Salt la continut

Fotografie

Subaru - Videos

• Please log in to reply
694 replies to this topic

#226 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 27 decembrie 2009 - 03:33

Din pacate dieselul a fost si va ramine o mare "pacaleala", sustinuta intr-adevar de economia de combustibil. In afara de asta, nu are decit dezavantaje.

@Aer Curat
Sunt intr-adevar un benzinar convins, tocmai pentru ca am pretentia ca stiu foarte bine ce-i ala un "diesel".
  • 0

#227 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 27 decembrie 2009 - 03:47

Compara cuplul unui benzinar si a unei fumigene si vezi daca sunt diferente.

Dupa care vezi si ce puteri scot .... :lol:

Greseala fatala ! Compara tedei-ul cu gti, subaru diesel cu STI de 2 litri, etc....
Pe linga faptul ca sunt echivalente la cuplu, benzinara are multi cai in plus ;)

:D
Ai luat niste exemple f "potrivite", STI cu diesel-ul Subaru .................. sigur. :D
Nu vorbeam de cai, ci de cuplu. Chiar tu dadeai ex cu tractoarele care remorcheaza avioanele. ;)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#228 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 03:51

Pai de cuplu vorbeam si eu. Care diesel are cuplu mai mare ca benzinara ? Compara tedei-ul cu GTI, sau orice altceva. Daca vrem sa "tractam", mergem prin "triaje"... :lol:

Aceasta postare a fost editata de Relu: 27 decembrie 2009 - 03:52

• 0

#229 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 27 decembrie 2009 - 04:06

relu, nu prea mai e asa. il ultimii ani toate motoarele au evoluat, mult, mai ales pe partea de diesel. potential exista in toate, depinde de piata daca renteaza investitia intr-un sens sau altul.

benzinar convins am fost mult timp, pana am vazut ca nu mai ofera nimic in plus acum. sunt tot pe acolo. fiecare isi ia ce i se potriveste :lol:, in general alegere dicatata de numar de km si stil de condus in raport cu pretul combustibilului.

campionatul de turisme a fost luat de un diesel (TDI) parca, si s-au luptat cu niste motoare benzinare adevarate, de la bmw (daca nici astia nu mai stiu sa faca motoare pe benzina).

tot TDI (ce sa-i faci) a fost declarat motorul ecologic al anului.

comparatia TDI - "GTI" e oarecum fortata, tine de costuri si piata. bmw are 2l diesel la 200 de cai de exemplu.

http://www.superchip...MW20D204bhp.pdf

http://www.superchip...w2lfsiturbo.pdf

pejte, unde-s varfurile?

iar la subaru, sunt ei prosti, ca eu un diesel din asta sanatos asteptam. asta e, au facut ce au putut. urmaream vanzarile si stau prost. sunt curios cum va evolua compania pe viitor si daca toyota isi va mai permite sa o cumpere. toyo are cele mai mari pierderi momentan, VAG cele mai mari cresteri. la nivel mondial mi se pare tare ciudat.

la bmw 3.5d ca fi similar cu 3.5i - totul se rezuma la costuri.
ca le poti tuna, ca benzina suporta puteri foarte mari, conteaza mai putin, conduse tare, diferentele de consum de 3-4 ori mi se par pur si simplu prea mari. aici vorbim de o lume normala. plus ca noi nu vedem niste aspecte, o benzinara de sute de cai din cilindree mica are multe dezavantaje, multe costuri, intretinere foarte delicata etc.

motorul teapan e ala aspirat si mare. si motorul asta e pe moarte. vezi ca toti producatorii merg spre motoare turbo in diverse forme, foarte mici.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 27 decembrie 2009 - 04:07

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#230 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 27 decembrie 2009 - 04:08

Uite in cazul G6, desi nu este corect sa compari GTI-ul cu un diesel, in fine:
2.0 TFSI 210 cp GTI cuplu 280 Nm
2.0 Tdi 140 cp, cuplu 320 Nm
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#231 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:15

nu e vorba numai de cuplu. TDI-ul e tinut la 170 de cai din multe considerente, asa cum tin si 3.0TDI in frau. altii folosesc motorul ala la 300 de cai de cativa ani si nu a crapat. culmea e ca se comporta mult mai misto ca un 3.0TDI stock. valabil si la monstrul V10 TDI. chestii de marketing.

ajungem iar la masina buna si masina "buna" :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#232 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:19

Ideea e ca toti incearca sa aduca dieselul aproape de benzina dpdv puteri si se apropie, dar cu costuri foarte mari. Cuplurile nu difera, dar curbele da. Nu vorbim de superchips sau masini tunate, ca asa am si eu 270 cai in loc de 230, si cuplu de 430 in loc de 330 ... ;)
Motoarele difera foarte mult dpdv functionare si combustibil. A compara benzina cu diesel e deja o mare greseala din start, pentru ca sunt 2 lucruri diferite.
Am spus si o repet, dieselul are marele avantaj in consum si pretul combustibilului. In schimb are foarte multe minusuri.
l.e.
Aia cu motorul ecologic e o mare pacaleala, pentru ca se masoara un singur parametru. In valoare absoluta, un diesel e cu foarte mult mai poluant decit un benzinar. Interesele sunt altele decit informarea corecta a polulatiei.
  • 0

#233 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 27 decembrie 2009 - 04:20

esti si tdi de 170cp si 350nm. daca e asa.

in fine, iara o dam in benzina vs diesel si e topic dedicat. si IARA discutam aceleasi discutii ;)

ideea e ca fiecare sa se bucure de ceea ce-i place.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#234 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:22

nu e vorba numai de cuplu. TDI-ul e tinut la 170 de cai din multe considerente, asa cum tin si 3.0TDI in frau. altii folosesc motorul ala la 300 de cai de cativa ani si nu a crapat. culmea e ca se comporta mult mai misto ca un 3.0TDI stock. valabil si la monstrul V10 TDI. chestii de marketing.

ajungem iar la masina buna si masina "buna" ;)

Iar comparati ma masini "tunate" ? GTI-ul nu-i tinut in friu ? Cit scoate numai cu soft ? ;)
  • 0

#235 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 27 decembrie 2009 - 04:26

Ai uitat de GTD, 170CP...
  • 0

#236 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:27

Conteaza ?
  • 0

#237 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 27 decembrie 2009 - 04:30

ooooo asta e un subiect ciclic observ.
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#238 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:35

Tipic "garajul" ;)
  • 0

#239 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:44

la sfarsit toata lumea primeste seminte.
tipic garajul.
;)
  • 0

#240 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 04:52

Ideea e ca toti incearca sa aduca dieselul aproape de benzina dpdv puteri si se apropie, dar cu costuri foarte mari. Cuplurile nu difera, dar curbele da. Nu vorbim de superchips sau masini tunate, ca asa am si eu 270 cai in loc de 230, si cuplu de 430 in loc de 330 ... ;)
Motoarele difera foarte mult dpdv functionare si combustibil. A compara benzina cu diesel e deja o mare greseala din start, pentru ca sunt 2 lucruri diferite.
Am spus si o repet, dieselul are marele avantaj in consum si pretul combustibilului. In schimb are foarte multe minusuri.
l.e.
Aia cu motorul ecologic e o mare pacaleala, pentru ca se masoara un singur parametru. In valoare absoluta, un diesel e cu foarte mult mai poluant decit un benzinar. Interesele sunt altele decit informarea corecta a polulatiei.

am pus link-urile tocmai pt a vedeam niste curbe moderne ale unui diesel. si in scadere, e foarte foarte mare. conteaza enorm la un drum cu 4 persoane si bagaje. cei cu benzinare mai scot si roata de rezerva cand se duc la cate un gratar ;) sau chiar toata mobila din casa ;)

de asemenea in link poti vedea cam cat urca cu un soft normal fiecare.

normal ca si GTI e tinut, din motive de consum mai ales. daca il lasi liber, la 6500 de ture consumul creste, de 2-3 ori. e normal. ceva trebuie sa produca puterea. la un diesel cresterea e aproape simbolica comparativ.

in SUA, poluarea e privita altfel decat aici, acolo nu se masoara doar CO2, pana si motoarele pe benzina o duc greu si unele nu au voie in california deloc.
apoi acolo sunt multi terti care au capacitatea de a verifica cam orice aspect tehnic, lucru care in europa nu se intampla.

si ziceam ca ne intoarcem la masina buna si masina vandabila, pt ca nu putem discuta in termeni absoluti ce motor e mai bun, ci care motor ofera mai mult pt un pret.

asteptarile oamenilor sunt adesea peste posibilitati. si atunci cauta solutii alternative. asa s-a si ajuns la mutarea motoarelor diesel de la camioane (unde incontestabil sunt superioare), la masini. costurile sunt dictate de piata, asa cum brusc motorina devenise mai "scumpa" de produs.
diferentele de consum pe hartie sunt mici, real sunt foarte mari.
fiabilitatea e maricica la diesel, majoritatea motoarelor din germania sunt neumblate sute de mii de km. similar cu orice benzinar.
posibilitatea de a avea un plus de putere ieftin. sa nu uitam ca benzinarele turbo ceva mai economice nu au foarte multi ani.
caracterul de utilitara, e hulit, dar nu trebuie exclus pt o familie etc etc.

nu trebuie sa comparam motoarele in sine, ci cui se adreseaza si unde.

ma uit acum la un film, super motor, V8, 220 de cai, nu are moarte. si ala il da exemplu de motor puternic, state of the art. asta pt ca in SUA benzina era la pret de apa. in europa viata a dictat alt curs al lucrurilor.
mi-ar placea un benzinar misto, da' cu capul nu l-as putea alege niciodata. trebuie sa tin cont de nevoi si posibilitati.

oricum nu mai inteleg de mult de ce ar conta cine a mai bun. totul trebuie puternic particularizat.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#241 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 08:16

Tu discuti in principal de "compromisuri". Fiecare din cele 2 reprezinta un compromis. Ori fiecare isi alege compromisul care-i convine lui.
Unii vor "utilitara" si procedeaza in consecinta, altii pun accent pe confort si fac altfel decit primii.
Fiecare varianta are un "pret". Una in bani, alta in minusuri de alta natura.
  • 0

#242 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 08:21

e prea general. adica megane 1.5dci era infinit mai confortabil decat 308 1.6 benzina. INFINIT!

dar in principiu alegerea este un compromis peste tot, nu poti avea consum mic, sportivitate maxima, intretinere minima etc. te plimbi printre ele cum poti mai bine.

sau iti iei un GTI :lol:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#243 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 08:29

Nu esti corect. Compara 2 masini identice cu motorizari diferite.
  • 0

#244 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 08:33

are we there yet?
:lol:
  • 0

#245 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 08:35

Nu esti corect. Compara 2 masini identice cu motorizari diferite.

asa, la subaru, te sperie diesel-ul in masina?

adica nu toti au TDI PD, care nici ala nu mai exista.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#246 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 09:28

Nu ma sperie ca n-am :lol: Masina e misto, dar nu mai e subaru ....
  • 0

#247 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 09:30

normal ca nu mai e subaru, am spus primul asta. insa sa stii ca si-a castigat niste admiratori infocati. singura buba e ca aia nu stiu ce e ala un subaru.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#248 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 09:32

......
singura buba e ca aia nu stiu ce e ala un subaru.

Nu e buba, e noroc :lol:
  • 0

#249 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 27 decembrie 2009 - 09:33

:lol:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#250 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 03 ianuarie 2010 - 05:35