Relu, on Jan 8 2010, 11:21 PM, said:
Intr-o tara civilizata, rulajul e foarte important la o masina second. Numai la noi toti intreaba "ce an e nene ???"
La 9000 xt-ul ala trebuie sa fi avut sau sa aibe ceva de-i asa ieftin. De ce unul cu 1 an peste e 20.000 ???
Sau una ca a lui forester chiar rulata e 16000 ???
Si aia care vind nu sunt particulari.....
alegi masini din tari diferite. forester xt la nemti a fost mereu scump si RAR.
daca te uiti putin la preturi, o sa vezi ca sunt foarte ciudate, cel mai scump XT, model din asta nou, e vreo 38k, semnificativ mai scump ca la noi. deci dealerul poate cere cat vrea el.
mai e una la 34, pret normal si una la 30 sa zicem. primele rulate punem un 23. daca faci niste calcule, o sa vezi ca da cam pe acolo cu un �30%. ei cer, nu le mai da nimeni. dar fiind totusi germania, masini rare, pot tine la pret. cand am luat eu foresterul, la nemti erau numai automate si preturile ajungeau aproape de a mea NOUA!
apoi daca una de 8k km e 20k, cat ai vrea sa fie una cu rulaj de 8 ori mai mare intr-o tara cu o piata auto modesta?
asta e, ne convine sau nu, preturile cad rau. nemtii cer mult pe anumite masini.
Forester, on Jan 8 2010, 11:39 PM, said:
Cred ca am aflat misterul pretului mic. Cele doua masini sunt din Danemarca, si de la niste colegi care au lucrat acolo am aflat ca la ei taxele de inmatriculare sunt absolut exorbitante (90-150%), cu vreo doua exceptii: cele destinate pentru tranporturi in comun, de genul taxi, si utilitare, care au numai vreo 10% taxe. In consecinta, acolo se vand o gramada de masini de toate soiurile doar cu bancheta spate scoasa si un o plasa intre sofer si spatiul din spate, si gata "utilitara". Daca va uitati la automata de 11.000 euro se vede putin intr-o poza despre ce vorbesc.
Deci daca as lua teoretic unul dintre acei Foresteri, ar trebui sa montez la loc bancheta/spatar/centuri, chestii d-astea.
mai cauti la nemti la dezmembrari si te-ai scos. bancheta nu face inca 10k.
ska, on Jan 8 2010, 11:25 PM, said:
astea-s masini de o viata.
intreaba-l pe cata, care a mai bagat inca vreo 50.000euro doar in benzina
bine, si la cum merge el...
la cati km am facut anul asta, era o diferenta de vreo 4k�.
Relu, on Jan 8 2010, 11:33 PM, said:
Te doare fix in pix de consum la cum merge o turbata subaru. Oricum nu haleste cu mult mai mult decit un GTI
![]()
Cine vrea consum mic, isi ia fumigena. Si cu consumul ramine ....
la un mers normal consuma cam cu 50% mai mult subaru.
Aceasta postare a fost editata de cata69: 09 ianuarie 2010 - 12:01