Salt la continut

Fotografie

Subaru - Videos

• Please log in to reply
694 replies to this topic

#401 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:03

Relu, on Jan 8 2010, 11:21 PM, said:

Intr-o tara civilizata, rulajul e foarte important la o masina second. Numai la noi toti intreaba "ce an e nene ???"
La 9000 xt-ul ala trebuie sa fi avut sau sa aibe ceva de-i asa ieftin. De ce unul cu 1 an peste e 20.000 ???
Sau una ca a lui forester chiar rulata e 16000 ???
Si aia care vind nu sunt particulari.....

alegi masini din tari diferite. forester xt la nemti a fost mereu scump si RAR.

daca te uiti putin la preturi, o sa vezi ca sunt foarte ciudate, cel mai scump XT, model din asta nou, e vreo 38k, semnificativ mai scump ca la noi. deci dealerul poate cere cat vrea el.
mai e una la 34, pret normal si una la 30 sa zicem. primele rulate punem un 23. daca faci niste calcule, o sa vezi ca da cam pe acolo cu un �30%. ei cer, nu le mai da nimeni. dar fiind totusi germania, masini rare, pot tine la pret. cand am luat eu foresterul, la nemti erau numai automate si preturile ajungeau aproape de a mea NOUA!

apoi daca una de 8k km e 20k, cat ai vrea sa fie una cu rulaj de 8 ori mai mare intr-o tara cu o piata auto modesta?

asta e, ne convine sau nu, preturile cad rau. nemtii cer mult pe anumite masini.

Forester, on Jan 8 2010, 11:39 PM, said:

Cred ca am aflat misterul pretului mic. Cele doua masini sunt din Danemarca, si de la niste colegi care au lucrat acolo am aflat ca la ei taxele de inmatriculare sunt absolut exorbitante (90-150%), cu vreo doua exceptii: cele destinate pentru tranporturi in comun, de genul taxi, si utilitare, care au numai vreo 10% taxe. In consecinta, acolo se vand o gramada de masini de toate soiurile doar cu bancheta spate scoasa si un o plasa intre sofer si spatiul din spate, si gata "utilitara". Daca va uitati la automata de 11.000 euro se vede putin intr-o poza despre ce vorbesc.

Deci daca as lua teoretic unul dintre acei Foresteri, ar trebui sa montez la loc bancheta/spatar/centuri, chestii d-astea.

mai cauti la nemti la dezmembrari si te-ai scos. bancheta nu face inca 10k.

ska, on Jan 8 2010, 11:25 PM, said:

astea-s masini de o viata.

intreaba-l pe cata, care a mai bagat inca vreo 50.000euro doar in benzina :)
bine, si la cum merge el... :lol:

la cati km am facut anul asta, era o diferenta de vreo 4k�.

Relu, on Jan 8 2010, 11:33 PM, said:

Te doare fix in pix de consum la cum merge o turbata subaru. Oricum nu haleste cu mult mai mult decit un GTI :lol:
Cine vrea consum mic, isi ia fumigena. Si cu consumul ramine .... :lol:

la un mers normal consuma cam cu 50% mai mult subaru.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 09 ianuarie 2010 - 12:01

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#402 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:04

De cele mai multe ori ( sa nu zic intotdeauna ) masinile foarte ieftine sunt cu probleme.
  • 0

#403 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:04

Relu, on Jan 8 2010, 11:43 PM, said:

Daca le mai au... Daca nu, ai pus-o la cit tre sa coste o bancheta

Ceva in genul asta era in africa. Dar la ei era legat de vama care avea niste scoruri enorme la masinile non-utilitare.

10k� nu e sigur.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#404 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:06

l.e.
Cata, fii corect si nu compara masina ta cu un xt. Tu ai dat pe al tau de 2 ori pretul pe care l-ai fi dat pe un xt second. Mai conteaza consumul ?

Asta e cea mai mare greseala care se face, si anume raportarea exclusiv la consum. O masina are un pret, si cheltuielile cu acea masina ( chiar daca ne convine sau nu ) includ si pretul de achizitie.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 ianuarie 2010 - 12:08

• 0

#405 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:07

Relu, on Jan 9 2010, 12:04 AM, said:

De cele mai multe ori ( sa nu zic intotdeauna ) masinile foarte ieftine sunt cu probleme.

scaune lipsa :) , da e o problema.

ne mai uitam la masinile alea peste o luna si vedem ce fac. ma mir sa nu le un neamt, pune 2 scaune de bucatarie in spate si face profit rapid.

daca te uiti la ce piata auto e pe mobile si cate XT-uri sunt in europa la vanzare (chiar subaru in general), iti dai seama ca sanse sa dai bine si repede masina sunt foarte mici.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#406 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:07

Eh, din cand in cand mai fac exercitii d-astea de visat cu ochii deschisi, insa dup-aia ma uit cu lanterna dupa firfirici in portofel si ma potolesc... E bun si NAspiratul meu. Are si reductor, s�c!
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#407 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:09

Poi daca scoate 4k EURO intr-un an din consum, in 2-3 ani PLUS valoarea de revanzare balanta se inclina clar de partea fumigenei.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 09 ianuarie 2010 - 12:10

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#408 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:12

cata69, on Jan 9 2010, 12:07 AM, said:

......
daca te uiti la ce piata auto e pe mobile si cate XT-uri sunt in europa la vanzare (chiar subaru in general), iti dai seama ca sanse sa dai bine si repede masina sunt foarte mici.

In vest nu prea se merge "la plesneala" cind vinzi o masina. Fiecare masina la vinzare e destul de aproape de pretul care-l face. Daca pretul e mare sau mic, are intotdeauna o explicatie.
  • 0

#409 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:12

cata69, on Jan 9 2010, 12:07 AM, said:

........................

Da, dar vezi si-n RO ce preturi au la sh., am vazut unele cam ...... nerealiste.
Ti-am povestit mai deunazii dupa ce ma uitam, am aruncat un ochi si la alte modele si ........ cam la fel; la alte marci situatia mai difera. :)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#410 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:19

oaspetele, on Jan 9 2010, 12:09 AM, said:

Poi daca scoate 4k EURO intr-un an din consum, in 2-3 ani PLUS valoarea de revanzare balanta se inclina clar de partea fumigenei.

Cum sa scoti mah 4000 din consum ???? Esti copil ?
Cu 4000 oiro, la un consum de 13% faci 30.000 km !
Asta presupunind ca X3-ul consuma NIMIC :)

Aer Curat, on Jan 9 2010, 12:12 AM, said:

Da, dar vezi si-n RO ce preturi au la sh., am vazut unele cam ...... nerealiste.
....

Tu cit ai cerut pe fabia ta ? :)
  • 0

#411 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:21

cata69, on Jan 9 2010, 12:03 AM, said:

la cati km am facut anul asta, era o diferenta de vreo 4k�.

la un mers normal consuma cam cu 50% mai mult subaru.

13% am avut eu consum mediu cu Mazda si am umblat rar singur in masina. Cata probabil ca tindea spre 20%.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#412 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:24

Relu, on Jan 9 2010, 12:06 AM, said:

l.e.
Cata, fii corect si nu compara masina ta cu un xt. Tu ai dat pe al tau de 2 ori pretul pe care l-ai fi dat pe un xt second. Mai conteaza consumul ?

daca dadeam atat pe un XT diesel, mergea comparat, altfel nu.
apoi cauta tu si vezi cate sanse ai avea sa gasesti un XT manual. sunt foarte foarte putine.

dintr-o perspectiva foarte ciudata e legat de consum, dar nu de costuri. problema e foarte delicata, sa nu te poti bucura de o masina chiar costa mai mult decat bani. sa stai mereu cu ochii pe rezervor mi se pare o prostie. nu e masina ca la berkut sa se joace cu ea, e masina de condus. daca avea rezervor de 100l minim, cred ca mai mult ca sigur o aveam si acum. in afara ca avea cutie de kkmk pe R (uneori ma enerva la culme) si consumul MARE raportat la rezervor, nu prea puteai sa ai pretentii mari si mie mi-a palcut foarte mult. insa sa mergi distante mari (sute de km) si sa nu te poti alerga cu nimeni ca era imposibil sa se nimereasca rezervor plin, sa nu poti alerga tu cand gaseai un drum misto, ca iar benzina sufletul, dat tare in ea, sarea consumul de 30% lejer, si sa opresc la 200km, am rezistat cat am putut. asta e pretul platit pt o masina derivata din curse, unde o speciala nu are mai mult de 50km.

evident ca nu le poti avea pe toate, nu sunt absurd, insa GTI-urile si la mers mai uman, consumau mai putin cu 50%, intreaba-l pe fusco. si el s-a mai plimbat si cu WRX-uri. a mai fost cineva de pe forum care si-a luat WRX, din pacate nici nu a mai reusit sa o vanda in bani buni si la orice drum pe cheia, ii consuma dublu fata de fusco. in vremurile alea nu avea modificarile de acum, cand dupa 5k de ture consuma 50%.

e fix cum spui tu, trebuie sa te bucuri de o masina, sa-ti placa sa mergi cu ea, mai mult de cativa km, eu nu am luat-o pt liniute. pacat de ce masina misto e. oricum la noul model rezervorul am impresia ca e la fel. plus ca s-a pierdut ideea de forester, masina cu garda mare, dar pozitie la volan joasa, dimensiuni reduse si utilitate maxima. acum e ditamai animalul, stai cocotat ca in orice SUV.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#413 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:25

Pai don' doctor, daca haleste cu 50% mai mult, si a facut economie de 4000 coco, inseamna ca el a cheltuit 8000 pe motorina ?
Daca ii haleste 10 afara, inseamna ca a facut vreo 80.000 km anul asta ????

Daca gresesc, imi cer scuze ca-s obosit :)

l.e.
Daca n-as avea wrx poate as crede ce zici, dar ... Mie la mersul relativ tare imi ia 13-14. Sa pot consuma 18, tre sa merg dimineata intre 3AM-6AM, deci imposibil.
O masina consuma combustibil pe masura puterii utilizate. NU poti merge tare multe minute, ca N-AI UNDE ! Ca pe o portiune de citiva km a halit 20-25, e posibil. Dar 50 n-are cum, decit in regim de liniutze.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 ianuarie 2010 - 12:31

• 0

#414 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:34

oaspetele, on Jan 9 2010, 12:21 AM, said:

13% am avut eu consum mediu cu Mazda si am umblat rar singur in masina. Cata probabil ca tindea spre 20%.

eu pot sa va spun in range, 200-250km pe bord facuti, ca nu avea computer, deci cat se poate de reali. si asta aproape la orice drum care nu-l includea pe jaffar.

dar se putea si mai rau. intr-o fugareala serioasa, consumul trece de 30%. ideea e ca atunci cand am facut pe forum un sondaj, sa iau forester XT sau touareg, a fost cineva care mi-a spus ca XT consuma cisterne, sa nu iau. cu touareg e o masina cu probleme de fiabilitate si scumpa, am spus cat dracu poate sa consume? nu mi-am dat seama ca rezervorul e mic pt cat consuma si ca vor aparea "probleme" in timp.

cand mergeam cu cei de pe vwforum, eu alimentam la fiecare oprire, sa pot tine pasul cu ei fara griji. acum alimentez doar impreuna cu cei cu 1.9TDI.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#415 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:34

Nu ma injura, nenea relu, sint un biet farmacist.
vezi ca acolo scrie ca la mers normal, subaru consuma cu 50% mai mult.
in forja, estimez un 12 contra unui 25, daca nu chiar 30.
  • 0

#416 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:44

Adica imi spui TU mie cit haleste masina mea ! Bravo nene :)

cata69, on Jan 9 2010, 12:34 AM, said:

.......
dar se putea si mai rau. intr-o fugareala serioasa, consumul trece de 30%. ..
.......

O fi fost defecta a ta ... Mie cel mai mult mi-a luat 20 cind n-am lasat-o sub 200 !
l.e.
Si 18 cind am fost cu Nadir la munte de am scos un mega timp la dus, plecat din buc. dimineata pe la 5 fara ceva.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 ianuarie 2010 - 12:46

• 0

#417 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:46

Relu, on Jan 9 2010, 12:25 AM, said:

Pai don' doctor, daca haleste cu 50% mai mult, si a facut economie de 4000 coco, inseamna ca el a cheltuit 8000 pe motorina ?
Daca ii haleste 10 afara, inseamna ca a facut vreo 80.000 km anul asta ????

Daca gresesc, imi cer scuze ca-s obosit :)

l.e.
Daca n-as avea wrx poate as crede ce zici, dar ... Mie la mersul relativ tare imi ia 13-14. Sa pot consuma 18, tre sa merg dimineata intre 3AM-6AM, deci imposibil.
O masina consuma combustibil pe masura puterii utilizate. NU poti merge tare multe minute, ca N-AI UNDE ! Ca pe o portiune de citiva km a halit 20-25, e posibil. Dar 50 n-are cum, decit in regim de liniutze.

consuma 50% fata de GTI le mers mai normal. 50% nu inseamna dublu.

fata de X3 consuma mult mai mult, pt ca X3-ul are mult cuplu foarte jos si tine ture putine aproape mereu, deci consum mic. mers blana pitesti-bucuresti, pompa, X3 consuma 10.7%. mers aproape blana bucuresti-pitesti cu forester, pompa, 26%. deci nu maxim posibil. la intoarcere am consumat mult mai mult fiind intre vlad (S3) si dragos (R32) pe bord aveam acul la 240 trecut. alimentat in pitesti, n-am mai facut plinul, dar scapase sub jumatate.

cum sa nu ai unde? pe vremea aia, mediile mele de viteza cu golful erau peste 100km/h la fiecare drum, ba chiar am si cu 150. foresterul il impingeam si mai mult, iti dai seama ce depasiri imi permitea si din scurt, practic masina mergea numai peste 4k, cuplu maxima aparea la 3400 oricum, deci mai jos n-am ce cauta. plus ca toata lumea cauta fripturi.

apoi la mine la +200km consumul creste enorm din cauza de caroserie. la benzina e ca si cum ii pui niste greutati sa le traga dupa ea, consumul creste. un diesel e mult mai tolerant cu privire la acest aspect.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#418 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:50

Unde naiba mergi tu cu 200 in Ro. mai mult de citeva min la citeva ore ??

Si cum ai calculat tu de ti-a iesit economie la combustibil anul asta de 4000 oiro ??? Sunt tare curios :)
  • 0

#419 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:53

Relu, on Jan 9 2010, 12:44 AM, said:

Adica imi spui TU mie cit haleste masina mea ! Bravo nene :)

O fi fost defecta a ta ... Mie cel mai mult mi-a luat 20 cind n-am lasat-o sub 200 !
l.e.
Si 18 cind am fost cu Nadir la munte de am scos un mega timp la dus, plecat din buc. dimineata pe la 5 fara ceva.

nu era defecta. pur si simplu nu o impingi suficient de tare. ca exemplu, fusco consuma in general 10% la modul serios. pt circuit si-a facut el niste calcule la un 20% parca, am de la el pe undeva un fisier estimativ cand am fost la nemti.

cand a dat in masina cum nu mai daduse probabil atat de mult timp, consumul sarise la 50 ca popa. si a spus si nadir, daca isi pune mintea, vede cum acum la benzina devine secundar. dar e normal. nu sunt defecte, asa consuma masinile care fug, RAU, pe benzina. ca altfel n-ar avea putere. trebuie sa consume ceva.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#420 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 12:58

Fusco 10% ??? Da ce nene, merge cu 80-100/h ? Aaaa, si mie mi-a luat chiar 8,5, tot in duminica aia cu nadir. Dar la intors, cind am mers bara la bara aproape tot drumul ..... :)
Oricum calculele de consum nu le faci pe citeva mii de km judecind cit ti-a luat cine stie cind i-ai rupt citeva minute dintii.

Si inca ceva. Sa-mi fie cu iertare, poate-s eu mai "slab", dar cu wrx-ul nu as putea merge cu 240 mai mult de 5 min. in ro. Evident presupunind ca n-ar fi circulatie deloc si ca as avea voie.....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 09 ianuarie 2010 - 01:00

• 0

#421 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 01:05

Relu, on Jan 9 2010, 12:50 AM, said:

Unde naiba mergi tu cu 200 in Ro. mai mult de citeva min la citeva ore ??

Si cum ai calculat tu de ti-a iesit economie la combustibil anul asta de 4000 oiro ??? Sunt tare curios :)

nu zic pe forum unde, dar ca idee, un exemplu, deva-arad cam la fiecare curba cu x3-ul se vedea un 200.

pana mea, am pus un film pe forum, iarna, zapada, noaptea, 120-140 fara probleme. acum discutam cu ce viteza merg. cu maxim cat pot. nu mi se pare relevant. astea sunt cifrele. sunt martori, multi, na. intreaba-l pe nae cat consuma el si cat consumam eu. ca mereu radea de mine.

nu mai fac iar calculele, ca mi-a luat ceva, pe vremea aia evo era si scumpa cu draci.

Relu, on Jan 9 2010, 12:58 AM, said:

Fusco 10% ??? Da ce nene, merge cu 80-100/h ? Aaaa, si mie mi-a luat chiar 8,5, tot in duminica aia cu nadir. Dar la intors, cind am mers bara la bara aproape tot drumul ..... :)
Oricum calculele de consum nu le faci pe citeva mii de km judecind cit ti-a luat cine stie cind i-ai rupt citeva minute dintii.

Si inca ceva. Sa-mi fie cu iertare, poate-s eu mai "slab", dar cu wrx-ul nu as putea merge cu 240 mai mult de 5 min. in ro. Evident presupunind ca n-ar fi circulatie deloc si ca as avea voie.....

man, sunt MULTE drumuri si m-am bazat pe range pe bord. km efectiv facuti.

asa la mers nesimtit, LA POMPA am scos 6 si ceva cu XT-ul. ŞASE! iar cu martori, un seat ibiza de 1.2 in fata mea. adica cu jaffar la chinuri MARI, nu cadeam sub 10.

eu nu am avut computer pe subaru, asa ca la viteze si alte chestii e mai greu sa dau cifre, dar compar cu golful si timpi si ies niste medii foarte mari. ai unde, sunt cativa pe aici care merg, in germania evident.

stiu cum facea capota la subaru la peste 200 te sperie. plus ca masina e usoara, franele naspa pt viteza aia, adica o frana cu XT era una LUNGA. X3-ul opreste foarte bine si nu se duce aiurea. XT-ul intra in asfalt practic. dar mergi. fara probleme.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#422 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 01:06

Eu nu pot merge asa tare si mult. Sincer...
  • 0

#423 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 01:26

Relu, on Jan 9 2010, 12:19 AM, said:

.....................
Tu cit ai cerut pe fabia ta ? :)

In media (atentie nu partea sup. sau peste) preturilor de pe mobile.ro, pt o masina cat de cat similara cu a mea; desi erau fff putine masini cu ~aceleasi dotari.
De altfel, cel putin eu, nu am vazut super mega oferte la Skoda.

Numai ca sa dau astazi undeva la ~16k euro pe un Forester 2.0i din 2006 (modelul anterior), sau un Legacy 2.0i din 2007 undeva intre 18 si 21k euro, eu consider ca-i cam mult.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#424 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 01:40

Ok, cit ?
  • 0

#425 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2010 - 01:50

Cat ce anume ?
Sau nu te refereai la postul meu ?
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi