Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Coltul Investitorului

• Please log in to reply
67 replies to this topic

Poll: Coltul investitorului (44 membri au votat)

Am bani investiti in...

1. Imobiliare (16 voturi [36.36%])

Procentaj din vot: 36.36%

2. Bursa (4 voturi [9.09%])

Procentaj din vot: 9.09%

3. Conturi de economii cu dobanda fixa (5 voturi [11.36%])

Procentaj din vot: 11.36%

4. N-am nici o para (19 voturi [43.18%])

Procentaj din vot: 43.18%

Daca astazi as avea bani disponibili as investi in...

1. Imobiliare (30 voturi [68.18%])

Procentaj din vot: 68.18%

2. Bursa (8 voturi [18.18%])

Procentaj din vot: 18.18%

3. Conturi de economii fara risc (3 voturi [6.82%])

Procentaj din vot: 6.82%

4. Aur si alte metale pretioase (1 voturi [2.27%])

Procentaj din vot: 2.27%

5. I-as tine in casa (2 voturi [4.55%])

Procentaj din vot: 4.55%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#51 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 14 februarie 2007 - 09:48

eu nu ii inteleg pe aia care au spatii comerciale, vad ca nu produc nimic si totusi nu scad pretul. am exemplu unui spatiu comercial ce sta neinchiriat de aproape doi ani, stand cu anunt de inchiriere in geam. De ce dracu nu scade pretul, mai ales ca in timpul asta spatiul se degradeaza putin cate putin (desi e destul de modern) + ca trebuie sa platesti impozit (daca nu esti smecher si nu platesti nimic) :D si e in buricul targului as putea zice..
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#52 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 14 februarie 2007 - 04:45

@maximus, presupunand ca e in buricul targului Iasului, nu stii daca vrea sa vanda respectivul?

@vrajitorule, stiu ca sunt necesare imbunatatiri, totusi cred ca acestea sunt inferioare (ca si cost) pana si unui apartament, datorita simplitatii unui spatiu comercial - un var bun, o podea rezistenta si o data la cativa ani buni exteriorul/vitrina (de multe ori chiriasul se ocupa de asta pentru ca vrea sa dea un caracter anume magazinului/restaurantului sau). Un apartament la care scoti cam 6% din chirie trebuie sa-l faci prezentabil, uneori sa-l mobilezi pentru a-l inchiria la 6% din valoarea lui petru a face chiriasul sa se simta bina, ca acasa in el.

Faza e ca uitandu-ma in Anuntul Telefonic pentru Bucuresti vad foarte putine anunturi si atatea cate sunt ajung de cele mai multe ori la cateva sute de mii de euro. Deja cu banii aia cam ajungi sa-ti construiesti si un hotel (nu doar in Romania ci si afara, unde sta lumea mai des la hotel). Stiu ca cine a luat un spatiu bun acum cativa ani e castigat, dar pe sistemul asta si cei care au avut bani de luat case/apartamente/terenuri au castigat de cateva ori suma investita. Acum insa mi se pare a fi o rata tare buna de castig din spatii comparat cu un apartament.
  • 0

#53 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:

Scris 14 februarie 2007 - 07:13

nu stiu sincer.. sa vad daca e liber, nu am mai fost de 2 luni acolo. daca gasesc un nr de telefon il iau
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#54 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 14 februarie 2007 - 09:43

Maximus, in cazul in care un proprietar nu scade pretul, o face dintr-un singur motiv: nu vrea sa inchirieze, adica nu are nevoie de bani. Daca ar avea, fi sigur ca ar fi ajustat prestul. Alta explicatie la situatia asta e ca proprietarul, din anumite probleme (pot fi juridice, familiare etc) nu poate sa inchirieze momentan.
  • 0
Imagine amplasata

#55 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 14 februarie 2007 - 10:15

Edieseb, daca re uiti la magazinele astea mai breze o sa vezi ca nu e un simplu var si podea. E o podea ca lumea (arata bine + trafic mare) care e scumpa cred si in rest spoturi, lumini, tavan fals, pereti falsi. Toate astea nu sint ieftine. Din contra un apartament nemobilat nu are nimic decit curatenie si var/tapet.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#56 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:

Scris 21 februarie 2007 - 12:54

edieseb, m-am dus azi prin zona aia cu magazinul si nu am mai vazut nici un anunt in geam (poate o fi cazut). oricum este pe independentei, peste drum de altex pe partea dreapta cum mergi dinspre fundatie spre targul cucului. Langa e libraria esculap.
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#57 adi76

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 9 Mesaje:
Inregistrat: 23-iunie 04

Scris 04 martie 2007 - 11:56

Investitorule S600, spune-ne si noua cum mai merge cu firma de informatica infiintata cu 2 mii de euro parca? :D
Sau a fost numai un vis pana la urma, ca nu mai stiu exact? :sleeping_03anim:

Moderator Edit: Adi, imi miroase putin a atac personal, ironiile asta nu cred ca isi au locul aici intre noi pe garaj. Please keep it fair. Eu am 3 fosti colegi de liceu care au facut o firma de informatica cu 5000 EUR si le merge foarte bine.

S600, te rog mult da-ne un update la cum iti mai merge afacerea.

Aceasta postare a fost editata de Frank SF: 04 martie 2007 - 02:00

• 0

#58 adi76

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 9 Mesaje:

Scris 04 martie 2007 - 06:15

Draga Frank SF, nu e nici un atac personal, e doar o curiozitate de-a mea ce mai face investitorul S600 cu afacerea sa in domeniul informaticii. E foarte probabil ca acelor colegi ai tai sa le mearga foarte bine dar eu nu sunt curios de ei ci de investitorul S600 , mai ales ca el e unul si nu 3 precum colegii tai si mai zicea si ca nu are experienta absolut defel in IT. De aia sunt curios cum ii mai merge, pt ca la timpul respectiv eu il sfatuiam sa stea cuminte si sa-si ia bere de banii aia.

PS: el si-a spus singur "investitor" nu eu l-am botezat asa, poti sa cauti prin arhive. :D
  • 0

#59 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 04 martie 2007 - 06:43

<lasati caterinca>

Lui Frank, pot sa ii zic ca practic pana acum am aproximativ 3500 euro bagati + timp. Avem un proiect marisor (programare php + baze de date mysql) care probabil va fi gata in maxim 2 luni, dupa care vin vreo 2-3 luni sa teste (in care probabil voi invita cativa colegi forumisti sa testeze produsul si sa semnaleze bug-urile), dupa care trebuie facut seo si e gata de iesit pe piata (fiindca designul site-ului e deja realizat; hosting cu vreo 100 G spatiu si trafic de 1 Terra e deja luat). Designul site-ului n-a fost extrem de scump, iar hostingul anual e chilipir la ce ofera. In subsidiar avem 2 proiecte (tot in php+mysql). Problema va fi sa ridicam proiectele cat mai sus la search results sau sa reusim sa outbid alti advertiseri la cuvinte cheie, macar pentru o perioada de timp. Insa daca stam destul de mult timp, de iesit o sa iasa cum vrem. All good things come to those who wait.

Aceasta postare a fost editata de LaScurt: 04 martie 2007 - 07:08

• 0
RuleR

#60 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 04 martie 2007 - 06:57

Terminati cu atacurile va rog.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#61 adi76

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 9 Mesaje:

Scris 04 martie 2007 - 07:14

<lasati caterinca si zeflemeaua>

... tinand cont ca proiectele tale (cel principal si cele doua din subsidiar) au inceput de ceva vreme consider ca suma de 3500 euro bagati nu acopera slariile unor persoane cu cunostinte suficiente in IT pentru a dezvolta asemenea proiecte.

Scuze Viper, eu am terminat dar eram chiar curios cum ii mai merge investitorului. Gata, m-am lamurit. :tomato:

Aceasta postare a fost editata de LaScurt: 04 martie 2007 - 07:19

• 0

#62 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 07 martie 2007 - 04:37

E oarecum off-topic, dar tot e vorba de o investitie si nu vreau sa deschid un topic nou numai pentru problema mea...

Vroiam sa cumpar un apartament in unul din ansamblurile astea rezidentiale noi si ma gindeam sa cumpar pe firma ca sa evit plata TVA. Ce parere aveti ? Ce complicatii ar putea aparea ? Firma ar fi nou creata numai pt acest scop si as declara-o fara activitate momentan.

In alta ordine de idei, cit de repede se poate infiinta o noua firma ? Stiti pe cineva care poate sa ma ajute repede si nu scump cu infiintarea unei noi companii ?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#63 Twingo

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 54 Mesaje:
Inregistrat: 08-martie 04
  • Marca:Peujos
  • Model:504
  • Motorizare:2.0D

Scris 07 martie 2007 - 04:44

Bani de investitii ? LOL, ce-s aia ? Eu tot ce iau, cheltui instant. Stii cum ? Ii vezi, �n clipa urmatoare nu-i mai vezi. Facturi, rate, distractie, se duc si dusi ram�n !

Daca as avea bani de investitii, i-as cheltui si pe-aia instant ! Hocus-pocus !

Cheltuiesc tot ce misca !

Traiesc pe credit.

Prefer sa traiesc ca un grande si sa las �n urma datorii, dec�t sa traiesc ca un sarac.

Apropo, investitiile sunt ca afacerile, nu toate reusesc.

Viata e scurta, dec�t sa fac economii ca la anul sa am bani, si la anul la fel, sa am bani si mai multi la anul, si la anul la fel, �i cheltui acum si profit de viata.

Daca vreti sa investiti, va dau eu idee : investiti �n mine ! Si va trece. Garantat. :party1:
  • 0

#64 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 martie 2007 - 05:20

E oarecum off-topic, dar tot e vorba de o investitie si nu vreau sa deschid un topic nou numai pentru problema mea...

Vroiam sa cumpar un apartament in unul din ansamblurile astea rezidentiale noi si ma gindeam sa cumpar pe firma ca sa evit plata TVA. Ce parere aveti ? Ce complicatii ar putea aparea ? Firma ar fi nou creata numai pt acest scop si as declara-o fara activitate momentan.

In alta ordine de idei, cit de repede se poate infiinta o noua firma ? Stiti pe cineva care poate sa ma ajute repede si nu scump cu infiintarea unei noi companii ?

stii in cat timp se amortizeaza o cladire ?? deci e greu la o eventuala revanzare.
apoi daca nu ma insel, o firma fara activitate timp de x ani poate avea probleme. nu sint sigur, dar intereseaza-te.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#65 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:

Scris 07 martie 2007 - 05:30

O firma fara activitate poate avea probleme doar daca are intr-adevar activitate (la negru cum ar veni). Nu umbla garda pe la cai morti.
Amortizare - hmmmmm, nu stiu exact, pot vorbi cu contabila, dar zic eu ca minim 5-7 ani.

Frank, o firma se infiinteaza in maxim 5-7 zile din momentul in care depui toate actele necesare la registrul comertului. Trebuie sa ai un dosar cu acte necesare (act constitutiv, declaratii, dovada spatiu, capital social depus, etc). Extrem de importanta e alegerea vectorului fiscal - platitor de impozit de profit (16% din profit, profit = venituri - cheltuieli) sau pe venit (2% din cifra de afaceri, indiferent ce venituri si cheltuieli ai). Alte info pe pm.
  • 0
RuleR

#66 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 08 martie 2007 - 04:21

Nu stiu ce intelegeti voi prin amortizare, dar uitandu-ma la piata bucuresteana, un apartament intr-un cartier ca Militari sau Dristor se vinde cam la 70k iar chiriile lunare se invart pe la 350 lunar. Asta inseamna cam 200 chirii => peste 16 ani. Poate ca voi va referiti la altceva (doar amortizarea TVA sau mai stiu eu ce)
  • 0

#67 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 08 martie 2007 - 05:18

Frank SF: Ia-l pe persoana fizica, daca nu ai firma deja infiintata pe care sa o folosesti. Nu merita sa faci o firma doar pentru TVA, pentru ca nu faci nici o branza. TVA se deduce daca ai din ce. O firma fara activitate nu produce nimic si nu are ce deduce.

Acum ca procentul de indatorare va creste pentru buni-platnici, in ce investim? Eu ma gandesc sa iau un credit prin vara de 30-40.000 EUR si sa iau inca un teren sau sa investesc la bursa. Nu vreau neaparat sa imi vina un beneficiu lunar ca sa acopar ratele, dar sa creasca peste nivelul dobanzii in 3-5 ani.
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#68 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:

Scris 08 martie 2007 - 05:18

Noi ne referim la amortizarea CONTABILA, tu te referi la cea din buzunarul tau.
  • 0
RuleR

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi