Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Smart Forfour

• Please log in to reply
126 replies to this topic

#76 VladG

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 42 Mesaje:
Inregistrat: 23-octombrie 07
  • Marca:Smart
  • Model:ForFour
  • Motorizare:1.5 benzina

Scris 29 noiembrie 2007 - 01:44

Salutare.

@Artanis, m-ai convins cu prezentarea ta, drept pentru care am dat o fuga in Germania si mi-am tras si eu un Smart Forfour :o
Sunt tare incantat de el. In seara asta merg sa depun actele la Politie, pentru inmatriculare.
  • 0

#77 mol

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 29 noiembrie 2007 - 01:56

S-o stapanesti sanatos!
Iese din banalitate.
  • 0

#78 VladG

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 42 Mesaje:

Scris 29 noiembrie 2007 - 02:14

Merci. Mai pun pozele astea si ma retrag, nu vreau sa ma bag mai mult pste prezentarea lui @Artanis :o
http://www.garajul.r...o...si&img=1667

Aceasta postare a fost editata de VladG: 29 noiembrie 2007 - 02:14

• 0

#79 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 29 noiembrie 2007 - 06:18

Pai, fa un topic separat si da-ne mai multe detalii despree achizitie.
  • 0

#80 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 08
  • Marca:SMART
  • Model:FORFOUR 2005
  • Motorizare:1.5 CDI 70 CP

Scris 17 februarie 2008 - 02:24

Ha ! Atunci trebuie sa stii pe unde sunt I-urile. Acolo stau.

Eu nu stiu cat de tare te grabesti tu, ne-am putea vedea in seara asta sau maine seara...in weekend "zbor" la munte :)

Salut

Si eu sunt posesorul uni smart forfour pulse si sunt mandru de el dar am o intrebare la care nu ii gasesc raspuns pe nici un forum cat costa o revizie la aceasta masinuta : placute, filtre, ulei si alte consumabile .

M-ar interesa in bucuresti; nu am avut timp unde sa intreb sa ii fac o revizie iar telefonul pe care l-am dat la mercedes m-a dezamagit sunandu-mi ca numa inspectia costa 250 de ron ca sa nu mai vorbim de restul asa ca va rog sa imi raspundeti si mie .

Unde faceti revizia si daca ati facut-o cam cat v-a dus !

Multumesc frumos!
  • 0

#81 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 17 februarie 2008 - 09:27

Daca masina nu e in garantie, poti sa te duci cam oriunde dupa ce in prealabil ai cumparat: ulei filtre si placute. Nu e nevoie sa cotizezi aiurea la service Mercedes.
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#82 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 18 februarie 2008 - 07:25

Eu am facut revizia de tip B in luna mai anul trecut la Casa Auto Bucuresti (reprezentanta Mercedes si Smart). O revizie nu poate sa depaseasca 2 ore, sa ca nu este cazul sa te ingrijorezi pt. pretul manoperei. Toate consumabilele le-am cumparat eu, filtrele din Germania si uleiul (Castrol Edge full-sintetic 0W-30 = 4 litriix70RON) de la noi. Manopera la toata operatiunea a costat fix 191RON, ora de manopera fiind 83RON (cel putin atat era anul trecut). Acum, sa-ti spun preturile la consumabilele luate din .de:
- filtru de ulei ~9E
- filtru de aer ~16E
- filtru de habitaclu ~17E
- 4 bujii (benzinar) ~25E
Asadar, in felul acesta, revizia de tip B m-a dus aproape 700RON. Revizia de tip A, care survine alternativ cu cea de tip B nu include schimb de bujii, asa ca ar trebui sa fie cel mult 600RON. Bine, acum poti alege un ulei mai ieftin si mai poti impusca si acolo vreo 100RON...:D

Bafta !
  • 0

#83 VladG

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 42 Mesaje:

Scris 18 februarie 2008 - 07:48

Salut.
Mai era in garantie cand ai facut revizia cu piesele tale?
Si eu ma pregatesc prin mai de revizie si as vrea sa stiu daca pot aduce au consumabilele, inca fiind in garantie.
  • 0

#84 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 18 februarie 2008 - 10:26

Da, teoretic mai era in garantie, dar nu m-a pasionat la modul real acest lucru. Evident ca poti aduce consumabilele tale :D
Oricum, eu voiam sa fac revizia la reprezentanta (mai ales ca voiam sa puna testerul pe ea si pe langa asta comandasem si o cheie de rezerva, pe care nu o puteam procura decat de-acolo). In alta ordine de idei, am un amic cu un Smart forfour 1.5 cdi, care a facut revizia la Augsburg, cu consumabilele de-acolo, si care a iesit in final (din cate imi amintesc eu) ceva mai scump...
  • 0

#85 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 20 februarie 2008 - 09:13

Multumesc mult pentru discutia purtata si imi este de forte mare ajutor

eu l-am luat de curand si sunt foarte multumit de el bine inteles ca in bucuresti nu scapi de zgaraieturi si bine intles in ultima perioada imi vine sa ma zgarii pe fata ca are prelungirea din fata, sub bara acea bucata mica de plastic negru care ii da un alt look dar care bine inteles nu a rezistat si am rupt-o
Dar in legatura cu servicul sper sa ma lamuresc cu un telefon la ambele serviceuri atat la casa auto cat si augsburg oricum nu am timp deloc sa imi cumpar eu piesele si vreau sa vad care o sa fie mai bun la pret ; o sa tin cont bine inteles si de viteza de lucru

La mine ultima revizie in carte a fost facut la apropae 38 .000 si acum ma apropii vertiginos de 50.500 si vreau neaparat sa o duc pentru ca o simt ca vrea la service

V-as fi forte recunoscator daca m-ati ajuta cu o parere sau chiar cu cateva relatii !!!

Va multumesc inca o data si la mai putine accidente

Sa ne traiasca rachinasii!!!! :beerchug: :beerchug:
  • 0

#86 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 20 februarie 2008 - 10:16

Daca apesi de doua ori repede pe butonul din dreapta amplasat undeva sus pe vitezometru, o sa-ti afiseze intervalul pana la urmatoarea revizie, si tipul reviziei: simbolizata cu o cheie este revizia de tip A, si cu doua chei revizia de tip B.
  • 0

#87 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 21 februarie 2008 - 08:18

La mine apare numai o cheie si -178 km ce inseamna exact ;
Si haideti sa va fac o surpriza si pote va si ajut
Comanda Nr. : Nedelcu Cosmin

Ofer/Com. : 211

Oferta este valabila 7 zile in limita stocului disponibil.
Preturile sunt exprimate in RON (Leu Greu) si contin TVA.
Program: LUNI-VINERI 9-18 si SAMBATA 9-13 in toate centrele AI
LUNI-SAMBATA 8,30-20 Supermarket&Service Rapid Bucuresti Militari

Livrare
Cant. Articol Termen Pr.unitar Pret Total
----------------------------------------------------------------------------------
Smart 2005 for4 WME4540001B110538 1.5D 68KW

1 Buc. Set placute frana fata 216,71 216,71
LUCAS-TRW,termen de livrare 1-2 zile

1 Buc. Set placute frana spate 105,37 105,37
DELPHI,termen de livrare 1-2 zile

1 Buc. Filtru aer 50,69 50,69
MAHLE,termen mediu de livrare 3-4 zile

1 Buc. Filtru ulei 59,89 59,89
MAHLE,livrabil din depozit Bucuresti 1-2 zile

1 Buc. Filtru polen cu carbon activ 70,33 70,33
MANN,termen de livrare 1-2 zile

1 Buc. Filtru combustibil 76,99 76,99
BOSCH,livrabil din depozit Bucuresti 1-2 zile

1 Buc. Inspectie sumara (include si schimb 87,96 87,96
de filtre si ulei)
2 Buc. Montaj placute de frana (pereche) 68,85 137,70
------------------
Total cu TVA RON 805,64
==================
incl. 19% TVA RON 128,63
Total fara TVA RON 677,01
------------------
Livrare : Cheltuielile de transport se suporta
de Client
Expediere : Marfa se ridica din Centrul Augsburg Militari
Cond. Plata : Avans 50% din valoarea comandata,
restul de plata la predarea marfii
RAIFFEISEN BANK SA-SMB Cont: RO77RZBR0000060002406159

Astia sunt augsburg oferta trimisa la cerer si vorbit la telefon si explicat ce are masina si cazut de comun acord a pieselor!

Iar acum tinetiva bine cu cei de la casa auto

Stimate domnule Nedelcu,

Referitor la solicitarea dvs. va transmitem urmatoarea oferta:

Placute frana fata � 247 Ron

Placute frana spate � 247 Ron

Filtru ulei � 73 Ron

Filtru combustibil � 108 Ron

Filtru clima � 88 Ron

Filtru aer � 72 Ron

Ulei motor Mobil � 372 Ron (6 litri)

Manopera � 3.3 h/ 110 ron/h + TVA(in functie de inlocuirea filtrelor).

Va multumim si va stam la dispozitie pentru orice alte informatii suplimentare.

O parere cei de la augsburg au fost foarte promti si bussines la casa auto m-am chinut sa vb cu cineva care sa imi trimita aceasta oferta de ma durut capul!

Sper ca va ajuta miercuri sper sa bag masina si sa va fac copie la factura

Multumesc pentru ca exista acest forum!
  • 0

#88 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 21 februarie 2008 - 11:13

Diferenta esentiala zic eu este ca Augsburg importa piese de la diversi producatori, pe cand Casa Auto lucreaza numai cu piese de origine Smart (sau Mercedes). Apoi vad ca la cei din urma ai pus si uleiul, si la Augsburg nu...In fine, alegerea ta.

PS. Grabeste-te cu revizia. Daca iti apare interval negativ, inseamna ca ai depasit termenul recomandat. Bafta !
  • 0

#89 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 23 februarie 2008 - 08:44

Mersi mult pentru sfat dar tinand cont ca multa lume dupa un anumit timp nu mai tine cont de filtre care trebuie sa fie aceleasi ca cu acelea din fabrica si am intrebat si lume multa si reprezentati auto si mecanici de la renault care mi-au recomandat acelasi lucru nu inseamna ca daca iti pui un filtru de ulei marca man sau placute delphi sau marca mercedes oricum la casa auto nu mi-au dat acordul ca voi putea sta lnaga masina pe cand la augsburg mi-au spus ca am aces la masina ca sa vad cum se lucreaza.

Oricum eu ma grabesc foarte tare si cei de la augsburg mi-au comandat piesele si mi-au spus ca cel tarziu miercuri o bag in service o sa incerc si la casa auto luni sa vad daca reusesc mai devreme sa o duc la ei dar au preturi care adunate la sfarsit strang bani de cureaua de distributie si imi convine mai mult . Amandoi ofera garantie la piese si la manopera asa ca ma gandesc ca nu are ce sa se intample grav iar de la cine am luat masina mi-a recomandat nu neaparata sa pun smart sau mercedes pe ea tot ce conteaza este garantia lucrarii si profesionalismul de care dau dovada .

O sa va dau niste persoane de contact de care am facut rost de la casa auto daca vreti si de la augsburg sper sa va ajute !

PS Voi unde v-ati facut ultima revizie si cam cat v-a dus?

Multumesc ca raspuzi!
  • 0

#90 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 23 februarie 2008 - 10:57

mama ce scoruri la mercedes. astia-s nebuni d-le... :(
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#91 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 23 februarie 2008 - 06:35

de unde scumpi ? :( Placutele sunt mai ieftine decit cele de Laguna 2 la dealer autorizat renault....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#92 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 24 februarie 2008 - 10:51

Cosmin, filtrele ca filtrele, dar la placutele de frana eu nu m-as risca. Macar alea cauta-le originale. N-am inteles poanta cu cureaua de distibutie, Smart are toate motoarele pe lant (mai putin cel de 170CP de la Brabus) :o
  • 0

#93 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 24 februarie 2008 - 11:24

:o Inca o data mersi Artanis esti un om de treaba si chiar nu stiam ca toate motoarele inclusiv al meu 1.5 dci 68cp are lant .

Chiar nu stiam si am cartile in germana dar nu le inteleg nici daca ma impusti o sa le dau la un prieten care stie si vorbeste germana sa mi le tarduca ca sa inteleg mai bine . Eu din discutii stiam ca numa motoare mari au lant iar cele mici au curea de distribuite! dar daca tu zici asa o fi o sa vad cand o duc la service!

"Iar poanta era ca diferenta care se strange din celelelate piese strnageam bani pentru cureaua de distrbutie"

Luni sun iar la casa auto sa vad reusesc sa o bag mai repede la ei iar daca nu ramane la augsburg!

Sper sa fie bine va tin la curent!
  • 0

#94 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 25 februarie 2008 - 08:16

User manual in format PDF in lb. engleza il poti lua de-aici: http://www.bubski.co...e/44 manual.pdf

Cel tehnic, de service, nu am idee de unde si daca poate fi procurat...
  • 0

#95 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 25 februarie 2008 - 09:53

Multumesc pentru carte

intr-un final cei de la casa auto au facut un totatl de maxim 1639 de ron la acea revizie de mai sus
asa ca am ramas la un alt service la care o duc maine de dim la 10 si cu care am vb la tel si mi-au facut o oferta de 900 ron plus ca in banii astia am si o revizie gratuita minima la 100 K :angry: maine va scanez oferta de la casa auto cu pretul bomba si factura de la noul service

Multumesc si sper ca o sa va ajute tot ce scriu eu aici si pe ceilalti chiar daca nu sunt posesori de smart!

Imi pare rau ca nu mai sunt si altii care au smart si nu impartasesc cate cvea din masina aceasta care zic eu ca daca lasau putin la pret era cea mai vanduta masina din gama ei!

Ne auzim cat de curand!
  • 0

#96 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 27 februarie 2008 - 10:18

Any news ? Dar cred ca nu ar strica sa-ti faci un topic aici, la "masina mea", cu poze, cu tot tacamul :)
  • 0

#97 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 27 februarie 2008 - 06:20

Am rezolvat revizia

Am scimbat asa :

Placute frana fata / spate - ferodo

Discuri fata / spate - bosch

Ulei motor -castrol 5w40 - 5 l

Filtre aer / ulei /combustibil -mann

Total 1864 ron

Asa ca faceti o compartie numa ce imi schimbau cei de la casa auto

Am gasit sa iau si filtru de habitaclu dar stau prost cu banii si am gasit o mica scapare de ulei iar treaba asta ma mai costa 350 de ron dar nu le-am comandat

Iar pb cea mai mare este ca nu au putut sa imi faca pe calculator ca si cum ca am facut revizia au zis ca s-ar putea sa fie din el si ca ii trebuie anumite coduri si am sunat undeva si neam interesat si costa cam 500 ron la mercedes ca sa vin sa imi bage acel cod si sa se reseteze calculator de rezvizie (mie mi se pare o porcarie).

Cam asta e sunt forte multumit baietii s-au miscat repede manopera 0 ron pentru ca am avut comanda mai mare de 500 de ron

Asa ca urmatoarea revizie sper sa strang bani si sa o pot duce unde au tot softul pentru ea daca nu o sa o duc la baieti sa ii dea ei pentru 150 de ron

Va multumesc si va astept cu raspunsuri si sa ne ajutam impreuna daca aveti nevoie de contacte va pot ajuta cu cea mai mare placere la casa auto , augsburg si mercedes ! :)

Ne auzim curand!
  • 0

#98 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 27 februarie 2008 - 06:54

Ia aminte aici, si incearca sa faci resetarea intervalelor de revizie astfel (mentionez ca eu nu am incercat, pontul e luat de pe un forum britanic):

Switch on ignition
Select the maintenance indicator with the trip odometer button, within the first 4 sec
Switch off ignition within the display period of approx. 10 sec
The maintenance indicator remains in the multifunction display
Press trip odometer and switch on the ignition with the button pressed
Keep pressing the trip odometer for a further 10 sec
During this period, the maintenance indicator is not replaced by other displays in the multifunction display.
The oil reset is then performed. After this is completed, the multifunction display indicates the remaining distance for the next maintenance.

Aceasta postare a fost editata de Artanis: 27 februarie 2008 - 06:55

• 0

#99 Nedelcu Cosmin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Scris 28 februarie 2008 - 03:49

O sa incer mersi mult !

Daca nu rusesc pute sa n vedem ca sa incerci si tu ?:D

Dami si mie te rog cateva syturi pe unde te uiti tu ca sa mi citesc si eu micile trikuri!

Sper sa mearga ! te anunt ! Daca rueti esti cel mai d treaba om ! SI POATE facem un club mareeee al smartustilor poate se apuca astia si readuc productia de smart pe piata ;)

Mie mi se pare o masina ok si ca desing dar ca si consum si intretinere ca sa nu mai vorbim de motor care mi se pare foarte reusit !

Am intrebat un posesor de smart si a zis ca buba lor ramane partea de pe dreapta si anume un semering care e si la mine aiurea si scapa ulei cica asta e singura lor buba !

Tipul o are din 2004 printre primele serii si are aproape 200 k motorina si e super multumit de ea ! pt ca a avut banu si-a permis sa o tina numa in service mercedes si mittsubushi si e impecabila masina !

Sunt multi carora le pare rau ca s-a oprit productia dar eu sper sa scoata pana la urma inca un model sau daca nu o sa le scrie astia posesori de smart forfour sa se razgandesca ;):D

Te tin la curent !

P.S Nu pot sa imi pun poza la avatar asa cum ai u si sa scriu detaliile la ce model am ! am micsorat si poza la poza !
  • 0

#100 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 28 februarie 2008 - 08:25

Daca nu reusesti sa resetezi intervalul service, mai vorbim pe sapt. viitoare...

Poza cu avatarul trebuie sa aiba max. 125x125 pixeli, la dimensiunile astea trebuie sa faci avatarul, si fisierul sa nu aiba mai mult de 50KB. Dar de ce nu faci un topic sa descrii acolo in cateva randuri masina, cum ai achizitionat-o, si sa postezi cateva poze. Poti atasa poze pana de vreo 200KB pana la un total de 1MB. Deci poti pune lejer 5 poze numai cu tool-ul de pe forum. Mai multe poti aduce cu http://www.imageshack.us/

Bafta !
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi