Noul cod rutier
Scris 15 februarie 2003 - 03:43
Sa vedeti de acum reclamatii de furturi la extinctoare ... cine da 2 milioane pe unul nou ?
Ce 'atentii' o sa-si ia militienii de la cei care nu au extinctoare ... nici nu vreau sa ma gandesc.
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 17 februarie 2003 - 05:59
Originally posted by andrei041
Auleu... ce vad aici? Extinctorul este obligatoriu? Cat e amenda daca nu il ai?
Sa vedeti de acum reclamatii de furturi la extinctoare ... cine da 2 milioane pe unul nou ?
Ce 'atentii' o sa-si ia militienii de la cei care nu au extinctoare ... nici nu vreau sa ma gandesc.
Un stingator de incendiu, pentru autoturisme, de 1 kg, cu pulbere (cu spuma nu este indicat), cu manometru, valabil pina in 2008, costa 328.000 lei. In nici un caz 2 milioane. Si nimeni nu cred ca ar fi amator sa stea sa se uite la masina proprie cum arde. Sinistra imagine !
Scris 19 februarie 2003 - 01:52
Scris 20 februarie 2003 - 09:40
Auzi, culmea nerusinarii, sa circuli cu 64 km/h !
Sa vezi cind o sa te ia prima data radarul cu masina pusa de-a latul ! Ce-o sa mai zici ? Seara, la Hotel Parc, masina e pusa uneori cu fata spre Minovici, de-abia se vede portbagajul....daca nu ai detector sa piuie, ti-o furi la sigur...chiar si cu 64/h !
Scris 27 februarie 2003 - 03:41
Scris 12 martie 2003 - 03:16
Scris 12 martie 2003 - 09:15
Oricum, teoretic ar fi de ajuns si numai cateva fasii cu care sa acoperi terminatiile. Eu am la Dacie nr CT-05-JMH. Daca Garcea vede pe poza numai xT-0X-xMx, deja e de ajuns sa nu ma mai poate gasi, nu ? Nu cred ca stau eu sa caute in toate combinatiile o dacie crem.
Oricum, Geo, intereseaza-te si tu si zi-ne mai multe.
Scris 14 martie 2003 - 05:42
Insa intrebarea mi-o mentin : cate nr poate acoperi plasticul pe care il cumperi cu 70$?
Oricum, vad ca ai intrat in afaceri serios , ca am anuntul asta l-ai mai pus si pe alt forum ... stim noi care
Oricum, daca treaba cu plasticul asta merge , tot e in avantajul ambelor parti. Insa acum sunt nelamurit ... pana la urma e buna faza asta cu plasticul asta sau e inutila la noi?
Scris 16 martie 2003 - 04:14
Scris 17 martie 2003 - 07:04
Scris 20 martie 2003 - 05:39
Scris 21 martie 2003 - 12:08
A nascut oul gaina ?
Scris 01 aprilie 2003 - 07:04
Originally posted by StreetRacing
Noul cod rutier e o prostie... nu ne trebuia asa ceva ..
pe strazile astea , sa respecti regulile... aiurea !
De acord cu tine, StreetRacing, sunt anumite prevederi stupide in noul cod rutier. Insa in general, daca exceptam amenzile enrome, eu sunt de acord cu noul cod. Pe tine ce te deranjeaza asa tare la el de spui ca e o prostie si ca e aiurea sa respecti regulile?
Scris 04 aprilie 2003 - 12:42
Scris 04 aprilie 2003 - 01:58
Scris 11 iulie 2003 - 06:48
Originally posted by Markus
Comisia de industrii a Camerei a modificat Codul rutier
Comisia pentru industrii a mai admis ca folosirea detectorului de radar sa fie permisa
hopa. e legal acum ? vreau sa vad si eu scris undeva... please!
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 17 iulie 2003 - 09:13
cica se discuta asa ceva... e numai o propunere, si vom afla abia in sept-oct.....
pe langa asta o sa mai scada si amenzile.... [/quote]
cica o sa "scada" amenzile in sensul ca o sa scada amenda maxima de la 8 la 5 milioane. iar cea minima o sa CREASCA de la 500 mii la 2 milioane. cool trick !
Scris 17 septembrie 2003 - 11:47
Scris 21 septembrie 2003 - 10:49
Originally posted by cnd_nick
Intreba cineva mai demult daca este in ilegalitate daca nu si-a preschimbat carnetul cand si-a schimbat domiciliul.
Iata ca acum, cu hotararea judecatoreasca in mana, pot sa-i spun clar: nu este obligatorie preschimbarea carnetului cand se schimba domiciliul.
Motivele sunt numeroase: aceasta preschimbare este prevazuta numai in H.G. 85/2003, care adauga la lege, caci in ordonanta de urgenta nu se prevede aceasta obligatie. In concluzie, prevederea din H.G. este ilegala. De fapt, acolo se scrie, ilegal de altfel, ca "in termen de 30 de zile de la schimbarea oricaror date inscrise in permisul de conducere (...), titularul este obligat sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere".
Aceasta prevedere ilegala a fost folosita de Politia Rutirera pentru a FURA de la oameni taxa de preschimbare.
buna treaba. putem intra si noi in posesia unei copii a hotaririi judecatoresti, ca sa ne tragem si noi cu ei in procese ?
in alta ordine de idei va pot invatza cum sa scapati de amenda de radar. nu semnati ca recunoasteri, si faceti contestatie cerind fotografia. surpriza... dupa vreo trei luni veti fi invitati la un circ de proces (atentie, in judetul in care s-a intimplat treaba) unde avocatul politiei va spune senin "fotografia a fost neclara". foarte putine masini chiar inregistreaza ce apare pe ecran. si eu sustin tot cu hotarirea judecatoreasca in mina
Scris 21 septembrie 2003 - 11:03
Si inca ceva. In cazul in care se ajunge la proces si pierzi, ce se mai plateste in plus fata de amenda? (si normal cheltuielile de judecata - care apropos, cam la cat pot ajunge?)
Scris 22 septembrie 2003 - 11:06
mie mi-a folosit cind nenea mi-a anuntat 96km/h si eu aveam 70 (in localitate). radarul era mai in spate... m-a oprit unul care nu a putut sa-mi arate nimic si oricum stiam clar ce viteza am.
treaba cu inregistrarea e tricky... din ce mi-a povestit un militian de pe masina cu radar, exista in portbagaj un video cu caseta de 3 ore, care ar trebui sa inregistreze continuu, iar apoi ei sa studieze caseta la sectie si sa trimita procese verbale (ceea ce nici unul nu face pentru ca e prea dificil sa scrii atita). n-am reusit sa aflu ce se intimpla in realitate, cind ei iti fac stop cadru ca sa te vezi cum rinjeai si scoteai frina prin podea. presupun ca sansa sa nu fie nimic inregistrat e de 95%.
alta cioaca e cind te opresc cu tupeu maxim (in special in bucuresti noaptea) si vor sa te amendeze pentru 51 sau 52 km/h (am vazut ambele cazuri). aparatele sint omologate de institutul de metrologie cu o eroare de 7% in caz ca nu stiati. deci... putem contesta la nesfirsit.
daca pierzi procesul, platesti cheltuielile de judecata si nimic altceva, pentru ca tu ai contestat un proces verbal... si nu au cum sa-ti ceara despagubiri pentru asta.
a, si in multe cazuri nenea garcea nici nu se prezinta la proces. am un prieten care a fost de 3 ori la constanta, si a cerut anulare pentru neprezentare
Scris 28 septembrie 2003 - 11:07
Citisem ca ar fi ilegal totusi ca politistii sa stea la panda si ca se poate contesta o amenda luata in felul acesta. Se pare ca e un politist si printre forumisti si ca si el a citit asa ceva. De ce zic asta? Ptr ca azi am iesit din Ct la un drum de vro 50 km. Si am ramas cand am vazut cum fac mai noi gigeii de polististi. Ca sa scape de de posibilitatea (destul de mare din cate am vazut) ca sa fie dati de gol prin flash-uri, acum merg si ei cu 40-50km/h prin localitati si cand vine vreunul de pe contrasens, imediat scoate bastonul si il opreste pe ghinionist. Eh, si de chestia asta de amenda nu cred ca se poate scapa decat daca circului regulamentar prin loc (f greu, mai ales in Valu lui Traian ... cine cunoaste loc stie cat faci ca sa o traversezi cu 50km/h), ori cu un detector radar. Nasupa ...
Si as mai avea o intrebare. Se trimit deja amenzile in posta ? Ptr ca acum vreo 2 zile o duduie ii povestea alteti dudui ca a primit in posta 2 amenzi cand s-a intors din concediu. Si cea de-a doua duduie o compatimea pe prima ca , vai, a platit amenzi mai mult decat a costat-o concediul. Si abia m-am abtinut sa nu o fac de kko pe tipa sa spunca nu avea cum sa primeasca amenda in posta. dar m-am gandit ca poate nu stiu eu bine. Deci cum e, as fi avut dreptate ?
Scris 29 septembrie 2003 - 11:30
si daca tot veni vorba de valu lu traian... eu chiar acolo am inceput procesul de radar. aveam 75km/h, nenea garcea (un echipaj de la ordine publica care iesise si el cu radarul la plimbare) a declarat 96km/h pentru ca, citez de la faimosul sef al politiei jud. constanta, "bmw-ul nu merge cu mai putin de 100km/h orice i-ai face. si daca nu renunti o sa am eu grija sa ti se ia permisul pe 6 luni si inca multe altele o sa-ti fac". eu cerind nimic altceva decit fotografia la care aveam tot dreptul.
pe linga multele incalcari, a urmat paradoxul justitiei romane. in reclamatia mea scria clar "am condus cu 75km/h in localitate, si am fost oprit pretinzindu-mi-se amenda pentru 96km/h si mentiune la dosar". hotarirea judecatoreasca a fost "anularea procesului verbal si restituirea contravalorii amenzii". bleax
needless to say, de atunci conduc extrem de regulamentar in jud. constanta. si e chiar relaxant.
si sa ne gindim, ce ne poate face militianul daca am facut flash cu farurile ? in cel mai rau caz amenda minima pentru circulatia cu faza lunga. faza la care putem fi inventivi si putem minari un buton ca sa facem flash cu faza scurta (moment in care ii putem ride direct in NAS) sau putem declara ca am folosit semnalul luminos pentru a avertiza un pieton care circula pe mijlocul strazii. se poate contesta la nesfirsit, si nu au cum sa cistige ei. se pot inventa mii de motive, iar daca avem cel putin un martor, nu au nici o sansa.
cu totul alta treaba sint noile radare care functioneaza si in miscare. in sezon au fost multe si la mare, dar si la munte sau spre rm.vilcea. evident si acolo se poate contesta la nesfirsit eroarea aparatului si eroarea masinii pe care e montat, caci in functie de viteza ei se calculeaza viteza noastra.
apropos, o mare bila neagra pentru soferii din jud. constanta: nu face fratioare nici dracu' cu farurile cind e politie... n-am vazut asa ceva !
oricum, n-o sa apucam noi ziua cind in romania o sa se aplice codul rutier asa cum trebuie, politia o sa renunte la pindit iar soferii or sa fie constienti si responsabili la volan. pina atunci, eu imi tot in continuare nervii zilnic incercind sa fiu corect.
Scris 01 octombrie 2003 - 01:29
Gata, am 'tradus' mesajul in lb romana
[Edited on 4-10-2003 by andrei041]
Scris 01 octombrie 2003 - 03:08
daca iti recitesti mesajul o sa descoperi ca e destul de greu de inteles in limba romana
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi