Coltul Investitorului
#26
Scris 15 noiembrie 2006 - 04:23
2 banci rulllll acuma: BTRL si ABN.
#27
Scris 11 decembrie 2006 - 10:39
Nu prea am mai intrat prin Garaj de multisor dar sa va spun si motivul.
Complet nemultumit de prestatia shaormari-lor din P.N. si avand si o combinatie super avantajoasa la un mare distribuitor de utilaje de gastronomie, m-am decis sa deschid un mic si cochet fast-food la mine in oras.
Am gasit o locatie excelenta, vad-de-vad, vreo 30mp, apa, canalizare, chirie mica, INSA ma lovesc de neputinta, nestiinta si nesimtirea organelor locale.
Mai precis nu gasesc pe nimeni abilitat in orasul asta sa-mi spuna daca spatiul pe care l-am gasit, corespunde viitoarelor "norme europene".
Am intrebat; nene ca sa deschid un astfel de fast food ce conditii tb sa indeplineasca spatiul respectiv? Nimeni nu are habar, cate chiuvete, cati m2, ce ventilatie, etc.
Nici nu mai stiu unde sa ma mai duc si sa mai intreb.
Voi ce ziceti ??? http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/256.gif
#28
Scris 11 decembrie 2006 - 10:47
N-ar strica sa intrebi in B cam care e situatia, ca in PN o sa te lamureasca nu.
#29
Scris 11 decembrie 2006 - 10:51
Aceasta postare a fost editata de Kenny: 11 decembrie 2006 - 10:55
#30
Scris 11 decembrie 2006 - 11:16
Controleaza concurenta la sange si vezi cum stau ei cu igiena si alte chestii.Majoritatea sunt inghesuite pe cati mai putini mp.
( frigidere, loc de preparare ,etc.)
Cand o sa vina primul de la primarie o sa ti-l faci prieten cu siguranta.Si cu ajutorul lui o sa iti pui la punct conforum normelor UE.
#31
Scris 11 decembrie 2006 - 11:55
Despre ce prevad normele UE pentru asa ceva ... n'as putea sa te lamuresc nici eu din pacate. 30mp pentru o shawormarie sunt putini totusi daca vrei sa ai si mese. Acum ca e iarna nu prea merge, dar la vara poti monta niste mese d'alea la care se sta in picioare (cei din Buc stiu cum e la Maverick)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#32
Scris 12 decembrie 2006 - 12:20
Intreaba-i pe cei de la sanepid,iar daca ai si produse de origine animala, si, pe cei de la dsv(pentru date concrete).Povesti... sunt date care se refera la: genul de activitate(productie,depozitare,etc),numarul de angajati,numarul de mese...
Bafta! N-o sa te plictisesti!
#33
Scris 12 decembrie 2006 - 12:38
Important e sa fie locul curat, sa fie shaorma gustoasa si sa reusesti sa dai impresia ca oferi mai mult decat banii pe care ii ceri.
La aia shaorma mica e suficienta ca sa te saturi, aia medie nou o poti manca decat daca ai facut foame toata ziua iar aia mare cred ca e pentru 2 zile .
In plus primesti o cutie de 330ml de suc din gama Pepsi si plic cu servetele umede.
In timp, incearca diverse sosuri astfel incat shaorma ta sa fie unica.
Bafta, si iti dau de veste cand vin in PN http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008 | JEEP Cherokee [KJ] | 2.8CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
#34
Scris 12 decembrie 2006 - 12:58
#35
Scris 12 decembrie 2006 - 01:34
Am facut o socoteala rapida si iesisem la un profit de ordinul zecilor de mii de $/an la una din cele mai recent deschise shawormarii din CT (Famous sn), asta dupa ce platea salarii, gaze, curent, apa si ce mai e nevoie. Insa spatiul e mare totusi. Are vreo 70-90mp si 4 mese de 4 persoane inauntru, iar afara inca 6-7 mese cu cate 2 bancute fiecare, iar meniul cuprinde pe langa shaworma/ kebab inca destule preparate (spaghetti, pizza, cheeseburger - care la meniu vin si cu clatite, pui parmegiano, salate). Investitia a fost mare ptr inceput, insa s'a meritat ptr proprietari
@MugurCosma ... scuze daca am deviat un pic de la subiectul care te interesa, dar vroiam sa'ti ofer o alternativa la ceea ce inseamna shaworma la Buc (adik si suc inclus, dar la pret dublu). Maxy, the1 si tibitu iti pot confirma ca le'a ramas ceva timp gandu la shaworma de aici (si nu doar datorita pretului)
Eu, dupa ce am incercat vreo 10 feluri de shaworma (adik din diferite locuri) am ajuns la concluzia ca totusi carnea e cea mai importanta. Depinde ce condimente pui pe ea. Sosurile desigur ca ii schimba gustul, dar daca nu are gust deosebit carnea in sine, tot degeaba
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 12 decembrie 2006 - 01:36
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#36
Scris 12 decembrie 2006 - 02:10
Si in Bucuresti gasesti shaorma la 5 lei noi: 5 bucatele de pui uscat + 10 fire de cartofi pai + 15 fire de varza, peste care vine ketchup/maioneza "Spring" (bleah), toate ambalate intr-o lipie uscata, resuscitata un pic la flacara sau rezistenta aparatului de shaorma. Bonus primesti un servetel de 5 microni din care jumatate ti se lipeste de degete iar cealalta jumatate de gura. Dupa ce ca n-are niciun gust, te mai si murdaresti.
Asa ca am preferat sa iau de la Maverick unde la orice ora din zi sau noapte e cineva care cumpara (e drept, am stat la o statie distanta), unde nu ameteste puiul pana se usuca pe tija aia (parca sis se numeste) si unde chiar daca uit sa-mi iau ceva de baut (ca ma macina foamea) - dupa ce am matzul plin - descopar ca am o cutie de suc cu care sa-mi clatesc gatul.
Mentionez, "nu ies la o shaorma" ci apelez la ea ca substitut pentru golul din stomac si din frigider: deci prefer un serviciu complet.
Ziceai ca mananci 2 shaorme mici: 2 x 4 = 8. Daca iti mai iei si un suc, alungi la 10RON. Prefer sa dau cu 10% mai mult si sa nu trebuiasca sa ma gandesc ca mai trebuie si aia... si ailalta... ca sa fie ok.
Cred ca tocmai asta e smecheria pentru care e plin in permanenta acolo: actionezi o singura data => ai tot ce iti trebuie acolo => esti satisfacut.
Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008 | JEEP Cherokee [KJ] | 2.8CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
#37
Scris 12 decembrie 2006 - 02:37
Cat despre preturile din CT comparate cu cele din Buc. Shaworma mare care aici e 6 ron, la Buc e 13 (la Maverick, cel putin). Si aici pot macar sta la masa cat o mananc, imi pot aduce de unde vreau eu alt suc decat ce au la magazinul respectiv (sau si bere sau stiu eu ce altceva as putea dori), dupa ce termin pot sa ma relaxez la o tzigara pana se aseaza mancarea. Ketchup'ul Spring l'am incercat si eu acasa ... intr'adevar nu bun. Cel mai bine ptr o shawormarie e sa'si faca singura sosurile. Astfel le poate prepara cu un gust specific, care in cele din urma poate atrage clienti fideli. Eu vreo 3 ani la rand am mancat doar dintr'un sg loc si acum de cand l'am schimbat, la fel, raman fidel (chiar daca uneori trebuie sa astept si cate jumatate de ora la coada - desi au 5 oameni la vanzare si 2 aparate ptr pregatit carnea)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#38
Scris 12 decembrie 2006 - 11:46
#39
Scris 12 decembrie 2006 - 11:50
Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.
unde e maverick asta si ce stie sa faca ?
vezi ca e o saormerie buna vis-a-vis de statia de metrou aurel vlaicu, chiar pe straduta care trece pe linga petrom. nu stiu daca e non stop, nu cred, dar merita.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
#40
Scris 12 decembrie 2006 - 02:52
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#41
Scris 13 decembrie 2006 - 10:57
am fost la DSV, la Sanepid, unde nu am fost, si degeaba. Astia ori sunt prosti, ori se fac. Tind sa cred ca sunt prosti.
Raspunsul lor a fost ca ei inca nu au normele respective, si ca, optimist vorbind deabia prin martie cel mai devreme vor dispune de ele. Normele respective in P.N. le are doar o firma de consultanta a unui smecher, care pt o asemenea consiliere cere intre 3000-5000 EURO. http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/gunshot.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/bigeyes.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/axe.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/239.gif nici mai mult nici mai putin.
Insa faza e ca astia se ghideaza totusi dupa un Manual, un Ghid ceva, ca nu cred ca le scornesc ei acum.
Deci, tb sa pun mana pe manualul respectiv ca sa ma lamuresc ce zic europenii astia ca ar tb sa am, cum sa fie structurat spatiul, cati m2 sa am, ce fel de ventilatie, spatiu de depozitare, de preparare, vestiar, etc. Pt inceput din cauza spatiului limitat servirea se va face la geam, deci nu vor fi mese si altele. Mesele implica toalete separate si multe alte chestii care nu am fizic unde sa le amenajez.
Mai intrebati si voi cunoscutii si prietenii de unde as putea procura un astfel de ghid. Raman profund indatorat.
Daca nu gasesc, saptamana viitoare vin la Bucuresti, la minister; astia tb sa stie. Vorba aia, de acolo se da ora exacta.
Mersi mult pt opiniile postate.
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/beerchug.gif
Fac o cinste mare cu prima ocazie cand ne revedem.
Aceasta postare a fost editata de Mugur_Cosma: 13 decembrie 2006 - 10:59
#42
Scris 13 decembrie 2006 - 11:32
poate vei obtine un raspuns mai prompt.
#43
Scris 13 decembrie 2006 - 11:55
Dragi colegi,
am fost la DSV, la Sanepid, unde nu am fost, si degeaba. Astia ori sunt prosti, ori se fac. Tind sa cred ca sunt prosti.
Gresit. Nu sunt prosti in chestia asta, sunt doar "smecheri". Umbla si tu putin la portofel, ca deh, asta e Romania. Ca sunt prosti in afara serviciului, asta e altceva. Firma smecherului ala de unde crezi ca are datele respective? Doar nu s-a dus el expres la Bruxelles pentru asta...
Sfatul meu: cauta in Austria/Germania organismele echivalente, si vorbeste cu ei. Din pacate nu stiu germana, deci nu te pot ajuta.
Iar in Bucuresti vezi ca, in cel mai bun caz, o sa iti spune unde sa cauti. tare mi-e teama sa nu te f..a cu trimisul de la institutie la institutie...
#44
Scris 13 decembrie 2006 - 12:00
Nu stiu cat de in nord e, dar incearca Genin. E foarte buna, multa lume spune ca este chiar mai buna ca cea de la "Dristor" (nu stiu cum e aia)Rugaminte pt cei din Buc: daca stiti shaorma buna in zona de Nord (preferabil non-stop), dati-mi de veste ca mi-e lene sa ma mai duc in DT pana la Maverick.
#45
Scris 13 decembrie 2006 - 12:09
Nu stiu cat de in nord e, dar incearca Genin. E foarte buna, multa lume spune ca este chiar mai buna ca cea de la "Dristor" (nu stiu cum e aia)
da, si genin traieste a doua tinerete. cind s-a lansat era excelent, apoi citeva luni s-a plictisit si era absolut jenant, acum e in top iarasi. daca aveti pasiuni iuti, va linisteste el, are un sos de va iau foc dintii
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
#46
Scris 13 februarie 2007 - 06:43
#47
Scris 13 februarie 2007 - 06:54
#48
Scris 13 februarie 2007 - 08:09
De ex.: exista un spatiu comercial pe coltul unei stradute adiacente intersectie cu Dr Felix (situata la capatul dinspre Ion Mihalache) cu suprafata totala de 120 mp si se cere o chirie de 35 Euro / mp fara tva / luna => 4.200 Euro fara tva / luna. Si sta neinchiriat de min 6 luni de zile. De ce ? din cauza chiriei exorbitante. Nici macar o banca nu s-a incumetat, bine la 20 m exista o sucursala BCR.
Si eu tot caut un spatiu comercial central dar la astfel de costuri prefer sa-i las pe altii sa-si rupa gatul, ca de reusit e f f f f greu.
#49
Scris 14 februarie 2007 - 12:52
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
#50
Scris 14 februarie 2007 - 06:31
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi