Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Coltul Investitorului

• Please log in to reply
67 replies to this topic

Poll: Coltul investitorului (44 membri au votat)

Am bani investiti in...

1. Imobiliare (16 voturi [36.36%])

Procentaj din vot: 36.36%

2. Bursa (4 voturi [9.09%])

Procentaj din vot: 9.09%

3. Conturi de economii cu dobanda fixa (5 voturi [11.36%])

Procentaj din vot: 11.36%

4. N-am nici o para (19 voturi [43.18%])

Procentaj din vot: 43.18%

Daca astazi as avea bani disponibili as investi in...

1. Imobiliare (30 voturi [68.18%])

Procentaj din vot: 68.18%

2. Bursa (8 voturi [18.18%])

Procentaj din vot: 18.18%

3. Conturi de economii fara risc (3 voturi [6.82%])

Procentaj din vot: 6.82%

4. Aur si alte metale pretioase (1 voturi [2.27%])

Procentaj din vot: 2.27%

5. I-as tine in casa (2 voturi [4.55%])

Procentaj din vot: 4.55%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 13 noiembrie 2006 - 06:55

Stiu ca a mai fost un topic asemanator, dar incerc sa fac un poll pentru a vedea si noi perceptia la ora actuala in Romania (presupunand ca suntem intr-o anumita masura reprezentanti la o scara mai mica a tendintelor din Romania).

Stiu ca nu este la indemana oricui, din pacate, sa aiba luxul de a si investi bani ramasi dupa acoperirea tuturor cheltuielilor lunare, dar daca sunteti dintre norocosi, unde credeti ca este la ora actuala locul potrivit pentru a pune banii?...

Imobiliarele au fost un hit in ultimii ani cu castiguri si de 10 ori mai mari decat banii investiti care este de domeniul fantasticului in multe tari din lumea asta. Dar astazi mai e valabil aceasta? Stiu ca se fac bani din constructii, dar ce te faci daca nu ai timpul sa construiesti tu insuti?... Merita sa cumperi case gata facute in speranta ca se vor aprecia? Pe topicul lui @andrei04 despre unde am vrea sa traim am vazut cum apartamente din Ungaria si Budapesta in particular sunt la acelasi nivel cu cel din Romania si Bucuresti in particular, desi uite ca au intrat in UE mai devreme, desi castigurile sunt mai mari. Oare sa fie Romania cu perspective mai mari?
A cumpara apartamente pentru chiriile lunare este si asta destul de controversat. La o chirie anuala care ajunge in medie la 6% din valoarea apartamentului, cat e de bun acest procent daca apartamentul in sine nu se apreciaza, deci singurul castig este chiria? Daca ar fi castig de 6% anual nu e tocmai rau, dar sunt taxe de platit, reparatii, luni in care nu ai chiriasi, inbunatatiri, impozit pe aceste venituri (pentru cei super corecti). Eu am socotit toate aceste cheltuieli la macar 1%, deci castig de maxim 5% din chirie.

La bursa, in Romania ca si oriunde sunt o mana de oameni care se incumeta. Teoretic si castigurile ar trebui sa fie mai mari, dar riscurile?... A fost destul de bine in ultimii ani, dar cu intrarea in UE cat de sigur este sa investesti in actiunile unei firme romanesti care va intra in competitie directa cu multe companii cu experienta din Europa?... Ganditi-va ca aveti 200.000 Euro si in cateva zile actiunile se pot duce in jos si 20%, deci o pierdere de 40.000 care trebuie compensata apoi de o crestere de 25% (enorm) doar pentru a ajunge inapoi la 200.000

Conturile de economii sunt probabil cea mai sigura varianta, dar cu o dobanda care abia acopera inflatia, cam stai pe loc chiar si daca nu scoti nici un ban din conturile alea pentru 10 ani.

Aur, metale pretioase, obiecte de arta...
Ce credeti ca ar fi cel mai bun vehicul pentru banii vostri?...
  • 0

#2 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 13 noiembrie 2006 - 07:32

Eu in momentul de fata, a niste banuti la bursa. La sfarsitul lunii insa voi lichida insa tot ce am la bursa si voi rascumpara un credit BRD ca le-am dat destula dobanda in 6 luni :D Restul intentionez sa-i bag in niste fonduri mutuale, de exemplu Simfonia de la BRD. Ma retrag de la bursa din 2 motive:
- se zice ca bursa are memorie, iarna n-a fost niciodata o perioada buna pentru investitii;
- intrarea Romaniei in UE s-ar putea sa aiba un efect negativ asupra bursei. N-am o explicatie viabila dpdv economic, insa cert este ca in majoritatea tarilor de curand aderate, cotatiile bursiere au scazut imediat dupa aderare.

Pe termen lung insa, in opinia mea, bursa ramane o investitie viabila, daca nu esti maniac sa stai sa vezi evolutia zilnic, fiindca se poate intampla sa pierzi azi o avere si maine sa castigi una, lucru care poate cauza infarct. Eu "joc" de 3 ani la bursa, mereu am scos banii in iarna si i-am bagat in primavara/vara. Anul acesta, de ex, am obtinut un randament de 32% din aprilie si pana acum. Maniacii adevarati, insa, "joaca" pe piata de futures unde, daca esti destept si ai cojones, poti castiga chiar si atunci cand bursa merge prost.

O alta varianta de "investitie" este pariul sportiv. Am un coleg care scoate bani frumosi pe gamebookers distribuind riscul. Nu pot sa zic ca e dependent de pariuri, e genul anti-sport, insa e genul de finantist maniaco-depresiv care isi refinanteaza creditele in momentul in care gaseste unul cu 1 punct procentual mai mic :D
  • 0
Imagine amplasata

#3 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 13 noiembrie 2006 - 08:10

Sunt deocamdata in situatzia "n'am nici o para", inca stau pe banii parintzilor, pana termin facultatea. Si de investit abia peste vreo 4-5 ani s'ar putea pune problema. Si pana atunci se vor schimba multe. Insa in general, deocamdata prezic ca investitiile imobiliare (pentru chirie si o eventuala crestere a imobilelor) vor fi in continuare profitabile, iar pentru cine are timp si il duce bibilica ... bursa e o varianta de luat in considerare.
Conturile de economii, desi poate la prima vedere ar putea fi la fel de avantajoase ca si investitiile imobiliare, parca nu's tentante totusi. Iar investitzia in aur si alte metale pretioase ... e foarte nesigura. Adik un castig nu prea vad din ce ar veni. La fel si cu obiectele de arta ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#4 Kenny

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 948 Mesaje:
Inregistrat: 15-iunie 04
  • Marca:Citroen
  • Model:Outlander fake
  • Motorizare:2.2 HDI 156 CP

Scris 13 noiembrie 2006 - 08:15

Intreaba-l pe S600 , el are niste idei revolutionare despre investitii .
  • 0
Remember the golden rule : He who has the gold makes the rules !

#5 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 noiembrie 2006 - 08:16

chestia cu terenurile, e sa ai bani suficienti incat sa-i poti tine blocati pe termen mediu/lung.
dar si imho asta e cea mai profitabila investitie.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#6 nicukla

membrru

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 13 noiembrie 2006 - 09:22

bursa dupa aderare in Ungaria a scazut si in Polonia a crescut.
la bursa ar fi bine sa mai lasi bani inca 2 saptamani ca or sa se faca previziunile de la 9 luni si timp de cateva zile bursa v-a creste.
in iunie daca puneai bani era cel mai bine.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#7 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 13 noiembrie 2006 - 10:50

Acum, nu prea am eu (astfel de) bani, insa de investit in perioada urmatoare as investii in imobiliare. Inca ceva ani buni de acum inainte va ramane un domeniu de facut bani. Desigur ca nu orice oriunde, ci trebuie atentie.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#8 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 13 noiembrie 2006 - 11:07

am facut credite si cumparat terenuri in zone diferite carora le-a crescut valoarea. Daca mi-ar mai da vreo banca credit, as mai lua ceva pamant :-)
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#9 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 14 noiembrie 2006 - 12:10

deja cred ca nu se mai pot face bani spectaculosi pe piata imobiliara din Ro, vremurile cu cistigurile alea fantastice s-au dus, acum bani buni mai fac numai cei care pot bloca sume substantiale (Tiriac, Becali etc.)

eu nu stiu ce sa fac, as fi vrut sa iau un teren si sa stau sa astept sa ii creasca valoarea insa nu am timp sa caut si pina sa ma decid au crescut f mult preturile peste tot in jurul Bucurestiului.

Acum ma gindesc sa iau fie un apartament in una din Residence-urile astea noi care se tot construiesc fie o casa de-a gata intr-un complex de case in jurul Bucurestiului si sa sper ca ii va creste valoarea cu timpul. Nu am timp sa iau teren si sa ma ocup de construit singur casa, asa ca trebuie sa o iau de-a gata.

nu stiu ce sa zic, daca ma uit la preturile apartamentelor astea noi, nu gasesti 3 camere la 100-120 mp utili la mai putin de 200,000 EUR, ori la banii astia poti lua o casuta linga bucuresti cu putina curte (sau iti poti construi singur o casuta si mai mare)... care ar fi alegerea mai buna ? S-ar putea ca dpdv al cresterii valorii apartamentul in zona relativ centrala sa fie o investitie mai buna, zic eu....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#10 SHARANEL

sculer-matriter

• Members
  • PipPipPip
  • 429 Mesaje:
Inregistrat: 05-februarie 05
  • Marca:.
  • Model:-
  • Motorizare:.

Scris 14 noiembrie 2006 - 12:59

Eu zic sa mai adaugi o optiune la primul poll, si anume "Tin banii la saltea".

Nu stiu cati dintre noi isi permit sa investeasca zeci de mii de euro in imobiliare sau terenuri, hai sa fim realisti. Si pana la urma peste 10 ani cand sunt deja batran, carunt si obosit, imi scot banii fericit ca i-am dublat sau inzecit. ACUM imi trebuie bani, cand sunt inca tanar, acum vreau sa am confortul maxim, acum vreau sa traiesc bine, la batranete oricum nu mai poti sa mananci decat legume, nu poti sa bey decat ceai, nu ai voie sa stay in soare etc

Am mai spus-o si o mai spun: cea mai buna investitie e intr-un bilet de avion cu destinatia SUA. Doar dus.

Parerea mea de buldo-excavatorist. Care este.
  • 0
retras la depou in semn de protest impotriva unui moderator-agitator obraznic

#11 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 02:01

Pai tzinutul banilor la saltea e cuprins in "I-as tzine in casa". Nu trebuie divulgat si locul unde sunt pastrati banii, ptr mai multa sigurantza :(
Cat despre cat de buna ar fi investitzia intr'un bilet doar dus catre SUA ... e de discutat mai mult despre asta. Nu te asteapta nimeni la aeroport acolo sa'to dea cheile unei masini si adresa unui apartament care e deja trecut pe numele tau, iar secretara sa'ti fi lasat deja pe comoda de la intrare intalnire pentru ziua urmatoare B)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#12 SHARANEL

sculer-matriter

• Members
  • PipPipPip
  • 429 Mesaje:
Inregistrat: 05-februarie 05
  • Marca:.
  • Model:-
  • Motorizare:.

Scris 14 noiembrie 2006 - 02:10

stiu si eu ca nu te asteapta bush la aeroport sa-ti spuna "bine ai venit" si sa-ti stranga mana. Dar imi place cum suna :(

iar ca sa nu fiu offtopic pana la capat, sa zicem ca am ceva bani disponibili, dar sunt mult prea putini pt a-i investi in ceva care sa-ti aduca un profit palpabil. Si cred ca sunt foarte multi dintre noi in aceasta situatie.
  • 0
retras la depou in semn de protest impotriva unui moderator-agitator obraznic

#13 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 14 noiembrie 2006 - 08:37

Nu stiu cati dintre noi isi permit sa investeasca zeci de mii de euro in imobiliare sau terenuri, hai sa fim realisti. Si pana la urma peste 10 ani cand sunt deja batran, carunt si obosit, imi scot banii fericit ca i-am dublat sau inzecit. ACUM imi trebuie bani, cand sunt inca tanar, acum vreau sa am confortul maxim, acum vreau sa traiesc bine, la batranete oricum nu mai poti sa mananci decat legume, nu poti sa bey decat ceai, nu ai voie sa stay in soare etc

un punct de vedere foarte realist... si foarte adevarat...
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/thumb.gif
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#14 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 14 noiembrie 2006 - 01:01

Intreaba-l pe S600 , el are niste idei revolutionare despre investitii .

Lol, baiatule. Eu nu fac afaceri sau productie cu tractorase :P
Am bagat cam 2000 euro intr-un proiect online si am scos cam 4000 pana acum, dar n-am ramas cu nimic in buzunar, ca am mai dat pe seo, cpm, cpc, etc, plus servere. Da" pan" acu" sunt multumit, e ok. Avantajul cu chestiile astea online e ca nu ai nevoie de spatii de productie, nu platesti chirie, angajati, utilitati, etc.

Eu imi tineam vreo 80000 ron la Certinvest, dar i-am luat inapoi, cam din aceleasi motivde enumerate de @short. Mai am ceva bani prin depozite, altii in ceva electronice (ce, deh, tot investitie se cheama chiar daca sunt pe firma, fiindca sunt aport de la asociat :P).
  • 0
RuleR

#15 Kenny

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 948 Mesaje:
Inregistrat: 15-iunie 04
  • Marca:Citroen
  • Model:Outlander fake
  • Motorizare:2.2 HDI 156 CP

Scris 14 noiembrie 2006 - 04:59

Avantajul cu chestiile astea online e ca nu ai nevoie de spatii de productie, nu platesti chirie, angajati, utilitati, etc.

Deci tu tii serverele in parc , le alimentezi cu energie solara si ai 2 boschetari ca sysadmini ? :P
  • 0
Remember the golden rule : He who has the gold makes the rules !

#16 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 05:07

Este adevarat ce ce faci tu se cheama investitie in adevaratul sens al cuvantului, in ideea ca ai luat banii pe care ai avut si ai inceput tu insuti sa faci un proiect care aduce bani. Esti un intreprinzator privat.

Intrebarea mea era insa mai mult in sensul de a avea bani si a alege cel mai bun plasament pentru cel mai mare profit. Adica ai deja un serviciu si nu ai timpul sa mai incepi un business cu banii stransi. Ce faci cu acesti bani?

Personal am cumparat un pic de teren si grosul banilor l-am bagat in 2 apartamente si o casa ce-mi aduc chirie. Profitul mare daca se considera pretul pe care l-am platit pentru apartamente acum 2 ani si chiria care s-a marit intre timp. Deci procentual este o investitie care imi aduce aproape 15% anual din chirie.

Acum insa, cu preturile care sunt la apartamente, cu chiriile care nu ajung la mai mult de 6% decat foarte rar, care dupa toate cheltuielile ar ramane cam 4% anual, nu mi se pare a mai fi atat de profitabil, cu exceptia situatiei in care acestea vor mai creste sustinut in urmatorii ani. Mi-este greu sa cred ca vor mai creste la nivelul chiriilor din Paris sau Londra, caci in alte capitale gasesti fara probleme mici apartamente la chirii de 3-400 euro lunar, deci apropiat de ce e in Bucuresti. In restul tarii, la fel, cred ca greu sa prevezi un profit mare (peste 10%) din chirie pt apartamente. unt un pic ezitant in a cumpara apartamente, dar in acelasi timp mi-e sa nu pierd un tren intr-o directie posibil buna.

Terenurile cred ca ar putea creste si un teren care se duce de la 10 la 13 euro/mp inseamna 30% profit. Dar cat de repede se vor aprecia si terenurile astea si cat de mult? Cati dintre voi ar da pe un teren la marginea unui oras acelasi pret cat pentru a construi casa de pe el? Ca sa nu mai consideram Bucurestiul unde terenurile probabil ca sunt deja mai scumpe decat constructia in sine. Va fi oare chiar asa un afluyx de mare spre case in viitor?

La bursa, voi in ce companii ati investit si cei care ar investi pe viitor in bursa, ce domenii vedeti castigatoare la bursa romaneasca. Servicii, manufactura?...

Personal imi vine sa bag bani tot in apartamente ceausiste (astea noi fiind scumpe) ca o investitite destul de sigura, dar parca mi-este ca ar trebui sa fie alte oportunitati de a face un castig anual de peste 10% acum, cu intrarea in UE.

Un ex. intre o dobanda de 6% si 15% pe an pentru cei ce nu au timp sa calculeze:
50.000 Euro investiti la 3% intr-un cont de aconomii pentru 5 ani inseamna un capital de 57.964 euro dupa aceasta perioada
50.000 investiti la o dobanda de 6% inseamna 66.911 dupa aceeasi perioada
50.000 investiti la 15% pentru cei 5 ani inseamna 100.568

Diferente enorme cred eu in functie de alegerile pe care le-ai facut. La 6 sau mai multi ani diferentele devin mult mai mari.

De aici dilema mea. Unde e cel mai profitabil? Desi sunt 2 voturi pentru, mi-este greu sa cred ca cel mai bine este sa-i tii in casa.
  • 0

#17 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 05:14

Si mai mult pentru a ma juca cu numerele, aceeasi suma investita pe 15 ani, pentru cei care nu au nevoie de banii astia si nici de dobanda acumulata (care este reinvestita la randul ei):

50.000 la 3% la 15 ani = 90.306
50.000 la 6% la 15 ani = 160.357
50.000 la 15% la 15 ani = 818.327

Desigur ca si inflatia afecteaza sumele astea, dar nominal, acolo ajungi cu diversele plasamente. Uriasa diferenta
  • 0

#18 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 05:37

Edieseb ... de unde ai luat tu 15% dobanda ala? Si mai ales ptr dobanda in euro ...
Ptr lei cred ca mai mult de 8% nu gasesti dobanda acum ... cel putzin asa auzisem din ce discutau ai mei cand au deschis acum un cont. La raiffeisen parca au gasit cel mai convenabil, insa nu vad pe site nivelul dobanzii, insa parca era vorba de ceva de genu 7.5% (adevarat ca ptr doar 3 luni, insa pe perioade mai lungi nu cred sa creasca prea mult dobanda)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#19 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 05:40

Nu cred ca se referea la dobanzi ci la investitii in general. Si exista investitii care sa-ti aduca chiar mai mult de 15%.
  • 0
Imagine amplasata

#20 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 05:53

A si specificat "cont de economii" ... d'aia intrebam

by edieseb
50.000 Euro investiti la 3% intr-un cont de aconomii pentru 5 ani inseamna un capital de 57.964 euro dupa aceasta perioada
50.000 investiti la o dobanda de 6% inseamna 66.911 dupa aceeasi perioada
50.000 investiti la 15% pentru cei 5 ani inseamna 100.568

• 0
Omue inainte de toate ;)

#21 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 06:10

Tocmai, contul de economii, considerat plasamentul cel mai sigur, era trecut doar in dreptul valorii de 3 procente. 6 procente sau mai mult consideram investitiile despre care vorbim noi aici, gen imobiliare, bursa etc
Unde se pot gasi cele 15 procente era si scopul acestui topic
  • 0

#22 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 06:10

Deci tu tii serverele in parc , le alimentezi cu energie solara si ai 2 boschetari ca sysadmini ? :blink:

Nu, le am in Burdujeni, la baietii buni, care le alimenteaza in Enescu la 2 chioscuri, si ai caror "patroni", la randul lor, le subcontracteaza la tractoristi. http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/party1.gif

Cel mai bun plasament, edieseb, e in bursa din afara. Cand eram in State am miscat eu cate ceva, dar oricum niciodata nu o sa pot sa "fac" rechinii de acolo. Trebuie sa ai fie fler si cunostinte (vezi Buffet), fie noroc chior, ca sa faci figuri frumoase.

Cea mai tare afacere pe care o poti porni in Romania e cea de consultanta. De care? Well, de aceea care ulterior poate fi cumparata de o firma straina peste 3-4 ani. Sau daca nu vrei sa vinzi, si mai bine.
  • 0
RuleR

#23 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 06:32

Pai uite ca eu sunt in State acum si aici, acum, cei cu informatii, investitori carora numai la asta le sta capul si platesc pentru informatie ajung sau trec cu greu de 10 la suta. Majoritatea analistilor recomanda acum bursele din tarile emergente, in special cele din Europa de Est.
In Spania la bursa citisem pe undeva ca s-au apreciat in medie actiunile cu 40 de procente anul asta, dar sta sa se sparga. Bursa in Romania mi se pare atractiva in ideea ca sunt companii care se vor alinia la valoarea concurentilor din Europa, dar care sa fie aceste companii si care vor da faliment sau vor trai de pe o zi pe alta? Tind sa cred ca tot companiile din Romania detinute de investitori de afara vor avea succes intr-un procent mai mare decat companiile cu capital romanesc in intregime. Din nou insa, e greu de prevazut cum si ce se va intampla in Romania in urmatorii 2-3 ani, mai ales datorita rezultatelor contradictorii ale tarilor ce s-au "integrat" inaintea noastra.
  • 0

#24 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2006 - 06:41

Totul ar fi perfect daca ipoteza ta ar fi adevarata. Dar aici sunt 10-15 casaloti care fac ce vor si cand vor si cum vor cu bursa. Poate incepand cu 1 ianuarie nu vor mai putea face asa mult ca pana acum. Dar insider trading, furt intelectual, spaga, comisioane legale de 50% din valoare contractului - astea sunt omniprezente. Si ma tem ca esti prea mic sa te razboiesti cu ei.

Da' stii cum e - daca nu risti, nu castigi.
  • 0
RuleR

#25 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 15 noiembrie 2006 - 02:08

Ce parere aveti de asta pentru un palsament pe termen scurt (6 luni)?
  • 0
Imagine amplasata

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi