cu al unui cunoscut, cel de 95CP este ceva mai sprinten ca benzinarul de aceeasi putere, ajutat fiind si de o cutie mai scurta, si evident are un consum mai scazut.
Scris 23 octombrie 2007 - 04:49
Vreau sa-mi iau si eu una bucata si am gasit ceva sh in Germania, dar mi se pare un pic mai scumputa fata de ce ai luat tu (desi are aceeasi culoare si pare ca aceleasi dotari )
http://eng.autoscout...a...=10000&zip=
Nu stiam mare lucru despre Smart ForFour, dar dupa ce ti-am citit posturile m-am convins ca este alegerea pe care o voi face
Legat de link-ul dat, ti se pare ca ar avea dotari in plus, care sa justifice diferenta de bani?
Cum e cu TVA-ul returnabil? In afara de taxa de prima inmatriculare, mai platesc ceva?
Multumesc si s-o conduci cu placere in continuare!
L.E: in ce zona stai? M-ar fi interesat daca s-ar putea sa vad si eu masina pe viu, oricum in poze arata super bine
Aceasta postare a fost editata de VladG: 23 octombrie 2007 - 04:50
Scris 24 octombrie 2007 - 10:37
Daca te-ai fixat pe exemplarul acela, din cate observ are in plus fata de a mea trapa rabatabila electric (la mine plafonul transparent e fix) sound packet (adica un subwoofer sub scaun pasager dreapta din cate imi amintesc) si radio6 in loc de radio5 (aici nu-s mari diferente).
Eu stau in zona Militari - Politehnica, daca gasim timp intr-o dupa-amiaza ti-o pot prezenta.
De anul asta nu mai e valabila chestia cu TVA-ul nemtesc returnabil, insa nu mai platesti aici vama. Ramane insa taxa de inmatriculare.Cum e cu TVA-ul returnabil? In afara de taxa de prima inmatriculare, mai platesc ceva?
Scris 24 octombrie 2007 - 12:28
Salut !
Daca te-ai fixat pe exemplarul acela, din cate observ are in plus fata de a mea trapa rabatabila electric (la mine plafonul transparent e fix) sound packet (adica un subwoofer sub scaun pasager dreapta din cate imi amintesc) si radio6 in loc de radio5 (aici nu-s mari diferente).
Eu stau in zona Militari - Politehnica, daca gasim timp intr-o dupa-amiaza ti-o pot prezenta.
De anul asta nu mai e valabila chestia cu TVA-ul nemtesc returnabil, insa nu mai platesti aici vama. Ramane insa taxa de inmatriculare.
Hai ca-i tare! Pai stii unde stau eu!?
Militari - Politehnica )))
Blocul din spatele magazinului PLUS, deci n-o sa fie prea greu sa gasim un moment convenabil ptr amadoi sa vad si eu masinuta.
Mi-ai dat si o veste buna cu taxele, inseamna ca o sa am de platit doar 350E in plus, adica taxa de prima inmatriculare. Chiar ard de nerabdare sa o iau
Scris 24 octombrie 2007 - 01:02
Eu nu stiu cat de tare te grabesti tu, ne-am putea vedea in seara asta sau maine seara...in weekend "zbor" la munte
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi