Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Coltul Investitorului


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

Poll: Coltul investitorului (44 membri au votat)

Am bani investiti in...

  1. Imobiliare (16 voturi [36.36%])

    Procentaj din vot: 36.36%

  2. Bursa (4 voturi [9.09%])

    Procentaj din vot: 9.09%

  3. Conturi de economii cu dobanda fixa (5 voturi [11.36%])

    Procentaj din vot: 11.36%

  4. N-am nici o para (19 voturi [43.18%])

    Procentaj din vot: 43.18%

Daca astazi as avea bani disponibili as investi in...

  1. Imobiliare (30 voturi [68.18%])

    Procentaj din vot: 68.18%

  2. Bursa (8 voturi [18.18%])

    Procentaj din vot: 18.18%

  3. Conturi de economii fara risc (3 voturi [6.82%])

    Procentaj din vot: 6.82%

  4. Aur si alte metale pretioase (1 voturi [2.27%])

    Procentaj din vot: 2.27%

  5. I-as tine in casa (2 voturi [4.55%])

    Procentaj din vot: 4.55%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#26 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 15 noiembrie 2006 - 04:23

Cu raiff am niste experiente foarte urate (sunt niste MARLANI), si ca pf si ca pj, asa ca nu sunt in masura sa dau sfaturi obiective.

2 banci rulllll acuma: BTRL si ABN.
  • 0
RuleR

#27 Mugur_Cosma

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Location:Piatra Neamt
  • Marca:Toyota
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 11 decembrie 2006 - 10:39

Salutare dragi colegi.
Nu prea am mai intrat prin Garaj de multisor dar sa va spun si motivul.
Complet nemultumit de prestatia shaormari-lor din P.N. si avand si o combinatie super avantajoasa la un mare distribuitor de utilaje de gastronomie, m-am decis sa deschid un mic si cochet fast-food la mine in oras.
Am gasit o locatie excelenta, vad-de-vad, vreo 30mp, apa, canalizare, chirie mica, INSA ma lovesc de neputinta, nestiinta si nesimtirea organelor locale.
Mai precis nu gasesc pe nimeni abilitat in orasul asta sa-mi spuna daca spatiul pe care l-am gasit, corespunde viitoarelor "norme europene".
Am intrebat; nene ca sa deschid un astfel de fast food ce conditii tb sa indeplineasca spatiul respectiv? Nimeni nu are habar, cate chiuvete, cati m2, ce ventilatie, etc.
Nici nu mai stiu unde sa ma mai duc si sa mai intreb.
Voi ce ziceti ??? http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/256.gif
  • 0

#28 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 11 decembrie 2006 - 10:47

Mai omule, ce sa iti zic... La momentul de fata, peste tot in lume, dar mai ales in Romania, se aplica principiul intermediere, nu productie. Deci cu cat te axezi pe productie, cu atat risti sa ai probleme diverese. Astea fiind spuse, alegerea e a ta. Cat despre normele respecive, stiu pe cineva care spunea ca trebuie sa aiba spatiu de minim 25-30 mp, cu utilitati trase, apa rece/calda curenta, grup sanitar separat pentru clienti, grup sanitar separat pentru personal, etc...

N-ar strica sa intrebi in B cam care e situatia, ca in PN o sa te lamureasca nu.
  • 0
RuleR

#29 Kenny

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 948 Mesaje:
Inregistrat: 15-iunie 04
  • Location:Suceava
  • Marca:Citroen
  • Model:Outlander fake
  • Motorizare:2.2 HDI 156 CP

Scris 11 decembrie 2006 - 10:51

Nu-ti face griji ca n-o sa vina nimeni intr-o zi sa spuna "Halt , inchidem tot" . Probabil o sa-ti dea un calendar de conformare la normele care o sa apara atunci . Ceea ce este foarte important e igiena . Asta e prima regula in UE . Totusi , 30 mp e destul de mic pentru un restaurant .Trebuie sa ai si zona de preparare a mancarii , un mic frigorifer , toaleta angajati , toaleta clienti si zona de servit . Gandeste-te cat de inghesuiti o sa stea clientii . De asemenea , o sa faci si distributie la domiciliu ? Ca de acolo se scot banii .

Aceasta postare a fost editata de Kenny: 11 decembrie 2006 - 10:55

  • 0
Remember the golden rule : He who has the gold makes the rules !

#30 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 11 decembrie 2006 - 11:16

daca ai cumparat deja utilajele eu zic sa deschizi cat mai repede.Fiecare zi conteaza.
Controleaza concurenta la sange si vezi cum stau ei cu igiena si alte chestii.Majoritatea sunt inghesuite pe cati mai putini mp.
( frigidere, loc de preparare ,etc.)
Cand o sa vina primul de la primarie o sa ti-l faci prieten cu siguranta.Si cu ajutorul lui o sa iti pui la punct conforum normelor UE.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#31 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 11 decembrie 2006 - 11:55

Daca ai posibilitate in fata locului respectiv, in timp de poate amenaja si o mini'terasa udne sa mai pui cateva mese. Investitia pentru asa ceva e minima. Ma uit cum s'au facut astea in CT. S'au ocupat trotuarele din fata cladirilor respective ... o platforma de scandura ca baza, un schelet de metal invelis cu o copertina de PVC transparent. Si pentru cateva shawormarii mesele din terasele astea sunt singurele, locul propriu'zis de preparare fiind undeva la maxim 20mp.
Despre ce prevad normele UE pentru asa ceva ... n'as putea sa te lamuresc nici eu din pacate. 30mp pentru o shawormarie sunt putini totusi daca vrei sa ai si mese. Acum ca e iarna nu prea merge, dar la vara poti monta niste mese d'alea la care se sta in picioare (cei din Buc stiu cum e la Maverick)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#32 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 12 decembrie 2006 - 12:20

De nu-i secret,imi poti spune unde e situata, ceva repere,(pentru a putea contribui la bunastarea ta---si....sa-ti scot ochii,dupa!)


Intreaba-i pe cei de la sanepid,iar daca ai si produse de origine animala, si, pe cei de la dsv(pentru date concrete).Povesti... sunt date care se refera la: genul de activitate(productie,depozitare,etc),numarul de angajati,numarul de mese...

Bafta! N-o sa te plictisesti!
  • 0

#33 Extremero

    Hakuna Matata

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 12 decembrie 2006 - 12:38

Daca si Andrei stie de Maverick din Bucuresti, inseamna ca se pot face shaormerii (chiar si de cartier) care sa mearga bine si sa creasca vazand cu ochii.
Important e sa fie locul curat, sa fie shaorma gustoasa si sa reusesti sa dai impresia ca oferi mai mult decat banii pe care ii ceri.
La aia shaorma mica e suficienta ca sa te saturi, aia medie nou o poti manca decat daca ai facut foame toata ziua iar aia mare cred ca e pentru 2 zile :unsure:.
In plus primesti o cutie de 330ml de suc din gama Pepsi si plic cu servetele umede.

In timp, incearca diverse sosuri astfel incat shaorma ta sa fie unica.

Bafta, si iti dau de veste cand vin in PN http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif
  • 0

#34 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 12 decembrie 2006 - 12:58

Pentru,,crearea unicatelor''--sosuri,forme,etc--,te pot ajuta eu. Daca nu vor prinde,inseamna ca-s un neinteles,n-au gusturi rafinate cei din piatra-.... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/tomato.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/tomato.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/tomato.gif
  • 0

#35 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 12 decembrie 2006 - 01:34

De fast'food'ul Maverick stiam de mult, insa abia cand am venit in Buc acum 2 sapt i'am retinut si numele. Fiind si prima oara cand am mancat de acolo. Nu ca as lauda shawormariile din CT ... si poate si ptr ca in shaworma care am mancat'o de acolo era si ceapa ... dar nu mi s'a parut cine stie ce :unsure: Si la preturile care's la shaworma in Buc ... deja sa iesi la o shaworma nu poate deveni un obicei. In CT shaworma mica e 4ron, cea mare 6 ron, iar kebab'ul 3.5ron. Cel mai mult am reusit sa mananc pana acum 2 mici sau una mare la o masa. Chestia aia cu cutia de suc inclusa si servetelul umed ... pe mine unul nu prea ma intereseaza. Daca mi'e sete neaparat dup'aia, imi iau un suc la jumate. Si ies la 9 ron cu shaworma mare si suc. Nu am fost atent, poate ti se dadea de dinauntru daca cereai, insa pe mese la Maverick nu am vazut butoiul cu maioneza, ketchup si recipientele cu sare si piper.
Am facut o socoteala rapida si iesisem la un profit de ordinul zecilor de mii de $/an la una din cele mai recent deschise shawormarii din CT (Famous sn), asta dupa ce platea salarii, gaze, curent, apa si ce mai e nevoie. Insa spatiul e mare totusi. Are vreo 70-90mp si 4 mese de 4 persoane inauntru, iar afara inca 6-7 mese cu cate 2 bancute fiecare, iar meniul cuprinde pe langa shaworma/ kebab inca destule preparate (spaghetti, pizza, cheeseburger - care la meniu vin si cu clatite, pui parmegiano, salate). Investitia a fost mare ptr inceput, insa s'a meritat ptr proprietari
@MugurCosma ... scuze daca am deviat un pic de la subiectul care te interesa, dar vroiam sa'ti ofer o alternativa la ceea ce inseamna shaworma la Buc (adik si suc inclus, dar la pret dublu). Maxy, the1 si tibitu iti pot confirma ca le'a ramas ceva timp gandu la shaworma de aici :D (si nu doar datorita pretului)

Eu, dupa ce am incercat vreo 10 feluri de shaworma (adik din diferite locuri) am ajuns la concluzia ca totusi carnea e cea mai importanta. Depinde ce condimente pui pe ea. Sosurile desigur ca ii schimba gustul, dar daca nu are gust deosebit carnea in sine, tot degeaba :D

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 12 decembrie 2006 - 01:36

  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#36 Extremero

    Hakuna Matata

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 12 decembrie 2006 - 02:10

Recunosc, in CT nu am mancat shaorma ci doar in Mamaia. Si a fost jalnica. La fel cum e jalnica in alte cateva locuri din Bucuresti. Ultima data am incercat in Predeal. Negastigator.

Si in Bucuresti gasesti shaorma la 5 lei noi: 5 bucatele de pui uscat + 10 fire de cartofi pai + 15 fire de varza, peste care vine ketchup/maioneza "Spring" (bleah), toate ambalate intr-o lipie uscata, resuscitata un pic la flacara sau rezistenta aparatului de shaorma. Bonus primesti un servetel de 5 microni din care jumatate ti se lipeste de degete iar cealalta jumatate de gura. Dupa ce ca n-are niciun gust, te mai si murdaresti.

Asa ca am preferat sa iau de la Maverick unde la orice ora din zi sau noapte e cineva care cumpara (e drept, am stat la o statie distanta), unde nu ameteste puiul pana se usuca pe tija aia (parca sis se numeste) si unde chiar daca uit sa-mi iau ceva de baut (ca ma macina foamea) - dupa ce am matzul plin - descopar ca am o cutie de suc cu care sa-mi clatesc gatul.

Mentionez, "nu ies la o shaorma" ci apelez la ea ca substitut pentru golul din stomac si din frigider: deci prefer un serviciu complet.
Ziceai ca mananci 2 shaorme mici: 2 x 4 = 8. Daca iti mai iei si un suc, alungi la 10RON. Prefer sa dau cu 10% mai mult si sa nu trebuiasca sa ma gandesc ca mai trebuie si aia... si ailalta... ca sa fie ok.

Cred ca tocmai asta e smecheria pentru care e plin in permanenta acolo: actionezi o singura data => ai tot ce iti trebuie acolo => esti satisfacut.

Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.
  • 0

#37 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 12 decembrie 2006 - 02:37

In Mamaia eu nu am avut curajul sa incerc pana cum shaworma. Insa ca pret e aproape dublu fata de ce e in oras, iar ca gust am inteles de la cei care au avut proasta inspiratie sa cumpere ca intr'adevar nu e grozava.

Cat despre preturile din CT comparate cu cele din Buc. Shaworma mare care aici e 6 ron, la Buc e 13 (la Maverick, cel putin). Si aici pot macar sta la masa cat o mananc, imi pot aduce de unde vreau eu alt suc decat ce au la magazinul respectiv (sau si bere sau stiu eu ce altceva as putea dori), dupa ce termin pot sa ma relaxez la o tzigara pana se aseaza mancarea. Ketchup'ul Spring l'am incercat si eu acasa ... intr'adevar nu bun. Cel mai bine ptr o shawormarie e sa'si faca singura sosurile. Astfel le poate prepara cu un gust specific, care in cele din urma poate atrage clienti fideli. Eu vreo 3 ani la rand am mancat doar dintr'un sg loc si acum de cand l'am schimbat, la fel, raman fidel (chiar daca uneori trebuie sa astept si cate jumatate de ora la coada - desi au 5 oameni la vanzare si 2 aparate ptr pregatit carnea)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#38 Spotless

    Nou venit

  • Members
  • Pip
  • 17 Mesaje:
Inregistrat: 12-decembrie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Megane
  • Motorizare:1.6 16V 110CP

Scris 12 decembrie 2006 - 11:46

Cam sarac in optiuni topicul asta, deci n-am cum sa votez :D
  • 0

#39 jaffar

    member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 12 decembrie 2006 - 11:50

Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.


unde e maverick asta si ce stie sa faca ?

vezi ca e o saormerie buna vis-a-vis de statia de metrou aurel vlaicu, chiar pe straduta care trece pe linga petrom. nu stiu daca e non stop, nu cred, dar merita.
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#40 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 12 decembrie 2006 - 02:52

Maverick e in Dr Taberei in a doua statie de 69 de ex dupa cea de la Razoare (prima dupa semaforul cu V. Milea - parca tot asa se numeste si dupa ce trece de Apaca)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#41 Mugur_Cosma

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Location:Piatra Neamt
  • Marca:Toyota
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 13 decembrie 2006 - 10:57

Dragi colegi,
am fost la DSV, la Sanepid, unde nu am fost, si degeaba. Astia ori sunt prosti, ori se fac. Tind sa cred ca sunt prosti.
Raspunsul lor a fost ca ei inca nu au normele respective, si ca, optimist vorbind deabia prin martie cel mai devreme vor dispune de ele. Normele respective in P.N. le are doar o firma de consultanta a unui smecher, care pt o asemenea consiliere cere intre 3000-5000 EURO. http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/gunshot.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/bigeyes.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/axe.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/239.gif nici mai mult nici mai putin.
Insa faza e ca astia se ghideaza totusi dupa un Manual, un Ghid ceva, ca nu cred ca le scornesc ei acum.
Deci, tb sa pun mana pe manualul respectiv ca sa ma lamuresc ce zic europenii astia ca ar tb sa am, cum sa fie structurat spatiul, cati m2 sa am, ce fel de ventilatie, spatiu de depozitare, de preparare, vestiar, etc. Pt inceput din cauza spatiului limitat servirea se va face la geam, deci nu vor fi mese si altele. Mesele implica toalete separate si multe alte chestii care nu am fizic unde sa le amenajez.

Mai intrebati si voi cunoscutii si prietenii de unde as putea procura un astfel de ghid. Raman profund indatorat.
Daca nu gasesc, saptamana viitoare vin la Bucuresti, la minister; astia tb sa stie. Vorba aia, de acolo se da ora exacta.

Mersi mult pt opiniile postate.
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/beerchug.gif
Fac o cinste mare cu prima ocazie cand ne revedem.

Aceasta postare a fost editata de Mugur_Cosma: 13 decembrie 2006 - 10:59

  • 0

#42 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 decembrie 2006 - 11:32

intreaba in germania sau franta.
poate vei obtine un raspuns mai prompt.
:)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#43 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 13 decembrie 2006 - 11:55

Dragi colegi,
am fost la DSV, la Sanepid, unde nu am fost, si degeaba. Astia ori sunt prosti, ori se fac. Tind sa cred ca sunt prosti.


Gresit. Nu sunt prosti in chestia asta, sunt doar "smecheri". Umbla si tu putin la portofel, ca deh, asta e Romania. Ca sunt prosti in afara serviciului, asta e altceva. Firma smecherului ala de unde crezi ca are datele respective? Doar nu s-a dus el expres la Bruxelles pentru asta...

Sfatul meu: cauta in Austria/Germania organismele echivalente, si vorbeste cu ei. Din pacate nu stiu germana, deci nu te pot ajuta.

Iar in Bucuresti vezi ca, in cel mai bun caz, o sa iti spune unde sa cauti. tare mi-e teama sa nu te f..a cu trimisul de la institutie la institutie...
  • 0
RuleR

#44 Swiby

    Membru senior

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Location:Bucureşti
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 13 decembrie 2006 - 12:00

Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.

Nu stiu cat de in nord e, dar incearca Genin. E foarte buna, multa lume spune ca este chiar mai buna ca cea de la "Dristor" (nu stiu cum e aia)
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#45 jaffar

    member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 13 decembrie 2006 - 12:09

Nu stiu cat de in nord e, dar incearca Genin. E foarte buna, multa lume spune ca este chiar mai buna ca cea de la "Dristor" (nu stiu cum e aia)


da, si genin traieste a doua tinerete. cind s-a lansat era excelent, apoi citeva luni s-a plictisit si era absolut jenant, acum e in top iarasi. daca aveti pasiuni iuti, va linisteste el, are un sos de va iau foc dintii :)
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#46 edieseb

    Cenzor E-zine

  • Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Location:din nou acasa
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 13 februarie 2007 - 06:43

Ma uitam un pic la piata spatiilor comerciale care observ ca se vand la preturi de cca 2000E / mp si se inchiriaza la 30E/mp/luna. Adica un spatiu de 50mp ce costa 100.000 aduce un venit din chirie de 18000/an, deci 18% anual. E super; totusi nu este o selectie prea buna de spatii comerciale pe piata (cum este abundenta de apartamente/case) si foarte multe spatii la oferta de inchiriat (deci nu se inchiriaza atat de usor). Oare e un pic tarziu de investit in asa ceva sau trebuie urmarit pana apare ceva avantajos? Cat de activa e piata spatiilor comerciale?
  • 0

#47 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 13 februarie 2007 - 06:54

E foarte activa,dar e cu sapte ore in urma. Miscarea acestora e data in primul rand de pozitionare(multisor de discutat pe ast subiect). Dupa ,urmeaza pretul.Daca exista un raport bunicel intre cele doua,se misca ceva mai repede. De investit intr-un spatiu,urmand a-l inchiria dupa ,miroase bine.
  • 0

#48 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 13 februarie 2007 - 08:09

Chiriile spatiilor comerciale in Buc au urcat destul de mult. De asta si sunt multe catre stau pur si simplu neinchiriate, datorita chiriilor exorbitante.
De ex.: exista un spatiu comercial pe coltul unei stradute adiacente intersectie cu Dr Felix (situata la capatul dinspre Ion Mihalache) cu suprafata totala de 120 mp si se cere o chirie de 35 Euro / mp fara tva / luna => 4.200 Euro fara tva / luna. Si sta neinchiriat de min 6 luni de zile. De ce ? din cauza chiriei exorbitante. Nici macar o banca nu s-a incumetat, bine la 20 m exista o sucursala BCR.
Si eu tot caut un spatiu comercial central dar la astfel de costuri prefer sa-i las pe altii sa-si rupa gatul, ca de reusit e f f f f greu.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#49 Frank SF

    membru de nadejde

  • Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Location:Bucharest, Romania
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 14 februarie 2007 - 12:52

dealuri bune faci daca aveai spatiul de mult (acuma au crescut preturile f. mult), e locatia buna si ai vreo pila la o banca sa faci un contract de inchiriere pe 10 ani....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#50 vrajitorul din orz

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04
  • Location:California

Scris 14 februarie 2007 - 06:31

18% suna bine dar nu e chiar asa simplu. Spatiul comercial nu e teren arabil, deci mai ai de curatat la el, amenajat, remediat, o teava, o vopsea, o curatenie intre chiriasi. In plus nu cred ca ar trebui sa contezi pe mai mult de 80% timp de ocupare (cel putin la apartamente e standard considerat 70-80%) in afara de cazul in care lasi din pret la 80% :D. Bine ca in final tot iti iese un 13-14% ma gindesc, ceea ce nu-i rau tinind cont de riscul redus.
  • 0
Salam. Florin Salam.




1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi